Prezident Blackpoolu rezignoval, vadí mu vliv agentů

18.08.2010, 21:55
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (42)

Přidat komentář
soukup

Reagovat
Sarlin

Reagovat
Boban

kolik jim zaplatilo takove city?

Reagovat
smazaný uživatel

Má pravdu ten chlapec

Reagovat
Pipo123

jojo, ale to už nezmeníš, teraz hrajete už v tvrdom biznise

Reagovat
smazaný uživatel

to uz dlho .... tradicny klub v terajsej dobe nic neznamena ....

Reagovat
smazaný uživatel

"My jsme přece zaměstnavatelé. My jsme ti, kteří nabízejí podmínky a smlouvy. Je na nás, jak se budou věci vyvíjet, a ne na agentech"

Tohle moc nechápu, vždycky v každém obchodě funguje poptávka a nabídka. Musí přece existovat dvě obchodující strany. Podle tohoto vyjádření to vypadá jako by to nechápal. Pokud dostávají agenti hodně peněz za služby, nebo si mezi známostmi vytvoří určitý agentský kartel, tak je to samozřejmě něco jiného.

Jinak ovšem za to že se rozhodl skončit jen proto, že je v PL jiná filozofie než je jeho osobní přesvědčení. I když by možná bylo lepší, kdyby se to pokoušel alespoň trochu změnit.

Reagovat
Boban

jo, jenze agenti nejsou ani jedna ze stran, jen "zastupce" strany jedne a o ktereho v tom obchode vubec nejde, to taky diky nim jsou takove castky ve fotbale (platy i prestupy)

Reagovat
smazaný uživatel

Jistě, agent zastupuje jednu stranu, ale to je normální, často se jedna strana nechává zastupovat. Systém kdy provize managera se odvíjí od částky přestupu má alespoň trochu logiku. On je často ten kdo nabízí zboží (hráče) a je na kupujícím (klubu), za kolik ho koupí, to že jsou kluby, které za hráče utrácí nehorázné peníze je spíš problém klubů. Procentuálně se provize průměrně pohybovala okolo 3,5 % z částky přestupu v poslední době. To neni poměrně nijak veliké číslo. Otázka jestli si to agenti za svou práci zaslouží už patří někam jinam. Ale provizní systém funguje v jiných oblastech i více.

Reagovat
Boban

ne, hlavni problem je, ze oni nenabizi, kluby se zajimaji samy a v tom je velky rozdil oproti "ostatnim proviznim povolanim", oni se jen snazi zvysovat cenu...

Reagovat
smazaný uživatel

Správně by agenti měli i nabízet hráče klubům, o které by dotyčný hráč měl případně zájem. Součástí jeho práce (alespoň v našich končinách) bývá zajistit hráči možnost kde hrát. Stejně jako agenti herců jim zajišťují role, nebo konkurzy na ně.

Reagovat
Boban

tohle funguje treba v hudbe, kdy agent musi nejdrive nejak sveho talenta uvest, tady se hrac ukaze sam, kluby maji sve skauty, kteri jim je doporucuji, agent je jen takova pijavice, co se prizivuje... at ho plati hraci ze sveho platu (to je OK), ale ze ma dostat provize z prestupu ci dalsi "poplatky" platici klub je blbost....

Reagovat
smazaný uživatel

Jistá nelogika je samozřejmě v tom, že agent nenabízí hráče za klub (kterému je placena přestupní částka), nýbrž jen za osobu hráče. Tudíž by stačilo kdyby se jeho plat odvíjel od platu hráče.

Reagovat
ronaldinho_10

To máš pravdu, ale agent zastupuje hráče, ne? A jeho zájmem většinou je získat co nejvýhodnější smlouvu pro hráče. Tudíž nějaké odměny hráčským agentům by měli platit sami hráči, pokud jim agent získá výhodnou smlouvu.

Jiný případ by byl, kdyby klub třeba chtěl po agentovi, aby hráče přemluvil k podpisu méně výhodné smlouvy pro hráče. Pak bych tu provizi od klubu chápall... Ale pokud Blackpool s agenty takto "nekoketuje", proč by jim něco platil?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, toto je jedna z věcí, která nedává moc smysl. Agenti bývají placeni i hráči - část platu obvykle putuje agentovi, což dává smysl protože on mu jeho plat vyjednal. Proč ale získavají i provize z přestupu od klubu není tak uplně jasné. Trochu o tom mluvim výše, jestli je to tak ale uplně správně, to netvrdím.

Další věc je, že by hráči měli své agenty více kontrolovat. Jinak je jasné, že se pak ženou za penězi, když jsou provize v absolutní částce vysoké.

V tomto případě by ale mohli sami hráči trvat na tom, že platit si agenta budou sami

Reagovat
Josifek

Chlapské gesto. No, ten vliv agentů je často nehorázný a někteří jen rýžují a rýžují penízky, bez ohledu na prospěch vlastních svěřenců..

Reagovat
smazaný uživatel

škoda jen, že se tímto vůbec nic nezmění

ale Oyston

Reagovat
smazaný uživatel

Karl Oyston

Reagovat
raduinho

je to frajer, jak vidno nejde mu jen o penizky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Osobně chápu, když je agent placen hráčem... Ale proč mu platit % z přestupů, vždyť to je padlé na hlavu...

Reagovat
vodka

v hokeji je to třeba tak, že hráč platí hráči procenta z platu... až na vyjímky, jako je třeba miro šatan, ten jedná sám, až čistě právnsické formality mu dojednává agent (právník)....

Reagovat
smazaný uživatel

Pláčete tu všichni na špatném hrobě. Agenti dělají jenom to co jim kluby dovolí . Jestliže kluby často berou jako hračku kterou musí mít, nemůžou se divit, že toho hráči a agenti využívají.

Reagovat
smazaný uživatel

pochybuju, že by Bayern dovolil agentovi Ribéryho básnit o Realu nebo aby agent Fabregase básnil o Barceloně...

Reagovat
smazaný uživatel

Dovolí znamená, že jim ty peníze dají, protože hráče chtějí za každou cenu.

Reagovat
smazaný uživatel

Správný to chlapák

Reagovat
smazaný uživatel

tak ten nick by mě teda nenapadnul

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Daniel Agger zůstal otřesen po zásahu míčem do hlavy a zápas dohrával s lehkým otřesem mozku.

Frajer

Reagovat
smazaný uživatel

taky to byla slušná řacha...sem si říkal co mu je, že ho tam prohlíželi u střídačky... aggerovi

Reagovat
Losinho

Reagovat
mike.84

31. pro nízkou sledovanost novasport vedoucí k opětovnému zakoupení práv na PL

Reagovat
smazaný uživatel

Tak oni PL chtěli, akorát jim je Digi nechtěla poskytnout, leda za obrovské prachy. Nesledování Novasport akorát nahraje Digi, která se musí zviditelnit.

Reagovat
mike.84

ja to beru tak, že pokud bude mít NS tragickou sledovanost na portugalskou ligu (což si myslim že je více než reálné) a nízkou sledovanost ruské ligy, tak se naopak dementní nova rozhodne zainvestovat více. samozřejmě že cigi se zviditelní ale cigi si tady "koupí" mizivé procento páč upc ma obrovsky silnou pozici a nikdo si to nebude měnit jenom kvůli anglické lize a nějakym ciganskym pop zpěvakům. NS jistě bude vědět že ji prachy mizí mezi prsty. kindernay říkal že nejpozději přiští leto zahaji znovu rozhovory o pravech a možna to přikoupí zpět. kdyby aspon koupili německou ligu. páč i ta německá se mi zdá lepší než frantici, kteří mají tež pěkně blbé hrací časy hlavně v sobotu a neděli

Reagovat
mike.84

jinak vím že NS chtěla PL a že cigi měli vysoké požadavky. ale upřímně věřím že takové požadavky kteé by sice novu hodně utahly opasek ale zvládli by to a vratilo by se jim to v delší horizontu. zaleží jakou sledovanost bude mít cigi u nich doma no

Reagovat
smazaný uživatel

No já bych řekl, že Digi měla jednoduše takový požadavky, aby je NS nomohla vyplnit Protože přejít na Digi koneckonců nemusí mít takový problém (i když má myslim horší nabídku programů, ale zas možná víc) a cena je pokud se nepletu pořád poloviční oproti upc. Takže to pro někoho může být ještě výhodnější. Akorát mě docela štve, že už ani v moc hospodách to asi nepůjde

Reagovat
smazaný uživatel

Je mi celkem ukradenej jak nova sport tak digi tv, ale zajímalo by mě proč už nedávaj premier league na primě

Reagovat
Pipo123

Skrtel vraj podpísal zmlúvu platovo takmer na úrovni Terryho a Vidiča

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Garbicz

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele