Priskeho kolečko je pod palbou. Feyenoord zahodil výhru a fanoušci dánského kouče kritizují

15.09., 08:42
Aktuality
Brian Priske (© Profimedia)

Úvodní měsíce angažmá v nizozemském Feyenoordu Rotterdam mají z pohledu Briana Priskeho (47), někdejšího lodivoda Sparty, do ideálu pořádně daleko. Byť má jeho tým zápas k dobru, na první PSV ztrácí po 5. kole devět bodů. Fanoušci na sociálních sítích běsní, kouč ale zůstává v klidu. I přes to, že v sobotu jeho tým ztratil vedení 2:0 a bral na půdě Groningenu jen bod za remízu 2:2.

Začátek ročníku nebyl úplně špatný. Triumf v nizozemském superpoháru po penaltách proti PSV. Jenže další čtyři kola proměnil Priskeho tým jen v jednu výhru a tři nerozhodné výsledky. Poslední z nich přidal v sobotu na půdě Groningenu, tenhle zápas měl být ale pro Feyenoord vítězným odrazovým můstkem, který situaci uklidní.

Všechno tomu dlouho nasvědčovalo. Feyenoord na hřišti soupeře ještě v 80. minutě vedl 2:0. Dokonalý večer ale zažil Brynjolfur Willumsson, který nejprve v 81. minutě snížil a o deset minut později srovnal. Pro domácí euforie, pro Priskeho a spol. tragédie.

Statistiky utkání. (©Livesport)

Hned po skončení duelu sáhl Priske k tradičnímu rituálu, když svolal celý tým do středového kruhu. Utvořilo se známé kolečko, přesně jako ve Spartě. A stejně jako v Česku, se i v Nizozemsku v úvodu tento krok setkal s posměšky. "Divadlo od Priskeho," stojí na profilu fanouška Jespera na sociální síti X. A další dodal: "Tohle mě přivádí k šílenství".

Nutno dodat, že ve velké většině příspěvků se objevují vzpomínky na Arneho Slota, kterého v klubu Priske nahradil. Mnozí ho označují za nejlepšího trenéra klubu v historii, na což se jen těžko navazuje.

Priske ale věděl, do čeho jde a snaží se zůstat v klidu. Tedy alespoň navenek. "Je to zklamání," sdělil své pocity trenér. "Nejedeme domů se třemi body, i když jsme vedli 2:0, do konce zbývalo deset minut... Tohle musíme dohrát. Myslím ale, že v některých fázích hry byla vidět dobrá struktura. Vytvořili jsme si dobrý počet šancí, měli jsme soupeře dorazit a utkání rozhodnout."

Ligová tabulka. (©Livesport)

Výkony jsou jedna věc, výsledky a bodový zisk další. Feyenoord je sice bez porážky aktuálně na páté příčce tabulky, ale k vysněnému mistrovskému titulu má na míle daleko. "Na tohle je samozřejmě velmi brzy, ale nejsme slepí a vidíme, že mezera je velmi velká," uznal Priske. "Nyní se musíme soustředit na nás, a ne na PSV nebo další kluby nad námi."

Nutno připomenout, že v sobotu neuspěl v Premier League ani opěvovaný Arne Slot. Jeho Liverpool doma prohrál s Nottinghamem, což se stalo naposledy před 55 lety.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: eFotbal.cz / David Zlomek

Komentáře (39)

Přidat komentář
Ligy>Reprezentace

Brian Kripke

Reagovat
monty25

Když se včera nehrály české soutěže, tak jsem si pustil mj. tenhle zápas na Sport Arena 1. Už to vypadalo na výhru Feyenoordu, ale Groningen hrál taky dobře a nakonec bych řekl, že zaslouženě vyrovnal. Minulou sezonu jsem hodně sledoval 2. nizozemskou ligu a fandil jsem Rodě (Sejkovi), bohužel na její úkor postoupil právě Groningen. Je ale fajn vidět, že i nováček může odehrát úplně vyrovnaný zápas proti účastníkovi LM a nevede si zatím vůbec špatně. V tom Feyenoordu záleží, jakou budou mít s Priskem trpělivost. Všichni víme, že první půlrok na Spartě mu taky nevyšel...

Krom toho mě v Nizozemsku zaujal ještě jeden včerejší výsledek...

https://www.livesport.cz/zapas/6qjyZlk3/#/prehled-zapasu/prehled-zapasu

Reagovat
ladyboy arsenal

slušnej debakl

Reagovat
delfin

Van Bommel jen 2x asistence.

Reagovat
delfin

Teda jen jedna* to druhý bylo střídání.

Reagovat
Pepesma

Reagovat
Svandik68

Všichni víme, že to nebylo kvůli Sejkovi.

Reagovat
AjaxFans

Dobrý nášup. Robin tam asi moc dlouho nevydrží

Reagovat
Neutron

Priskeho kolecko je nieco ako certove kolo?

Reagovat
Y.Cabaye

Škoda, že s nimi hrajeme až v prosinci. V tomhle rozpoložení by to mohla být slušná šance na body.

Reagovat
Kluivert9

Tou dobou už tam Priske ani nebude

Reagovat
Y.Cabaye

No právě, přijde novej trenér, tým nakopne a bude to v prdeli

Reagovat
Sigma Olomouc

Hašek brzy uvolní místo u repre...

Reagovat
Cafú

Reagovat
Transfermarkt

Brian udělal obrovskou chybu, že si s sebou nevzal Friise s Clarupem. Myslím, že tohle angažmá i když bych mu to přál nebude mít dlouhého trvání

Reagovat
Salfovic

On si je chtěl vzít, ale Friis dal přednost dělat hlavního ve Spartě a Clarupa nechtěla Sparta pustit.

Reagovat
Bakary3

Postavit hlavní sdělení článku na tom, co nějaký Jouda napsal na X, to je vrchol

Reagovat
fenixLFC

siel som pisat to iste. kritiku chapem ale toto je slusny bizar

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Prevzany z efotbal no. Po tom, co to tady prevzal mamlas Dvorak, to tady jde od deseti k peti.

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Kryptos_

Já tvou kritiku chápu, ale zase ten obsah odpovídá nadpisu... Kritizují ho fanoušci? Kritizují. Všichni jsme tím pádem věděli, co otevíráme a co chceme číst.

Reagovat
Bakary3

Kdyby psaly média něco jako "víc se soustředí na svůj kroužek než na zápasovou taktiku", taky mi to přijde nesmyslný, ale když to už vypustí ven novinář, trošku to už musí být něčím podepřený a budiž, že o tomhle se bude psát.

Ale vytáhnout si z x první blábol, který se mi hodí, abych mohl napsat o tom, o čem jsem chtěl a jen jsem to potřeboval něčím podložit, tak to je dno. Hodnota nula.

Reagovat
kasparko

https://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-zahranici-anglie-premier-league/452081/soucek-pod-palbou-poslete-ho-pryc-prosili-fanousci-po-puli-stridal.html

To mas jako tady, stejna uroven. Vytahnout si ze socek par komentu co se ti hodi a pak na tom udelat clanek

Reagovat
kilobyte

Pokud budeš dělat články podle toho, co někdo napíše na sociální sítě, tak to nemá smysl ani psát. Navíc 99% sociálních sítí jsou hrozný sračky.

Reagovat
Bakary3

Reagovat
Nihilister

Reagovat
John Obi Mikel

Koukám že eurofotbal už je na úrovni Ruiku, ti jsou tím proslavení. Super no

Reagovat
Bakary3

Reagovat
saysaymatter

ruik ještě funguje jo? jsem myslel, že na ně měla být podaná nějaká likvidační žaloba

Reagovat
GrimeBaller98

U nás v ČR to začínalo úplně stejně a nakonec jak to dopadlo, dal bych mu čas

Reagovat
Kluivert9

Tak rozdíl je v tom, že sem přišel po totální tragédii a dostal čas. Tam je to přesně naopak, přišel po velice úspěšném období, tragédií je spíš on a brzo dojde trpělivost.

Reagovat
ladyboy arsenal

přesně tak, ta situace nemůže být víc odlišná od té, když přišel do Sparty

Reagovat
Salfovic

Už vidím majitele Feyenoordu, jak chodí za rozhodčími

Reagovat
mistr129

Bez Křetinskýho podvodů je v prdeli

Reagovat
doshcz

Reagovat
Martin2626

Pionýrskej vedoucí tepláků.

Reagovat
Jolly Roger

Priske zvedl Spartu, ale to kolečko mě s ..štvalo taky.

Reagovat
Modi6

Na Priskeho už čeká Fousek. V prosinci by mohl nastoupit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele