Příští finále Konferenční ligy budou na větších stadionech než dosud

29.06.2023, 13:52
Aktuality
Konferenční liga (© AFP)

V následujících dvou ročnících Evropské konferenční ligy budou dějišti finálových zápasů Atény a Vratislav se stadiony výrazně převyšujícími kapacitu, jakou nabídly v prvních dvou ročnících Tirana a letos Praha.

Na příští rok přidělila UEFA na středečním zasedání pořadatelství do řecké metropole, kde se bude hrát na zbrusu novém stadionu Agia Sophia, kde je doma AEK, v roce 2025 vyvrcholí třetí nejvýznamnější evropská pohárová soutěž v domovské aréně Slasku.

Zatímco letos v Edenu nemohlo rozhodující duel sledovat z hlediště ani 20.000 diváků, aténský stadion jich pojme 31.000 a vratislavský dokonce 45.000.

Při pražském finále mezi vítězným West Hamem a Fiorentinou bylo nakonec ve vyprodaných ochozech při mírně snížené kapacitě oficiálně 17.363 diváků. Zájem o zápas převyšoval výrazně možnosti stadionu, v zahraničních médiích se kvůli tomu objevila i kritika. Jak uvedla agentura AP, průměrná návštěva anglického klubu, který byl ve finále evropského poháru po 47 letech, převyšuje při domácích zápasech 62.000 diváků.

UEFA také rozhodla, že od sezony 2024/25 vypadne z názvu soutěže slovo "evropská" a soutěž ponese název Konferenční liga.

Autor: ČTK

Komentáře (31)

Přidat komentář
ACSeRw!n

to bylo jasny vsem.. ale Ceferin zkusene pri tom rozhovru s CT pri finale v Praze mlzil

Reagovat
ACSMan

Nechápu proč se to hrálo v Edenu, když má tak malou kapacitu. Měli to raději dát nám na národní stadion s kapacitou 35 000 diváků

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Firkraag

Reagovat
VersaceChain

tak priste na Strahove pro 150k

Reagovat
Pepe1911

Jj lidi budou jíst na plzeňský kebab a budou hledět vzhůru

Reagovat
fino_alla_morte

Doufám, že se FC Sevilla dostane v roce 25 do finále.

Reagovat
celticz

Reagovat
Pablos

kvůli čemu ?

Reagovat
čolo

Odveta

Reagovat
didosh

Reagovat
smazaný uživatel

Z názvu soutěže vypadne slovo "Evropská" a bude to jen Konferenční liga. To by mohl být první krok pro zapojení klubů z Blízkého Východu

Reagovat
KingMaster13

a nebo konfederační a budou jí hrát jen jižani

Reagovat
Lemond Laws

Bohemka během chvilky vyprodala hostující sektor

Reagovat
ACSeRw!n

to byla jistota.. a Sparta prodavala 9000 permanentek za 10 minut.. a pak ze se stadion pro 35k nevyuzije.. tam se proda 15-20k permanentek

Reagovat
didosh

to je super že je takový zájem...

Reagovat
Firkraag

Já doufám, že vás vyprodáme na odvetu s Bodo.

Reagovat
ACSeRw!n

kdyz se priveze nejakej vysledek, kde nebudete uplne mrtvy, tak by to mohlo dopadnout

Reagovat
Mönchengladbach

Since 22 May 2023, finals from 2026 onward will only be able to be staged in the Category 4 stadiums with a capacity of over: 70,000 for the UEFA Champions League, 60,000 for the UEFA Euro, 40,000 for the UEFA Europa League, 30,000 for the UEFA Europa Conference League.

Reagovat
fenixLFC

takze finale LM bude len v barcelone, madride, londyne, dortmunde, milane, mnichove, atenach, istanbule, cardiffe, berline, manchesteri, rime a kyjeve, celkovo na vyber zo 14 miest

Reagovat
icefish

Jsi moc omezený na Evropu... budou to cpát na ty správné trhy, uvidíš.

Reagovat
čolo

Reagovat
isokarhu.

Aby sme neboli prekvapení keď sa finále Ligy Majstrov bude hrať v Saudskej Arábii, Katare, Emirátoch, USA, Číne, Malajzii.......

Reagovat
romeo351

Bohužel to tak asi bude. Snad by se případně ozvali i samotní hráči

Reagovat
isokarhu.

Tým zaplatia a budú ticho.

Reagovat
Laliga

Nemusia byť ani ticho, aj tak nič nezmenia. Na nabitý kalendár sa sťažujú hráči i tréneri dlhodobo, a zápasov len pribúda.

Reagovat
Manik...

A to je málo?

Reagovat
dantetomas

Lusail Stadium ma cez 80 tisic a pri King Fahd International Stadium prizmuria jedno oko

Reagovat
dantetomas

rekcia na fenixa

Reagovat
Modi6

Hmm, tak to v tom Hradci staví ten stadión úplně zbytečně !!

Reagovat
Vinci

Lex Česko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele