Pro Pogbu není v Juventusu místo, klub s ním chce ukončit smlouvu

20.10., 11:06
Aktuality
Paul Pogba (© AFP)

Paul Pogba uspěl s odvoláním proti čtyřletému zákazu činnosti za doping a v lednu bude moci zahájit přípravu se spoluhráči, otázkou zůstává, čí barvy bude tou dobou hájit. Francouzský záložník patří Juventusu a v turínském klubu pro něho není místo.

Pogba byl v únoru letošního roku potrestán čtyřletým zákazem výkonu činnosti za to, že jeho test ze září 2023 vyšel při namátkové dopingové kontrole pozitivně na dehydroepiandrosteron (DHEA), látku, která podporuje svalový růst. Francouzský záložník se ale se sankcí, která je podle Světového antidopingového kodexu standardní délkou trestu při obdobném prohřešku, nechtěl smířit a odvolal se.

Odvolání nakonec bylo úspěšné a před dvěma týdny mu byl trest snížen na osmnáct měsíců. To znamená, že Pogba může od ledna trénovat s týmem, o dva měsíce později pak naskočí do zápasové zátěže.

Pogbova budoucnost je terčem spekulací už dlouhé měsíce a zájem o něho má například Los Angeles FC. Sám fotbalista se nebrání setrvání na Apeninském poloostrově a je dokonce ochoten vzdát se části platu. Poslední informace ovšem říkají něco jiného a dnes se 31letý záložník má sejít s vedením, které by rádo ukončilo kontrakt platný do června 2026. Tomu napovídá i prohlášení ředitele Cristiana Giuntoliho.

"Náš postoj je zcela jasný. Pogba býval skvělým fotbalistou, teď ale hodně dlouho nehrál a my byli loni nuceni investovat do jiných hráčů," prohlásil Giuntoli v rozhovoru pro DAZN.

"Kádr je v tuto chvíli kompletní," nastínil, že nemá v úmyslu kabinu doplňovat o dalšího fotbalistu.

Autor: Tomáš Pavlík / espn.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
Csaplárova past

Como

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
vceradnesazitra

Leda do Turecka nebo MLS, na nic víc nemá výkonnost (a nikdy neměl).

Reagovat
kattos

Aha

Reagovat
Transfermarkt

Neskutečný rozbor. Měli by tě zvát do televizního studia

Reagovat
Bucky

Reagovat
Miguel19

Fotka

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Ladas321

Do Galatasaray za Osimhenem a nebo směr Arábie/MLS.

Reagovat
Furia Ceca

Škoda, já bych mu šanci dal... ale Giuntoliho postoj chápu, navíc se dost hlasitě spekuluje, že Motta je velkým Pogbovým haterem. Teď skončí v Interu

Reagovat
PtákOhnívák

Ježiš, proč se tenhle člověk pořád řeší. A hlavně, kam se on sám cpe?!

Vždyť je dávno odepsaný... 31 let, rok nekopl do balónu a poslední slušný zápas hrál kdy?

Možná před svým přestupem do United.

Jeden z nejvíce přeceňovaných hráčů za posledních 10let... Já na něj už dávno zapomněl a myslím že 99% lidí co sleduje fotbal tak taky. Tím že nehraje jsme vážně o nic nepřišli.

Reagovat
Csaplárova past

Posledni slusny zapas hral i v angazma u United, vzpomen si na MS

Reagovat
Bucky

Ty budeš velký expert.

Takže Reus byl taky odepsaný, když přišel ve 28 a 29 letech v podstatě o dva roky fotbalu? V 31 letech přidal další absence trvající přes 200 dní.

A kdy odehrál poslední slušný zápas? No, vzhledem k tomu, že ve své poslední sezóně v United (kdy reálně naposledy pořádně před zákazem hrál) byl 3. nejlépe hodnocený hráč United, navzdory tomu, že byl totálně demotivovaný a jeho role v týmu byla utlumená.

Pokud přestoupí někam, kde dostane šanci a bude tam spokojený a motivovaný, může ještě nadělat velkou fotbalovou parádu. Stačí se podívat na jeho výkony za Francii, kde podával vždy skvělé výkony. Otázka, jestli si zvolí cestu nějakého ambiciózního projektu nebo už se na to vykašle a půjde si kopat pro radost někam, kde bude za hvězdu i bez velké snahy a ještě dostane královsky zaplaceno.

Reagovat
Benedict

Něco mi říká, že by mohl do Marseille. Tam skládají tým odpadlíků a nevypadají vůbec špatně

Reagovat
Sosi

Oni ho nevyhodili hned po tom dopingu?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele