Provod se po výronu kotníku cítí dobře, duel s Turky je podle něj hodně otevřený

23.06., 19:59
Aktuality

Záložník Lukáš Provod utrpěl v druhém utkání na mistrovství Evropy proti Gruzii lehký výron v kotníku, ale nepochybuje o tom, že ve středečním závěrečném zápase ve skupině proti Turecku bude reprezentaci k dispozici. Sedmadvacetiletý hráč pražské Slavie připustil, že po sobotní remíze 1:1 bylo v týmu cítit veliké zklamání, ale dnes už se mužstvo z nepříjemné ztráty oklepalo. Provod na tiskové konferenci na základně na severu Hamburku uvedl, že s Turky čeká velmi vyrovnaný souboj.

V 81. minutě musel přepustit místo na trávníku spoluhráči, ale problém, o němž hovořil na tiskové konferenci i trenér Ivan Hašek, se ukázal jen jako drobný. "Mám lehký výron kotníku, ale myslím si, že to není nic vážného. Čekal jsem, že to dnes ráno bude horší. Takže se cítím dobře a určitě budu připraven," prohlásil Provod.

Jeho tým si remízou s Gruzií výrazně zkomplikoval boj o postup ze skupiny a v mužstvu to bezprostředně po závěrečném hvizdu bylo hodně znát. "Dnes už je nálada určitě lepší, než to bylo včera po zápase. Jak v poločasu, tak po zápase bylo vidět, že to všechny mrzelo. Věřili jsme, že tři body uděláme. Chybělo možná i štěstí, aby tam nějaká střela padla. Ale dnes už je další den. Koncentrujeme se na zápas, který pro nás bude klíčový," řekl Provod.

Český celek potřebuje na závěr skupiny k postupu proti Turecku zvítězit, za příznivých okolností by mu mohla stačit i remíza. "Myslím, že je to hodně otevřené a že to bude vyrovnaný zápas. Věřím, že máme kvalitu na to, abychom Turky porazili a postoupili dál. Na dřívější zápasy s Turky spíše jen vzpomínáme, budeme se soustředit spíše na tuto generaci a na tento zápas," podotkl Provod.

Zřejmě největší tureckou hvězdou je kapitán a záložník Interu Milán Hakan Calhanoglu. "Jejich největší síla je v individuální kvalitě hráčů, někteří hrají v těch nejlepších klubech a mají za sebou velké zápasy. Kapitán je dnes už možná tureckou legendou. Pro mě čím větší jméno to je, tím více se na zápas těším a dávám si na toho hráče pozor," řekl Provod.

Je jedním z šesti českých hráčů, kteří na turnaji dostali žlutou kartu a v případě dalšího napomenutí by přišli o možný příští zápas. "Musím říct, že jsem byl překvapený, kolik žlutých karet padlo ve včerejším zápase. Některé byly zvláštní, padlo jich zbytečně moc na to, že na takovém turnaji stačí dvě, aby hráč nehrál další zápas," uvedl Provod.

"S Tureckem budeme hrát o všechno a nemůžeme přemýšlet, jestli někdo má nebo nemá žlutou kartu. Musíme dělat vše pro to, abychom postoupili. Když bude nějaká situace, že bude potřeba něco přerušit, tak to ten hráč musí udělat," dodal Provod.

Jeho tým možná bude postrádat nejlepšího střelce Patrika Schicka, který se proti Gruzii zranil. "Ztráta by to byla samozřejmě obrovská, protože kvality Patrika jsou nesmírné. Je jasné, že když ztratíte takto velkého hráče, který hraje ve velkém klubu a je tak gólový, bylo by to nepříjemné. Pořád ještě doufáme a věříme, že Patrik bude v pořádku, ale když ne, tak že to zvládneme i bez něj," uvedl Provod.

Stejně jako zbytek týmu se zastal obránce Robina Hranáče, který se nachomýtl ke všem třem inkasovaným gólům na turnaji. Proti Gruzii po jeho ruce ve vápně zahrával soupeř penaltu, při úvodní porážce 1:2 s Portugalskem nechtěně pomohl favoritovi k brankám dvěma smolnými odrazy.

"Robin mi přijde vyrovnaný, znám ho dlouho. Hráli jsme spolu chvíli v jednadvacítce. Myslím, že si to nijak nebere. I my s ním mluvíme, že hraje výborný turnaj. Že se nachomýtne ke třem momentům, za které nemůže, je smůla. Věřím, že se to sečte, vrátí se mu to a dá třeba gól proti Turecku z rohu. Všichni by mu měli opakovat, že hraje fantastický turnaj na to, že je to jeho první velká repre akce," řekl Provod.

Autor: ČTK

Komentáře (13)

Přidat komentář
Miguel19

Výborně, takže v rozhodujícím zápase polomrtvej Souček a Provod. Předpokládám, že oba základ..

Reagovat
kattos

Souček tam musí bejt, to je snad všem jasný.

Reagovat
delfin

No a ještě aby obživnul Schick.

Reagovat
Witcher

A Barák s teplotou

Reagovat
smazaný uživatel

A Chorý Tomáš

Reagovat
Salfovic

Včíl jsme v řiti, včíl jsme v řiti

Reagovat
pobody's nerfect

Aspoň, že v nadpise je i slovo kotníku

Reagovat
Greny

Tak to bude super když bude hrát se zraněným kotníkem Přívod a vedle se zraněným kolenem Souček...

Snad bude Hašek rozumné a postaví to jinak

Reagovat
mistr129

K Součkovi dá Ševčíka a Provod půjde výš místo zpomalenýho Baráka

Reagovat
zorz767

Jestli bude hrát Ševčík, tak u mě Hašek končí.

Reagovat
mrtvej ofsajd

Sevcik nemel byt ani povolanej, a to píšu jako slávista. Na jaře se mu nijak zvlášť nedařilo a pomalý je i v lize. Tady je Hašek úplně vedle...

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
OTASi

Letos to je fakt nejslabší záloha, co jsme kdy na EURO měli Souček, kterýmu trvá 3 minuty než zpracuje balon, otočí se a pak přihraje někam dozadu nebo vedle sebe, invence nulová, přihrávky dopředu jsou sprostý slovo... ale stojí to na něm.. a Provod, kterej měl dobrej půlrok ve slavii? A od tý doby je prosazovanej do základu repre, přitom to je jen běžec ze slavie. Gól Portugalsku super, ale jinak přínos nulovej. Hašek je Šilhavka v bledě modrým

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele