První góly za Liberec Hlavatého těšily, i když je dal zrovna Pardubicím

18.08., 23:17
Aktuality
Michal Hlavatý (© FC Slovan Liberec)

Michal Hlavatý byl vděčný za první branky v dresu Liberce, i když je neslavil. Šestadvacetiletý záložník dvakrát skóroval v domácím duelu 5. ligového kola proti Pardubicím, kde prožil minulé dvě sezony. Na tiskové konferenci po vítězství 3:0 řekl, že by pro něj premiérové góly za Slovan byly sladší, pokud by nepadly zrovna do sítě týmu, k němuž si vybudoval silný vztah.

Hlavatý se pasoval na ústřední postavu zápasu a brankami výrazně přispěl k výhře proti "svým". "Chutnají sladce, protože to jsou první góly v dresu Slovanu. Jsem za ně hrozně rád, že pomohly k výhře, ale k Pardubicím jsem si vybudoval silný vztah. Kdyby byly do sítě někoho jiného, tak jsou určitě sladší," uvedl Hlavatý.

V 37. a 64. minutě utkání dal druhou a třetí branku Slovanu. "Z respektu k Pardubicím jsem ani neslavil, ale branky mi udělaly radost. Pomohly týmu, Slovanu k vítězství i lidem, kteří se odvázali a byli fantastičtí. Jsme rádi, že jsme jim udělali radost," dodal rodák z Hořovic.

Kontakt na nedávné spoluhráče v týdnu před utkáním nevyhledával. "Nějaké špičkování před zápasem proběhlo, ale snažil jsem se to nevnímat. Normálně jsem komunikativní s bývalým týmem, což dříve platilo pro Mladou Boleslav a Plzeň. Ale teď jsem se snažil plně soustředit a s nikým moc nekomunikovat. Soustředit se na naši kabinu a moc nevylézat, což se asi vyplatilo," řekl Hlavatý.

Hattrick v lize ještě nedal. "Myslel jsem na něj, ale červená karta to pak trochu zkomplikovala. Vyhrálo se, nemusí to tolik mrzet," popsal hráč, který má po dnešku ligovou bilanci 121 zápasů a 16 branek.

V Pardubicích působil nejen on, ale také spoluhráči Marek Icha, Denis Halinský, trenér Radoslav Kováč a další členové realizačního týmu. "Když se porazí bývalý tým, hráč pak většinou donese něco do kabiny nebo zaplatí. Takže spíš tak, předem jsme nic nevypisovali," řekl Hlavatý.

Po zápase zašli s Ichou do kabiny hostů. "Jejich nálada byla samozřejmě špatná. Mám tam spousta kamarádů, vzpomínky na Pardubice jsou neoddělitelnou součástí mého života," prohlásil Hlavatý.

Hráči obou týmů budou držet palce pardubickému bekovi Janu Kalabiškovi, který má po nešťastném zákroku a uklouznutí libereckého Ahmada Ghaliho podezření na zlomenou nohu v kotníku. "Bylo to hrozně nevinné. Doktoři a fyzio tým Pardubic říkali, že mu tam křuplo, je podezření na zlomeninu. Honza je hodný kluk, hlavně ať to není nic vážného. Nikdo si nic takového nezaslouží," dodal Hlavatý.

Autor: ČTK

Komentáře (10)

Přidat komentář
diskoschlampe

Baller jak hovado, ten jeho přehled, otočení se na místě a i do správnýho prostoru... Hodně dobrej.

Reagovat
Kily

Na českém trhu jedno z nejlepších zboží, užívejte. I když u nás mu tedy často vytahovali trn z paty rozhodčí, má dost ve zvyku spadnout na zem při sebemenším kontaktu, kolikrát bych to přitom ani nepískal

Reagovat
ratusek

Tým s oranžovým Nezmarem se o rozhodčí bát nemusí

Reagovat
diskoschlampe

Aw shit, here we come again...

Reagovat
GrimeBaller98

Ty jsi hlupak , rekni mi zapas, kde se Liberci pomohlo?

Reagovat
diskoschlampe

Ty jo, ani mi nepřijde, resp. přišel mi do teď pravej opak, jak má nízko těžiště, tak je těžký ho sundat, snad jen přidržet za dres. Ale to jeho otočení, první dotek, narážečka, to je fakt super, už jsem asi fanboy.

Reagovat
Kily

On k tomu u nás sahal i díky tomu,že nebylo komu poslat míč, zkusil to takhle a u sudích našel pochopení. Navíc sestavou kolikrát plaval, musel se stahovat před stopery a rozehrávat, často se zase ukrýval na křídle, kde měl aspoň trochu prostoru a nedýchal mu na záda zaúklovaný protihráč, protože všichni věděli, že vymazání Hlavatého je víc jak půl úspěchu. Jestli mu dáte víc volnosti a bude mít spoluhráče k ruce, tak máte parádního hráče

Reagovat
delfin

Frýdek je lepší.

Reagovat
diskoschlampe

Frýdek je úplně jinej post.

Reagovat
kilobyte

Tady si může Kania započítat. https://x.com/SportakCZ/status/1825436282413015384

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele