Rád bych, aby si mě v Barceloně pamatovali jako legendu, přál si Lamine Yamal

Včera, 16:07
Aktuality
Lamine Yamal (© AFP)

Věrnost až za hrob. Tak by se dal charakterizovat postoj obrovského talentu současnosti Lamine Yamala vůči Barceloně. V rozhovoru pro LaLiga World se nechal slyšet, že svou budoucnost vidí pouze na Camp Nou a rád by zde strávil celou svou kariéru.

Produkt mládežnické akademie Barcelony se stal nedílnou součástí základní sestavy a svůj talent dokázal prodat i ve prospěch národního týmu na letošním Euru v Německu, kde Španělsko evropský turnaj nakonec ovládlo.

Yamal je ve svých sedmnácti letech vnímán jako obrovský talent a velkou budoucnost mu větší celá řada hráčů i odborníků. Někteří by si jej uměli představit i mimo katalánský klub, avšak on má jasno, kde by rád strávil celou kariéru. "Užívám si každý zápas za Barcelonu. Vždy, když dostanu míč, tak vnímám, jak tribuny burácí. To mě dokáže hodně namotivovat," nechal se slyšet mladík, který by se mohl klidně stát klubovou ikonou.

V aktuálním ročníku LaLigy naskočil do všech deseti ligových zápasů a katalánskému klubu pomohl čtyřmi góly a šesti asistencemi. Produktivní je za Barcelonu také v Lize mistrů - trefu zaznamenal proti Monaku, asistenci naposledy proti Bayernu Mnichov. "Rád bych, aby si mě fanoušci v historii Barcelony pamatovali jako legendu. Díky Barceloně jsem takový, jaký jsem. Dala mi všechno. Můj život závisí na fotbale a Barce a já doufám, že s ní budou moci zůstat celý život," dodal Yamal.

Yamalova letošní bilance v La Lize (©Livesport)

Autor: eFotbal.cz / Jakub Šafka

Komentáře (39)

Přidat komentář
DUCK11

Ansu Fati mněl podobný začátek, no jedno - dvě zranění a všechno můze být jiné

Reagovat
EaP

Ansu Fati nebol Lamine Yamal. Za dva roky ten chlapec vyrastol na hraca porovnatelneho s Mbappem, Vinim,Haalandom. Okrem toho, Fati bol produktivny ale herne nevycnieval. Lamine je uz teraz niekde absolutne inde. Mimo to, uz dokazal vyhrat Spanielsku Euro.

Reagovat
Axelrose

Jj, na euru hrál úplně sám.

Se z něho zase neposerte, zatím dokázal leda prd

Reagovat
EaP

No, majster Europy je brutalny prd. Na Euru nehral sam, ale ked trebalo tak 17 rocne ucho potiahlo. To uplne staci ty mozgovna.

Reagovat
Axelrose

Hlavně se z něj neposer, ty mozgovna

Reagovat
drussbarb

Yamal hraje výborně, a to má 17 let. To nestačí, abychom z něj nebyli nadšení? Sorry, tvé žádosti se nevyhovuje, mozkovno

Reagovat
Martty33

Yamal je doslova geniální a ti, kdo ho kritizují jsou totálně mimo. Asi stejní, co vychvalují do nebes persony typu Ladislava Krejčího

Reagovat
kattos

Už ted má lepší kariéru než Harry Kane

Reagovat
Martty33

Dokázal prd? Byl největším tahounem mužstva, dal gól, plus měl čtyři přihrávky, dalších x šancí, klíčová postava týmu, hvězda Eura.

Reagovat
KKralik77

Dokázal leda prd ? V 16 letech hrál za Barcelonu

Reagovat
adyss2

ale ved to sa hovorí za každým 17r čo príde a do 3 rokov zmizne z dohladu

Reagovat
Mass

Bojan Krkič

Reagovat
Martty33

Jenže Yamal není každý, je geniální, jako Pelé nebo Messi. A má to v hlavě srovnané, proto byl a je tak mimořádný ve všech směrech už v šestnácti sedmnácti letech. Naprostá špička, z níž přechází zrak, zjevení, které se objeví jen málokdy, nejen ve fotbalu, ale ve sportu obecně.

Reagovat
Mass

Na tom Euru mi přišel ze všech španělských hráčů nejslabší, ale tam měli takovej tým, že by se s nima svezl i Dan Samek.

Reagovat
drussbarb

Nu, to jsme se asi dívali na jiný fotbal

Reagovat
Martty33

Pro tyhle experty jsou asi velkými hráči tací jako Krejčí

Reagovat
Martty33

Vy tomu fotbalu asi vůbec nerozumíte, že? Jinak byste takové hlouposti neplácal. Byl ho doslova celý trávník, čtyři přihrávky na gól, sám dál nejhezčí gól mistrovství a byl jednoznačně největším tahounem týmu ve všech zápasech, Vy experte

Reagovat
patas92

Reagovat
MoonKnight

Fati neměl ani z poloviny tolik talentu co Yamal.

Reagovat
Martty33

Yamalův talent je ještě větší než Messiho, což tak nějak vypovídá o všem..

Reagovat
Jandy92

omg srovnávat ho s Messim na začátku kariéry je moc brzo, ale určitě má víc talentu než Fati + herní inteligenci, jeho přihrávky za obranu jsou velmi přesné.

Reagovat
Csaplárova past

Ne vždy záleží na hráči, jestli chce v klubu strávit celou kariéru, viz takový Messi Ale ten se tou legendou stihnul stát

Reagovat
Gazdo

❤️

Reagovat
Crustyq

Reagovat
LeonardoUžoa

I Vinicius mi je sympatičtější

Reagovat
ACSeRw!n

konecne nazor

Reagovat
Martty33

A co je na tom názoru skvělého?

Reagovat
Jason_

Reagovat
Y.N.W.A

Sorry, to nejde

Reagovat
Martty33

Proč je Vám Yamal nesympatický? Tak pokorný a slušný kluk se jen tak nevidí..

Reagovat
Tuxedo

Takže o rok dva prestup do City ..

Reagovat
Martty33

Yamal není na prodej, ten svoje slova myslí vážně. Ale někdo je jen na prachy no..

Reagovat
fantomas10

Rikaval Mick Jagger, ja bych nektery veci v zivote neudelal, jen do chvile, nez mi date tu spravnou nabidku

Reagovat
Jason_

to mal v planu aj giovany dos santos, ale proč ne

Reagovat
Csaplárova past

A Bojan

Reagovat
Mass

Reagovat
Martty33

Reagovat
Martty33

Jenže Bojan fakt nebyl Yamal, Yamal je jako Messi. Neporovnatelné.

Reagovat
Csaplárova past

To teda nevím, co tady chceš porovnávat. Bojanovi bylo 17 když vyletěl, optimisti říkali, že se na něm bude stavět tým další sezónu a v repre to měl být druhý Raúl. Jestli chceš porovnávat góly, ano neporovnatelné. Faktem je, že byl považovaný za velký talent a příslib do budoucna.

Taky nikde netvrdím, že zrovna Yamal nenaplní potenciál. Nesrovnávám ty dva hráče, srovnávám to, jak se o nich mluví

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele