Rád bych zůstal v Realu Madrid, říká Kepa na téma další budoucnosti

24.10.2023, 17:00
Aktuality
Kepa Arrizabalaga (© AFP)

Real Madrid zažil hodně krutý úvod nové sezony, hned v prvních dnech muselo na operaci několik fotbalistů a jedna ztráta se týkala i prostoru mezi tyčemi. Jako rychlý záskok přišel Kepa Arrizabalaga a sám by se nezlobil, kdyby se jeho angažmá v Bílém baletu neomezilo jen na měsíce.

Realu Madrid v srpnu ze sestavy vypadl Thibaut Courtois, belgický gólman si podobně jako obránce Éder Militão přetrhl kolenní vazy a přijde minimálně o většinu sezony. Citelné absence se zatím nepromítají do výsledků, tým trenéra Carla Ancelottiho pravidelně vítězí a je na prvním místě tabulky španělské ligy.

"Podle mého názoru za sebou máme dva velmi pozitivní měsíce. Sezonu jsme začali dobře a víme, že nás čekají ještě dlouhé měsíce, ale jsme na správné cestě. Každopádně platí, že výkony týmu, stejně jako ty moje, budou hodnoceny až po skončení ligového ročníku," nechal se slyšet Kepa.

Kepa je odchovancem Athleticu a Real si ho vypůjčil na hostování z Chelsea, která za něho v srpnu 2018 zaplatila osmdesát milionů eur. Brankář na ostrovech zvládl porci 163 utkání, jistotou ovšem neoplýval a nestal se neotřesitelnou jedničkou. Po návratu na Pyrenejský poloostrov nastoupil desetkrát a inkasoval osm branek.

"Říkal jsem to už před měsícem, rád bych příští rok zůstal. Ale o ničem jsme nemluvili a ani nejednali, je teprve říjen a koncentrujeme se na náročný program," pokračoval.

Pravidelné vytížení na klubové scéně by mohlo předznamenat více šancí ve španělské reprezentaci. Kepa za národní tým zatím nastoupil ke třinácti duelům a bude bojovat o nominaci na mistrovství Evropy v Německu.

"Vždycky chci chytat a neplatí to jen o klubu, ale i o reprezentaci. Kvůli tomu každý den dřu a trénuji. Konkrétně toto je otázka pro reprezentačního trenéra, já jsem a budu připraven," slíbil.

Autor: Tomáš Pavlík / dailymail.co.uk

Komentáře (22)

Přidat komentář
fabec1222

Bez práce hodně koláčů

Reagovat
Greny

Otázka je zda chce zůstat jako brankář nebo to vezme po Carlovi

Reagovat
Seydou Doumbia

Kombinace brankář a útočník tady už byla, ale brankář a trenér? Stalo se to někdy?

Reagovat
fabec1222

Tak někdy je rezervní brankář zároveň i trenér brankářů.

Reagovat
Seydou Doumbia

On Kepa míří výše než jen trénovat sám sebe, chce trénovat celý tým ne?

Reagovat
Salfovic

Když Chelsea poprvé vyhrála LM.

Reagovat
Sigma Olomouc

Přece v tom poháru, jak trénoval Sarri, jak Kepa odmítl střídat chtěl být trenérem a rozhodovat o sobě

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak já myslel dlouhodobě než na pár momentů

Reagovat
Sigma Olomouc

v našich pamětích to zůstane navždy.

Reagovat
Seydou Doumbia

srdíčko kdyby šlo dát tak dám

Reagovat
Juan Román Riquelme

To asi ne, ale kombinace utocnik a trener byla videna jiz vickrat…..Messi hrac/trener, Mbapoe hrac/trener nebo spis sportovni director

Reagovat
Seydou Doumbia

Jorge Campos brankář/útořník stejně nejlepší

Reagovat
Jordi Alba

Mi úplně vypadlo, že chytá za Real. Jaký má zatím výkony?

Reagovat
Well

Není špatný, na čáře se mi líbí hodně, nohama je taky silný, jen výběhy jsou velká slabina. Často zůstává na té čáře i když by bylo lepší vyběhnout a celkově je nerozhodný, že udělá pár kroků dopředu a pak si to rozmyslí. Jako hostování za milion si myslím, že předvádí výborné výkony, nicméně Courtois je mnohem větší jistota a víc pomáhá obraně, takže na jedničku by musel hodně makat.

Reagovat
Laliga

Tu by som si dovolil nesúhlasiť . Okrem hry nohami by som nechválil nič. V podstate keď vidím jeho doterajšie výkony tak si hovorím že sme ten milión radšej mohli dať na charitu a nechať v bránke Lunina.

Reagovat
dinss

My taky.

Reagovat
Snatus

Musí furt brečet? To už je poněkolikáté, co tohle říká.

Reagovat
pistacik11

Ako teraz nemá odpovedať novinárom, keď sa ho na to spýtajú?

Reagovat
Jordi Alba

Tak se vžij do situace, že druhá možnost je návrat do Chelsea.

Reagovat
spider_8

My bychom byli taky radi.

Reagovat
Laliga

ale my nie

Reagovat
Mishko

wtf Kepa nám tento rok zachránil aj v lige aj v LM niekoľko zápasov, vyslovených chýb sa dá spočítať na 1 ruke... áno, top 3 na svete ako Thibaut nie je, ale ako záskok v hodine dvanástej funguje excelentne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele