Raději chytám, než sedím na lavičce. Ale áčko je samozřejmě víc, uvedl k nominaci Kinský

Dnes, 16:50
Aktuality
Antonín Kinský (© Profimedia)

První nominace do fotbalové reprezentace potěšila nejen brankáře Slavie Antonína Kinského, ale také jeho otce, bývalého gólmana národního týmu. Antonín Kinský starší vyprovodil syna na premiérový sraz s upozorněním, že nominace ještě nejsou podstatné, počítají se jen odchytané zápasy. Jednadvacetiletý gólman to řekl na tiskové konferenci. Reprezentaci čekají další utkání Ligy národů s Albánií a Ukrajinou, Kinského mladšího před nimi výrazně povzbudila nedělní výhra v derby nad Spartou.

Z minulého srazu zůstal z brankářů jen Matěj Kovář, jeho novými kolegy jsou Kinský a Martin Jedlička z Plzně. "Z první pozvánky do áčka jsem měl velkou radost. Chápu ji jako vyústění situace, že se nám ve Slavii daří a hrajeme nahoře. Stejně jako Jedla v Plzni. Těším se na celý sraz," uvedl Kinský.

Jeho otec odchytal za reprezentaci pět utkání, má bronzovou medaili z Eura 2004 a ligový titul s Libercem. "Jeho první reakce na mou nominaci? Ani si přesně nevybavuji, ale řekl mi asi něco ve smyslu, že se nepočítají nominace, ale jen odchytané zápasy," řekl Kinský. "S tátou se scházíme často a bavíme se. Určitě má radost, dlouho jsme neprohráli. Spokojený je, fotbal spolu rozebíráme. Jsem za to rád, je fajn mít společné téma," dodal.

Kinský v neděli ve svém prvním derby oslavil výhru 2:1. "Hned se mi sem jelo líp. Bývalých či současných hráčů Sparty a Slavie je tady dost. Bývalé hráče už to tolik nepálí, myslím, že reakce na derby rychle opadnou."

Po zranění Jindřicha Staňka se Kinský stal neotřesitelnou jedničkou Slavie mnohem dříve, než v Edenu původně počítali. V deseti odehraných ligových zápasech inkasoval pouze dva góly, s osmi čistými konty je nejlepším gólmanem v soutěži. Minulou středu se objevil tradičně v nominaci reprezentace do 21 let, v pátek byl ale povolán do áčka.

"Byl jsem v kontaktu s trenérem brankářů Černým, který nás zároveň vede ve Slavii. Nějakou informaci jsem měl, že budu v nominaci jednadvacítky, ale že možností je i áčko. Víc jsem to neřešil. Budu vždy preferovat chytat, než sbírat zkušenosti na lavičce, ale áčko je samozřejmě víc. Je lepší, že to trenéři rozhodli za mě a já si nemusel vybírat," uvedl gólman, který po přestupu z Dukly nejprve hostoval ve Vyškově a poté v Pardubicích.

"Zatím jsem ani nepřemýšlel, co mi dává být jedničkou ve Slavii. Hrajeme každý třetí, čtvrtý den, běží to hodně rychle. Člověk si zhodnotí utkání a musí si rychle dát do hlavy další zápas.Nastavení mám pořád stejné, ale zápasy jsou přece jen malinko jiné než v Pardubicích nebo ve Vyškově. Sledovanost je jiná, jak hrajeme nahoře a poháry," řekl Kinský.

Vydařený podzim mu zatím pokazil jen debakl v Dánsku, kde v dresu Lvíčat inkasoval v září pět gólů. "Už ho vůbec nemám v hlavě, jednou za čas takový zápas přijde. Nepřejete si ho zažít zrovna za nároďák. Něco si z takové porážky vezmete, ale pak ji musíte vypustit z hlavy. Každý zápas je jiný, je třeba se soustředit na další utkání," prohlásil.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
Kryptos_

Páni, Penny reprezentace má zajímavej merch

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele