Rakušané se po triumfu těší na partnerky, nehrající kapitán Alaba vyhlásil volno

25.06., 23:29
Aktuality
David Alaba (© NurPhoto via AFP)

Rakušané se těší na středeční volno a příjezd manželek, partnerek a rodinných příslušníků, kteří za nimi dorazí do hotelu. O odměnu v této podobě si na mistrovství Evropy v Německu řekli senzačním triumfem ve skupině D. Na závěr porazili Nizozemsko 3:2 a předstihli nejen svého posledního soupeře, ale také vicemistry světa z Francie. Úspěšný trenér Ralf Rangnick potvrdil, že při organizaci programu mužstva má velké slovo David Alaba, který kvůli zranění působí na šampionátu jako nehrající kapitán.

Real Madrid mu dal svolení, a tak i když hvězdný obránce hrát nemůže, na šampionátu je aspoň součástí realizačního týmu. "Můj nehrající kapitán již mužstvu oznámil, že zítra nebude žádný trénink. Dobře, pak už se o to nemusím moc starat," citovala agentura DPA německého kouče Rangnicka, který povolil příjezd rodinných příslušníků do hotelu.

Příjezd partnerek si jeho svěřenci zaslouží. Francouzi byli před Eurem podle bookmakerů hned za Anglií druhým největším favoritem turnaje, Nizozemci devátým. Rakušané se po boku české reprezentace nacházeli s kursem 100:1 na zisk titulu až ve druhé polovině účastníků. Papírové předpoklady však postavili úplně na hlavu.

"Turnaj jsme začali kvůli velmi nešťastnému vlastnímu gólu porážkou 0:1 s Francií. Vyhrát skupinu na jejím konci je neuvěřitelné," řekl pětašedesátiletý Rangnick po strhující výhře nad Nizozemskem v Berlíně.

"Oranje" přitom hned dvakrát vyrovnali, ani to jim však nestačilo. "Nejvíc mě dnes zaujaly reakce mého týmu na vyrovnávací góly," ocenil kouč. Tři góly dali Rakušané předtím i Polsku. Rangnick ovšem nechce ani slyšet, že by se měli po působivých výsledcích řadit k turnajovým favoritům. "Na naše zápasy to nemá vůbec žádný vliv," ujistil trenér s pověstí mistra celoplošného presinku.

Jeho svěřenci teď mají každopádně téměř týden na přípravu. Rakousko nastoupí v osmifinále v úterý 2. července proti druhému celku skupiny F. Soupeřem může být Turecko, Česko nebo Gruzie. Pro Rangnicka a některé jeho hráče bude zápas v Lipsku cestou do minulosti, neboť působili dříve v místním bundesligovém týmu.

Autor: ČTK

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

bude píchání

Reagovat
j_mrazik

Bude je*ačka… za to že neodepisovali v průběhu zápasu.

Reagovat
Sigma Olomouc

„Nic jsem neplatil a ta částka taky nesouhlasí.“

Reagovat
inferno08

Jo úplně to vidím. Máš úplnej klid, jseš s kámošema, hraješ fotbálek, a když nehraješ, zajdeš si na golf nebo tak, na hotelu naprostý luxus... A hrozně se těšíš, až přijede tvoje žena.

Reagovat
LyEX

asi tak, sa zduli, že ich chlapci pred zápasmi na tlačovkách nezmieňovali asi, čo kvôli zásunu neurobíš

Reagovat
CHONG

Kámoši, fotbálek, golf, hotel - dobrý, ale pokud nejsi Jankto, tak s kámoši úplně nezamrdáš...

Reagovat
thewall

Hele, většina z nich jsou mladí kluci (tj. mínus 30) a s těmi svými děvčaty nejsou 20+ let, aby se netěšili na trochu toho upoceného tření.

Reagovat
DidusIneptus

Rakousko z prvního místa Poláci pomohli

Reagovat
Seydou Doumbia

spíš rozhodčí pomohl, když jím nevadí takové homoušské penalty

Reagovat
Pablos

Dostal na achilovku, vždyť mu napůl vyzul kopačku... byť to vypadalo jako nic.

Reagovat
Seydou Doumbia

to nemyslím, ale ten homoušský rozběh mi vadí

Reagovat
Pablos

Jo takhle... jo to je dobrá kokotina

Reagovat
adyss2

btw.. išli by ste radšej na swingersku alebo gangbang?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele