Rangnick potvrdil kontakt s Bayernem. Momentálně se soustředím pouze na Euro s Rakouskem, ujistil

24.04., 14:52
Aktuality
Ralf Rangnick (© AFP)

Trenér rakouské reprezentace Ralf Rangnick ve středu potvrdil, že ho kontaktoval Bayern Mnichov, který hledá nástupce odcházejícího Thomase Tuchela. Rangnick uvedl, že v současné době neřeší potenciální zájem Bayernu a soustředí se pouze na Euro 2024, které začíná v červnu v Německu.

"Došlo ke kontaktu ze strany Bayernu Mnichov a já jsem informoval Rakouský fotbalový svaz," řekl Rangnick rakouskému webu 90 Minuten. "Máme velmi důvěrný vztah. Soustředím na rakouský národní tým. Plně se zaměřujeme na evropský šampionát. Cítím se tady velmi dobře. Momentálně není důvod se tím intenzivně zabývat," vysvětlil.

Bayern, který získal předchozích 11 ligových titulů, přišel v letošní sezoně o Meisterschale, když si pět kol před koncem sezony zajistil historicky první ligový primát Bayer Leverkusen. Tuchel, jenž do Bayernu zamířil před necelým rokem, odejde rok před vypršením kontraktu po neúspěchu na domácí scéně, když ho z Německého poháru vyřadil třetiligový Saarbrücken.

Bayern však stále zůstává ve hře o cennou trofej, neboť se dostal do semifinále Ligy mistrů, kde ho příští týden čeká Real Madrid.

Pětašedesátiletý Rangnick, který trénoval mimo jiné Manchester United a RB Lipsko, prohlásil, že by s Bayernem jednal pouze v případě, že by mu klub předložil nabídku. "Pokud Bayern řekne 'máme zájem'. Potom bych se také musel sám sebe zeptat 'opravdu tam chci?'. Jestliže budu chtít něco jiného, budu to nejprve řešit s rakouským svazem," řekl.

Rakousko se v úvodním zápase skupiny D mistrovství Evropy 2024 střetne 17. června s Francií a následně se utká s Polskem a Nizozemskem.

Autor: Jiří Vojík, Livesport.cz / Reuters

Komentáře (20)

Přidat komentář
Kryptos_

Podle mě docela dobrá volba. Jen musí mít důvěru a pravomoce. A vhodné asistenty.

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
rominhoFCB

https://fcbinside.com/2024/04/16/top-transfer-im-sommer-barca-bereitet-angebot-fuer-goretzka-vor/

Toto je asi nejaka blbost, ze ? 30 mega za Goretzku, i ked mu vraj konci buduci rok zmluva, je asi malo, co ?

Reagovat
rominhoFCB

To Bayern neprijme ?!

Reagovat
Heresy

To Bayern neprijme

Reagovat
rominhoFCB

A kolko by asi prijal ?

Reagovat
Heresy

to nvm .. ale podle vseho ted to dost stoji na leonovi a vedeni to vidi nemyslim si ze se ho budou chtit zbavit .. Bayern neni tym ktery by musel prodavat hrace takze jeho odchod by spis zalezel na tom ze by prisel nekdo kdo by ho vylozene ohrozoval a sam by chtel odejit

Reagovat
Nickname 9

Dobrá volba na přechodné období. Dá tomu týmu zase řád a už nejednou prokázal, že má dobré oko na mladé talenty.

Reagovat
Salfovic

Jaké přechodné období? Co má po něm přijít?

Reagovat
pobody's nerfect

No malují si vzdušné zámky, že Klopp

Reagovat
Uwe háže buly

Tak jako je to dost pravděpodobný buď nároďák nebo Bayern bude jeho další angažmá.

Reagovat
bobis21

Real/Barcelona by s ním mohly být taky zajímavé, asi bych začal tu ligu i sledovat

Reagovat
Nickname 9

Celkově příští léto bude kvalitních trenérů k dispozici víc. Klopp, Alonso, Guardiolovi končí smlouva, Hoeness nasbírá další zkušenosti.

Reagovat
Rudnevs

OT (Ked už je tu článok o národnom trénerovi): RBS prehráva v Klagenfurte a Sturm má matchball v boji o titul. Môže to byť zaujímavé…

Reagovat
esmuellert

Příští kolo malé finále a možná konec jedné dekády.

Reagovat
Rudnevs

Myslím, že RBS v Rakúsku vládne len o sezónu kratšie než Bayern vládol v Nemecku. Chcelo by to výmenu stráží, zvlášť teraz, keď Salzburg očividne postihla trošku slabšia (resp. menej vyvážená) generácia, tak je k tomu šanca. Sturm zvláda svoj zápas vo Viedni, takže je oficiálne Tabellenführer.

Reagovat
Tomanatura

Bude to v nedelu fakt tezke. Oni ti 20 leti kluci nejak nezvladaji ten zvedajici tlak, do toho hromada zranenych. To bohuzel nemuze v nedelu dopadnout dobre, navic se vykartoval Pavlovic.

Reagovat
Rudnevs

Ja naopak dúfam, že to dopadne dobre a vyhrá Sturm Graz. Pre celé Rakúsko by to bolo dobré, v konečnom dôsledku aj pre Salzburg.

Reagovat
Tomanatura

Proc? Sturm v LM neuhraje nic, u RB to byla letos vyjimka, ze nedali aspon EL. Prosti rok s Bo Svenssonem budou zase masina.

Reagovat
Rudnevs

Po sto rokoch to skratka chce zmenu, nebol by dobrý signál pre akúkoľvek vyrovnanosť ligy, kebyže ani silný Sturm nedokáže zosadiť slabý RBS. Bez ohľadu na koeficient, podľa mňa by to prilákalo znovu viac fans a pozornosti. Nikoho nebaví monotónna liga, aj v Nemecku mám pocit, že výhra Leverkusenu to tak trochu osviežila.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele