Real bude ve finále Interkontinentálního poháru 18. prosince, FIFA nastínila program turnaje

Dnes, 14:58
Aktuality
FIFA (© FIFA)

První ročník každoročního Interkontinentálního poháru FIFA pro kluby z celého světa bude mít pět zápasů, přičemž vítěz evropské Ligy mistrů Real Madrid bude s jistotou hrát finále 18. prosince v Dauhá, uvedla v pátek světová fotbalová organizace.

Turnaj, jenž byl oznámen v prosinci loňského roku, nahradí každoroční mistrovství světa klubů, které se nově bude hrát každé čtyři roky za účasti 32 týmů. Jeho první ročník je naplánován na rok 2025.

Vítěz Ligy mistrů AFC Al Ain bude 22. září v play off Africko-asijsko-pacifického poháru hostit držitele titulu Ligy mistrů OFC Auckland City. Vítěz utkání se poté 29. října v Káhiře utká s vítězem Ligy mistrů CAF Al Ahly.

První dva zápasy turnaje se odehrají na domácí půdě výše postaveného týmu, což umožní místním obyvatelům sledovat hru svého klubu.

Děj se následně přesune do katarského Dauhá, kde se 11. prosince utkají vítězové Copy Libertadores 2024 s mexickým týmem Pachuca, který opanoval Pohár mistrů CONCACAF. Tento zápas FIFA označuje jako "Derby Amerik".

Vítězové těchto dvou utkání se o tři dny později utkají v Challenger Cupu o místo ve finále Interkontinentálního poháru proti Realu Madrid. To je na programu 18. prosince.

Ve stejný datum se slaví národní den Kataru. Zároveň je to den dvouletého výročí finále mistrovství světa 2022, v němž Argentina po penaltách porazila Francii 4:3.

Interkontinentální pohár již v minulosti existoval, a to mezi lety 1960 až 2004. Střetávali se v něm vítězové Ligy mistrů UEFA a jihoamerické Copy Libertadores. Nahrazen byl před nynějším obrozením právě mistrovstvím světa klubů.

Autor: Livesport.cz / Reuters

Komentáře (3)

Přidat komentář
M.Vaza

A to chceš

Reagovat
Mr.Mike

Nejvic zbytecnej turnaj..hlavne pro evropsky tymy to bude absolutne nezajimavy

Reagovat
Hafna

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele