Real Madrid se v závěru sezony dočká posily, do brány se může vrátit Courtois

25.04., 22:12
Aktuality
Thibaut Courtois (© AFP)

Fotbalistům Realu Madrid se v závěru sezony vrátí brankářská jednička Thibault Courtois. Trenér Carlo Ancelotti dnes uvedl, že se belgický gólman po dvou operacích kolena již plně zotavil.

Jednatřicetiletý Courtois ještě v tomto ročníku nechytal. V srpnu si jeden z nejlepších světových brankářů přetrhl přední zkřížený vaz a při snaze o návrat si v březnu poranil meniskus. Do role jedničky se mezitím posunul Ukrajinec Andrij Lunin, jenž byl mimo jiné hrdinou penaltového rozstřelu při postupu do semifinále Ligy mistrů přes Manchester City.

Lunin bude podle Ancelottiho v brance v pátečním ligovém utkání proti San Sebastianu i v prvním semifinále Ligy mistrů proti Bayernu. "Courtois je v pohodě, bude k dispozici příští týden a mohl by chytat proti Cádizu," uvedl italský trenér. S Cádizem bude Real hrát v sobotu 4. května.

Po nedělní výhře 3:2 v "Clásicu" vede Real tabulku španělské ligy před Barcelonou o 11 bodů. Do konce sezony zbývá šest kol.

Autor: ČTK

Komentáře (15)

Přidat komentář
kattos

Sice Lunin ted na hypu kvůli penaltám, ale v prvním zápasu chyba, to samé proti Barce, Courtois pokud bude ve formě velké posílení

Reagovat
Hachim Mastour

Áno, vždy som mal Lunina rád ak vďaka jeho národnosti, ale robí koksu, čo môže postupom času doladiť. Budúcu sezónu by Lunin mohol odchytať skupinu LM a zápasy Realu keď už titul budeme mať v kapse. Plus poháre

Reagovat
Hachim Mastour

Kiksy

Reagovat
ciernyribiz

Lunin v lete prestupi. skupinu LM max tak prvy zapas v pohary.

Reagovat
Raul=Real

ako dvojka je dobrý

Reagovat
Eichel

Reagovat
Pozor skluz!!!

https://fbref.com/en/comps/Big5/keepersadv/players/Big-5-European-Leagues-Stats

Chytne víc než by teoreticky měl. Courtois měl loni +0,7.

Ano, jsem si vědom rezerv "expected stats".

Reagovat
Manik...

Reagovat
Svandik68

Stejný příběh jako v Liverpoolu Kelleher. Nadstandardní dvojky, ale pokud jsou zdraví Courtois a Alisson, tak není o čem.

Reagovat
Salfovic

Kdyby pomohl k postupu Bayernu, tak bych se nezlobil.

Reagovat
Fairplay

Bral bych ho do Chelsea místo těch dvou lemplů

Reagovat
Manik...

Reagovat
kattos

Petkovic je dobrý shot stopper, ale je hrozně vždycky zalezlej, nohama průměr... prostě takovej ok brankář no nevím.

Sanchez má v sobě skvělou kopací techniku a to něco navíc i mezi top golmana ale je to šílený kiksař.

Reagovat
Manik...

Lunin není špatná dvojka, ale posadit Courtoise nemůže.

Reagovat
kattos

Zase Courtois může doplatit na to, že z těch top golmanu je to asi poslední golman co nemá fakt tu top kopací techniku, + se vrátí ze zranění...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele