Real Madrid těží z rostoucí formy Mbappého. Dávám góly a jsem tady šťastný, hlásí kanonýr

Včera, 11:30
Aktuality
Kylian Mbappé se dostává do skvělé střelecké formy. (© TASR / AP Photo / Manu Fernandez)

Kylian Mbappé (25) se pomalu ale jistě dostává zpět do formy. Potvrdil to i při svém prvním vystoupení za Real Madrid v Lize mistrů, kdy jednou brankou přispěl k výhře španělského velkoklubu 3:1 nad Stuttgartem. "Vím, že mám na víc, každým zápasem se cítím lépe," prohlásil francouzský kanonýr bezprostředně po utkání.

Kylian Mbappé se proti Stuttgartu prosadil krátce po příchodu z kabin, čímž otevřel skóre zápasu. Letní akvizice Realu Madrid tak vstřelila svůj pátý gól v sedmém utkání ve všech soutěžích od svého příchodu z francouzského PSG.

"Vím, že mám na víc, každým zápasem se cítím lépe. Teď dávám góly a jsem tu šťastný. Bylo to těžké střetnutí, ale taková je Liga mistrů. Soutěž se změnila, takže je důležité rychle sbírat výhry, abychom zjistili, zda se můžeme kvalifikovat," řekl spokojený Mbappé.

Ancelotti poslal do hry na závěrečných deset minut také osmnáctiletého brazilského útočníka Endricka, a i on se dokázal zapsat mezi střelce. V závěru zápasu skóroval z hranice šestnáctky, když se rozhodl nepřihrávat zkušenějším spoluhráčům a zaskočil tím soupeřova brankáře.

"Je to kluk s velkou kvalitou a ukázal ji. Svou osobnost nastínil tím, že nepřihrával, ale sám střílel," chválil svého mladšího kolegu brankář Thibaut Courtois.

Statistiky zápasu. (©Opta by Stats Perform)

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / AFP / Silvester Bobko

Komentáře (40)

Přidat komentář
misinho7

Rozbieha sa

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
ACSeRw!n

"Je to kluk s velkou kvalitou a ukázal ji. Svou osobnost nastínil tím, že nepřihrával, ale sám střílel," chválil svého mladšího kolegu brankář Thibaut Courtois.

takze ukazal, ze ma spatne rozhodovaci schopnosti a jeste za to dostal pochvalu

Reagovat
Aldist

Taky komu chceš nahrávat, když dostaneš balón na petičku a máš před sebou prázdnou bránu. To nejde nedat, tam si můžeš udělat maximálně ostudu.

Reagovat
ACSeRw!n

jako je fakt, ze ten golman byl celkem dira, takze skoro prazdna brana

Reagovat
Aldist

Omlouvám se, myslel jsem, že se řeší Mbappeho gól, ne Endrickuv

Reagovat
ACSeRw!n

omluva se neprijima, mels to nechat bejt

Reagovat
los_blancos

Reagovat
los_blancos

Alebo možno len skvelo čítal hru, že je brankár v protipohybe a tak sa v tej milisekunde rozhodol vypáliť svojou smrteľnou ľavačkou. Proste inštinkt no.

Inak by som mu to vôbec nevyčítal aj keby mu to nevyšlo. Celé sa to udialo v posledných sekundách poslednej nastavenej minúty a ak si všimol, že po stranách má voľných Viního s Kylym, ktorí sa stále trápia a sú góloví vlastne len z penált či zakončeniach do prázdnej, tak sa rozhodol to zobrať na seba a za jeho odvahu tiež.

Reagovat
ACSeRw!n

jj tak urcite

Reagovat
janinho

jasne, to urcite... okrem toho ze to mohol posrat a nedat, tak keby to napalil do protihraca tak sa to kludne mohlo este odbit do rychlej kontry. boli tam 4 hraci realu, ktori by vzadu chybali. za toto by ho mal carlo v satni riadne pokefovat. je super ze ma sebavedomie, ale toto bol fail, bez ohladu na vysledok akcie

Reagovat
vladino10

Reagovat
los_blancos

Nie je to fail, už teraz má Endrick jednu z najlepších ľavačiek na svete a takéto góly budeme od neho vídať častejšie. Nie je náhoda, že oba góly má spoza 16. Jeho strely pripomínajú tie Messiho, keď z ničoho nič vypáli, brankár to nečaká a je to tam. Endricky má navyše tú výhodu, že má v nohe dynamit a aj keď to nenamieri najpresnejšie, tak brankári budú mať veľké problémy tie strely vytesniť. A Carlo nemá dôvod ho skritizovať, keď je tak očividné, že kombinačne nám to nejde a vôbec nie sme schopní zmysluplne zakončiť rôzne nádejné akcie a prečíslenia...

Reagovat
janinho

tvl, na svete hej tak sa zase trosku upokojime

Reagovat
los_blancos

Čo sa týka samotných striel, tak ano.

Reagovat
El Matador

Špatný rozhodnutí by to bylo, kdyby nedal gól

Reagovat
ACSeRw!n

ne..

Reagovat
Laliga

Treba uznať že využil toho že brankár nebol pripravený zakročiť, bol rozhodený tým svojím pohybom späť k bráne. Aj keď tiež sa prikláňam k názoru že to mal riešiť prihrávkou, nepovedal by som že to v tomto prípade bolo vyslovene zlé rozhodnutie. Čo sa potvrdilo, keďže brankár, napriek tomu že Endrick svoj pokus neumiestnil práve ideálne, aj tak na tú strelu nestačil.

Reagovat
janinho

bolo to zle rozhodnutie zakoncene so stastim

Reagovat
El Matador

Tak mi vysvětli proč? Napravo měl Vincka (jestli si to vybavuju dobře), kterej v této sezóně snad nedal gól ze hry a mohl to zadávat. Endrick vystřelil a dal gól - takže to prostě špatný rozhodnutí byt nemůže.

Reagovat
El Matador

A vincek to mohl zadrbat.

Reagovat
king23

Jakože reálně naznačuješ že je OK nepřihrát spoluhráčovi do jasné gólovky, protože by to nedejbože nemusel proměnit?

Reagovat
El Matador

Nemám s tím problém, že nenahrál. Vystřelil a dal gól tečka. Nejlepší možný řešení

Reagovat
vladino10

Chcem dostať z včelieho ulu med. Prídem, vytiahnem kar, strcim ho do ulu a nejakým zázrakom ma žiadna včera nepostipe a na mede, ktorý som cicinou vybral von si skvele pochutim. Bolo dobre rozhodnutie strčiť ten kár do ula?

Reagovat
El Matador

Ptáka si strkej kam chceš - jestli to je a nebo není dobrý řešení nechám na tobě. Endrick zakončil poslední akci zápasu (za stavu 2-1) střelou a dal gól = nejlepší možný řešení. Nechápu co na tom furt řešíte

Reagovat
vladino10

Čiže nebolo. Diky

Reagovat
janinho

takto mohli rozmyslat v minulej sezone spoluhraci proti bayernu a joselu by nedostal ani jednu loptu po tom co vsetko spalil v sezone, hej?

aj keby tam sprintoval alaba na 1 nohe, tak v takejto pozicii 4 na 2 s hracmi po stranach nemoze z takej dialky palit ani egomaniak CR

Reagovat
los_blancos

Často tak zakončoval Cristiano, Messi a ďalšie legendy. A hráči v tom budú našťastie pokračovať stále, je to moment prekvapenia a nie vždy je treba si prihrávať, aby si skóroval do poloprázdnej. Bez toho by bol futbal nudný.

Reagovat
El Matador

Reagovat
ACSeRw!n

nevim co chces vysvetlovat, jestli nejses slepej, tak si pust tu akci.. jestli to nepochopis ani po tom, tak uz nevim co tim mam rict vic

Reagovat
El Matador

Ať se dívám jak se dívám, vyřešil to dobře. Na levo Mbappe ale dva obránci. Na pravo Vincek ve stejné lajně a mimo vápno. Golman střelu nečekal. Takže to Endrick vyřešil nejlíp jsk mohl - vystřelil a dal gól.

Reagovat
los_blancos

Hlavne je to úplný mlaďoch a prinajhoršom by sme inkasovali vyrovnávajúci gól, ale stále je to len 1. zápas. To by bola taká katastrofa? Chlapec by sa poučil a v budúcnosti by to riešil už inak. Zase sa robí príliš veľké haló z ničoho, nato sme fakt špecialisti

Reagovat
los_blancos

Že sa rozstrielal je super, ale stále je to veľká trápenka a stačiť to asi nebude. Hlavne to jak rieši finálne fázy je... akoby bol z neho úplne iný hráč než kým bol doteraz. Tiež sa mu nedarí vytvárať šance pre kolegov z útoku, nefunguje kombinačne, je tam málo pohybu, najmä v napádaní... Verím, že to môže byť z dôvodu nedostatočnej súhry, fyzičky a úzkosti, časom na tom snáď zapracuje a prekoná to.

Reagovat
Fodbalysta

Tenhle týpek je jen další potvrzení toho, jak byl Messi s Ronaldem vyjímeční a absolutně odstřelení od všech ostatních. A nikdo z momentálně hrajících fotbalistů jim nebude sahat v kariérách ani po kolena.

Reagovat
technecium

Jen teda Messi byl taky odstreleny od Ronalda

Reagovat
ratusek

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Fodbalysta

Reagovat
misinho7

Reagovat
Witcher

Lepší než holand

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele