Real Sociedad dnes bez Merina, přestup záložníka dojednává Arsenal

18.08., 11:42
Aktuality
Mikel Merino (© AFP)

Hodně obezřetně si na letošním trhu počíná londýnský Arsenal. Kanonýři do této chvíle ulovili jen jednu posilu, brzy by ovšem mohla přibýt druhá, reálné obrysy dostává příchod Mikela Merina.

28letý záložník patří Realu Sociedad a zástupci klubů podle nejrůznějších zdrojů dojednávají transfer za 35 milionů eur. Stěhování napovídá i pohled na nominaci baskického klubu na dnešní duel proti Rayu, čerstvý mistr Evropy na seznamu chybí.

"Počítali jsme s ním, ale nakonec jsem se rozhodl ho v nominaci opomenout, sám mi přitom říkal, že je připraven nastoupit. Probíhají jednání s jinými kluby a toto rozhodnutí je nejlepší pro všechny," sdělil včera trenér Imanol Alguacil.

Merino prošel mládežnickou akademií Osasuny, během kariéry hrával za Dortmund a Newcastle a v San Sebastianu působí od léta 2018. Za Real Sociedad posbíral 242 startů a zaznamenal 27 branek, v sezoně 2019/2020 se spoluhráči vybojoval triumf v Copa del Rey.

Manažer Arsenalu Mikel Arteta v kabině během uplynulých týdnů přivítal jenom jednu novou tvář, když koupil obránce Riccarda Calafioriho (Bologna). V týmu vedle toho pokračuje brankář David Raya, jehož hostování z Brentfordu bylo změněno v trvalý přestup.

Autor: Tomáš Pavlík / mundodeportivo.com

Komentáře (109)

Přidat komentář
Folqin

Dobrá posila. Místo Parteye - potřebujeme trochu rychlejší kreativnější přechod dopředu.

Reagovat
Jkb

Nemyslím si, že je to místo Parteyho, spíš bych řekl, že je to levá 8, to co hraje Rice v současnosti, to co hrál Xhaka v jeho poslední sezóně u nás.

Reagovat
Miguel19

Tam by měl hrát Havertz až přijde útočník…

Reagovat
Jkb

Ne. Havertz je útočník. Když se podíváš na nějaký statistiky tak Havertz na hrotu má branku nebo asistenci každých 98 minut na hřišti, takovou produktivitu moc útočníků nemá, navíc sedí do systému a je naprosto boží.

Merino na druhé straně je odlišný typ hráče než Partey, dlouhodobě má úspěšnost přihrávek 76% což na defenzivním záložníkovi v Artetově systému, by byla katastrofa, jedna z jeho největších předností je načasování náběhu do vápna, je to výborný běžec, ta osmička je pro něj naprosto ideální role.

Reagovat
MoonKnight

Takže v podstatě Merino k vám přichází do Artetovo systému hrát přesně to, co měl hrát Havertz než se zjistilo, že je nejlepší na hrotu ?

Reagovat
Jkb

To si úplně nemyslím. Já myslím, že Havertz přicházel jako útočník, ale z nějakého důvodu hrál v záloze. Merino k nám podle mě přichází hlavně jako posila do zálohy, ideálně si myslím, že by Arteta chtěl někoho za Parteyho ale nikdo takový asi nebyl na trhu, tak se klub rozhodl hledat jiné řešení.

Ale Merino je velice zajímavej hráč, zná ostrovy, zná se s Odegaardem, velice silný ve vzduchu, velice silný fyzicky, výborný atlet.

Když se podíváte jak Arteta skládá tým, tak je tam spousta univerzálních hráčů a Merino je další dílek do té skládačky.

Reagovat
herbage

na trhu byl Douglas Luiz, ale z nějakého důvodu jsme po něm nešli

Reagovat
TheGun

Alisha nechtěl asi do Arsenalu

Reagovat
TheGun

Nechtěla *

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Svatej

Takže ve výsledku Havertz hraje to, co u nás a je tu mysteriózní neobjevenou pozici

Reagovat
Svatej

a ne*

Reagovat
Kluivert9

Nečekaně

Reagovat
Miguel19

Reagovat
Mastný Chobot

Ako kedy, urcite si zahra nejaku cast zapasov aj v zalohe, tak ako si zahral aj vcera alebo v priprave

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
guestikor

Havertz původně přicházel, jako levá 8. Vsak tam hral většinu přípravy po přestupu a začátek minulé sezóny, než se zjistilo, že to drhne a do toho měl zdravotní problémy Jesus. Z toho pal vyústilo, že šel na hrot, což mu prospělo.

Reagovat
Jkb

A nebylo to tím, že Partey nebyl fit?

Reagovat
guestikor

Přicházel, jako náhrada za Xhaku. Respektive Arteta měl takovou vizi. Za Parteyho přišel Rice.

Reagovat
Jkb

Nemyslím si, že přicházel jako náhrada za Xhaku. Myslím si, že přicházel jako hrot a z nějakých důvodů hrál v záloze.

Reagovat
fenixLFC

nie neprichadzal prichadzal do zalohy, z artetu sa robil velky takticky genius a inovator kedze nasiel havertzove vlastnosti ktore nikto iny nebol schopny odhalit a ktore sa mu hodia do zalohy ako nahrada za xhaku. a tvrdilo sa ze len v chelsea sa zle vyuzival. nasledne zacal v strede (sokujuco, ked tam sa s nim pocitalo) ale ukazalo sa ze tam je k hovnu tak takticky genius arteta presunul hrotaka na hrot

Reagovat
Neutron

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Bakary3

A já bych to tedy řekl ještě úplně jinak

Nevíme nikdo, kam přicházel, to vi jen arteta.

(... Nebo od něj bylo nějaký zjevný vyjádření, na jaký post s ním jednoznačně počítá? Dotaz, nevím)

Jasný mi připadá, že náhrada za xhaku měl být Rice.

Jinak jo, fanoušci Arsenalu někteří tu z ty jeho pozice v záloze dělali nevím co, to samý z jeho přínosu tam, kde byl spíš průměrný přitom.

Reagovat
Front hell

Tak Fenix ví o Arsenalu nejvíce. Není to tak dávno co skálopevně tvrdil jak Gabriel v každém zápase udělá chybu vedoucí ke gólu nebo dostane červenou kartu.

Reagovat
Bakary3

Je fakt, že si vzpomínám ještě na nějakou diskuzi, kde tvrdil absolutní blbost, ale věděl o tom víc než fanoušci Arsenalu

Reagovat
herbage

Bude to jedna z variant, ale vypadá to, že Kai bude jednička na falešnou devítku. Kai hrál v zálize v přípravě proti Bayeru a přesunul se tam i v závěru proti Wolves. Čekám větší rotaci, bude záležet na protivníkovi a průběhu zápasu

Reagovat
MoonKnight

Výborný přestup. Fanoušci Arsenalu a jejich soupeři brzy zjistí jakou bombu Arsenal přivedl, klidně bych za něj dal i 50, za 35 je to fantastický obchod.

Reagovat
Well

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
Higi

Překvapilo mě, že na transfermarktu má Merino hodnotu 50 mega a takový Zubimendi měl ještě před 2 týdny asi hodnotu 45 mega.. zatímco o Zubimendim se vcelku dost básní a u Merina je to nadšení takový o dost menší a co tak čtu, tak ho berou fans třeba jako rozšíření kádru atd... Samozřejmě je nechci srovnávat, jen by mě třeba zajímal názor někoho kdo sledoval Sociedad, a jak by popsal kvalitu a přínos do hry merina a Zubimendiho..

Reagovat
Higi

Jinak moje předpověď je, že Merino si získá brzo místo v základu a nejčastější středová trojice bude rice, merino, odegaard. Pokud budou zdraví.

Reagovat
smazaný uživatel

Zubimendi je klasická 6, pivot, co má za úkol distribuci a rozehrávku, přerušování akcí soupeře a odběr míčů. Merino je 8, dalo by se říct box-to-box záložník, dobře doplňuje vápno, má kvalitní střelu ze střední vzdálenosti i (před)finální nahrávku. To, že jsou oba technicky nadstandardně vybavení asi nepřekvapí, ale Merino je oproti tomu i dobrý atlet, silný i v osobních soubojích, na Španěla ne úplně typický, podobně jako třeba Rodri. Strop má podle mě výš Zubimendi, především s ohledem na věk samozřejmě, ale taky je potřeba vnímat to, že Merino v Dortmundu vyhořel a v Anglii taky nepřesvědčil. Od té doby se posunul a měl by to zvládnout, ale ten zdvižený prst tam je.

Reagovat
Rudnevs

V Dortmunde ani moc šancu nedostal. Kupili ho ako jedneho z xy mladikov a holt nemozes dat sancu kazdemu. Podobne dopadol Isak. Teraz na Me to Nemcom zial vratil aj s urokami…

Reagovat
FCSL

Zubimendi je taky o 3 roky mladší. U Merina mě docela překvapilo, že už mu je 28

Reagovat
acko_bez_naflusu

Dobrej obchod no

Reagovat
Gunner14

Pecka

Reagovat
Higi

Po Merinovi by bylo ideální prodat ještě Nketiaha a Nelsona a místo nich přivést jednoho hráče, nějaké kvalitní křídlo. Potom by to směrem dopředu vypadalo takhle:

Rice, Merino, Partey, Jorginho, Odegaard, Vieira, Nwaneri, Havertz, Jesus, Saka, Martinelli, Trossard, posila.

Byl bych spokojenej.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeblensal tak jedině

Reagovat
SunFells

Velmi slušný hráč, leč trochu "krok zpět" k 22/23, pozitivní je však vyhlídka minut a další vývoj Rice na 6. V přední linii to nechává prostor na něco většího a otevírá to trochu více dveře i typům jako Ebere či Kvara (i když tam je bude pevně držet Neapol). Škoda Douého, ale chápu, že Arteta to chce řezat teď.

Reagovat
Nikikrew

Cize pomaly konecna pre Parteyho?

Reagovat
SunFells

Za rok, ale Merino jemu a Jorginhovi jistě omezí čas na hřišti a Rice nebude uvrtaný na 8.

Reagovat
MoonKnight

Jorginho mě u vás hodně překvapil. Líbí se mi na něm, že on klidně bez řečí 3 měsíce sedí a pak přijdou ty jeho 4 zápasy sezóny, kdy je v nich naprosto brutální.

Reagovat
SunFells

Podobně jak se Zinchenkem s ním získáváš i ztrácíš, někdy je opravdu klíčový.

Reagovat
Jkb

Parteymu končí smlouva v červnu. Zranění ho připravily o dynamiku, letos si myslím, že ještě bude mít nějaký čas na hřišti, protože Merino se určitě bude zapracovávat nějaký čas do týmu, do stylu hry ale Parteyho čas na hřišti se bude snižovat.

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Golasso

V ideálním světě už by byl rok jinde a nahrazen.

Reagovat
owny✨

Jj, v base

Reagovat
pa3ce

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Eze by se mi hodně líbil.

Reagovat
r.mrazik
Reagovat
SunFells

rent free

Reagovat
Svatej

mrdka

Reagovat
J0EL

https://youtu.be/1CJZOEYmjGs?si=4Ka_9mx3JxLB4FWx skusil aj so zltou.

A Dialla sa mi uz hladat ani nechce no

Reagovat
Svatej

Mrdky jsou všichni.

Reagovat
SunFells

To jsi ještě vynechal

Reagovat
r.mrazik

Tyhle reakce, ale ostatní to dělají taky, jsou stejně vždy srandovní

Reagovat
SunFells

Kolikrát jsi okomentoval při těch třech příležitostech ty svoje borce co se tam svalí i bez faulu?

Reagovat
r.mrazik

Já nejsem Česká televize abych musel automaticky vyvažovat jiným videem

Reagovat
Busby babes

vsak se mu taky nasi fans smali... co presne s Amadem, ten tam neustal jeden souboj, kdy do nej obrance strci a docela ocividne ho vychyli ze smeru behu. Na penaltu to nebylo, ale dive to teda nebyl

Reagovat
Hlahart

Reagovat
Front hell

No tady bylo docela ticho od místních United bojovníků proti simulování

Reagovat
Busby babes

vidim par vysmechu a jinak spis ignorace

Reagovat
Front hell

Od United jen Hlahart

Reagovat
Busby babes

Mithro, ja a Man United se tomu smejem, protoze to je jantar...

ale je to fuk, i kdybychom to ignorovali uplne tak co? tohle: neodsoudil si jednoho, tak nemuzes napsat jinde... urcite najdu pripad, ke kteremu jste se taky nevyjadrili...

Reagovat
Front hell

Je to jedno,mě to spíše vždy pobaví. Protože to většinou přichází od těch stejných lidí.

Vyslovené znechucení tam bylo jen od Hlaharta,tak jsme to myslel

Reagovat
Busby babes

jinak teda jen for the record: Maguire je blb, Dialo nesimuloval, Saka trochu komicky prihral pozde neco, co byl mirnej faul na zacatku. Na nejakej vysmech to pro Saku za me moc neni.

Reagovat
Front hell

Tak Saka to zkouší dlouhodobě, takže se dá počítat že to bude schytavat, i když tam bude nějaký drobný faul.

Reagovat
J0EL

Reagovat
bbbauch

Jeste aby s Amadem skocili tak 100x a budou se moct srovnat s fallen star boyem

Reagovat
SunFells

Mezi Amadem a Sakou je "fallen starboy" Saka? Amadovi stačí být na place, není to nové.

Reagovat
bbbauch

Jj a Saka k tomu potrebuje specialni konstalaci hvezd, pohyb magnetickyho pole a lektvar z zabich nohou..

Reagovat
SunFells

Aby ti tak vniknul do hlavy?

Reagovat
bbbauch

Sunfelovinka

Reagovat
SunFells

Tam je tak prázdno, že jsem se tam vešel taky

Reagovat
bbbauch

Jeste se predved klidne

Reagovat
Svatej

Reagovat
Golasso

Budeme ignorovat, že ho jeden borec vzal koňárem a druhej mezitím díky tomu stihl získat balon, i kdyby Saka nespadl .

Reagovat
pa3ce

Ťiež mi príde zvláštne aký tu má zrovna toto ošial a je potreba to dať už do druhého článku ako keby spravil prime Neymarovinku

Saka má históriu simulací a bohužial som si istý, že určite zas spraví nejakú za ktorú zaslúžene schytá výsmech a hate. Ale ty vole zoskupovať sa tu na výsmech za toto kde je očividné, že mu súper zabránil v zasekávačke a vďaka tomu kontaktu ju nebol schopný v rýchlosti dokončiť.. to vám všetkým robí až takú radosť si do neho kopnúť?

Reagovat
bbbauch

Ten konar byl totiz duvod toho, ze se mu jakou dobu po kontaktu podlomily nohy

Reagovat
pa3ce

Ten koňár bol dôvod prečo prišiel o loptu. Keby padol hneď po kontakte tak to bude prirodzenejšie a reálne by Saka skôr dosiahol to, že by rozhodca mohol uvažovať o penalte (nie, nemyslím si, že by to mala byť penalta keby ma chceš chytať za slovíčka). Mňe príde očividné, že mal prvotne záujem to ustáť a pokračovať v hre a až keď mu bolo jasné, že tú loptu pod kontrolou v dôsledku toho kontaktu mať nebude tak skúsil padnúť. Mohol si to odpustiť (a ja by som bol radšej keby si to odpustil) ale to aj ty svoj trápny komentár a predsa si ho odoslal.

Reagovat
Golasso

Stejně, kdyby spadl hned, tak ho místní experti budou častovat za to, že to rovnou zabalil a nechtěl hrát

Reagovat
pa3ce

neasi

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
J0EL

Reagovat
Kucka

Reagovat
r.mrazik

achjo

Reagovat
Hlahart

Reagovat
Acquanni

To pozdní spadnutí si mohl odpustit, každopádně bych z tohoto nedělal bůh ví co. Mimo vápno by to byl normálně faul, protože ho obránce prostě nabral kolenem když do Saky doslova spadl po vlastním zakopnutí. Na penaltu takové zákroky určitě nejsou, to by se kopaly aspoň dvě každý zápas, ale někde mimo vápno normální faul.

Saka rozhodně padá někdy moc ochotně, jako bohužel velká spousta hráčů dneska

Každopádně pokud chceš kopat do Arsenalu s divingem tak spíš čekej na možnosti co ti dá Kai, ten pravidelně spadne tak hloupě, že bych ho práskl rákoskou přes lýtka aby měl důvod Jediný, v čem mě extrémně sere Saka rozhodně není takový extrém, jak z něj často fans konkurence dělají

Reagovat
Busby babes

asi tak

Reagovat
Čenda

Reagovat
krisa

Reagovat
r.mrazik

Jaký kopání?

"Zkusil no"

Reagovat
Acquanni

Tak zesměšňování situace, kterých je, bohužel, dneska v každém zápase až až. Navíc dost vypovídá, když sdílíš příspěvek s takovým popisem který je vyloženě napsaný ve smyslu, jak Saka hned opět po svým simuluje

Reagovat
r.mrazik

Asi bych to chtěl nějak víc řešit, ale vlastně nechci

Reagovat
Acquanni

Reagovat
Kucka

Reagovat
Busby babes

tam je komickej ten late timing. nebyt toho, tak neni proc se mu smat. obrance do nej strci a posle ho k zemi v souboji. a penaltu malo asi, ale dive by to nebyl

Reagovat
Acquanni

Reagovat
Golasso

Spadl hned, když viděl, že to kvůli tomu koňáru nestihne dohrát. Jako mohl to ustát a snažit se to dohrát přes bolest, ale proč by to dělal, když byl očividně kvůli faulu v nevýhodě a druhej protihráč měl ten balon v podstatě jistý?

A kdyby spadl rovnou, tak se zase řeší, že prioritizuje padání před získáním míče, to si člověk nevybere

Reagovat
SunFells

Brentford manager Thomas Frank: “Things are happening for Ivan Toney so we decided not to involve him in the squad”.

“There’s interest, nothing closed yet but things are happening”, told Sky.

Reagovat
r.mrazik

Toney nejspíš do Saúdské Arábie? Bleh...

Reagovat
Svatej

Reagovat
iamek

Reagovat
Whitemedia

Kam taky jinam, nikdo jiný, kdo by mu zároveň dal i pořádný balík, ho nevezme.

Reagovat
Mateo16

https://www.relevo.com/futbol/liga-primera/miedo-descenso-liga-agosto-ricos-pobres-20240818081511-nt.html

Pekny clanok ocami fanusikov Laligy ako ta liga brutalne straca kazdym rokom na kvalite

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sigma Olomouc

Skvělá posila, toho hráče potřebovali.

Stačil jenom článek s oficiálním oznámením

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele