Řecko má nového trenéra, jmenovalo Poyeta

04.02.2022, 12:58
Aktuality
Gustavo Poyet se vrací do práce, stal se trenérem řecké reprezentace. Bývalý záložník ve funkci nahradí Johna van't Schipa, jenž skončil po neúspěchu v kvalifikaci MS...

Řecko zakončilo kvalifikační boje na třetím místě skupiny B za Španělskem a Švédskem, vedení následně protahovalo jednání o prodloužení smlouvy, proto Van't Schip odešel.

Uvolěné místo zaujme Gustavo Poyet, jenž byl bez práce po letním odchodu z Universidad Católica. Čtyřiapadesátiletý kouč přitom nejde do úplně neznámého prostředí, v sezoně 2015/16 působil v řecké nejvyšší soutěži, na lavičce AEK Atény ale nevydržel dlouho.

Poyet zahájil trenérskou dráhu v Anglii, nejprve jako asistent prošel Swindon Town, Leeds United a Tottenham, posléze skoro čtyři roky vedl Brighton a šanci dostal i v Sunderlandu. Přes zmíněné AEK Atény se dostal do Realu Betis, působil také v Číně a krátce vedl Bordeaux.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (11)

Přidat komentář
AnthonyR

Kolik může cca dostávat ročně? Zrovna v Řecku bych očekával, že na tom jejich svaz nějak extra dobře finančně nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, ale vím, jak to zjistit. Rozehraj si FM za řeckou reprezentaci a uvidíš, kolik ti nabídnou.

Reagovat
atlee

V gréckom.tisku sa špekuluje o plate na úrovni 1,3m Eur ročne, čo je v rámci európskych repre trénerov priemer. Pripomínam len, že ti ešte musíš okresať o 44 percentné daňové zaťaženie

Reagovat
Chazy

Tje zas připomínka, jak je člověk starej, protože když společně s Dennisem Wisem trénovali Leeds, tak byli hrozně hypovaní jako budoucí trenérský hvězdy a geniální mládež. A najednou oběma táhne na 60

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Muffi

Bylo mu 40.

Na ostrovy do Cfc prisel ve 30, ve Spurs hral do 37.

Je stejny rocnik jako Baggio, Allegri, Ginola, Klopp ci Gascoigne a o rok starsi nez Maldini.

Reagovat
eder

Nikdy nemůže být nudnější ani úspěšnější než Otto Rehhagel....

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je za dementní komentář?

Reagovat
Inter Eterno Amore

však má pravdu

Reagovat
Inter Eterno Amore

toho som zbožňoval .. legenda Chelsea

Reagovat
Liquid

ještě ho tam pamatuju

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele