Reprezentace pod Haškem? Jako přijít do nové práce, vypráví Jindřich Staněk

25.03., 08:24
Rozhovory
Jindřich Staněk v dresu Slavie (© AFP)

Brankář Jindřich Staněk (27) má za sebou perné období. V listopadu vychytal v dresu národního týmu postup na Euro, na začátku roku se stal nejdražším brankářem české nejvyšší soutěže a Plzeň vyměnil za Slavii. Na prvním soustředění se ale zranil a debut v sešívaném dresu si odbyl až na začátku března v derby se Spartou. Teď je zpátky a v Livesport Daily se mezi reprezentačními duely proti Norsku a Arménii rozpovídal o náladě v národním týmu i o psychicky náročném období kariéry.

V listopadu odchytal závěrečné dva duely kvalifikace o postup na evropský šampionát, kdy národní tým vedl ještě Jaroslav Šilhavý. Jako s brankářskou jedničkou s ním pravděpodobně počítá i nový reprezentační kouč Ivan Hašek, který ho postavil do pátečního vítězného duelu v Norsku.

"Všichni jsme byli zvědaví na to, jak to bude pod novým realizačním týmem probíhat, jaké budou změny. Těšili jsme se, protože od posledního srazu uplynuly čtyři měsíce, což je strašně dlouhá doba. Cítím v týmu tu novou a čerstvou energii. Je to něco nového, něco jako když jdete do nové práce," přibližuje Staněk.

V pondělní epizodě podcastu Livesport Daily jsme také řešili:

Psychicky náročné období po přestupu do Slavie.

Hru brankářů nohama.

Vychytanou tutovku Erlinga Haalanda.

Nový díl Livesport Daily najdete na oblíbených podcastových platformách - Apple Podcasts a Google Podcasts.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
podnebný

Staněk je momentálně český brankář číslo 1, ale to neznamená, že jeho pozici nemůže někdo brzo ohrozit. A má taky své mouchy, které je třeba opravovat. Po absenci způsobené úrazem bývá často nejistý a některé situace neřeší úplně dobře. Jako součást týmu musí umět kvalitně rozehrát. Většina výkopů mu ale nelétá po trávě, ale vzduchem, a dost často nazdařbůh. Spoluhráči bývají často obsazeni a proto je soupeř u balónů dřív. Zlepšit se musí součsně celý tým, protože si vytváří alibi do stran a zpět včetně malých domů, které brzdí vývoj hry.

Reagovat
doocetung

Jak může vědět jaké to je přijít do nové práce ?

Reagovat
Lemond Laws

Sport není práce snad?

Reagovat
Raffaello

Reagovat
10adam

Nová znamená lepší?

Reagovat
Grupma

Maximálně první týden. Pak padne do obvyklého průměru.

Reagovat
10adam

Nová znamená lepší?

Reagovat
ratusek

Lepší znamená nová?

Reagovat
Vinci

Nový je vždycky lepší

Reagovat
kattos

Lepší je vždycky nový

Reagovat
Freedo

Nový lepší vždycky je

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele