Reprezentace zůstává bez manažera, jasno má být v únoru

30.01., 18:59, aktualizováno 30.01., 19:26
Aktuality
Petr Fousek (© FAČR)

Vedení Fotbalové asociace ČR zatím nerozhodlo o tom, kdo bude novým manažerem české reprezentace. Šéf FAČR Petr Fousek na tiskové konferenci po dnešním zasedání výkonného výboru připustil, že jednání s adepty jsou složitější, než očekával. Jasno podle něj nejspíš bude v únoru. O konkrétních jménech mluvit nechtěl, za velmi nepravděpodobnou označil variantu, že by se manažerem byť jen dočasně stal technický ředitel asociace Erich Brabec.

Vedení FAČR hledá manažera k novému trenérovi národního mužstva Ivanu Haškovi, který nedávno nahradil Jaroslava Šilhavého. Nabídku už na začátku ledna odmítl bývalý reprezentační kapitán Pavel Nedvěd. Výběrem manažera je pověřena pracovní skupina v čele s Fouskem podobně jako při jednáních o novém kouči.

"Naše pracovní skupina si vyžádala více času na jednání, k čemuž výkonný výbor svolil. Pokud to mám vyjádřit zjednodušeně, jednání jsou složitější, než jsme předpokládali. Nechceme to nijak protahovat, myslím, že budeme mít jasno v únoru," řekl Fousek.

Trenér Hašek při svém jmenování na začátku ledna uvedl, že by si jako manažera přál silnou osobnost typu bývalých reprezentantů Vladimíra Šmicera, Petra Čecha či Karla Poborského. "My jsme se zabývali i variantou zapojení technického ředitele Ericha Brabce. Jsme ale ve výkonném výboru toho názoru, že nechceme funkci technického ředitele rozdvojovat. S největší pravděpodobností se manažerem nestane. Zatím pochopitelně nelze uvést nějaká jména, jednání budou pokračovat," uvedl Fousek.

"Zatím jsou kompetence rozděleny mezi hlavního trenéra, asistenty, vedoucího mužstva a pochopitelně podporu poskytuje technický ředitel se svým sportovním úsekem. Agenda je teď zajištěná. Co se týče přípravy Eura, base kemp v Německu je zajištěn, přípravná utkání až na dojednávání jednoho soupeře taky, kemp v Rakousku také," přiblížil Fousek.

Nový realizační tým reprezentace je téměř kompletní. Druhým z trenérů brankářů se stal bývalý slovenský gólman Matúš Kozáčik, který stejnou roli plní v prvoligové Viktorii Plzeň. Hlavním analytikem bude zkušený trenér Miroslav Soukup, mezi maséry zůstane Eduard Poustka.

"Vyhověli jsme návrhu trenéra Haška. Se souhlasem Viktorky Plzeň tam přibyl Matúš Kozáčik, jsou tam fyzioterapeuti, maséři, lékaři, kustodi. Zbývá doplnit ještě asi tři funkce. Považuji ten realizační tým za kvalitní, silný. Vychází z představ trenéra a užšího realizačního týmu. Věřím, že přispěje k úspěšnosti, kterou očekáváme," řekl Fousek.

První letošní zápasy čekají reprezentaci na konci března, kdy se v přípravě představí v Norsku a doma proti Arménii.

Složení realizačního týmu české fotbalové reprezentace:
Hlavní trenér:
Ivan Hašek.
Asistenti trenéra: Jaroslav Köstl, Jaroslav Veselý.
Trenéři brankářů: Radek Černý, Matúš Kozáčik.
Kondiční trenér: Michel Dufour.
Technický vedoucí: Michal Černý.
Hlavní analytik: Miroslav Soukup.
Videoanalytici: Jan Bauer, František Ševinský.
Pozorovatel: Miroslav Jirkal.
Tiskový mluvčí: Petr Šedivý.
Bezpečnostní manažer: Jakub Schoř.
Fyzioterapeuti: Martin Janoušek, Bronislav Schreier, Jan Čápek (jen ME 2024).
Maséři: Jan Skoupý, Eduard Poustka.
Lékaři: Petr Krejčí st., Petr Krejčí ml., Petr Čechal, Petr Zeman.
Kustodi: Jan Karbulka, Josef Hamšík.
Kuchař: Rudolf Juriga.

Autor: ČTK

Komentáře (17)

Přidat komentář
fabec1222

Takže to nikdo nechce dělat

Reagovat
jsemdement

Já taky ne, ale klidně to na večer teda vezmu.

Reagovat
Chittak_LFC

Reagovat
ratusek

Ať osloví někoho odtud pár erudovaných odborníků tu máme a když to mohl dělat Pešír, tak to může dělat kdokoliv z nás

Reagovat
wyqinac

noo kdokoliv zase ne

Reagovat
xjert02

Rekl bych, ze Pesir nenastavil latku vubec vysoko. Jestli ji vubec nastavil na stojany. Takze opravdu kdokoli.

Reagovat
Pablos

Sorry Fousku, že jsme přijeli na Euro o týden déle, článek jsem nečetl… a v titulku to nebylo.

Reagovat
Pablos

A v komentářích jenom asi 100x, že jsi píča Petře.

Reagovat
letitfly

Pozorovatel je co za funkci?

Reagovat
ratusek

Trafika. Za nic nezodpovídáš, tvým ukolem je pozorovat. Není to ani měřitelné. Lze pozorovat špatně? To je uhel pohledu. Práce snů

Reagovat
Mönchengladbach

Doslova úhel pohledu.

Reagovat
Sosi

taky me to napadlo...

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
smazaný uživatel

Když chtějí za manažera bývalého reprezentanta, tak mě napadá Řepka. Ten by si snad dokázal uhlídat, aby mu "děti" neutíkaly z hotelu pařit. Pokud by teda nešel s nimi.

Reagovat
FiX

On by šel jen s kasičkou

Reagovat
anarchochuligan

Jestě tam chybí trenér pro konzole, myč kopaček, nosič vody, šef roztleskávaček, fotbalový kritik a Berbr.

Reagovat
FC-RUBRIKA
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele