Římské derby provázely násilnosti fandů

11.01., 11:33
Aktuality
Fanoušci AS Řím se světlicemi (© AFP)

Římské derby ve čtvrtfinále Italského poháru mezi AS a Laziem provázely ve středu násilnosti fanoušků. Vyhrocený duel na Olympijském stadionu vyhrálo Lazio 1:0.

Po zápase na sebe fanoušci házeli kameny, které létaly i na policisty, odpalovali dělbuchy a naháněli se. Minimálně tři lidé byli podle agentury DPA zatčeni. Při útoku skupiny fanoušků Lazia na podnik, který navštěvují příznivci AS, byl jeden muž vážně zraněn ranou nožem do podbřišku.

Už před utkáním zhruba padesátka fanoušků Lazia předváděla fašistický pozdrav s nataženou paží do výšky. Gesto v Itálii označované jako "římský pozdrav" je zakázané a policie už podle agentury SID začala prověřovat videozáznamy.

Fanoušci odpalovali světlice a dělobuchy také během zápasu, který rozhodl proměněnou penaltou v 51. minutě Mattia Zaccagni. Vyhecovaná atmosféra se přenesla i na hřiště: v nastaveném čase a po závěrečném hvizdu dostali červenou kartu Pedro z Lazia a hráči AS Sardar Azmún a Gianluca Mancini.

Autor: ČTK

Komentáře (3)

Přidat komentář
Nieuwendyk

Avanti Ragazzi!

Reagovat
AjaxFans

Zase nůž! Hovada italské

Reagovat
Johny203

Existuje v súčasnosti nudnejší veľký zápas ako Rímske derby? V kuse to isté, obria nuda.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele