Rio Ferdinand se dohodl na angažmá v QPR

17.07.2014, 22:42
Aktuality
Bez pěti dní přesně po dvanácti letech má Rio Ferdinand nového zaměstnavatele. Někdejší anglický reprezentační obránce v červenci roku 2002 přestupoval z Leedsu do Manchesteru United, kde s ním nyní přestali počítat. Zkušený stoper se jako volný hráč dohodl na angažmá v QPR...

35letý Ferdinand se v průběhu dnešního dne úspěšně podrobil zdravotní prohlídce, večer pak podepsal smlouvu na jednu sezonu.

"Měl jsem spoustu nabídek z celého světa, ale cílem bylo zůstat v Premier League. Nejde o peníze, měl jsem lukrativnější nabídky. Cítím, že mám stále co nabídnout a jsem nadšený z toho, že klubu pomohu k získání si svého místa v Premier League," řekl Ferdinand.

S Manchesterem United vyhrál Ferdinand šestkrát anglickou ligu, jednou Ligu mistrů a MS klubů a dvakrát Ligový pohár. V uplynulé sezoně, která Manchesteru vůbec nevyšla, se Ferdinandovi nedařilo vybojovat si stálé místo v základní sestavě. Naposledy oblékl dres Red Devils v závěrečném kole Premier League na hřišti Southamptonu.

"Během působení v Manchesteru United byl jedním z nejlepších obránců Evropy a světa. Jeho angažování je pro klub skvělým tahem," pochvaluje si manažer nováčka anglické nejvyšší soutěže Harry Redknapp.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.co.uk

Komentáře (317)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele