Rodgers se vznášel v oblacích, Wenger soupeři gratuloval

08.02.2014, 22:11
Aktuality
Premier League má za sebou velký šlágr. Když se pod pečlivým dohledem sudího Michaela Olivera celky Liverpoolu a Arsenalu dostaly na hrací plochu, mnozí experti čekali výtečnou atmosféru a vyrovnaný průběh utkání. Toho prvního se divákům dostalo, druhý požadavek zůstal nenaplněn. Dnes Gunners nedostáli své přezdívce a sami pětkrát inkasovali.

Souboj dvou anglických velikánů a zároveň aspirantů na kvalifikaci do evropských pohárů se zahalil do jasně červené. Právě Reds dominovali na hřišti vlastně po celou dobu střetnutí a již po dvaceti minutách si fanoušci Arsenalu museli připadat jako ve snu. V tom špatném snu, protože jejich miláčci inkasovali již v první minutě od Martina Škrtela. Slovenský obránce se navíc prosadil také po deseti minutách. Na něj v rychlém sledu navázali Raheem Sterling a Daniel Sturridge. Co na tom, že čisté konto brankáři Mignoletovi sebral proměněným pokutovým kopem španělský záložník Mikel Arteta? Naopak se ještě jednou prosadil talentovaný mladík Raheem Sterling a poslal Arsenal definitivně do kolen.

Ostře sledovaný duel samozřejmě zanechal v obou týmech zcela rozdílné emoce. Oba manažeři se o ně bezprostředně po utkání neopomněli zmínit, takže vám přinášíme souhrnné zhodnocení obou z nich. Začněme vítězem, tedy manažerem Brendanem Rodgersem. Ten se na adresu svých hráčů pouze spokojeně rozplýval: "Byli jsme brilantní. Odehráli jsme výtečné utkání. Bylo to jako z jiného světa, naše představení bylo úžasné. Jsem nadmíru spokojen, protože naše výkonnost má vzrůstající tendenci. Potvrzuje, že se opravdu snažíme a naše tvrdá práce nyní sklízí zasloužené ovoce. Naším cílem samozřejmě zůstává Liga mistrů, ale případné nadstavbě se bránit nebudu. Pokusím se skončit co nejvýš. Moji hráči byli absolutně úžasní a já jim velice děkuji. Dokázali, že se pořád chtějí zlepšovat a že jdeme tou správnou cestou. Tyto zápasy bývají velice vyrovnané, často rozhodují detaily. My jsme se ale s tlakem vypořádali po svém a skóre to jasně dokazuje," září spokojený Rodgers. Ten také nezapomněl vyzdvihnout výkon mladíka Sterlinga, kterého označil za "fenomenálního hráče, který v současné době v rámci Premier League nemá na své pozici rovnocenného soupeře."

Jeho oponent se samozřejmě na celý průběh utkání díval diametrálně odlišně, i když také on musel uznat soupeřovy kvality. Arsene Wenger rozhodně spokojen být nemohl, což je z jeho slov jasné: "Nedokázali jsme se koncentrovat, naše nesoustředěnost, nepohyblivost a chyby v defenzívě mohou za tento výsledek. Na inkasované góly musíte reagovat ofenzivně, což se nám ale dnes nedařilo. Za to můžu samozřejmě i já. Je pro mne možná lepší, že toho moc nenamluvím, půjdu prostě domů a pokusím se na kritiku odpovědět v dalším zápase. Zklamal ale celý tým, protože si nedokázal poradit s nastalou situací. Musím Liverpoolu pogratulovat, protože hráči soupeře dnes odvedli skvělou práci. Byli mnohem lepším týmem. Na naší straně hráli devadesát minut pouze fanoušci," rozhořčeně konstatoval zkušený francouzský lodivod.

Ke slovům svého manažera se připojil také hostující brankář Wojciech Szczęsny, který se všem fanouškům hluboce omlouval. Prostřednictvím svého oficiálního profilu na sociální síti Facebook polský brankář sdělil: "Tohle bylo velice trapné. Omlouvám se každému, kdo proseděl devadesát minut a sledoval nás," kál se talentovaný Szczęsny. Tomu se vysoký počet inkasovaných branek v jednom zápase na účtu neobjevil poprvé - v utkání proti Manchesteru City v loňském roce musel do sítě šestkrát.

Autor: Ondřej Pražák / football365.com, goal.com

Komentáře (323)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele