Ronaldo zůstává nejlépe placeným fotbalistou, za rok vydělá přes šest miliard

Dnes, 17:53
Aktuality
Cristiano Ronaldo (© Profimedia)

Nejlépe placeným fotbalistou světa je podle magazínu Forbes stejně jako před rokem Portugalec Cristiano Ronaldo. Devětatřicetiletý útočník vydělá ročně 285 milionů dolarů (6,6 miliardy korun), z toho 220 milionů dolarů díky lukrativní smlouvě v saúdskoarabském klubu Al Nassr.

Druhý zůstává jeho věčný rival Argentinec Lionel Messi z Interu Miami se 135 miliony dolarů (3,1 miliardy korun). Sedmatřicetiletý kapitán úřadujících mistrů světa má větší část příjmů z reklamy a obchodní činnosti - 75 milionů dolarů.

Na třetí místo se posunul Brazilec Neymar z Al Hilalu, který přitom už rok nehraje kvůli vážnému zranění kolena. Nejdražší fotbalista historie si přijde na 110 milionů dolarů (2,6 miliardy korun) ročně.

Čtvrtý je další hráč působící v Saúdské Arábii Francouz Karim Benzema (104 milionů dolarů), kterému smlouva s Al Ittihadem vynese 100 milionů dolarů za rok. Ze třetí na pátou pozici klesl jeho krajan Kylian Mbappé (90 milionů dolarů), jenž v létě vyměnil Paris St. Germain za Real Madrid.

Šestý zůstal norský kanonýr Manchesteru City Erling Haaland (60 milionů). Za ním následují Brazilec Vinícius Júnior z Realu Madrid (55), Egypťan Muhamad Salah z Liverpoolu (53), Senegalec Sadio Mané z Al Nassru (52) a Belgičan Kevin De Bruyne z Manchesteru City (39).

Autor: ČTK

Komentáře (8)

Přidat komentář
vceradnesazitra

Opět CR7 > Messi

Reagovat
Biozdenda

Mne to prijde teda presne naopak

Reagovat
vceradnesazitra

To je v pořádku, ne každý může mít rozum

Reagovat
eder

Zcela zaslouženě.

Reagovat
ACSeRw!n

kral

Reagovat
Sigma Olomouc

Prachy jsou prachy

Reagovat
eder

Jen po nich sáhneš, a už tě maj...

Reagovat
Grupma

- To je státní rozpočet?

- Ne, to je plat jednoho našeho fotbalisty.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele