Rosgosstrach žaluje Premier Ligu

05.04.2011, 21:47
Aktuality
Společnost Rosgosstrach zažalovala ruskou Premier Ligu o 616 miliónů rublů. Rosgosstrach není spokojen s plněním povinností ze strany RFPL ohledně sponzorování ruského šampionátu. RFPL doufá, že obě strany najdou společnou řeč.

V pondělí moskevský Arbitrážní soud zaregistroval žalobu největší ruské pojišťovny, společnosti Rosgosstrach, na RFPL o 616 miliónů rublů (asi 375 miliónů korun). "Žaloba je podaná kvůli tomu, že Rosgosstrach není spokojen s plněním povinností ze strany RFPL. Naše námitky se týkají řady narušení smlouvy. Suma žaloby je spojená s velkým množstvím porušování jejích podmínek. Přitom byly podmínky pro udělování sankcí jasně dané," uvedlo press-centrum společnosti.

Smlouva Rosgosstrachu s RFPL byla podepsána v červenci 2006. Rok na to pojišťovna vydala prohlášení, že je rozhodnutá přezkoumat podmínky kontraktu ve spojení s rozhodnutím vysílat zápasy Premier Ligy na televizním kanále NTV-Plus. Hlavní sponzor RFPL se bál, že přenosem vysílacích práv na komerční televizní stanici se velice sníží sledovanost šampionátu, což se stane neefektivní reklamou. Tyto obavy se nakonec i potvrdily. Velká řada zápasů nebyla odvysílána na Prvním kanále živě a koncem roku 2009 dokonce přestal existovat televizní kanál Sport. Po dobu pěti let sponzorování RFS obdržel od Rosgosstrachu kolem pětatřiceti miliónů dolarů.

Smlouva, která měla vypršet 31.12.2010, prodloužená nebyla, a tak se novým hlavním sponzorem stala společnost Sogaz. Podle slov prezidenta RFS Sergeje Fursenka Sogaz nabídl mnohem výhodnější podmínky než Rosgosstrach. Cena čtyřletého kontraktu RFPL se Sogazem se ustanovila na 60 miliónech dolarů, kdežto nabídka Rosgosstrachu byla o deset miliónu menší. Přitom není tajemstvím, že Sogaz je dceřinou společnosti Gazpromu, který je oficiálním sponzorem Zenitu. A právě bývalý prezident Zenitu Sergej Fusenko byl hlavním iniciátorem myšlenky spojení Sogazu s RFPL. "Co se týče možného střetu zájmů, tak můžu vás ujistit, že žádný není," řekl o nejednoznačnosti situace viceprezident RFS Sergej Kapkov.

Prezident Rosgosstrachu Danil Chačaturov začátkem března poznamenal, že ukončení spolupráce s RFPL se pro něj stala jednou z nejhorších události roku 2010. Podle něj však společnost nezarmoutil natolik konec spolupráce, ale to, jak k tomu došlo. Oficiální stanovisko RFPL okomentoval prezident organizace Sergej Prjadkin. "Jsme si vědomi připomínek ze strany Rosgosstrachu. Budeme se tím zabývat a pokusíme se vést dialog. Vím, že Rosgosstrach měl připomínky k řadě neodvysílaných zápasů, ale snažili jsme se to nějakým způsobem vykompenzovat. Navíc Premier Liga nenese vinu za to, že televizní kanál Sport přestal existovat. Jsem si jist, že nakonec najdeme společnou řeč."

"Naše žaloba není spojená s ukončením spolupráce," prohlásil ředitel tiskového odděleni společnosti Rosgosstrach Andrej Birjukov. "Je spojená s nevyplněním nebo neplněním povinností, které jsou ve smlouvě jasně dané. Podobné problémy jsme registrovali už po dobu platnosti kontraktu, ale dařilo se nám je vyřešit mimosoudně.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

http://www.acmilan.cz/index.php?w=vyjezd_reg, ahoj řekněte všem známým kdo by chtěl jet na zápas acmilan-sampdoria, který se hraje 16.4.2011 ve 20:45, aby se zaregistrovali co nejdříve je tam termín do 10.4., ještě jsou volná místa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele