Rozhodčí? Není v mojí kompetenci to komentovat, prohlásil Saňák

Dnes, 12:03
Aktuality
Jiří Saňák (© FK Pardubice)

Tři červené karty na hřišti, jedna pro trenéra Jiřího Saňáka. Zápas Pardubic s Teplicemi nabídl nevídaný mariáš, ze kterého nakonec těžili hosté, kteří po gólu z penalty vyhráli 1:0. "Nic takového jsem nezažil. Za výkon ve druhém poločase jsme si prohrát nezasloužili,” litoval brankář Východočechů Jan Stejskal (27).

Pardubice do zápasu vstoupily špatně a dlouho se nedokázaly dostat do hry. Mezi 25. a 28. minutou korunoval nevydařený úvod záložník Dominique Simon, který po dvou slepených žlutých kartách zamířil do sprch.

Ještě hůř bylo domácím těsně před pauzou, kdy po zásahu rozhodčích u VAR viděl červenou kartu také Tomáš Solil. "Není v mojí kompetenci to komentovat, je to na rozhodčích. Nechci tady dělat nějaké scény, nebo zbytečná prohlášení, radši se budu držet fotbalu," posteskl si trenér Saňák, kterého v závěru zápasu sudí Dalibor Černý také poslal do kabin.

Pardubice i v osmi hráčích v poli bojovaly alespoň o cenný bod, čtyři minuty před koncem ale Černý odpískal penaltu za ruku ve vápně a z ní Teplice poslal do vedení Roman Čerepkai.

"Myslím, že na mě bylo vidět, co si o tom verdiktu myslím. Měl jsem jejich hráče nakoukané a málem jsem tu penaltu měl. Bohužel to ale utáhl po zemi, chybělo mi pár centimetrů," vrátil se k rozhodujícímu momentu zápasu Stejskal.

Pardubice většinu zápasu hrály v oslabení, přesto si vypracovaly největší šanci zápasu. Tomáš Zlatohlávek mířil ze strany sám na gólmana Richarda Ludhu, ten ale jeho pokus na vzdálenější tyč vyškrábl.

"Jsem zklamaný. Začátek nám nevyšel, ale v osmi to kluci skvěle odbojovali. Na hřišti byli mušketýři, kteří chtěli spolupracovat a bojovali až do konce. Paradoxně jsme si i v devíti vytvořili největší šanci zápasu, soupeře jsme eliminovali, bohužel jsme ale nakonec dostali gól z penalty. To je k naštvání," prohlásil Saňák.

Skvělý zápas odehrál švýcarský stoper Louis Lurvink. V oslabení byl hlavním stavebním kamenem pardubické defenzivy a hlavně on držel naděje Východočechů na bodový zisk.

"Jsem z něj nadšený. Je to ostrý stoper, který dostupuje každý souboj. Dnes hrál výborně a obecně funguje skvěle. Jsem moc rád, že jsme ho vyskautovali a dokázali přivést," řekl Saňák.

Autor: eFotbal.cz / René Machálek

Komentáře (5)

Přidat komentář
Kily

snad se tady konečně přestanou objevovat hlasy o tom, jak je Solil důležitý, nepostradatelný a klíčový hráč...

Reagovat
Axelrose

Včera jsem nestíhal.

Červený a péňa OK?

Reagovat
Kily

já taky ne, jen jsem před chvílí koukl na to video v článku, to je prostě hrozná debilita, za kterou musí přijít vyšší pokuta

Reagovat
Axelrose

Já se tedy teď podíval taky, a nějak mi nedošlo, že by Solil do toho kluka šlápl naschvál.

Spíš mi to přišlo, že prostě pokračoval v pohybu a a nechtíc ho trefil. Jako v souvislosti s tím, co se teď píská, kdy to je jak v hokeji kde jsi zodpovědný za svou hůl, ve fotbale evidentně za svou nohu, to tedy červená byla.

Při té penaltě mu trefil tu druhou ruku od těla? Nebo tu první u těla?

A ta červená pro Bílka mi tedy přišla taky dost přísná.

Jsou to holt baletky.

Reagovat
Kily

podle mě moc dobře věděl, co dělá, koneckonců se po vyloučení ani nerozčiloval

u penalty loket pravé ruky, která byla od těla

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele