Rozhodně jsme neblafovali, říkal Deschamps k Mbappého absenci. Kapitánův stav se lepší

22.06., 11:46
Aktuality
Kylian Mbappé (© AFP)

Kapitán francouzské reprezentace Kylian Mbappé zůstal během pátečního duelu skupiny D proti Nizozemsku jen na lavičce, kouč Didier Deschamps ale ujistil, že hvězdný kanonýr bude po zlomenině nosu v dalším průběhu Eura připravený do hry. Pětapadesátiletý trenér na tiskové konferenci uvedl, že vzhledem k vývoji utkání nakonec neriskoval Mbappého nasazení, aby mu dal více času na zotavení.

Pětadvacetiletý útočník, který krátce před šampionátem podepsal smlouvu s Realem Madrid, utrpěl zranění v úvodním duelu po srážce s ramenem rakouského obránce Kevina Dansa. Turnaj v Německu by měl dohrát ve speciální ochranné masce.

"Kylianův stav se zlepšuje každým dnem. Kdybychom hráli nějaký rozhodující zápas, asi bych přemýšlel jinak, ale dnes bylo moudřejší nechat ho na lavičce," řekl Deschamps. "Rozhodně jsme nijak neblafovali. Byl by to risk, takhle jsme získali další čas navíc," přidal kouč mistrů světa z roku 2018.

Francouzi jsou se čtyřmi body blízko vyřazovací fázi a svou hvězdu budou v dalším průběhu potřebovat. Zápas s Nizozemskem byl šestým v řadě bez Mbappého v základní sestavě, který nevyhráli.

Žádný z hráčů "Les Bleus" se navíc zatím na Euru nezapsal mezi střelce. Rakousko na úvod porazili 1:0 díky vlastní brance Maximiliana Wöbera. Skupinu zakončí v úterý proti již vyřazenému Polsku.

Autor: ČTK

Komentáře (2)

Přidat komentář
Ladas321

Proti Polsku snad alespoň druhý poločas, ať už konečně prolomí tu gólovou kletbu na Euru.

Reagovat
ACSeRw!n

no cap

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele