Ruská Premier Liga - preview 13. kola

14.06.2011, 08:20
Previews
Ruskou ligu dnes čeká další kompletní kolo a jeho šlágrem bude bezpochyby duel mezi vedoucím CSKA a jeho prvním pronásledovatelem Machačkalou. Třetí Kubaň zajíždí na půdu poslední Samary, mistrovský Zenit hraje s Rostovem, zajímavý by mohl být také souboj Lokomotivu s Kazaní...
Tom Tomsk - Spartak Moskva  (úterý 13:30)
Moskevský Spartak se v zápase 13. kola ruské nejvyšší soutěže střetne s týmem, který mnozí s trochou nadsázky nazývají farmou Spartaku, tomskou Tomi.

Na zápas s tomským klubem, v jejímž kádru se nyní nachází Pesjakov, Komissarov, Gulťajev, Sabitov, Kovalčuk, Golyšev či Baženov, kteří měli či mají něco společného se Spartakem, se vypraví všech patnáct Spartakovců, kteří nejsou zranění. Nejspíš později se k hlavní sestavě připojí hráči mládežnického výběru Spartaku. Ovšem jen stěží mohou nahradit poslední ztrátu týmu, McGeadyho, který má asi vymknutý kotník. Irovi hrozí dvoutýdenní odpočinek.

Pravdou však je, že Tom má ve svém kádru fotbalistu, kterého trápí větší problémy. Záložník Tigorěv, jenž se zranil v zápase s Lokomotivem, si nezahraje půl roku. Podle zprávy, kterou přináší Pressbol, lékařské vyšetření objevilo u hráče běloruské reprezentace přetržení vnitřního menisku, předního zkříženého a bočního vazu v pravém koleni. V nejbližší době Tigorěva, který nevynechal ani jeden zápas letošní sezóny, čeká operace v Německu. Už teď je ale jasné, že tato ztráta přinutí klub ke koupi aspoň jednoho nového fotbalisty.

"V souvislosti s tím, že Tigorěv na dlouho vypadl ze sestavy, budeme nuceni se poohlédnout po ještě jednom hráči," řekl Sportboxu hlavní trenér Tomu Valerij Nepomňaščij. "Také potřebujeme ofenzivního záložníka a obránce. Vzhledem ke skromným finančním možnostem našeho klubu je výhodnější pořídit si zahraniční hráče. Ovšem já dávám přednost ruským hráčům, protože ti nepotřebuji tolik času na adaptaci. Doufám, že během letního přestupového období se nám podaří získat někoho z ruských hráčů."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.25 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Amkar Perm - Těrek Groznyj  (úterý 15:45)
Třináctý Amkar přivítá ve 13. kole souseda v tabulce - čtrnáctý Těrek Groznyj. Hostující trenér Ruud Gullit má nůž na krku, pokud jeho svěřenci zápas nezvládnou, bude Nizozemec odvolán.

Gullit byl vedením klubu tvrdě a obsáhle zkritizován na oficiálních stránkách Těreku Groznyj. "Kadyrov je k dnešnímu dni velmi nespokojen s přístupem trenéra, který místo odhodlání napravit špatné postavení v tabulce, přemýšlí o barech a diskotékách. Gullit má jasný úkol, přivézt z Permu tři body. V opačném případě bude odvolán z postu hlavního trenéra Těreku," píše se mimo jiné v prohlášení.

Novým trenérem Těreku by se mohl stát Jurij Krasnožan, kterého nedávno za skandálních okolností odvolali od kormidla Lokomotivu Moskva.

Domácí Perm měl v minulém kole na dosah body proti Kubani, ale krasnodarský klub především zásluhou útočníka Traoreho strhl vítězství na svoji stranu. I tak se Amkar prezentoval sympatickým výkonem. "Kromě posledních patnácti minut nemám týmu co vytknout," řekl trenér Amkaru Rachimov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.00 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Zenit Petrohrad - FK Rostov  (úterý 16:45)
Zenit Petrohrad bude hrát o povinné vítězství proti nevýraznému Rostovu. Svěřenci trenéra Spallettiho nemají ideální formu, a pokud chtějí udržet kontakt se špičkou tabulky, musí naplno bodovat.

Zenit z posledních šesti zápasů jen jednou vyhrál a klesl na čtvrté místo. Rozohněný byl italský trenér Spalletti hlavně minulý pátek poté, co jeho svěřenci ztratili vítězství na hřišti Dinama v nastaveném čase. Po remíze 1:1 se holohlavý kouč na tiskové konferenci opřel do rozhodčího: "Výsledek je nespravedlivý vzhledem k posuzování sudího Jegorova. Možná mu nejsem příliš sympatický," řekl Spallletti.

Ani atmosféra uvnitř týmu není ideální. Hvězdný Portugalec Danny se nestihl včas vrátit z reprezentačního srazu a na zápas proti Dinamu nebyl ani nominován. "Jestli nastoupím, na to se zeptejte trenéra. Můžu jen říct, že tento zápas je pro nás velmi důležitý a dám všechny síly do toho, abych pomohl týmu zvítězit," prohlásil Danny.

Hostující Rostov okupuje spodní patra tabulky a v utkání proti Zenitu je jednoznačným outsiderem. Na poslední vzájemné utkání má koneckonců domácí Zenit skvělé vzpomínky. Proti tomuto soupeři loni v listopadu oslavil titul.

Na obou stranách napočítáme pár absentujících borců. Zenitu chybí distancovaný Fajzulin a zraněné trio Hubočan, Širokov a Bystrov. Hostům zase marodí Lejsal, Ivanov a Radič.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.25 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Lokomotiv Moskva - Spartak Nalčik  (úterý 16:45)
V Moskvě se střetnou dva týmy, kterým to moc nejde. Lokomotiv doma přivítá Nalčik. Oba mají co napravovat.

Začněme u Nalčiku. Ten se zatím nachází na předposledním místě tabulky, což zhruba odpovídá kvalitě týmu. Spartak v minulém kole narazil na hřišti Machačkaly, která jej pomalu nepustila ani za půlku a hráči Nalčiku jen díky skvělému Pomazanovi prohráli pouze 0:2. Spartaku by měl pomoci návrat vykartovaného Ovsijenka, který nemohl zasáhnout do minulého duelu.

Co se týče Lokomotivu, tak ten se nachází v nepříliš záviděníhodné situaci. Poté, co byla vedením odhalena kopuce ze strany trenéra Krasnožana, který byl i přes dobré výkony odvolán, žezla se ujal Jevgenij Maminov. V minulém kole Železničáři urvali bod v Tomsku, když poločas hráli příšerně a v druhé půli vyrovnali. Hlavní podíl na tom měl Ignatěv, jenž na jednu branku přihrál a druhou krásnou ranou vsítil. Bohužel v tomto zápase budou Maminovi scházet zranění Burlak s Torbinským, kteří se zranili minulé kolo v Tomsku.

Zápas začne v 16:45 CET a bude ho řídit pan Meškov z Dmitrova. V minulé sezoně bral Lokomotiv z dvojzápasu s Nalčikem čtyři body za venkovní remízu a domácí výhru.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.33 - 4.60 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Křídla Sovětů Samara - Kubaň Krasnodar  (úterý 17:30)
Ve 13. kole ruské ligy na sebe rovněž narazí týmy z opačných pólů tabulky. Poslední Samara hostí zatím třetí a výbornou Kubaň. Favorit je tedy jasný.

Začněme u hostů. Kubaň v minulém kole doslova udolala Amkar a vyhrála tak 3:2. Hlavní podíl na tom měl útočník Traore, jenž vsítil dvě branky a na vítězný gól přihrál, to je výborná vizitka. Ale ani tato potence nestačí k radosti viceguvernérovi krasnodarského kraje Ivanu Pereonkovi, který se nechal slyšet, že chce v létě přivést rumunského snajpra Adriana Mutu, který by měl ještě pozvednout útok Krasnodaru. Navíc dodal, že mu dělají problémy končící smlouvy, ale že dělá vše proto, aby kádr udržel pohromadě. To by určitě stálo za to, poněvadž žlutozelení se drží prozatím na 3. místě a produkují výborný fotbal.

Naopak v Samaře je špatné vše, co může špatné být. Tým kouče Tarchanova se chtěl v minulém kole chytit na hřišti uvadající Volgy Nižnyj Novgorod, ale opak byl pravdou a Křídla padla 2:0. Navíc Samařany nemůže potěšit ani jejich vlastní hra. Hrají moc složitě, hodně faulují a tím na sebe sami vytvářejí tlak. To je potřeba změnit. A aby toho nebylo málo, tak se v zápase s Volgou zranili klíčoví středopolaři Callagov s Kuzněcovem a nad jejich startem visí velký otazník (nad tím Kuzeněcovovým ještě větší).

Zápas začne v 17:30 CET a bude ho řídit pan Lajuškin z Moskvy. Oba týmy se potkaly naposled před dvěma lety a zápas skončil 0:0.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.90 - 3.10 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
CSKA Moskva - Anži Machačkala  (úterý 18:00)
Moskevští armějci, kteří nyní vévodí tabulce ruské Premier Ligy v zápase, jež asi bude nejsledovanějším tohoto kola, přivítají machačkalskou Anži.

Útočník CSKA Tomáš Necid, který se zranil v zápase dvanáctého kola ruské nejvyšší soutěže s Těrekem, prošel lékařskou prohlídkou. Jak informuje tiskové oddělení klubu, český útočník má přetržený přední křížový vaz v pravém koleni, meniskus a boční vazy. Předpokládá se, že v úterý ho čeká operace v Barceloně.

V souvislosti s tímto zraněním se do hledáčku CSKA dostal útočník Caen, Youseff El Arabi. Informuje o tom francouzský deník L'Equipe.

Anži už stihlo získat posilu poměrně zvučného jména. V neděli machačkalský klub podepsal čtyřletý kontrakt se záložníkem maďarské reprezentace, Balázsem Dzsudzsákem.

Podle informaci tiskového oddělení týmu z Machačkaly se nováček připojí ke klubu na soustředění v Rakousku, které začne čtvrtého července, takže pomoci druhému týmu právě probíhající sezóny on nebude moc. Nezahraje si proti armádnímu klubu ani útočník Diego Tardelli, který na půl druhého měsíce vypadl ze sestavy kvůli zranění obdržené v zápase se Spartakem Nalčik.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.48 - 3.90 - 6.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Rubin Kazaň - Dinamo Moskva  (úterý 19:00)
Dinamo Moskva, které pod vedením dočasného trenéra Sergeje Silkina nepoznalo chuť porážky, se vypraví do Kazaně, kde jej čeká střetnutí s místním Rubinem.

V nejbližších dnech se prezident Benfiky Luis Filipe Vieira setká s agentem obránce tatarstanského klubu Cristianem Ansaldim a začne s nim rozhovory o přestupu do lisabonského klubu. Informuje o tom Ita SportPress. Zájem o argentinského hráče projevují taktéž AS Řím, Liverpool, Atlético a Zenit. V zápase proti Dinamu však samozřejmě chybět nebude.

Důležitý zápas to jistě bude pro Kevina Kuranyiho. Německý útočník Dinama začíná být opravdu nervózní ze své bezgólové série. Ovšem dá se předpokládat, že útočník svou smolnou sérii může kdykoliv protrhnout.

"Musím se přiznat, že mám nedostatek sebevědomí," přiznal se Sovětskému Sportu Kuranyi. "Bohužel mě bezgólová série dráždí. Teď je to 1080 minut? Více než tisíc minut?! Do háje... Raději bych o tom neměl přemýšlet."

V oficiálních zápasech se Rubin střetl s Dinamem osmnáctkrát. Dvakrát to bylo v poháru SSSR, šestnáctkrát pak v lize. Kazanci dokázali zvítězit devětkrát, čtyřikrát odešli poražení a pět zápasů skončilo remízou. Skóre je pak 25:21 ve prospěch Rubinu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.05 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FK Krasnodar - Volga Nižnij Novgorod  (úterý 19:00)
Úterní vložené 13. kolo ruské Premier Ligy pokračuje také v Novgorodu, kde domácí Volga hostí FK Krasnodar.

Obě mužstva si v posledním kole po dlouhém předlouhém čekání konečně mohla užít euforii z vítězství. Volga porazila Křídla Sovětů 2:0 a Krasnodar vyhrál v Rostovu 3:1. Zatímco Krasnodar čekal na vítězství od 17. dubna, Volga pod vedením Tetradzeho dokonce o týden déle. "Potřebovali jsme vyhrát, jsem vděčný za obětavost hráčů. První poločas se nám nepodařil, hráči byli nervózní. Ale po změně stran jsme přidali na rychlosti a obětavosti, vstřelili dva góly a dočkali se dlouho očekávaného vítězství,"oddechl si trenér Volgy.

Domácí trenér Muslin bude postrádat Andjelkoviće, kterého trápí bolavý kotník. Hosté přicestují bez tří hráčů - Plešana, Chodžavy a Jašina.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.00 - 3.55
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.CSKA Moskva1164121:922
2.Anži Machačkala1264212:822
3.Kubaň Krasnodar1263315:1121
4.Zenit Petrohrad1255219:1220
5.Dinamo Moskva1255216:1420
6.Lokomotiv Moskva1254319:1219
7.Rubin Kazaň1246215:1018
8.Spartak Moskva1252511:1417
9.FK Krasnodar1235411:1514
10.Tom Tomsk1235413:1814
11.Volga Nižnij Novgorod1141612:913
12.FK Rostov1233615:1712
13.Amkar Perm1233610:1712
14.Těrek Groznyj123369:1612
15.Spartak Nalčik1216510:169
16.Křídla Sovětů Samara121567:178

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Robbie

jedééém Anča mačkala

Reagovat
smazaný uživatel

to znamená perla,to-Anži

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele