Ruská Premier Liga - preview 13. kola

26.10.2012, 08:48, aktualizováno 28.10.2012, 08:46
Previews
Machačkala zatím vévodí pořadí ruské ligy a první místo si může pojistit v duelu v Kazani. V případě porážky pak může klesnout o jedno patro níže, o dva body zaostávající CSKA ovšem čeká náročný duel v Grozném. Dinamu se povedlo opustit sestupové a barážové pozice a vzdálit se od nich bude chtít po souboji se Samarou...
Dinamo Moskva - Křídla Sovětů Samara  (neděle 10:30)
Kdo by to před sezónou čekal, že se bude jednat o zápas sousedů v tabulce - k zahajovacímu nedělnímu utkání přijíždí jedenáctá Samara na hřiště dvanáctého Dinama Moskva.

Modro-bílí nejsou v dobré pozici, do sezóny vstoupili s pěti prohrami v řadě, a přestože poslední kola naznačují zlepšenou výkonnost, nespokojenost fanoušků vykulminovala minulý týden, při incidentu v tréninkovém středisku Dinama. I přes hrůzostrašnou domácí bilanci by proti Samaře by měli "Musoři" být favoritem, táhnout by je měl zejména mladík Alexandr Kokorin, který je pomalu jediným světlým bodem mezi ofenzivními svěřenci trenéra Dana Petrescu.

Křídla naopak budou jednoho hráče do útoku postrádat - Sergej Kornilenko se zápase o řeku Volhu vykartoval a tak nebude svému týmu k dispozici, trenér Andrej Kobelev se tedy bude muset spolehnout zejména na Paraguayského mladíka Luise Caballera, pokud přihlednéme k faktu, že Samara letos nedokázala odehrát jediný zápas bez inkasované branky.

Zápas začína 10:30 CET V Aréně Chimki a řídit jej bude pan Nikolajev z Moskvy.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 3.80 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Těrek Groznyj - CSKA Moskva  (neděle 13:00)
Šlágr neděle je jasný. Celá Čečna bude sledovat duel milovaného Těreku s nenáviděným moskevským CSKA. Obě mužstva mají formu. Máme se na co těšit.

Těreku se v letošní sezoně nebývale daří. Dříve se ambiciozní tým uměl čas od času vytáhnout na velké celky z Moskvy, ale s podobně silnými soupeři klopýtal. Tohoto nešvaru se Čečenci sem tam nevyvarují. V minulém kole se Čerčesova banda podívala za Ural do Permi a potvrdila roli favorita. Těrek tam vyhrál 1:0. Toto vítězství ukazuje Groznyj v celé své kráse. Mužstvo nevítězí nějakými přestřelkami, ale stačí mu jedna nebo dvě šance, které Lebeděnko nebo Ailton promění. A vzadu jistý Godzjur většinu šancí pochytá. Další dobrou zprávou je návrat útočníka Ndouassela, který byl zraněný. Právě on by měl být žolíkem v případě problémů...

Armějcům se moc nedařilo v létě, ale teď v období přicházející zimy mají formu. A výhodu proti ostatním celkům. Nehrají žádné poháry a nedrolí tak síly. To kouči Sluckému pomáhá, protože kádr není zrovna z nejširších. To lze deklarovat na útočnících. Necid s Doumbiou jsou zraněni a jediným typickým útočníkem zůstává mladý Musa. Ten se prosadil v minulém kole, kdy CSKA doma přivítalo Rubin a byl to zápas zajímavý, ale pevná obrana a dva vydařené útoky znamenaly výhru Armějců 2:0.

Pro CSKA bude rozhodující udržet čisté konto i v tomto zápase, pak má šanci na úspěch a vzhledem k formě obránců to není nesplnitelný úkol.

Zápas začne v 13:00 CET a bude jej řídit pan Bezborodov z Petrohradu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.50 - 3.30 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Rubin Kazaň - Anži Machačkala  (neděle 15:30)
Toto kolo uzavře největší šlágr - zápas mezi Rubinem Kazaň a vedoucím týmem Anži Machačkala, hosté jsou favoritem, ovšem Rubin má pořád velkou sílu a určitě nebude chtít hrát druhé housle.

Letošní výsledky domácích jsou jako na houpačce a tým si nedokáže udržet konstantní formu. Tým stále trápí dlouhodobý palčivý problém a to produktivita v ofenzivě. Ta se zatím nezlepšila ani s příchodem Josého Rondona a tak kazaňským zbývá jen věřit, že se věci co nejdříve obrátí k lepšímu - Bebars Natcho přeci jen na všechno nemůže stačit sám. Ona ani vychvalovaná neprostupná obrana Tatarů už není, tak pevná, jak bývala, a proto je nutné zlepšit efektivitu v koncovce. V tomto utkání se navíc Rubin nemůže spolehnout na španělskou dvojici Iván Marcano a Cesar Navas, kteří nemohou nastoupit kvůli kartám, resp. trestu.

To Machačkala řeší naprosto odlišné problémy - tedy v podstatě žádné. Svěřenci Guuse Hiddinka, taženi kamerunským kanonýrem Samuelem Eto’em, se vyhřívají na čele tabulky. Naposledy ztratili body v 5. kole proti Zenitu Petrohrad, od té doby ani jednou nezaváhali a zcela suverénně poráží vše, co jim stálo v cestě., rozhodit by je neměla ani porážka v rámci Evropské Ligy na půdě Liverpoolu. Co se týče absencí - Anži v tomto zápase nepomůže trio Diarra, Achmedov a Jucilei, naopak se do kádru vrací Joao Carlos.

Oba soupeři mají v nohách čtvrteční zápasy Evropské Ligy a tak bude zajímavé porovnat, kdo si s únavou poradil lépe. Anži v současné době hraje v obrovské pohodě, ovšem pokud má jejich šňůru někdo přerušit, je to právě nevyzpytatelný Rubin.

Zápas na stadionu Centralnyj odstartuje v 15:30 hvizdem hlavní rozhodčí Timur Arslanbek z Moskvy.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.63 - 3.20 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Spartak Moskva - Mordovija Saransk  (sobota 11:30)
Sobotní zápasovou rundu načne duel mezi Spartakem Moskva a Mordovijí Saransk. Domácí jsou sice favoritem, ale oba celky nemají zrovna oslnivou formu a stát se může leccos...

Spartak na tom není zrovna nejlépe. V minulém kole přišel o bod s Anži v posledních vteřinách a týden předtím podlehl městskému rivalovi, Armějcům. Svěřenci kouče Emeryho tak v důležitých zápasech neuspěli. Nicméně v pohárové Evropě to byla jiná písnička. Spartak po výhře nad Benficou zase pozvedl své šance na postup. Zajímavostí je, že si v tomto duelu odbyl premiéru již třetí brankář, Artem Rebrov, který bude chytat i proti Mordoviji. Pro Emeryho může být rovněž potěšující návrat Ariho, protože útočná fáze je velkým problémem a vůbec zdraví útočníci jsou u Moskvanů nedostatkovým zbožím. Na lavičce by měl být připraven rovněž Dzjuba. Další dva, Emenike s Welliton, jsou stále zranění. To samé platí pro křídelníka Kirilla Kombarova, který k zápasu rovněž nenastoupí.

Mordovija po dvou duelech, kdy bodovala, opět prohrála. Tentokrát v záchranářském zápase nestačila na nadechující se Dinamo. Konkrétněji nestačila na umění Alexandra Kokorina, který vsítil obě branky hostů. Právě role "hosta" hráčům Saransku sedí více. Nemusí tolik tvořit a čekají na brejky. Jeden takový by se mohl povést třeba Muchamecinovi a kdo ví, jak nakonec zápas v Lužnikách dopadne. U hostů nejsou známy informace o zraněních, měli by hrát tedy v optimální sestavě.

Zápas začne v 11:30 CET a bude jej řídit pan Ivanov z Rostova na Donu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.29 - 5.75 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Volga Nižnij Novgorod - FK Krasnodar  (sobota 14:00)
Sobotním šlágrem rozhodně nebude duel mezi Volgou a Krasnodarem, nicméně i duely ze spodku tabulky mohou být zajímavé. Máme se na co těšit.

Od Krasnodaru se po minulé sezoně čekaly velké věci. Nicméně zeleno-černí se zatím drží kolem desátého místa moc nevyčuhuje. Největší vinu na nevýrazném postavení v tabulce nesou nevyrovnané výkony. Sázkaři ví své, krasnodarské FK je zkrátka totálně nečitelné. V minulém kole měl loňský nováček zrovna svůj den a smlsnul si na letošním nováčkovi z Vladikavkazu. I přes minulé vítězství se podle ruských zdrojů otřásá pozice trenéra Muslina. Krasnodar v tomto zápase musí zvítězit, jinak může být zle. Tím spíše, když největší Muslinův trumf, Jura Movsisjan, léčí drobné zranění achilovky a jeho start není vůbec jistý.

Volga má stabilní formu. Stabilně prohrává. "Úspěšnou" desetizápasovou sérii zápasů bez výhry slavně zakončila minulý týden v Samaře, kde se nečekaně vyhrála. Vítězství to bylo ubojované, leč důležité. Tým z Nižného Novgorodu se vrátil do boje o záchranu. Kouč Gadžijev nemůže být moc optimistický, pro karty stojí domácí útočné eso (jestli ho tak můžeme nazvat) Aleksej Sapogov. Jediným pozitivem je fakt, že Krasnodar letos venku ještě nevyhrál.

Zápas začne v 14:00 CET a bude jej řídit pan Kostěvič z Kurska, pro kterého to bude jeho prvoligový debut. Přejme mu tedy vše dobré a hodně štěstí v rozhodování.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.50 - 3.30 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Alanija Vladikavkaz - Zenit Petrohrad  (sobota 16:30)
Sobotní várku zakončí duel mezi Alanijí a Zenitem. Domácí jsou z formy a hosté se do formy dostávají, ale mohou být unaveni z Ligy mistrů. I přesto jsou hosté lehkým favoritem.

Vladikavkaz ze začátku ligy bavil útočným fotbalem, hlavně v domácím prostředí. Jenže už není srpen, zima klepe na dveře a pěkný fotbal přinášející body odvál čas. A Alanija se krčí na barážové příčce. Kouč Gazajev i přesto tvrdí, že Alanija hrála vyloženě špatně jen ve dvou zápasech. Kdo ví, jestli právě teď nenadešel čas porazit mistra, který válčí na třech frontách a v kabině není zrovna nejlepší atmosféra. Nicméně v tomto boji nepomohou Grigorijev (ten je zraněný již déle) a nově také Bulgaru, takže střed hřiště nebude úplně nejpevnější. V tomto případě by mohli zaskočit Mera se Šemberasem. Ten bude mít hodně práce, protože Rumun Mera není úplně z těch nejzkušenějších...

Mistr z Petrohradu se nadechuje. Pomalu, ale jistě. Naposled to odskákal belgický Anderlecht, který na Petrovském padl 1:0. Modří tak stále mají šanci na postup v milionářské Lize mistrů. Do toho hrají domácí pohár a bojují o návrat na výsluní v domácí lize. Solidní zápřah. Bohužel v tomto zápolení jim moc nepomáhá Brazilec Hulk, megaposila z Porta. Hvězda z Brazílie za těch pár zápasů stihla nasbírat hned 4 žluté karty a v tomto zápase Spalettimu moc nepomůže. Alternativou by mohl být věrný služebník Zenitu Viktor Fajzulin a do základu by se mohl vrátit Sergej Semak, opora sezon minulých. Uvidíme, co nám Spaletti přichystá, máme se na co těšit.

Utkání začne v 16:30 CET a bude jej řídit pan Kuzněcov z Krasnozavodsku.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 7.00 - 4.00 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Lokomotiv Moskva - Amkar Perm  (pátek 16:30)
Třinácté kolo nejvyšší ruské soutěže načne duel mezi ambiciozním Lokomotivem a Amkarem Perm, který se drží tam, kde mu to vyhovuje. Favorit je více než jasný.

Domácí Lokomotiv se nenachází zrovna v nejlepším rozpoložení. Trenér Bilič se musí potýkat se sérií zápasů bez výhry. Poslední dva zápasy Železničáři dokonce neskórovali a to je na tým, který zdobila hlavně útočná hra, ostuda. Dobrou zprávou je návrat Romana Pavljučenka, který se do hry dostal už v minulém zápase a tento týden nabíral fyzičku a snažil se dostat do formy. V tomto utkání tak bude již připraven pokořit obranu Amkaru. Poslední novinkou z tábora Lokomotivu je absence Dmitrije Torbinského, který si natrhl stehenní sval a bude chybět čtvrt roku.

Permjaci se drží na pěkném desátém místě. Avšak i lodivod Amkaru Chuzin musí řešit špatné výsledky z posledních kol. Tým z Uralu stále nevyléčil svůj letitý problém. Nedává góly. Šance si sice vypracuje, ale není s to je proměnit. Naposled Amkar doma podlehl silnému Těreku, zápas skončil 0:1. Další špatnou zprávou je absence útočníka Jakubka, který je už aspoň po operaci. A aby toho nebylo málo, tak pravděpodobně bude chybět i Michal Breznaník, který si přivodil lehké stehenní zranění, jenž zas tak lehké nebylo... Naopak se vrací Vitalij Grišin a trest si odpykal zadák Sirakov. Obrana tedy bude kompletní.

Zápas začne v 16:30 CET a bude jej řídit pan Jegorov ze Saransku.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.20 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Kubaň Krasnodar - FK Rostov  (pátek 18:30)
V jedné z pátečních předehrávek 13. kola ruské Premier Ligy na sebe narazí týmy Kubaň Krasnodar a FK Rostov, které se v současné době nacházejí na opačných pólech tabulky.

Přestože tým Miodraga Božoviće v minulém kole vybojoval remízu s Lokomotivem, postavení v tabulce je spíše neradostné a potácí se v sestupových vodách. Opačné problémy řeší domácí, kteří v současné chvíli útočí na poháry. Rostovští doplácí zejména na slabou ofenzivu, kde jako jediný drží prapor Jan Holenda a tedy i nyní se budou muset spoléhat zejména na golmana Stipeho Pletikosu. Domácí se naopak mohou pyšnit jedním z nejlepších útoků v lize, přestože vyloženého kanonýrka bychom mezi svěřenci Jurije Krasnožana hledali marně - gólovou produkci si tým rozděluje rovnoměrně, avšak nejvíce by měl hostující obranu zaměstnávat mladý Armén Aras Özbiliz.

Domácí jsou v tomto utkání jasnými favority, z letošních 15 možných bodů na svém stadionu vybojovali 13, naopak Rostovští jsou mizerní na hřištích soupeřů, což podtrhují pouhopouhé 2 získané body. V minulém roce se oba soupeři potkali dvakrát a v obou zápasech dominovali borci z Krasnodaru. V jejich prospěch mluví i historická bilance, kdy z 50 zápasů slavili triumf ve 24.

Co se týče absencí - Rostovu stále chybí obránci Isaac Okoronkwo a Siyanda Xulu, naopak se do kádru obránce Andrej Ivanov s útočníkem Dimitrijem Kiričenkem, který by mohl pomoci alespoň částečně vyřešit problémy s potencí ofenzivy. Na straně domácích stále bude chybět zejména záložník Artěm Fidler, který dostal červenou kartu předminulé kolo proti Lokomotivu.

Zápas začíná 18:30 CET a jeho řízením byl pověřen pan Nizovtsev z Nižného Novgorodu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.70 - 3.60 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Anži Machačkala1292124:1229
2.CSKA Moskva1290320:1027
3.Těrek Groznyj1281316:1525
4.Zenit Petrohrad1273223:924
5.Lokomotiv Moskva1263319:1321
6.Kubaň Krasnodar1261519:1519
7.Spartak Moskva1261521:2019
8.Rubin Kazaň1260617:1318
9.FK Krasnodar1243520:1815
10.Amkar Perm1243515:1615
11.Křídla Sovětů Samara1234515:2113
12.Dinamo Moskva1240812:2112
13.Alanija Vladikavkaz1224616:2010
14.FK Rostov1224610:1910
15.Mordovija Saransk1222814:268
16.Volga Nižnij Novgorod1221912:257

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Toto kolo budou jistě zajímavé zápasy Těrek - CSKA a taky Rubin Kazaň - Anži

Bohužel to vypadá, že NOVA Sport nebude toto kolo vysílat ani jeden zápas v přímém přenosu...

Reagovat
stas87

ak hraci vladikavkazu reklamovali ofsajd tak nebol,jedine rozohravku toho priameho kopu...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele