Ruská Premier Liga - preview 13. kola

10.07.2009, 08:11, aktualizováno 12.07.2009, 08:10
Previews
V souboji týmů ze špičky tabulky se utká Zenit s FK Moskva a oba soupeři potřebují zvítězit, protože jejich konkurenti z čela včera vyhrávali. Lokomotiv přívítá na domácí půdě Tomsk, kolo uzavře duel týmů ze spodku soutěže mezi Kubaňem a Nalčíkem...
FK Chimki - FK Saturn  (pátek 17:00)
Třinácté kolo otevírá podmoskevské derby, ve kterém FK Chimki hostí Saturn Moskevská oblast. Oba celky také donedávna sousedily v tabulce na patnáctém, respektive šestnáctém místě. V posledních kolech se však situace změnila, Saturn šel pod novým trenérem nahoru, FK Chimki žádný progres nezaznamenaly a krčí se tak na posledním místě.

Achillovou patou Chimek je především defenzivní práce, v pondělní dohrávce jedenáctého kola tým Konstantina Sarsaniji skóroval proti mistrovské Kazani hned dvakrát, ale ani to mu na bod nestačilo. Outsiderovi soutěže totiž zlomil vaz hattrickem útočník Alexandr Bucharov.

Proti Rubinu Kazaň už nehrál záložník Konstantin Budjanskij, bývalý ruský reprezentant přišel v zimě na hostování z Udinese, ale očekávání nenaplnil a vrací se s nepořízenou do Itálie. Mezitím Chimki posílily o známé tváře Gusina a Romaščenka, oba však nastoupí nejdříve v srpnu, kdy se otevře přestupové okno.

Saturn se pod mladým trenérem Gordějevem zvedl a vyhoupl se na dvanácté místo ruské nejvyšší soutěže. Na druhou část soutěže se Saturn připravoval v Rakousku, kde byl deset dní a sehrál zde tři přátelská utkání. V podmoskevském derby bude hostům chybět nejlepší střelec týmu v minulé sezoně Marko Topič, Ruslan Nachušev se naopak po zranění vrací.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.70 - 3.00 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Amkar Perm - Dinamo Moskva  (sobota 12:00)
Amkar Perm hostí v rámci třináctého kola na stadionu Zvezda Dinamo Moskva. Domácí před letní přestávkou získali tříbodový skalp z Tomsku, v sobotním zápase na něj určitě budou chtít navázat.

Trenér Permu Dimitar Dimitrov má opět problémy se složením základní sestavy. Chybět mu bude například nejlepší týmový střelec v minulé sezoně Martin Kušev, a to je asi nejcitelnější oslabení v sestavě domácích, která vyběhne proti favorizovanému Dinamu.

Moskevské Dinamo odcestovalo do Permu se zdravým sebevědomím. "Zaprvé jsme letěli dlouho a zadruhé Amkar není vůbec příjemný soupeř. Ale nepochybuji o tom, že v sobotu potěšíme fanoušky dalším vítězstvím," řekl mladý útočník hostů Alexandr Kokorin.

Dinamo jde do dalších bojů v ruské lize také s vědomím, že prodloužilo s oporou zadních řad obráncem Denisem Kolodinem, ústní dohodu má i s trenérem Andrejem Kobelevem.
Amkar Perm - pravděpodobná sestava:
Narubin - Sirakov, Čerenčikov, Bělorukov, Grišin - Pejev, Drinčič, Novakovič, Žiljajev - Kušev, Sikimič.
Dinamo Moskva - pravděpodobná sestava:
Gabulov - K.Kombarov, Fernandez, Kolodin, Granat - Wilkshire, Chochlov, Ropotan, Dimidko, D.Kombarov - Keržakov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.10 - 2.70 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Křídla Sovětů Samara - Rubin Kazaň  (sobota 14:30)
Křídla Sovětů Samara sehrají první utkání po skandálu v Grozném. Zápas v čečenské metropoli totiž silně naznačuje, že šlo o smluvený zápas a klub od řeky Volhy si rázem ušil z ostudy kabát. V sobotu se svěřenci trenéra Leonida Sluckého utkají s Rubinem Kazaň.

Lídr ruské ligy Rubin Kazaň si v pondělní dohrávce jedenáctého kola poradil s Chimkami 3:2, hvězdou utkání byl útočník Alexandr Bucharov, který si připsal hattrick. "Bylo obtížné se naladit na správný rytmus po letní přestávce," prohlásil po utkání kapitán Sergej Semak. Pravda, v pondělí to vůbec nevypadalo, že by hrál loňský mistr proti outsiderovi celé soutěže.

Skandál obřích rozměrů vzešel z utkání dvanáctého kola Těrek Groznyj - Křídla Sovětů Samara. Čečenské mužstvo vyhrálo 3:2, ale způsob, jakým si došlo pro tři body, byl vskutku podivný. Není divu, že se zápas dostal pod drobnohled fanoušků i vedení ruského fotbalového svazu. "Stydím se za Samaru," prohlásil dokonce prezident RFS Vitalij Mutko.

Špatné časy v Samaře navíc podtrhují finanční problémy klubu, fotbalistům Křídel ještě nepřišly výplaty.
Křídla S. - pravděpodobná sestava:
Lobos - Budylin, Bělozerov, Jarošík, Leilton - Bober, Kulik, Adžindžal, Kalačev - Savin, Koller.
Rubin Kazaň - pravděpodobná sestava:
Ryžikov - Salukvazde, Šaronov, Navas, Ansaldi - Rjazancev, Semak, Noboa, Karadeniz - Domínguez - Bucharov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.10 - 3.10 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Těrek Groznyj - CSKA Moskva  (sobota 16:45)
Už bez Jurije Žirkova se utká CSKA Moskva v Grozném s domácím Těrekem Groznyj. Největší hvězda armějců se upsala Chelsea na tři roky.

"Žirkov v CSKA je jako Ronaldo v Manchesteru United, nebo Kaká v AC Milán. Jak všichni víme, oba přestoupili do Realu Madrid a jsem přesvědčen, že kluby budou mít velké problémy nahradit tyto hvězdy," hořekoval nad ztrátou Žirkova trenér CSKA Zico.

Podle hodnocení deníku Sport-Express nejlepší hráč ruské Premier Ligy přestoupil do Chelsea za údajnou sumu osmnáct milionů liber.

Kouči CSKA navíc přidělává vrásky špatná bilance moskevských klubů v Grozném. Armádní klub zde například minulou sezonu prohrál 1:0. V sobotu si však CSKA klopýtnutí nemůže dovolit, bylo by to třetí ligové utkání v řadě, ve kterém by favorit soutěže nebodoval naplno a to si loňský vicemistr v cestě za kýženým titulem už nemůže dovolit.

Domácí Těrek čelí obvinění z korupce, které se měl dopustit před letní pauzou proti Křídlům Sovětů Samara. Ačkoliv činovníci obou celků vše vehementně popírají, z utkání bylo očividné, že něco není v pořádku.

Jak ovlivní negativní pozornost médií Těrek Groznyj v dalším průběhu soutěže, napoví sobotní utkání proti CSKA.
Těrek Groznyj - pravděpodobná sestava:
Dikan - Zabavnik, Omeljančuk, Iliev, Miščenko - Petre, D.A.Smirnov, Margaritescu, Georgijev, Kobenko - Pancu.
CSKA Moskva - pravděpodobná sestava:
Akinfejev - Šemberas, V.Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov - Krasič, Aldonin, Mamajev, Carvalho - Dzagojev - Love.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.50 - 3.40 - 1.67
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FK Rostov - Spartak Moskva  (sobota 19:00)
Velmi těžké soupeř čeká Spartak Moskva v podobě FK Rostov. Na jeho hřišti se červenobílí pokusí udržet umístění v popředí tabulky, kam se vyšvihli pod novým trenérem Valerijem Karpinem.

Rostov během letní pauzy přišel o jedničku Mandrykina. "Zranění je velmi vážně, utrhl si šlachu," řekl sportovní ředitel Vitalij Šikunov. Pro kmenového hráče CSKA tak sezóna skončila. Další hráči klubu z jižního Ruska jsou zdravotně v pořádku.

Hostující Spartak, kterému přicestuje fandit proti nepříjemnému protivníkovi přes dva tisíce věrných, se bude muset obejít bez obránců Kudrjašova (zranění) a Fathiho (diskvalifikace), marodí také útočník Dzjuba. Klíčovou zprávou však je uzdravení špílmachra Alexe.
FK Rostov - pravděpodobná sestava:
Gerus - Astafjev, Rožkov, Lengyel, Andželkov - Gatskan, Kulčij, Osinov, Lebeděnko - Hong Young Jo - Akimov.
Spartak Moskva - pravděpodobná sestava:
Džanajev - Makajev, Jiránek, Stranzl, Bojarincev - Bystrov, Kovalčuk, Pavlenko, Sajenko - Alex - Welliton.
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Zenit Petrohrad - FK Moskva  (neděle 12:00)
Nedělní program ruské ligy otevře souboj mezi domácím Zenitem Petrohrad a FK Moskva, který udivuje fantastickou formou a díky skvělé práci trenéra Božoviče se drží na druhém místě ligové tabulky. Ten však stále na nejvyšší mety nepomýšlí a umístění svých svěřenců skromě komentuje slovy "Naše maximum na konci sezony je tak čtvrté místo".

Naopak trenér domácích Dick Advocaat musí myslet jenom na příčky nejvyšší, a jak nedávno sdělil novinářům, chce vyhrát každý zápas, do kterého s mužstvem jde. Proti měštanům však tento úkol bude Advocaatovi ztěžovat řada nepříjemností. Zenit se v poslední době nepyšní zářnou formou, mužstvo opustilo několik hvězd a další opory jsou zraněné.

Nejčerstvější a nejcitelnější je ztráta prvního brankáře a novopečeného kapitána Vjačeslava Malafejeva. Ten si v přípravě poškodil lýtkový sval a je na několik týdnů vyřazen ze hry. Do branky se tak po dlouhé době opět postaví Kamil Čontofalský, který se vrátil z testů ve Feyenoordu Rotterdam. Dlouhodobě je zraněný i obránce Lombaerts a záložník Danny.

Hosté budou na stadionu Petrovskij prakticky v plné síle, chybět bude pouze zraněný Slovák Jakubko. Na hřišti naopak nebude chybět letošní opora Hector Bracamonte, který ztropil skandál v přípravném utkání proti Sigmě Olomouc, když po vyloučení odmítl opustit hřiště.

Utkání začne ve 12:00 středoevropského času pod taktovkou sudího Eduarda Malyje z Volgogradu.
Zenit Petrohrad - pravděpodobná sestava:
Čontofalský - Aňukov, Meira, Križanac, Šírl - Semšov, Denisov, Zyrjanov - Fajzulin, Ionov - Pogrebňak
FK Moskva - pravděpodobná sestava:
Ževnov - Nababkin, Okoronkwo, Epureanu, Da Costa - Samedov, Tarasov, Rebko, Česnauskis - Bracamonte, Stavpets
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.35 - 4.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Lokomotiv Moskva - Tom Tomsk  (neděle 15:30)
Lokomotiv pohybující se pouze ve středu tabulky zahajuje stíhací jízdu za nejvyššími příčkami. Ambiciózní moskevský klub není se svým momentální postavení v tabulce vůbec spokojen a odrazovým můstkem pro železničáře by mohl být zápas s Tomskem, který se potýká s existenčními problémy.

Lokomotiv se na během letní pauzy připravoval v Rakousku, kde sehrál dva přátelské zápasy, proti Mladé Boleslavi (2:2) a Dynamu Kyjev (3:2). Stínem však je zranění útočníka Odemwingieho a obránce Baši.

Špatná atmosféra panuje v Tomsku, klub dluží 500 milionů rublů a nad jeho budoucností visí otazník. "Pokud nedojde ke změně, zápas s Chimkami odehrajeme naposledy v tomto složení," řekl generální ředitel Tomsku Jurij Stěpanov, který tak zamýšlí úplné rozpuštění kádru.
Lokomotiv Moskva - pravděpodobná sestava:
Čech - Janbajev, Ďurica, Rodolfo, Kuzmin - Kocis, Dujmovič, Biljaletdinov, Fifinho - Syčev, Minčenkov.
Tom Tomsk - pravděpodobná sestava:
Parejko - Каtynsus, Smirnov, Jokič, Skobljakov - Klimov, Radosavlevič, Mičkov, Charitonov - Maznov, Kornilenko.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 3.85 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Kubaň Krasnodar - Spartak Nalčik  (neděle 18:00)
Třinácté kolo ruské ligy uzavře utkání Kubaně Krasnodar proti Spartaku Nalčik. Domácím, kteří nastoupí v zelenožlutých dresech, bude chybět největší hvězda Alan Kasajev z důvodu diskvalifikace. Talentovaný záložník mimojiné míří do Rubinu Kazaň, úřadujícímu mistrovi by se měl upsat během srpna.

Generálku na ligové utkání s Nalčikem sehrál Kubaň proti Legii Varšava, mužstvo z jižního Ruska prohrálo 1:2. Trenér Sergej Ovčinnikov však byl s výkonem svých svěřenců spokojen.

Hostující Nalčik o letní pauze zkoušel několik zahraničních akvizic. O jejich osudu se rozhodne. "Potřebujeme brankáře, schopného záložníka, krajní obránce a hodil by se také útočník," řekl trenér kavkazského Spartaku Jurij Krasnožan, jehož mužstvo se momentálně nachází na předposledním místě.
Kubaň Krasnodar - pravděpodobná sestava:
Botviněv - Chaguš, Džinojev, Zasejev, Boaventura - Topču, Bairyjev, Tlisov, Keita, Draman - Traore.
Spartak Nalčik - pravděpodobná sestava:
Loria - Jatčenko, Amisulašvili, Džudovič, Kisenkov - Mašukov, Parodi, Gogua, Berchamov - Kalimullin, Leandro.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.20 - 4.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rubin Kazaň1273224:924
2.FK Moskva1265113:523
3.Spartak Moskva1262420:1120
4.Křídla Sovětů Samara1262413:1120
5.Dinamo Moskva1262413:1220
6.CSKA Moskva1161418:1019
7.Zenit Petrohrad1254319:1219
8.FK Rostov1246210:818
9.Lokomotiv Moskva1244413:1416
10.Těrek Groznyj1244413:1616
11.Kubaň Krasnodar123457:1213
12.FK Saturn123459:1813
13.Tom Tomsk123369:1712
14.Amkar Perm122559:1811
15.Spartak Nalčik111558:118
16.FK Chimki1204810:244

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (44)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Perm - Dinamo 2

Samara-Kazaň 0

CSKA-Groznyj 1

Roostov - Spartak 02

Petrohrad - FK Moskva 1

Lokomotiv - Tomsk 1

Krasnodar - Nalčik 1

Reagovat
smazaný uživatel

ty asi rusko moc nesleduješ, co?

Reagovat
smazaný uživatel

Kde beres tu jistotu na Petrohrad? .... taky bych si byl moc rad tak jistej

Reagovat
smazaný uživatel

přesně a nejenom petrohrad ale třeba potom ten spartak s rostovem či ten krasnodar s nalčikem

Reagovat
smazaný uživatel

No, tak Rostov-Spartak a Krasnodar-Nalcik muzou dopadnout pomerne jakkoliv.... takze tam to je fakt tak akorat TIP, to nejak neresim.

...ale Zenitu bych taky rad tolik veril ... formu ma Moskva podstatne lepsi, Zenit ma zdecimovanou sestavu, nema utocniky a ted hlavne ani brankare. Malafejev venku a jeste se nevi jestli se Contofalsky stihne vratit z Rotterdamu - jestli ne, bude muset chytat Zabolotnyj z juniorky a ten co sem videl neni zrovna jistota

Reagovat
smazaný uživatel

Nedivil bych se, kdyby Rostov doma porazil Spartak či s nima alespoň neremizoval...Mužstvo maj dobré a Krasnodar s Nalčikem by vychází jako jasná remíza, obě mužstva jsou na tom stejně A FK Moskva je výborný ale sem zvědav, jestli dostane nějakej trest ten jejich tarzan za tu blbost, co provedl v přáteláku se sigmou Olomouc...

Reagovat
smazaný uživatel

*mi vychází

Reagovat
smazaný uživatel

No, v zapase Rostov-Spartak bych se nedivil vubec zadnymu vysledku...takze tam je to podle me uplne fuk. To samy plati o Kubani s Nalcikem...ale prat budu spis ovcomrdum - nehrajou tak spatne a to predposledni misto jim nepatri...jen at tam spadne Perm nebo Tomsk

Reagovat
smazaný uživatel

Petrohrad vs Moskva-1,docela odvážný...To bere podle zvučnosti týmu asi

Reagovat
smazaný uživatel

Já taky moc nesleduju Ruskou Ligu,ale na ten Petrohrad bych nedával

Reagovat
smazaný uživatel

a dnešní Chimik - Saturn 2 (výsledek bude 0:1) takže doporučuju i "under"

Reagovat
smazaný uživatel

under by vyšel, tady rozhodoval jedinej gól, jak jsem říkal...akorát na druhou stranu

Reagovat
smazaný uživatel

Nebejt toho neuznanyho golu a dalsich nepromenenejch jalovosti Chimek, tak to skore bylo jednoznacnejsi ...domaci byli herne pomerne jasne lepsi, zaslouzeny vitezstvi

Reagovat
smazaný uživatel

CSKA hraje doma?? Na ifortuna.cz je uváděno jako venkovní mužstvo...

Reagovat
smazaný uživatel

Nevite jak to je??

Reagovat
smazaný uživatel

nn, hrajou venku, i na ofiko stránkách CSKA jsou napsáni jako hosté

Reagovat
smazaný uživatel

díky

Reagovat
pavel.fotbal

Pro EUROFOTBAL-Dnes Vám zde chybí nabídka, prewiew a vůbec celý nový ročník Corgoň ligy. Již dnes SLOVAN BRATISLAVA-SENICA. Máte docela mínus zápas začíná již 1,5 hiodiny a tady ani zmínka.Máte MÍNUS!!

Reagovat
pavel.fotbal

Ne začíná až v 19:30-máte čas to napravit!!!

Reagovat
smazaný uživatel

asi to nikoho nezajímá

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jop do Wisly!

Reagovat
smazaný uživatel

Král se vrací!

Reagovat
smazaný uživatel

A Pawel Brozek zůstává. To musí být Lm.

Reagovat
smazaný uživatel

Amkar jede ...zatim hrajou paradne... musorky nestihaj

Reagovat
smazaný uživatel

No to zas budou vypdat ty vaše tipy.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty ses na to nejak vysazenej vid? ...chudak spanhel

...frustruje te hodne, ze je liga ohrome vyrovnana a ne nudne predvidatelna jako treba italska?

Reagovat
smazaný uživatel

JO

Už trojka, to vypadá na debakel.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, Dinamo hraje naprosto otresne a korunu tomu zatim dava brankar Gabulov ...ale treti gol byl nadhernej

Reagovat
smazaný uživatel

já měl pod goly...

Reagovat
smazaný uživatel

jelikož ty jseš jeden z takovejch ruskejch fanatiků tak se tě zeptám, neřiká ti něco jméno Shennikov? bohužel nevim křestný, měl by to být nějaký mladík...

Reagovat
smazaný uživatel

Myslis Georgij Ščennikov? ...je to mladej krajni obrance CSKA - co s nim?

Reagovat
smazaný uživatel

je to možný, pokud se ruský Sčennikov dá přepsat na anglický Shennikov mělo by mu být nějak 17 tuším, krajní obránce, to sedí ále, narazil jsem na něj ve hře a řikal jsem si že je nějakej dobrej, tak jsem si o něm chtěl zjistit základní info rychlonohej talent ne?

Reagovat
smazaný uživatel

No, ten prepis (Щенников) podle me je spatnej, ale bude to on... CSKA nejak moc nelseduju, ale je to mladej talent. Hraje tusim i za nejaky mladeznicky repre (19 nebo 20). Zatim podle me nijak vyraznej, hraje spis protoze CSKA proste nema obrance - ale je dobre ze nastupuje a ze se muze vyhrat a vyrust.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to se nedivim že jsem o něm četl poprvý ve hře dík za info

Reagovat
smazaný uživatel

FM?

Tam má celkem dementní atributy a je hlavně uváděný jako levé křídlo, což myslím nehral ani v dublu

Reagovat
smazaný uživatel

nene, PES 09

Reagovat
smazaný uživatel

v něm je uváděn jako defenzivní krajní hráč na obě křídla

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě lepší

Reagovat
smazaný uživatel

kua já v PES 09 nemám CSKA a žádný neoriginální patch mi nejde stáhnout (přesněji spustit - stáhnu to v pohodě i otevřu, ale do hry to nedám) kvůli zkurvené ochraně přepsaní dat a disku (jebat Vistu do oka)

Reagovat
smazaný uživatel

já tam mám taky jen Zenit a CSKA ale mě to stačí jinak Vistu ti fakt nezávidim ale zkus nějaký patch, který se spouští jako samostatný exe. soubor

Reagovat
smazaný uživatel

jsem jich zkousel asi 20

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nalevo podle mě lepší varianta než Caner (který v minulých sezonách hrál křídlo). Takové Zicovo dítko, které dostalo příležitost a celkem (!) se jí drží. Je clekem rychlý a není to žádné kopyto, sice je menší (taky váží celkem málo), ale to napravuje odhodlaností. K jeho mínusům patří nezkušenost...

Reagovat
smazaný uživatel

Sledujete to někdo?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele