Ruská Premier Liga - preview 14. kola

18.07.2009, 08:22, aktualizováno 19.07.2009, 08:35
Previews
Nedělní program otevře utkání Tomnsku s Chimkami, poté přijede Lokomotiv napravovat poslední zaváhání na hřiště Amkaru Perm a Spartak se v taháku dne utká se Samarou. FK Moskva přívítá Krasnodar a kolo uzavře utkání v Grozném, kam zajíždí Zenit Petrohrad...
Rubin Kazaň - CSKA Moskva  (sobota 14:00)
Vedoucí Kazaň přivítá ve šlágru čtrnáctého kola CSKA. Hostům se po odchodu Žirkova nedaří, přesto pokud nechtějí ztratit kontakt se špičkou, musí bodovat.

Rubin sice vede tabulku, i tak poslední dny nebyly ve znamení oslav. Předchozí finalista poháru Ruska svůj úspěch v letošním ročníku nezopakuje. V souboji s Volgou Tver totiž Kazaň překvapivě podlehla, ačkoliv vedla o dvě branky a soupeř pak po vyrovnání vstupoval do prodloužení ochuzený o vyloučeného hráče. Proti CSKA Moskva si Kazaň může upevnit vedení v tabulce a odskočit svému pronásledovateli z Moskvy na deset bodů. U této možné satisfakce za domácí pohár a Superpohár budou chybět jen Bystrov se Šaronovem.

Na druhé straně barikády stojí CSKA, které tápe po odchodu Jurije Žirkova, jenž před několika týdny posílil Chelsea. Pokud by nepřijde posila, do konce sezony by měl levou stranu brousit Daniel Carvalho. Ten sice oplývá technikou a dobrými centry, v dalších atributech však už strádá. Armádnímu klubu navíc utíkají posily ke konkurenci, příkladem buď Ramiresův přestup do Benfiky a trenér Zico zatím marně vyhlíží vysněné posílení kádru.

Jednou z mála výhod je, že brazilský trenér v sobotu nebude postrádat ani jednoho hráče. Z marodky se vrátili dva "kanárci" Vágner Love a Daniel Carvalho.
Rubin Kazaň - pravděpodobná sestava:
Ryžikov - Salukvadze, Popov, Navas, Ansaldi - Gorbanec, Sibaya, Semak, Karadeniz - Dominguéz - Bucharov
CSKA Moskva - pravděpodobná sestava:
Akinfejev - Šemaberas, Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov - Maazou, Aldonin, Mamajev, Carvalho - Dzagojev - Love
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.15 - 3.05
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Dinamo Moskva - Spartak Nalčik  (sobota 16:15)
Dinamo Moskva plánuje odčinit fiasko v Permu a čerstvé vypadnutí z osmifinále poháru Ruska doma proti Spartaku Nalčik. Hostující tým čeká na vítězství už šest kol a topí se v sestupových vodách.

"Rozhodčí prakticky zničil zápas," hořekoval po prohře v osmifinále poháru Ruska proti Volgar Gazprom trenér Dinama Moskva Andrej Kobelev, který byl dokonce vyloučen na tribunu.

Poslední tři soutěžní zápasy se modrobílým moc nepovedly. Remíza s Kubaněm Krasnodar, prohra v Permu a vypadnutí s druholigovým Volgar Gazpromem je na ambiciózní Dinamo velmi chabá vizitka.

V sobotu proti Nalčiku je navíc ohrožen start největší hvězdy Dinama Alexandra Keržakova, bez kterého je ofenzíva moskevského celku velmi toporná. Mimo hru je také další důležitý hráč, diskvalifikovaný obránce Leandro Fernandez.

Hosté z hlavního města Kabardsko-Balkarské republiky čekají na ligové vítězství od 26. dubna, kdy porazili Amkar Perm vysoko 4:1. Nalčik je v tabulce patnáctý. "V týmu jsem si nevšiml žádné paniky. Odvedli jsme dobrou práci v Kislovodsku a věřím, že to přinese pozitivní odpověď. V tabulce musíme být výše," řekl trenér kavkazského Spartaku Jurij Krasnožan.

Uznávaný stratég se může těšit z významné posily do útoku, jako volný hráč přichází Diogo Rincón, který slavil s Dynamem Kyjev tři tituly. Brazilec však může nastoupit až prvního srpna, kdy se v Rusku otevře přestupové okno.
Dinamo Moskva - pravděpodobná sestava:
Gabulov - K.Kombarov, Kolodin, Tanasijevič, Granat - Kokorin, Wilkshire, Ropotan, Chochlov, D.Kombarov - Keržakov.
Spartak Nalčik - pravděpodobná sestava:
Radič - Jatčenko, Džudovič, Amisulašvili, Kisenkov - Mašukov, Leandro, Koncedalov, Gogua - Kalimullin, Parodi.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 3.75 - 7.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Saturn - FK Rostov  (sobota 18:30)
V souboji dvou týmů, které v minulém kole shodně prohrály, hostí Saturn Moskevská oblast FK Rostov.

Poslední ligové utkání oběma mužstvům nevyšlo, Saturn prohrál v podmoskevském derby s posledními Chimkami 0:1 a FK Rostov, považovaný za kata favoritů, po stejném výsledku doma podlehl Spartaku Moskva. Saturnu se nedařilo ani v poháru Ruska, mimozemšťané podlehli Luč-Energiji Vladivostok vysoko 3:0, vyřazen byl i Rostov, který podlehl Avangardu Podolsk 4:2.

Oběma celkům chybí důležití hráči. Na straně domácích nenastoupí kvůli zranění Jevsejev, Topič a Vorobjov. Hostům chybí do konce sezony zraněný brankář Mandrykin a diskvalifikovaní hráči Lebeděnko a Gatskan.
FK Saturn - pravděpodobná sestava:
Kinský - Angbwa, Igonin, Zelao, Nachušev - Ivanov, Kuzmičev, Loskov, Němov, Karjaka - Lebeděnko.
FK Rostov - pravděpodobná sestava:
Gerus - Čerkes, Lengyel, Rožkov, Andželkovič - Astafjev, Kulčij, Osinov, Slivič, Petrovič - Hong Jo - Akimov.
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tom Tomsk - FK Chimki  (neděle 11:45)
Tomsk, který naplno nebodoval již šest kol, hostí Chimki. Hosté v minulém kole poprvé vyhráli a pokud budou naplno bodovat i dnes, mohli by se výrazně přiblížit možné záchraně.

Sibiřský tým není sužován jen špatnými financemi, jeho problémy se přenesly i na sportovní pole. Kromě herní a výsledkové krize postihla Tomsk i další katastrofa, ze stadionu Trud odchází nejlepší střelec klubu v této sezoně Sergej Kornilenko. Bělorus se přesouvá do Petrohradu a peníze z jeho přestupu by měli klubu pomoct ve splácení dluhů a udržování chodu týmu.

Ani Chimki na tom nejsou nejlépe, teprve v minulém kole dokázali vyhrát. V tomto zápase budou postrádat Maximova s Antipenkem. Domácím budou zase chybět Ivanov a Jevsikov.
Tom Tomsk - pravděpodobná sestava:
Parejko- Strojev, Smirnov, Jokic, Skobljakov- Klimov, Radosavljevič, Mičkov, Nemeth, Charitov - Djadjun
FK Chimki - pravděpodobná sestava:
Berezovskij - Jovanovic, Trivunovic, Zinovijev, Golovatenco - Strelcov, Blatnjak, Kirillov, Samsonov - Pylypčuk, Nizamutdinov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.15 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Spartak Moskva - Křídla Sovětů Samara  (neděle 14:00)
Největším tahákem nedělních utkání čtrnáctého kola ruské Premier Ligy je duel mezi Spartakem Moskva a Křídly Sovětů Samara. Pokud v tomto utkání Spartak vyhraje, přiblíží se vedoucí Kazani na rozdíl jednoho bodu.

Spartak na hřišti Rostovu navázal na dobrou formu před letní pauzou, když domácí mužstvo porazil 1:0 brankou nejlepšího střelce soutěže Wellitona a v poháru Ruska přešel v osmifinále přes Krasnodar. Pohárové utkání odehrál i Brazilec Rafael Carioca, který byl před několika týdny přeřazen kvůli disciplinárním prohřeškům do dublu.

Mezitím červenobílí získali dvě posily, z Šinniku Jaroslavl přišel talentovaný brankář Pesjakov a z Porta defenzivní záložník Ibson. Do srpna si však oba musí na debut v spartakovském dresu počkat.

Křídla mají o poznání nepříjemnější starosti. Z posledních třech ligových duelů získaly Křídly pouhý bod, v minulém kole svěřenci trenéra Sluckého nestačili na vedoucí Kazaň, které podlehli 1:2. Volžský klub vypadl také v osmifinále domácího poháru.

Aktuální sportovní forma Samary je však nejmenším zlem toho, co se momentálně v klubu děje. Nejen, že jsou Křídla namočeny do korupční aféry, mají také velké finanční problémy. Co se týče finanční stránky, je na tom hůř pouze Tom Tomsk. Vedení Křídel Sovětů navíc přikázalo, aby se realizační tým a hráči vůbec nebavili s médii. Toto nařízení však porušil český fotbalista Jiří Jarošík a podle všeho mu hrozí vysoký trest.

Zatímco na hostující straně bude chybět pouze zraněný Bober, domácí Spartak nemůže počítat se záložníkem Sajenkem, ruský reprezentant si zpřetrhal křížové vazy a mimo hru je do konce sezóny. Fit nejsou ani zadáci Makajev s Kudrjašovem.

Samaru nefavorizují ani statistiky vzájemných zápasů. Spartak doma s Volžany prohrál pouze dvakrát.
Spartak Moskva - pravděpodobná sestava:
Džanajev - Paršivljuk, Jiránek, Stranzl, Rodriguez - Bystrov, Carioca, Alex, Bojarincev - Dzjuba, Welliton.
Křídla S. - pravděpodobná sestava:
Lobos - Šiškin, Jarošík, Belozerov, Leilton - Kalačev, Adžindžal, Ivanov, Kulik - Savin, Koller.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 3.65 - 6.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Amkar Perm - Lokomotiv Moskva  (neděle 14:00)
V rámci 14. kola přivítá Amkar Perm na svém stadionu Lokomotiv, s cílem smlsnout si po Dinamu na dalším týmu z hlavního města.

Domácí v minulém kole rozdrtili Dinamo a vzdálili se přestupovým vodám, poloviční zásluhu na výhře má gólman týmu z Moskvy Gabulov, který si zápas za rámeček určitě nedá. Velkým plusem je, že se Permu vyprázdnila marodka a chybět bude jen Sirakov.

Lokomotiv naopak v minulém kole jen remizoval s Tomskem a hráči si prý vyslechli tvrdou kritiku. Trenér Semin nemohl být spokojený s prací záložní řady, která neprodukovala šance pro útočníky. V tomto aspektu by nemuselo nastat žádné výrazné zlepšení, zvláště když bude chybět společně s Odemwingiem a Bašou i Torbinskij.
Amkar Perm - pravděpodobná sestava:
Narubin - Kalašnikov, Cerencikov, Belorukov, Grisin - Peev, Novakovic, Drincic, Jean Carlos - Kusev, Ziljajev
Lokomotiv Moskva - pravděpodobná sestava:
Guilherme - Janbajev, Rodolfo, Sennikov, Kuzmin - Cocis, Glusakov, Dujmovic, Biljaletdinov - Syčev, Fall
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.70 - 2.70 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Moskva - Kubaň Krasnodar  (neděle 16:15)
FK Moskva má vhodnou příležitost přiblížit se v tabulce vedoucímu Rubinu Kazaň, hosté z Krasnodaru na hřištích soupeřů ještě nepoznali, jak chutná vítězství.

Granátově-červení uprostřed týdne vyřadili v osmifinále poháru Ruska Saljut Energiji a teď mají před sebou další cíl, udržet kontrakt se špičkou tabulky. Jelikož Rubin v sobotu podlehl CSKA, můžou se měšťané přiblížit čelu na jeden bod. Významným mínusem pro Moskvu v nadcházejícím utkání jsou však kádrové ztráty, vedle diskvalifikovaného Okoronkwa chybí pro zranění dvě útočné věže Bracamonte a Jakubko.

Aktuálně dvanáctý tým ruské ligy Kubaň Krasnodar, který v této sezoně ještě s moskevským týmem neprohrál, bude chtít vylepšit svou chabou bilanci na hřištích soupeřů. Venku žlutozelení získali pouhé dva body.
FK Moskva - pravděpodobná sestava:
Ževnov - Nababkin, Šešukov, Epureanu, Grigalava - Samedov, Rebko, Tarasov, Vukič, Česnauskis - Marenyč.
Kubaň Krasnodar - pravděpodobná sestava:
Botviněv - Chaguš, Džinojev, Zasejev, Chochlov - Topču, Keita, Tlisov, Kasajev, Draman - Traore.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.45 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Těrek Groznyj - Zenit Petrohrad  (neděle 18:30)
Desátý Těrek Groznyj hostí šestý Zenit Petrohrad. V brance předloňského mistra by se měl opět objevit slovenský brankář Kamil Čontofalský, který byl strůjcem předešlého vítězství Zenitu proti FK Moskva.

Dozvuky utkání třináctého kola ruské ligy byly opravdu hlasité. Zenit Petrohrad v souboji o přední porazil v hektickém utkání FK Moskva 1:0. Hosté se právem mohli zlobit na sudího Eduarda Malého, který jim neuznal zřejmě regulérní gól. Prezident FK Moskva dokonce požadoval opakování zápasu, ale vyhověno mu nebylo.

V neděli bude Zenitu chybět střelec jediné a tím pádem vítězné branky proti FK Moskva zadák Ivica Križanac, chorvatský několikanásobný reprezentant pyká za žluté karty. Na marodce je brankář Malafejev, toho skvěle zastoupil Čontofalský a dlouhodobí marodi Danny s Lombaertsem.

Těrek, který bude proti Zenitu Petrohrad těžit z výhody domácího prostředí, kde jsou Čečenci skoro neporazitelní, bude hájit domácí půdu pouze bez vykartovaného Zabavnika, ostatní hráči jsou zdravotně v pořádku.
Těrek Groznyj - pravděpodobná sestava:
Dikan - Cleber, Omeljančuk, Iliev, Miščenko -Petre, D.A.Smirnov, Margaritescu, Georgijev, Kobenko - Pancu.
Zenit Petrohrad - pravděpodobná sestava:
Čontofalský - Aňukov, Meira, Hubočan, Kim - Denisov, Zyrjanov, Širokov - Ionov, Semšov - Pogrebňak
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.90 - 3.20 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rubin Kazaň1383226:1027
2.Spartak Moskva1372421:1123
3.FK Moskva1365213:623
4.Zenit Petrohrad1364320:1222
5.CSKA Moskva1262419:1120
6.Křídla Sovětů Samara1362514:1320
7.Dinamo Moskva1362514:1520
8.FK Rostov1346310:918
9.Lokomotiv Moskva1345413:1417
10.Těrek Groznyj1345414:1717
11.Kubaň Krasnodar133559:1414
12.Amkar Perm1335512:1914
13.Tom Tomsk133469:1713
14.FK Saturn133469:1913
15.Spartak Nalčik1216510:139
16.FK Chimki1314811:247

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (29)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zase dávám své tipy:

Kazaň - CSKA = "over"

Dynamo - Nalčik = 1

Saturn - Rostov = 0

Tomsk-Chimki = "under"

Perm - Lokomotiv = 2

Spartak - Samara = 1

FK Moskva - Krasnodar = 1

Groznyj - Petrohrad = 0

Reagovat
smazaný uživatel

z těch minulých ti vyšlo hrozně málo, tady to nebude o nic víc, ale zase jsem se upřímně nasmál...

Reagovat
smazaný uživatel

já taky ale raději sem to nekomentoval

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dát 2 na Lokomotiv by mohl jenom šílenec, stejně jako 1 na Spartak ( i když tady je to o něco reálnější, jistý by sem si nebyl), taky si myslím, že Rostov překvapí a ty "undery" a "overy"

Reagovat
smazaný uživatel

lokotka je težce z formy a naopak Perm jede, dinamu dal minule pěkně na prdel.... Sparta nemá ani smysl dávat, nevíš, jak to může dopadnout, né nadarmo je RPL jedna z nejvyrovnanějších lig v Evropě...Ale zas, sám sem dal jedničku na musoru a neprohru tatarů, uvidí se

Reagovat
smazaný uživatel

Perm jim tak dal naprdel hlavně díky Gabulovi...

Reagovat
smazaný uživatel

*Gabulovovi

Reagovat
smazaný uživatel

golman dinama, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

jo

Reagovat
smazaný uživatel

Cely Dinamo hralo naprosto tragicky... Permu ocividne novej travnik vyhovuje

Reagovat
smazaný uživatel

však uvidíme, ten rostov hraje strašně defenzivně podobně jako Tomsk. Proto u Tomsku jsem dal under a tady na Lokomotiv...myslím, že 1:0 vyhraje...

Reagovat
smazaný uživatel

Začni RPL sledovat než napíšeš, za a) své tipy, za b) takovou blbost u Rostova

Reagovat
smazaný uživatel

jj, minulý kolo jsem docela prodpadl s tipama dneska to bude lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Přípravné utkání: Olomouc - Třinec 2:2 (2:0)

Branky: 35. a 45. M. Hubník - 66. a 83. Ceplák

Sestava Olomouce: Lovásik - Nuc, Murín, Ulma (46. Dreksa), Heidenreich - Caihame (58. Petr), Navrátil, Štětina (39. J. Schulmeister), Bajer, Vepřek - M. Hubník (58. Šultes). Trenér: Psotka SIGMA JEDE

Reagovat
smazaný uživatel

tak tam taky měli rezervu

Reagovat
smazaný uživatel

hraje Necid??

Reagovat
smazaný uživatel

ne, hraje se jako naormálně na 1 hrot, tedy na Vágnera

Reagovat
smazaný uživatel

GORBANEC

Reagovat
smazaný uživatel

Necid na hriště v 60. minutě...

Reagovat
smazaný uživatel

Necid gól na 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

vůbec...

Reagovat
smazaný uživatel

teda ako pozeram,vlastne nedal

Reagovat
smazaný uživatel

Sergej ho dal...

Reagovat
smazaný uživatel

VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁGNNNNNNNNNNNNNERRRRRRRRRRRRRRRRRRR!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak abych to srhnul - v prvním poločase měla Rubin trošku navrch, aktivitou ptěšil alespoň Caner, na začátku druhého jsme zaspali a můžeme být radí, že jsme v té době nedostali branky 3, náš gól přišel více méně náhodně, ale nabudil nás a zbytek zápasu nám patřil. Takže hrozný výkon, ale tři body, jsou tři body

Reagovat
smazaný uživatel

"Bělorus se přesouvá do Petrohradu a peníze z jeho přestupu by měli klubu pomoct ve splácení dluhů a udržování chodu týmu."

....Kornilenko mam dojem prestupuje jako volnej hrac-tudiz z nej Tomsk nebude mit ani rubl

Reagovat
smazaný uživatel

nějaké odškodné musí jít...

Reagovat
smazaný uživatel

Mám dojem, že pokud s ním podepíšete smlouvu, ještě než se stane hráčem bezesmlouvy, což nebyl. Tak musíte dát tomu klubu nějaké "odškodné", čili menší obnos. Když vezmu situaci v Tmsku, tak tam je každý rubl dobrý, takže vlastně i tenhle přestup pomůže

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravím.

Mám na dnes velmi zajímavý zápas.

Naprostá 100% jistota. Dám ho dnes zdarma.

info zde:

http://stewo.blog.cz/

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele