Ruská Premier Liga - preview 15. kola

22.06.2011, 08:25
Aktuality
Dvě moskevské derby si připravilo středeční 15. kolo ruské nejvyšší soutěže. Vedoucí CSKA přivítá Lokomotiv a Spartak si to rozdá s Dinamem. V zaváhání CSKA bude doufat Zenit hrající s Kubaní. Kazaň hostí Volgu, poslední Nalčik hraje v Permu a Tomsk s Rostovem. Samara potřebuje bodovat proti Anži, Těrek jede do Krasnodaru...
Tom Tomsk - FK Rostov  (středa 12:00)
Sibiřský Tomsk hostí ve středečním utkání 15. kole Premier Ligy Rostov. Oběma týmům se momentálně nedaří a propadají se tabulkou.

Vítězná vlna nevydržela Tomičům dlouho. Z posledních čtyř ligových utkání uhráli sibiřští fotbalisté pouze bod a klesli na dvanácté místo v tabulce. Naposledy podlehli Dinamu jednoznačně 3:0. "Dojde k změnám v sestavě, někteří hráči ztratili místo," zuřil po zápase Nepomnjaščij.

Nedaří se ani Rostovu, který opět vyměnil trenéra. Kouč Vladimir Ljutyj nepřesvědčil a byl nahrazen trenérem mládežnického mužstva Andrej Talalajev. "Jeho cílem je uhrát co nejvíce bodů ve dvou nadcházejících zápasech," řekl generální ředitel Jurij Bělous, který mezitím jedná o příchodu uznávaného stratéga Miodraga Božoviće. Černohorec naposledy trénoval Dinamo.

Rostov má poměrně rozsáhlou marodku. Zranění jsou Bussaidi, Ivanov, Lejsal, Radič a Jankov. Domácím chybí pouze Tigorev.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.40 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FK Krasnodar - Těrek Groznyj  (středa 12:00)
FK Krasnodar, který se opět naladil na vítěznou vlnu, přivítá v 15. kole Těrek Groznyj.

Krasnodarci se po třízápasové sérii vítězství vyšvihli na deváté místo. Svěřenci trenéra Muslina porazili Rostov, Volgu a naposledy v jižním derby Kubaň. Z těchto tří zápasů vyšli s celkovým skóre 8:3.

O favoritovi středečního zápasu tak není pochyb, zvlášť když Těrek na vítězství venku letos stále čeká. V čečenské metropoli by se ale mohlo blýskat na lepší časy, po odvolání Gullita Těrek porazil Křídla Sovětů 2:0.

Ještě lépe by mohlo být pro kavkazský klub, pokud na lavičku usedne Jurij Krasnožana. Uznávaný ruský stratég, který nedávno za skandálních okolností skončil v Lokomotivu, se sešel s vedením Těreku. Je možné, že od podzimu ambiciózní klub povede.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.10 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Spartak Moskva - Dinamo Moskva  (středa 12:00)
V jednom ze dvou moskevských derby patnáctého kola ruské nejvyšší soutěže přivítá Spartak na svém hřišti Dinamo.

V zápase se střetnou týmy, kterým se velice dařilo v předešlém kole. Navíc se červenobílým obnovuje sestava. K zápasu s bílomodrými podle trenéra Spartaku Andreje Tichonova mohou být připraveni Ibson s Makejevem. Takže postrádat bude Spartak pouze reprezentanty Roja, Pareju a Suchého a dva zraněné, McGeadyho s Arim. Poslední jmenovaný se však může objevit mezi náhradníky.

K sestavě Dinama se už dávno připojili zranění Gabulov a Epureanu, ovšem Silkin nespěchá s jejích nasazením, jelikož jejich náhrady hrají velice dobře. Jestli se v poslední chvíli někdo nezraní, jen stěží bude Silkin měnit sestavu, která zahajovala duel s Tomi. A nebylo by to překvapení, vždyť bílomodří roznesli soupeře na kopytech.

Spartakovští obránci budou jistě řešit hlavně to, jak ubránit Andreje Voronina, který se stal opravdovým tahounem Dinama a jedním z nejlepších fotbalistů letošní sezóny. Psychicky dobře na tom jistě bude i Kevin Kuranyi, který se trefil po jedenáctizápasovém půstu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 3.00 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Zenit Petrohrad - Kubaň Krasnodar  (středa 12:00)
Zenit Petrohrad v patnáctém kole ruské nejvyšší soutěže přivítá nováčka soutěže, krasnodarskou Kubaň.

Do sestavy Zenitu se v tomto zápase vrátí Alexandr Aňukov, který vynechal zápas v Nižním Novgorodu. Chybět nejspíš nebude ani Danko Lazović, jenž dostal úder elektrošokem po zápase s Volgou. Krom toho proti Kubani budou moci nastoupit i Tomáš Hubočan a odpykavší diskvalifikaci Fajzulin. Očekává se, že Alexandr Keržakov odehraje svůj dvoustý padesátý zápas v Premier Lize.

Zatím není jasné, zda Danko Lazović opravdu nastoupí. Vyšetřovatelé vyzvali hráče Zenitu, aby podali svědectví ohledně incidentu, který se odehrál po konci zápasu v Nižním Novgorodu a aby prošel soudní zdravotní vyšetření. Po sobotním zápase podle tvrzení Zenitu jeden z policistů udeřil Lazoviće elektrošokem. Podle fotbalisty se to stalo poté, co šel k tribuně, aby svým fanouškům hodil dres. Následné zdravotní vyšetření potvrdilo úder elektrickým obuškem.

Kubaň ztratila jednoho z klíčových záložníků Davida Corajeva, kterého za cenu červené karty fauloval v sobotním zápase obránce Krasnodaru Nemanja Tubić. Podle všeho Corajeva čeká v nejbližších dnech operace. Do fotbalového kolotoče se tak záložník vrátí až po červencové pauze.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.25 - 11.00
více informací
Křídla Sovětů Samara - Anži Machačkala  (středa 12:00)
Křídla Sovětů se v utkání 15. kola budou opírat o bouřlivé domácí prostředí na stadionu Metalurg. Bude to ale stačit na silnou Machačkalu?

Samara má momentálně svých problémů dost. Mužstvo trenéra Tarchanova je na sestupové patnácté příčce a navíc se Křídlům před duelem s Anži rozpadla obrana. Na marodce jsou Ponomarenko, Mološ a Joseph-Renett. Nenastoupí pravděpodobně ani objev minulé sezoně Callagov, který se teprve nedávno zotavil ze zranění.

"Potom, co vedení Anži posílilo kádr, stal se tým mnohem silnější. Dobrými výkony Machačkala nadělala letos hodně vzruchu. Ale my potřebujeme body a doma před svými fanoušky budeme hrát pouze na vítězství," burcuje záložník Křídel Oleg Samsonov.

Fotbalisté Anži příliš nezvládli poslední dvě ligové utkání, které odehráli na půdě soupeřů. V zápase proti CSKA tahali za kratší konec a prohráli zaslouženě 3:0, o víkendu zase uhráli v Permu pouze bezbrankovou remízu. Hostující kouč Gadžijev bude postrádat brazilské trio Jucilei, J. Carlos a Tardelli.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.40 - 3.10 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CSKA Moskva - Lokomotiv Moskva  (středa 12:00)
Šlágrem 15. kola ruské Premier Ligy je moskevské derby CSKA - Lokomotiv. Domácí Armějci mají formu jako hrom. Naopak u Lokomotivu nastal výsledkový regres.

"Lokomotiv je skvělý tým, který předvádí velmi kvalitní fotbal. V útoku je nevyzpytatelný a agresivní. V žádném z letošních zápasů Lokomotiv nikdo nepřehrál, čeká nás velmi těžký zápas," předpovídá trenér CSKA Sluckij.

Armádní celek nastartoval šňůru vítězství a vytvořil si na čele tabulky dvoubodový náskok před druhým Zenitem Petrohrad. Po pomalém rozjezdu mužstvo navazuje na loňský podzim, kdy bylo nezastavitelnou mašinou. CSKA prospívá především návrat formy u lídru jakými jsou Vágner Love, Keisuke Honda nebo Alan Dzagojev. "Sbíráme body, to je super. Ale můžeme a budeme hrát ještě lépe," říká Japonec Honda.

Lokomotiv po nečekaném odvolání trenéra Jurije Krasnožana vede klubová legenda Maminov. Zatím se střídavými úspěchy. Pod jeho vedením Loko remizovalo v Tomsku 2:2, následně porazilo Nalčik 3:1 a nakonec v derby podlehlo Spartaku 0:2. Další derby proti CSKA by mohlo hodně napovědět o budoucnosti Maminova na lavičce Lokomotivu. Spekuluje se o příchodu slovenského reprezentačního trenéra Weisse.

Oba týmy před derby hlásí absence. Na marodce CSKA jsou Ščennikov, González a Necid. Hosté z Čerkizova postrádají distancovanou jedničku Guilhermeho a zraněné Amelčenka a Tarasova. Do branky Lokomotivu se tak proti CSKA postaví až třetí gólman, nezkušený Filcov. Nutno dodat, že 20letý brankář svůj křest ohněm v sobotním derby proti Spartaku zvládl. Odchytal po vyloučení Guilhermeho 31 minut a udržel čisté konto.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.72 - 3.50 - 4.70
více informací
Amkar Perm - Spartak Nalčik  (středa 12:00)
V duelu trpaslíků přivítá Perm nalčický Spartak. Oba týmy jsou na tom úplně jinak. Zatímco poslední Nalčik prohrál poslední tři zápasy, Amkar si z domácího prostředí vybudoval pevnost. Z posledních čtyř utkání nedostal ani jednu branku.

Začněme u domácích. Ti v minulém kole hráli rovněž doma a obrali o body silnou Machačkalu. V utkání, kde dominovaly obě obrany, branka nepadla. Amkar doma zatím na své poměry exceluje, v poslední době zde ddokázal porazit Těrek nebo třeba Volgu a body zde nechalo i Dinamo. Tým opět táhne pravý záložník Pejev, který vytváří pro své spoluhráče mnoho brankových příležitostí, ale útok je velký problém Permu. Předpokládá se, že by mohl opět nastoupit Ristič s Burmistrovem. Amkaru nebude nikdo chybět.

Nalčik je na tom bídně. Poprvé a naposled vyhrál již v prvním kole, od té doby zatim paběrkuje. V minulém kole prohrál jihoruský tým na vlastním hřišti se suverénním CSKA 0:2. To se dalo čekat, ale další dvě porážky z kol minulých jsou moc. Spartakovci mají hlavně problém s útokem, který je takřka nulový, po odchodu Ďaďuna převzal jeho roli levý obránce Leandro. Tady je něco špatně... Hostům budou navíc chybět zranění Jovanovič, Pomazan a Ovsijenko, pro karty stojí klíčový muž Siradze.

Zápas začne v pravé poledne středoevropského času a bude jej řídit pan Lajuškin z Moskvy.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.78 - 3.30 - 4.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Rubin Kazaň - Volga Nižnij Novgorod  (středa 12:00)
V patnáctém kole ruské nejvyšší soutěže odcestuje nováček Volga do Kazaně, kde jej přivítá domácí Rubin.

V pondělí vedení Rubinu oficiálně oznámilo, že ukončuje rozhovory s Benfikou o přechodu Cristiana Ansaldi. Kluby se nedomluvili na částce transferu. Dále vedení oznámilo prodloužení kontraktu s obráncem Vitalijem Kalešinem. Poslední zápasy třicetiletý obránce vynechal kvůli zranění, v zápase v Rostovu na Donu se pak zranili Vladimír ĎaĎun a Oleg Kuzmin.

Ovšem jen těžko si bude Kurban Berdyjev lámat hlavu kvůli absenci Cristiana Noboa. Ten jel reprezentovat svou vlast na Copa América. Náhrada v podobě Bělorusa Sergeje Kisľaka si však vede víc než dobře. Minulé kolo totiž zaznamenala první gól v dresu Kazaně.

Dmitrij Čeryšev odstartoval své působení na lavičce Volgy prohrou se Zenitem, ovšem uhrát lepší výsledek bude v Kazani ještě těžší. Vždyť Rubin v letošní sezóně na svém hřišti nechal bodovat soupeře pouze dvakrát. Těmi šťastnými byli Spartak Nalčik a Lokomotiv. Poslední dva zápasy pak na Centralním stadiónu Rubin vyhrál se skóre 7:1.

V Kazani Volze nepomohou diskvalifikovaní Gogua a Getigežev, Laša Salukvadze nebude hrát kvůli podmínkám smlouvy. Proto je velice pravděpodobné, že si svůj debut v letošní sezóně odbude Bujvolov či Belozerov. Na krajích obrany však možná nastoupí Aravin nebo Leilton.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.28 - 4.80 - 10.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.CSKA Moskva1384126:928
2.Zenit Petrohrad1475225:1226
3.Rubin Kazaň1466221:1124
4.Dinamo Moskva1465319:1723
5.Anži Machačkala1465312:1123
6.Lokomotiv Moskva1464422:1522
7.Kubaň Krasnodar1463515:1321
8.Spartak Moskva1463514:1521
9.FK Krasnodar1455416:1720
10.Amkar Perm1444611:1716
11.Těrek Groznyj1443711:1715
12.Tom Tomsk1436514:2215
13.Volga Nižnij Novgorod1341814:1513
14.FK Rostov1433816:2412
15.Křídla Sovětů Samara142578:1911
16.Spartak Nalčik1416711:219

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nevím, proč nějaký zápas nevysílá Nova Sport Wimbledon začíná až ve 14:00, takže by to bylo v pohodě, kdysi jsem tam psal a říkají, že mají práva vždy na 1 zápas každého kola, nevím proč to nevyužívají...

Reagovat
Zajda

Reagovat
clinger

páč ty zápasy se frají až odpoledne nebo v podvečer.ve 12 je chyba

Reagovat
Arbiter

Reagovat
Aldeano

Reagovat
kubys

Dneska to vidím na samé 1 Možná ten Spartak je diskutabilní.

Reagovat
smazaný uživatel

taky sem si řekl

Reagovat
frankiefcb

Zatím po poločase máš pravdu Dinamo 2x lepší než Spartak. Dinamo fakt hraje pohledný a pěkný fotbal, radost pohledět Jenom ten Kuranyi ach jo

Reagovat
smazaný uživatel

Tomsk dneska tutovka...ještě na vedlejší tiket hodím Perm a CSKA

Reagovat
smazaný uživatel

Mačkala 2

Reagovat
kubys

Rostov dostal redku, jak nečekané.

Reagovat
kubys

Aha, dokonce dvě, to jsou magoři.

Reagovat
božský John

Oni chtěj překonat loňský Loko

Fakt hrajou jak prasata

Reagovat
kubys

Taky mi to tak připadá.

Reagovat
Arbiter

Šlohls mi report kámo

Reagovat
kubys

Kurňa, tak jak to je, teď je tam zas jedna.

Reagovat
Stiksxx

nevíte jestli už může hrát Balazs??

Reagovat
smazaný uživatel

až snad po letní přestávce mám pocit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele