Ruská Premier Liga - preview 16. kola

01.08.2009, 08:21, aktualizováno 02.08.2009, 08:23
Previews
Nedělní program zahájí utkání Samary v Permu, krátce po obědě našeho času si to pak rozdají Chimki s Dinamem. Ambiciózní Zenit zajíždí na půdu moskevského Saturnu a kolo uzavře souboj mezi Lokomotivem a Rostovem...
Tom Tomsk - CSKA Moskva  (sobota 11:30)
Stadion Trud bude po týdnu opět hostit moskevský celek, tentokrát přijede slavné CSKA. Armějci v minulém kole podlehli v derby Spartaku a titul se jim začíná vzdalovat, zatímco Tomsk tabulkou stoupá.

Sibiřané už měsíc neprohráli, navíc se vymotali z těžké finanční situace, v Tomsku tak panuje velice dobrá nálada. Klub vstupoval do sezóny s cílem zachránit se, což se mu prozatím daří. Dokonce to vypadá, že ani odchod střelce Kornilenka nebude mít velký vliv.

To CSKA je v opačné situaci, hosté zatím plnili očekávání, v minulých týdnech se to změnilo. "Koně" vypadli z poháru a po prohře se nenáviděným soupeřem se jim vzdálil i ligový titul. Na výsledcích se podepsal odchod Jurije Žirkova, jehož bývalý klub tak postrádá levé křídlo. V již zmiňovaném zápase se Spartakem nastoupili Armějci se třemi defenzivními záložníky, což nenadchlo fanoušky.

V tomto utkání nebude mít trenér Zico k dispozici Carvalha, Vágnera a Šemberase. Neúčast všech jmenovaných představuje velký problém. Tomsk postrádá Ivanova s Jevsikovem.
Tom Tomsk - pravděpodobná sestava:
Parejko - Strojev, Smirnov, Jokič, Skobljakov - Klimovič, Mičkov, Radosavlevič, Charitonov, Volkov - Maznov.
CSKA Moskva - pravděpodobná sestava:
Akinfejev - Odiah, V.Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov - Krasič, Aldonin, Mamajev, Dzagojev - Maazou, Necid.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.15 - 3.35 - 1.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Spartak Moskva - Kubaň Krasnodar  (sobota 14:00)
Spartak Moskva začíná sny o titulu proměňovat v realitu. Aktuálně druhý tým ruské ligy se chce po vítězném derby nad CSKA pomstít svému nadcházejícímu soupeři Kubani Krasnodar za jarní porážku.

Spartak už může počítat se službami Ibsona, který rozšířil brazilskou kolonii v moskevském klubu. Podle všeho Ibson nahradí na postu defenzivního záložníka distancovaného Kovalčuka a postaví se vedle svého krajana Cariocy. Do kádru červenobílých se vrátil také Argentinec Cristian Maidana, který uplynulý půlrok strávil na hostování v Huelvě. O duel s Kubaněm možná příjde obránce Martin Stranzl, Rakušan si proti CSKA poranil pravé koleno.

Hosté ještě stále nastoupí s největší hvězdou Alanem Kasajevem, který míří do Rubinu Kazaň. Hlásí se také Nigérijec Emmanuelem Okoduwou, který přišel do jížního Ruska jako volný hráč. Dříve působil v týmech jako Arsenal Kyjev, Dynamo Kyjev, Šachtar a Metallurg Doněck. Naopak odchází útočník Alexandr Tichonoveckij, s ním Kubaň rozvázal smlouvu.
Spartak Moskva - pravděpodobná sestava:
Džanajev - Paršivljuk, Stranzl, Jiránek, Makajev - Bystrov, Ibson, Carioca, Bojarincev - Alex - Welliton.
Kubaň Krasnodar - pravděpodobná sestava:
Karjukin - Žavnerčik, Zasajev, Džinojev, Boaventura - Topču, Keita, Ušenin, Kasajev, Draman - Traore.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 4.80 - 9.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Těrek Groznyj - FK Moskva  (sobota 18:30)
Do Čečenska zavítá největší překvapení letošní sezony - FK Moskva. Souboj bude o to pikantnější, že před tímto duelem přestoupila do Těreku ikona "měšťanů" Héctor Bracamonte.

Domácí po utkání se Zenitem, které vyvolalo bouřlivé reakce, střetli s Krasnodarem. Na výkon z předminulého utkání navázat nedokázali, a tak neměl trenér důvod k oslavnému tanečku. Kromě nejnovější posily Bracamonteho, který stále nedoléčil zranění, nenastoupí ani Cléber.

FK Moskva prožilo pohádkovou půlku sezony, když bylo dlouho nejlepším týmem z hlavního města. Méně slavný klub tak vystoupil ze stínu svých mnohem slavnějších moskevských rivalů. Otázkou je na jak dlouho. Po odchodu argentinského kanonýra si mnoho lidí vyškrtlo FK z bojů o titul, přesto by i poháry byly po minulé sezoně úspěchem. V sobotu bude kouč Božovič postrádat obvyklé členy základní jedenáctky Jakubka a Tarasova.
Těrek Groznyj - pravděpodobná sestava:
Dikan - Zabavnik, Omeljančuk, Iliev, Miščenko - Petre, D.A.Smirnov, Margaritescu, Georgijev, Kobenko - Pancu.
FK Moskva - pravděpodobná sestava:
Ževnov - Nababkin, Epureanu, Okoronkwo, Grigalava - Samedov, Krunič, Rebko, Vukič, Česnauskis - Мarenič.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 2.90 - 3.05
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Amkar Perm - Křídla Sovětů Samara  (neděle 10:45)
Amkar Perm hostí Křídla Sovětů Samara, které získaly na půlroční hostování útočníka Romana Adamova z Rubinu Kazaň. Opačným směrem se může stěhovat Jan Koller.

Amkar po nepovedené první polovině sezóny získal nové posily. Nejhvězdnější akvizice Permu jsou útočník Edin Juzunovič a 32letý bulharský záložník Dimitar Telkijski. Případný neúspěch další neúspěch by mohl stát trenéra třináctého týmu ruské ligy Dimitara Dimitrova místo, podle listu Sovětskij Sport už vedení Amkaru vyjednává se staronovým koučem Rašidem Rachimovem.

Hosté mají co napravovat, v lize nevyhráli jak je rok dlouhý a propadají se tabulkou. Navíc tým Leonida Sluckého v týdnu prohrál v prvním utkání Evropské ligy s podceňovaným St. Patrickem 0:1. Sluckému bude kvůli zranění chybět největší hvězda Jan Koller, který je údajně na odchodu do Kazaně. Naopak může Samara počítat se službami hostů z Lokomotivu, respektive Kazaně Stanislava Ivanova a Romana Adamova, nejlepšího střelce sezony 2007.

Amkar má se Samarou nesplacené účty, domácí mužstvo na jaře prohrálo s volžským klubem 0:1.
Amkar Perm - pravděpodobná sestava:
Narubin - Sirakov, Čerenčikov, Bělorukov, Grišin - Pejev, Drinčič, Novakovič, Jean Carlos - Kušev, Žiljajev
Křídla S. - pravděpodobná sestava:
Lobos - Šiškin, Belozerov, Jarošík, Leilton - Bober, Kulik, Adžindžal, Kalačjov - Savin, Adamov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 2.80 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FK Chimki - Dinamo Moskva  (neděle 13:00)
Poslední FK Chimki hostí Dinamo Moskva. Slovo "hostí" je však zavádějící, Arena Chimki je totiž domácím stadionem obou klubů v této sezoně.

Chimki v posledních třech kolech získaly šest bodů a situace v tabulce pro skromný podmoskevský klub už nevypadá tak beznadějně. Na nesestupové příčky se tým Konstantina Sarsaniji dívá s pětibodovou ztrátou. Dobrou zprávou pro domácí mužstvo je také příchod zkušeného útočníka Denise Popova a záložníka Maxima Romaščenka.

Dinamo Moskva může konečně počítat se službami Luise Aguiara z Bragy, uruguayský záložník by měl zkvalitnit ofenzivní fázi moskevského klubu. Zda nastoupí proti outsiderovi soutěže, je nejisté, trenér Andrej Kobělev ho může šetřit na důležitou odvetu třetího předkola Ligy mistrů proti Celticu Glasgow, stejně jako další opory.
FK Chimki - pravděpodobná sestava:
Berezovskij - Rotenberg, Ibragimov, Zinovjev, Golovatenco - Strelcov, Cvetkovič, Blatnjak, Romaščenko - Popov, Nizamutdinov.
Dinamo Moskva - pravděpodobná sestava:
Gabulov - Granat, Fernandez, Kolodin, Tanasijevič - K.Kombarov, Chochlov, Dimidko, D.Kombarov - Kokorin, Svěžov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.60 - 3.00 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FK Saturn - Zenit Petrohrad  (neděle 15:15)
Kouč Zenitu Petrohrad Dick Advocaat si v týdnu pustil pusu na špacír a pořádně zkritizoval vedení za příchod dua Kornilenko - Rosina, který s ním předem neprokonzultovalo. Jak se tento incident projeví na náladě týmu na hřišti Saturnu?

Do kádru Saturnu se po dlouhém zranění vrací Petr Němov. Naopak ze zranění se ještě stále zotavuje nejlepší střelec mimozemšťanů v minulé sezoně Marko Topič. S ním jsou na marodce ještě Vorobjev a Jevsejevem. V kabině domácího mužstva panuje optimistická atmosféra, Saturn v posledních kolech šlape a nyní se dělí o deváté místo s Lokomotivem a Rostovem, horší je jen o skóre.

Zenit krátce před duelem proti Saturnu přišel o útočníka Pavla Pogrebňaka. Trápící se ruský reprezentant se upsal Stuttgartu, obratem za něj jde do Petrohradu 4,5 milionů eur. Otázkou je, kdo obrovitého kanonýra na hrotu Zenitu nahradí, Turek Tekke je zraněný a posila Kornilenko má za sebou pouze několik tréninků. Navíc se Bělorus nemůže opřít o důvěru kouče Advocaata, ten s jeho a příchodem Rosiny hrubě nesouhlasí a na tiskové konferenci to dal jasně najevo.

Holandaň si postěžoval, že chtěl do týmu Guerrera a Panděva, místo toho mu přišli pouze Kornilenko s Rosinou. Z těchto kroků vedení Zenitu Petrohrad viní nového sportovního ředitele Igora Kornějeva, o kterém dokonce prohlásil, že po jeho boku pracovat nechce. Nabízí se otázka, odejde Advocaat ze Zenitu ještě dříve než v zimě? V kabině předloňského mistra ani zdaleka nepanuje ideální atmosféra...
FK Saturn - pravděpodobná sestava:
Kinský - Angbwa, Zelao, Igonin, Nachušev - Al. Ivanov. Němov, Loskov, Kuzmičev, Karjaka - Kiričenko.
Zenit Petrohrad - pravděpodobná sestava:
Malafejev - Aňukov, Križanac, Meira, Kim - Denisov, Zyrjanov, Semšov - Huszti, Ionov - Kornilenko.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.85 - 3.10 - 1.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Lokomotiv Moskva - FK Rostov  (neděle 17:30)
Lokomotiv Moskva, kterému se pomalu vyprazdňuje marodka, hostí v honbě za vyšším umístěním v tabulce v posledních týdnech se velmi trápící FK Rostov.

Železničáři si výsledky pod staronovou trenérskou legendou Jurijem Sjominem jistě představovali jinak, jeden z nejúspěšnějších ruských celků otevírá až druhou polovinu tabulky - společně s nadcházejícím soupeřem z jižního Ruska. Sjomina tak alespoň může těšit fakt, že se mu vrátili střední obránci Marko Baša a Ján Ďurica. Na marodce je tak pouze Dmitrij Torbinskij.

Hosté se po skvělém vstupu do sezony propadají tabulkou. Už tři zápasy nedokázali skórovat, přitom šance si vytvářejí, koncovka svěřenců trenéra Dolmatova je však prachbídná. Proti Loko bude Rostovu chybět pouze dlouhodobý marod Venjamin Mandrykin.
Lokomotiv Moskva - pravděpodobná sestava:
Guilherme - Janbajev, Baša, Rodolfo, Ďurica - Charles, Dujmovič - Odemwingie, Biljaletdinov, Gatagov - Syčev.
FK Rostov - pravděpodobná sestava:
Gerus - Čerkes, Rožkov, Lengyel, Andželkovič - Gatskan, Kulčij, Osinov, Lebeděnko - Hong Young Jo - Akimov.
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rubin Kazaň1584327:1228
2.Spartak Moskva1583424:1327
3.FK Moskva1576217:727
4.CSKA Moskva1573522:1424
5.Dinamo Moskva1573517:1724
6.Zenit Petrohrad1565422:1523
7.Křídla Sovětů Samara1563615:1621
8.Těrek Groznyj1556418:2021
9.Lokomotiv Moskva1547415:1619
10.FK Rostov1547410:1319
11.FK Saturn1554615:1919
12.Tom Tomsk1545613:1717
13.Kubaň Krasnodar1536611:1915
14.Amkar Perm1536613:2215
15.Spartak Nalčik1518611:1511
16.FK Chimki1524913:2810

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Fiiha spanheli - ja ti dam jednicku na Saturn

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

TO JE NEUVEŘITELNÉ JAK TEN AMKAR PERM BETONUJE

Reagovat
smazaný uživatel

Bejvalo to i horsi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele