Ruská Premier Liga - preview 17. kola

22.07.2011, 08:43, aktualizováno 25.07.2011, 08:58
Previews
Souboj vedoucího CSKA Moskva s posledními Křídly Sovětů Samara v pondělí uzavře sedmnácté kolo ruské Premier Ligy. Domácí moskevský favorit si bude chtít vytvořit už sedmibodový náskok na čele tabulky, zatímco Samara by se ráda odpoutala z posledního místa...
CSKA Moskva - Křídla Sovětů Samara  (pondělí 17:30)
CSKA Moskva hostí v pondělní dohrávce 17. kola Premier Ligy Křídla Sovětů. O favoritovi utkání není pochyb, zatímco domácí Armějci suverénně vévodí tabulce, Křídla se krčí na posledním místě.

CSKA Moskva vede ruskou ligu o čtyři body před druhým Zenitem Petrohrad a má zápas k dobru. Na marodce domácích jsou Necid, Ščennikov, Vasin a González. Otazník visí na startem Srba Tošiče, který se zranil v osmifinále proti Gazpromu.

Křídla by potřebovaly body jako sůl. S jedenácti body uzavírají tabulku Premier Ligy. Tým ze Samary má navíc strašidelnou formu, v poslední třech ligových zápasech neuhrál ani bod a navíc vypadl v osmifinále ruského poháru s Vladivostokem. Do utkání proti CSKA nenastoupí Joseph-Renett, Kuzněcov a Escobar.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.18 - 6.50 - 12.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Volga Nižnij Novgorod - Spartak Moskva  (neděle 14:30)
Volga si v dohrávce 10. kola doma neporadila s CSKA a krčí se u dna tabulky. Spartak v přestávce přivedl holandského representanta De Zeuwa a bude určitě chtít plně bodovat.

Domácí jsou na tom bledě. Po pěkném startu do sezony se nováček nejvyšší ruské ligy krčí poblíž dna tabulky. Hráče Volgy trápí především slabá ofensiva a určitě tomu nepomohl odchod klíčového útočníka Marcvaladzeho do konkurenčního Krasnodaru. Na druhou stranu přišel rumunský záložník Szekely ze Steauy. Domácím by jinak nikdo neměl chybět.

Moskevský Spartak v přestupovém období moc vody nečeřil. De facto za zmínku stojí pouze dva přestupy. Z hostování navrátivší se Malik Fathi se opětovně vrátil do Mainzu, tentokrát už natvralo. A z Ajaxu vykoupil Demyho De Zeuwa za 6 milionů euro. Měla by to být především náhrada za Alexe, který v květnu odešel domů do Brazílie. Spartak v posledním kole před přestávkou porazil doma Rostov 3:2.

Zápas začne v 14:30 CET a bude ho řídit pan Kazmenko z Rostova. První zápas vyhrál Spartak 1:0.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.70 - 3.25 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Lokomotiv Moskva - Amkar Perm  (neděle 16:45)
Lokomotiv po letní pauze doma přivítá nebezpečný Perm. Oba týmy dělí pouhé tři pozice a to před začátkem sezony nikdo moc nečekal.

O domácích se v poslední době mluvilo hlavně kvůli přestupnímu okénku. Železničáři v posledních dnech přivedli ekvádorského snajpra Caiceda z Levante. Tento útočník by měl po boku Viktora Obinny přinést tolik potřebnou kvalitu do útoku, neboť Syčov na vše nestačí. Dále by pak v nejbližsích dnech měl podepsat záložník Lutychu Deffour. Na druhé straně v létě odešel Srb Baša do Lille, to není až tak velká ztráta, protože v letošní sezoně toho mnoho nenahrál. Loko se musí vzpamatovat od trojnásobného K.O. v posledních kolech před přestávkou, protože třikrát prohrálo derby-se Spartakem, s CSKA a nakonec s Dinamem. Amkar by k tomu měl být vhodným soupeřem.

To hosté se na takové "čachry" v sestavě mohou jen závistivě dívat. Klub z Uralu, který nemá peněz na rozdávání v létě vsadil na týmovou souhru a nikoho nového nepřivedl. Můžeme se tedy zase těšit na propracovanou defensivu a kouzla pravého křídla Pejeva, který opět táhl Perm za cennými body. V minulém kole sice Amkar prohrál doma s CSKA 0:2, ale 3 zápasy předtim svěřenci kouče Rachimova neprohráli a proto drží skvělé 11. místo. V tomto zápasu jim však bude chybět klíčový stoper Belorukov pro karty.

Zápas začne v 16:45 CET a bude ho řídt pan Suchina z Malachovky. První zápas vyhráli Permiči doma 1:0.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.53 - 3.80 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Spartak Nalčik - FK Krasnodar  (neděle 17:15)
Předposlední Spartak Nalčik hostí FK Krasnodar a má nováčkovi soutěže co oplácet, na jaře mu podlehl 0:2.

Domácí loni dlouho bojovali o poháry, druhá sezona mezi elitou ovšem bývá složitější a platí to i v jejich případě. Spartak zatím vyhrál jenom dva ze šestnácti zápasů, dal pouhých třináct branek a s dvanácti body mu patří předposlední příčka.

Letošní nováček je na tom o poznání lépe, v červnu vyhrál třikrát v řadě a i díky tomu mu patří slušná devátá příčka.

Oběma týmům nevyšla generálka na 17. kolo. Spartak nalčik podlehl v Ruském poháru Torpedu Vladimir 0:3, FK Krasnodar zase nestačil na Fakel Voroněž 1:2.

Na marodce kavkazského Spartaku jsou Golič s Pomazanen. Hostům chybí Martynovič a Pykuščak.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.10 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Rostov - Dinamo Moskva  (neděle 18:00)
V 17. kole ruské nejvyšší soutěže přivítá rostovský klub moskevské Dinamo.

Rostov se dočkal Christa Stoičkova. Legendární bulharský hráč se podle ruských médií stane sportovním ředitelem klubu a v budoucnu by ho mohl i trénovat.

V klubu nastala ještě jedna změna, bývalý trenér Černomorce Igor Gamula byl jmenován trenérem mládeže. Trenérský štáb Rostova přijal pod svá křídla trenéra brankařů Valerije Šemetova, který dříve působil na stejné pozici v elistinském Uralaně, Moskvě, Křídlech Sovětů a moskevském Lokomotivu.

Dinamo pod Sergejem Silkinem obšťastňuje své fanoušky nejen získanými body, ale i perfektní hrou. V Rostovu na Donu se tým bude snažit prodloužit svou sérii bez porážky, kterou si drží od zápasu s Rubinem.

V tomto zápase se může posté v kariéře trefit záložník bílomodrých Igor Semšov. Rostov bude na svém hřišti jistě velice motivovaný, proto to bude pro moskevský klub určitě docela těžká zkouška. Ale i Dinamo v poslední době hraje velice sebevědomě. Kolik bodů si z Rostovu odveze? To bude jasné zítra kolem osmé hodiny večerní.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.20 - 3.30 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Anži Machačkala - Zenit Petrohrad  (neděle 19:00)
Ambiciózní Anži přivítá v 17. kole ruské Premier Ligy doma v Machačkale úřadujícího mistra Zenit.

Jak domácí tým, tak hosté vyzkouší nový trávník na stadiónu Dinamo, který byl položen v letní přestávce. Rozměr hřiště je nyní 117,5 metru na délku a 76 na šířku. "V souvislosti s tím, že jsme museli pracovat v nepříznivou dobu, to během veder znamená, že doba, než se povrch uchytí, se může prodloužit," řekl hlavní agronom firmy Intrast Jevgenij Kondrašov. "Ale myslím si, že se vše podaří. Hrát se na novém hřišti už dá, tím se nezkazí. A ke konci srpna se trávník stane naprosto ideálním."

V zápase proti Zenitu za Machačkalu nenastoupí Mbarak Bussufa a Diego Tardelli. Úplně připraveni ke střetnutí jsou Joao Carlos a Odil Achmedov.

Za petrohradský tým nebudou hrát Sergej Semak s Jurijem Ževnovem. Takže sestava Zenitu bude prakticky ideální. Sám zápas slibuje být tvrdým a zajímavým, jelikož oba týmy dělí od sebe pouhopouhé tři body a v případě vítězství domácího týmu se Anži dotáhne na úřadujícího mistra.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.00 - 3.40 - 1.88
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Kubaň Krasnodar - Tom Tomsk  (sobota 18:00)
Kubaň se pohybuje v horní polovině tabulky a své postavení si může pojistit v dnešním utkání proti Tomsku. Hostující celek bojuje o záchranu...

Postavení krasnodarského celku v tabulce mohlo být ještě lepší nebýt tří nejtěsnějších porážek před přestávkou, kdy tým postupně podlehl Samaře, FK Krasnodar a Zenitu. V zatím posledním odehraném kole si ale spravil náladu výhrou 2:0 na půdě Rubinu.

Oba soupeře před sobotním utkáním dělí v tabulce osm bodů, domácí jsou na šestém místě a v případě výhry se dotáhnout na pátou Machačkalu, Tomsku patří se šestnácti body třináctá pozice.

Kubaň i Tom se podobně jako spousta dalších ruských klubů prezentují rozpačitou ofenzívou, dohromady daly ve 32 zápasech stejný počet branek a z tohoto počtu nijak zvlášť nevybočil jejich první letošní vzájemný duel, v němž tehdy hostující hráči vyhráli 1:0.

V domácí sestavě se neobjeví Vladislav Kulik, Tomsk bude o svou jubilejní 60. výhru v nejvyšší soutěži usilovat bez Jokiče.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.40 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Těrek Groznyj - Rubin Kazaň  (pátek 17:45)
Po včerejší dohrávce se dnes regulérně rozjíždí ruská nejvyšší soutěž a sedmnácté kolo otevře souboj dvou ambiciózních celků. Mírným favoritem je hostující Rubin Kazaň, který se v tuto chvíli drží mezi aspiranty na pohárové příčky, mezi něž by rozhodně rád patřil také desátý Těrek Groznyj.

S vysokými cíli šel Těrek do nové, přelomové sezóny Premier Ligy a úspěch mu měl zaručit slavný Ruud Gullit, tomu se ale na lavičce nedařilo dle představ a po čtyřech měsících si musel balit kufry. Po jednogólové prohře v Permi tak tým převzal Isa Bajtijev a výsledky se okamžitě dostavily. Výhry nad Krasnodarem a Samarou podtrhl cenný bod za bezbrankový výsledek z Petrohradu.

Těrek je tak nyní na desáté příčce a posun do skupiny o titul má již na dosah, dnes ale narazí na obzvlášť silného protivníka. Předloňský mistr Rubin sice v posledním kole před přestávkou překvapivě podlehl Kubani, předtím ale přejel Dinamo, Rostov i Volgu a v tuto chvíli se drží na čtvrtém místě. Na třetí Dinamo a druhý Zenit přitom má dvou, respektive tříbodové manko, suverénní CSKA pak je vzdáleno deset bodů.

Kazaňský trenér Kurban Berdijev má problémy se složením ofenzivní formace, což před blížícím se předkolem Ligy mistrů nevěští nic dobrého. Na druhé straně Bajtijev nemůže postavit novou posilu Martina Jiránka, který může nastoupit až od srpna. Utkání v Achmat Aréně odřídí moskevský rozhodčí Jeskov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.10 - 3.10 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.CSKA Moskva16114133:1037
2.Zenit Petrohrad1686226:1230
3.Dinamo Moskva1685325:1829
4.Rubin Kazaň1676323:1327
5.Anži Machačkala1676317:1327
6.Kubaň Krasnodar1673617:1424
7.Spartak Moskva1673617:1924
8.Lokomotiv Moskva1664624:2222
9.FK Krasnodar1656518:2121
10.Těrek Groznyj1654713:1719
11.Amkar Perm1654712:1919
12.Volga Nižnij Novgorod16511017:1916
13.Tom Tomsk1637615:2616
14.FK Rostov1634919:2813
15.Spartak Nalčik1626813:2212
16.Křídla Sovětů Samara162598:2411

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Konečně zase RPL

Groznyj - Kazaň tip 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

ja si zas myslím, že Kazaň neprehrá, najskôr to vidím na 1:1, maximálne 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem hodně zvědavý na CSKA i Zenit v lize mistrů, hlavně CSKA má skvěle posládaný, navíc hodně perspektivní tým, mohli by zase dojít i do 1/4 finále, možná i dál

Reagovat
smazaný uživatel

já sem spíš zvědav, jestli Anži udrží dech, bude stále nahoře, popřípadně dokonce atakovat první dvě, tři příčky

Reagovat
smazaný uživatel

Osbně si myslím, že Machačkala se do té první 8-čky určitě dotane, ale o první 5 míst budou bojovat - Zenit, CSKA, Dinamo, Kazaň a Lokomotiv. Tip na pořadí 1. CSKA 2. Dinamo 3. Zenit 4. Kazaň 5. Lokomotiv, sestup FK Krasnodar, Nalčik

Reagovat
smazaný uživatel

jop, osmička by měla bejt bohužel jejich ale jde mi o to, jestli budou taky bojovat o "medaile".

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak nevíš, proč toto kolo nevysílá žáden zápas Nova Sport?

Reagovat
smazaný uživatel

To netuším, to se spíš zeptej těch, co tu píšou reporty apod., ti by mohli vědět více

Reagovat
bruchy

výhra 0-2 kazaň a doufám ve výhru machačkaly 22

Reagovat
stas87

anzhi-zenit 1:2,toto kolo cakam vyhru lokotky a cska,rostov je schopny porazit dinamo

Reagovat
twl

Těrek Groznyj - Rubin Kazaň jasná 1

nwm jak tady všichni,ale oba teamy nastoupily v poháru plzném složení(Těrek-novogrod 2:0 Kazaň JAketěrimburkg 0:0) nový trenér těreku dal teamu tvář hraje dobře a hlavně dělá výsledky!Dneska těrek poprvé zvítězí a vylepší svou vzájemnou bilanci proti(kazani 2remízi a 2 výhry kazaně)pro méně odvážlivý skuste neprohru domácích!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hele nevíte co je s Markem Gonzálezem z CSKA? Vim že byl nějak zraněnej, je pořád zraněnej nebo se jen nemuže prosadit, protože odehrál jen 4 zápasy zatim ?

Reagovat
smazaný uživatel

A ,,džudžak" bude hrát?

Reagovat
smazaný uživatel

Proč nehraje Cucák?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele