Ruská Premier Liga preview - 17. kolo

09.08.2008, 08:28, aktualizováno 10.08.2008, 08:41
Previews
Velký šlágr přinese nedělní program 17. kola Premier Ligy, lídr tabulky z Kazaně doma přivítá úřadujícího mistra z Petrohradu. Saturnu a CSKA se poslední dobou nedaří a ve vzájemném duelu si oba celky budou chtít napravit chuť. Dinamo přivítá Perm, do Nalčiku přicestuje Těrek...
Křídla Sovětů Samara - Lokomotiv Moskva  (sobota 13:00)
Sobotní utkání 17. kola ruské Premier Ligy zpestří souboj Křídel Sovětů Samara a Lokomotivu Moskva.

V posledních jedenácti vzájemných zápasech neskončilo utkání remízou. Ve třetím kole této sezóny se zásluhou přesných tref útočníků Odemwingieho a Traorého radoval Lokomotiv. Od začátku ruské Premier Ligy má mnohem lepší bilanci Lokomotiv. Z 31 utkání vyhrála Samara pouze osmkrát. Osmnáctkrát na svého soka nestačila.

Křídla Sovětů o víkendu brala bod proti CSKA. V Lužnikách předvedla výborný výkon. Kvůli červené kartě pro Oh Bum Suka však museli hosté hrát podstatnou část utkání v deseti a nakonec byli rádi za bod. Celý zápas odehrálo české duo Jarošík a Koller. V týdnu Samara se štěstím postoupila v poháru přes třetiligový Gazovik. O postupu favorita rozhodl až penaltový rozstřel. Momentálně je Samara šestá s osmi remízami na kontě, což je nejvíc v celé soutěži. O utkání s Lokomotivem přijde Oh Bum Suk (karty) a Kalačev (zranění).

Hosté si po řadě bodových ztrát napravili chuť na hřišti FK Moskva. Skvělý výkon korunovali jasným vítězstvím 3:0, dvě branky vsítil Peter Odemwingie, který ale bude proti Samaře chybět. S reprezentačním týmem Nigérie totiž odcestoval na olympijské hry. V poháru Lokomotiv postoupil přes Metallurg Lipeck, dvakrát se trefil David Mujiri. Zranění trápí brankáře Ivana Levenece. To útočník Dmitrij Syčev je před nadcházejícím utkáním zdravotně v pořádku a připraven proti Samaře nastoupit.

Oba týmy před 17. kolem v tabulce sousedí. Lokomotiv je pátý, Samara šestá. Jak to bude vypadat po utkání? Předskočí Samara Lokomotiv, nebo se Železničáři týmu Leonida Sluckého bodově vzdálí?
Křídla S. - pravděpodobná sestava:
Lobos - Taranov, Belozerov, Booth, Leilton - Escobar, R. Adžindžal, Jarošík, Tichonov - Savin, Koller.
Lokomotiv Moskva - pravděpodobná sestava:
Pelizzoli - Janbajev, Rodolfo, Spahič, Fininho - Kociš, Gurenko, Glušakov, Torbinskij, Biljaletdinov - Syčev
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 2.90 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Šinnik Jaroslavl - Luč-Energija Vladivostok  (sobota 15:30)
V zápase týmů ohrožených sestupem se utká Šinnik s Vladivostokem. Hosté jsou prozatím na čtrnáctém místě, domácí jsou poslední.

Oba týmy body potřebují a tento zápas pro ně bude velice důležitý. Šinnik nevyhrál v ruské lize již sedm zápasů. Po minulém zápase si dokonce stěžoval na rozhodčího Zacharova, který poslední utkání Šinniku pískal. Zápas skončil remízou, i kvůli špatnému výkonu hlavního arbitra. Zacharov se poté odmítl dostavit na dopingovou zkoušku. Domácí fanoušky alespoň uspokojil postup do čtvrtfinále domácího poháru, když Jaroslavl porazila Sajlut-Energiji Belgorod 1:0 brankou Kudrjašova.

Šinnik má starostí až nad hlavu. A nejen kvůli špatným výkonům na hřišti. Bývalý trenér Sergej Juran žádá od Šinniku odškodné kvůli předčasnému ukončení smlouvy. Tento čin následoval po sérii špatných výsledků. Na trenérské lavičce ho vystřídal Ivan Ljach, který mužstvo vede doteď.

Pozitivní zprávou pro Šinnik je, že se po karetních trestech vrací hned trio hráčů. Jmenovitě Ricardo Silva, Burčenko a Laizans.

Luč-Energija je momentálně v lepším rozpoložení, ačkoliv v osmifinále Kubok Rossiji skončila. Z posledních pěti zápasu získala pět bodů. Navíc se v dobrém světle ukazuje většina posil. Kupříkladu Leandra da Silva odvádí v mužstvu velké penzum práce. "V novém klubu jsem zatím velmi spokojen, začínal jsem v druhé brazilské lize. Poté jsem se přesunul do polského Štětína a ještě před angažmá v Rusku jsem vyzkoušel maďarskou ligu, kde jsem nastupoval za Kapošvár," řekl mladý brazilský obránce. Další posilou by se měl stát obránce Minsku Kirill Pavljuček.

Hostům bude chybět Kralevski, který má zlomenou ruku. Naopak se vrací vykartovaný brankář Čech.

Historie hovoří pro Vladivostok, který z posledních tří vzájemných zápasů vyhrál dva a jeden prohrál. Zápas začne v 17:30 SEČ a řídit ho bude pan Jurij Baskakov z Moskvy.
Šinnik Jaroslavl - pravděpodobná sestava:
A. Stepanov - Ricardo Silva, Djordjevič, Vještica, Bruno Basto - Gorawski, Semočko, Semočko, Bojarincev - Chazov, Monarev
Luč-Energ. - pravděpodobná sestava:
Čech - Černogajev, Novkovič, Leandro, Dacosta - Vujovič, Damjanovič, Kuzněcov, Dancev - Bulyga, Ševčenko
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.10 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Spartak Moskva - FK Chimki  (sobota 17:00)
Spartak Moskva s novým generálním ředitelem Valerij Karpinem hostí na stadionu Lužniki v sestupových vodách namočené FK Chimki.

Nový trenér Chimek Sergej Juran přivedl čtveřici bývalých fotbalistů Spartaku. Tři z nich – Kudrjašov, Sabitov a Dinejev kvůli klauzuli ve smlouvě nenastoupí. Do hry tak naskočí pouze Florin Soava, který do Chimek přestoupil natrvalo. Další velké jméno ze Spartaku je na cestě. Ikona Jegor Titov se údajně dohodl na podmínkách kontraktu v Chimkách. Ale proti klubu, kde strávil celou svoji kariéru, určitě nenastoupí. Hráč, který se stal obětí trenéra Spartaku Stanislava Čerčesova, tak ještě bude hrát pouze za rezervní tým Spartaku.

Spartak prožívá nejtěžší období za poslední léta. Enormní tlak nevydržel generální ředitel klubu Sergej Šavlo a rozhodl se neprodloužit ve Spartaku kontrakt, na postu ředitele ho nahradí miláček fanoušků Spartaku Valerij Karpin. Je dost možné, že tento tah alespoň trochu uklidní rozzlobené fanoušky Moskevských, jejichž zloba se už po několikáté změnila ve výtržnosti. Naposledy v pohárovém utkání proti Dinamu Brjansk, Spartak vyhrál 2:1. "Chtěl bych poděkovat mnoha našim věrným fanouškům, kterým jde skutečně o podporu týmu v čase dobrých i zlých. Jsem si jist, že takových fanoušků je ve Spartaku naprostá většina. Ale bohužel se najdou osoby, kterým nejde o zájmy týmu, ale o výtržnosti na stadionech. Brání normálním fotbalovým fanouškům sledovat fotbal a fandit týmu a vystavují je nebezpečí. Co se stalo v Brjansku je nepřijatelné. Doufám, že podobný incident se nebude opakovat," prohlásil při svém odchodu Sergej Šavlo pro oficiální stránky klubu.

Ačkoliv je Spartak ostře kritizován, co se týče aktuální formy, patří k nejlepším. V posledních dvou utkání naplno bodoval. Porazil Luč-Energiji a Tom Tomsk. Naposledy prohrál ve 13. kole proti CSKA. Armádní klub svému městskému rivalovi nasázel pět branek. Brazilec Santos Mozart si myslí, že klubu hodně chybí nejlepší střelec, krajan Welliton: "Zranění Wellitona je poměrně značná ztráta. Welliton byl s šesti brankami nejlepším střelcem nejen našeho týmu, ale celé soutěže. Jsem přesvědčen, že s návratem Wellitona se údernost v útoku zvýší." Před utkáním s Chimki je Mozart ostražitý, přestože je skromný klub v tabulce předposlední. Brazilský záložník si jistě pamatuje první vzájemné měření sil v této sezóně, které skončilo remízou 3:3. "Chimki jsou jedním z týmů, které nikdy nemají strach z favorita. A Spartak v tomto ohledu není výjimkou."

Tréninkové manko v nejbližších dnech začne dohánět Alexandr Pavlenko a Welliton. Pro Spartak jistě skvělá zpráva. Tvůrčí osobnost Pavlenka a góly Wellitona Spartaku chybí. Spartak v týdnu opustil nechtěný záložník Maxim Kaliničenko, upsal se Dněpru. Na odchodu je již zmiňovaný Titov. Kádr Spartaku posílil Ivan Sajenko z Norimberku.

Chimki se topí v pásmu sestupu a nic na tom nezměnila ani ceněná remíza proti Dinamu Moskva 1:1. Obrat o body se tak pokusí další moskevský celek. Dopomoct by tomu měl kanonýr Eidar Nizamutdinov, kterému se proti moskevským gigantům střelecky daří. Síť Spartaku rozvlnil ve třetím kole hned dvakrát.
Spartak Moskva - pravděpodobná sestava:
Pletikosa - Paršivljuk, Jiránek, Stranzl, Fathi - Bystrov, Kováč, Mozart, Šiškin, Prudnikov - Pavjučenko
FK Chimki - pravděpodobná sestava:
Berezovskij – Danielson, Stepanov, Şoavă, Jovanovič – Rebeja, Čeh, Pilipčuk, Nizamutdinov – Jakubko, Antipenko
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 4.85 - 9.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Moskva - Tom Tomsk  (sobota 18:00)
Souboj třináctého s jedenáctým nám přinese zápas FK Moskva s Tomskem. V tomto kole to bude další klání týmů ze spodní poloviny tabulky. V případě zisku tří bodů by tým z Moskvy předskočil právě Sibiřany.

Ačkoliv FK Moskva není přímo ohroženo sestupem, získalo za pět utkání pouhých pět bodů. Fanoušky si moskevský klub udobřil v Kubok Rossiji, když bez problémů porazil Alanii 3:1 a postoupil do čtvrtfinále. K tomuto zápasu se vyjádřil i trenér FK Moskva Oleg Blochin. "Na jedné straně jsem rád, že jsme postoupili, ale teď budeme muset bojovat na třech frontách. Samozřejmě máme široký kádr, ale v nejdůležitější části sezony budeme hrát hodně zápasů v krátkém časovém sledu, a to nemusí být ideální," vyjádřil své obavy ukrajinský kormidelník. Uznávaného trenéra jistě straší fakt, že FK Moskva zatím na stadionu Eduarda Strelcova nevyhrálo. Domácí budou pro tento zápas zcela kompletní kádr, s výjimkou dlouhodobě zraněného nigerijského obránce Okoronkwa.

Oproti tomu Tomsk je na tom v lize lépe, za stejný počet utkání získal sedm bodů. Ani v poháru sibiřský tým nezaváhal a porazil 5:1 Kamaz. Tomsku se po zranění vrací útočník Alexandr Širko. Naopak dlouhodobě je na marodce Mladenov. Nad starty Jevsikova a Strojeva visí otazník.

V minulosti se kluby střetly sedmkrát, třikrát zvítězilo FK Moskva a třikrát vyhrál i Tomsk. Pouze jednou se rozešly smírně. Poslední vzájemné měření sil ovládl Tomsk. Po brankách Skobljakova a Jokiče zvítězil 2:1.
FK Moskva - pravděpodobná sestava:
Ževnov - Kuzmin, Godunok, Jop, Kalešin - Česnauskis, Epureanu, Ivanov, Rebko, Samedov - Bracamonte
Tom Tomsk - pravděpodobná sestava:
Mandrykin – Stoica, Jokič, Vejič, Skobljakov – Кlimov, Каtynsus, Mičkov, Volkov, Charitonov – Širko
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.00 - 6.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Saturn Moskevská oblast - CSKA Moskva  (neděle 13:00)
Saturn s novým trenérem přivítá bídně hrající CSKA a pokusí se dát zapomenout na poslední nevydařené výsledky.

Vedení Saturnu v průběhu týdne odvolalo neúspěšného trenéra Gadži Gadžijeva, do duelu s CSKA tedy Saturn povede Dmitrij Galjamin. Klub se k tomuto kroku odhodlal po sérii špatných výsledků, z posledních pěti zápasů Saturn získal pouhých pět bodů. Moskevský klub se samozřejmě začal poohlížet po novém trenérovi a do jeho hledáčku se dostali věhlasní trenéři Alberto Zaccheroni, Klaus Toppmöller a Christoph Daum.

Dočasný trenér moskevského klubu si však myslí, že klub bude muset v zápase s CSKA využít práce bývalého trenéra. "O tom, že Saturn v zápase s CSKA povedu, jsem se dozvěděl až ve čtvrtek. Za dva dny jsem s týmem nemohl udělat moc práce, budu tedy muset využít práci svého předchůdce. Samozřejmě si přeji vyhrát, ale za dva dny nedovedu zázraky."

Optimismus do žil Galjaminovi nenalévá ani pohled na několik zraněných opor. V zápase s CSKA nebude mít k dispozici hned čtveřici hráčů. Chybět budou Gerk, Shilla, kteří jsou zranění. Prvně jmenovaný bude muset na operaci do Německa. Kvůli kartám chybí Nachušev a Igonin. Otazník navíc visí nad startem Gyana. Naopak po zranění se vrací Dmitrij Polovinčuk.

CSKA také nemá zrovna dobrou formu z posledních pěti utkaní získalo pouhé čtyři body. Což způsobilo čistku v moskevském velkoklubu, odešli Dudu Cearense do Olympiakosu a Daniel Carvalho, který zamířil na hostování do Internacionalu Porto Alegre. Navíc na odchodu jsou podle ruských médií hráči jako Vagner Love, Sergej Ignaševič nebo polský útočník Janczyk.

Armádní klub v průběhu týdne postoupil do čtvrtfinále Kubok Rossiji, když porazil 4:1 Torpedo Vladimir. Klubu však radost z postupu zkazili vlastní fanoušci, kteří zdemolovali stadion třetiligového klubu, škody bude muset CSKA zaplatit. Navíc se zranil Luboš Kalouda, který bude jako jediný hráč armádnímu klubu v tomto utkání chybět.

Souboj dvanáctého s osmým začne ve 15:00 SEČ a řídit ho bude pan Almir Kajumov.
Saturn - pravděpodobná sestava:
Kinský - Jevsejev, Zelao, Ďurica, Angbwa - Al.Ivanov, Gusin, Vorobjev, Karjaka - Kiričenko, Topič
CSKA Moskva - pravděpodobná sestava:
Akinfejev - Odiah, Ignaševič, V. Berezuckij, A. Berezuckij - Krasič, Rahimič, Aldonin, Ramon, Žirkov - Vágner Love.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.95 - 3.00 - 1.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Dinamo Moskva - Amkar Perm  (neděle 15:30)
Zajímavé utkání může nabídnout duel dvou týmů z vrcholu tabulky. Dinamo Moskva hosté na svém stadionu Amkar Perm.

Dinamo doposud uhrálo stejně jako Amkar Perm 28 bodů. Oba týmy se před sedmnáctým kolem dělily o druhé místo v tabulce s dvoubodovým odstupem na Rubin Kazaň. A protože Rubin čeká těžké utkání proti Zenitu, může se stát, že vítěz tohoto duelu se posune na vedoucí příčku.

Hvězda Dinama Moskva Alexandr Keržakov si nemyslí, že má Amkar sílu dosáhnout na nejvyšší mety. "Pro mě Amkar pořád zůstává tím Amkarem. Vy počítáte Amkar mezi favority? Skutečně se nedomnívám, že je Amkar jedním z favoritů. Moskevské kluby, Zenit, Rubin - ti ano. O hře Amkaru vám toho příliš nepovím. Viděl jsem pouze dva zápasy. Proti nám a finále Kubok Rossiji," nechal se slyšet útočník. Během tohoto týdne Zenit Petrohrad oficiálně potvrdil zájem o portugalského tvůrce hry Dannyho. Portugalský driblér a nejlepší nahrávač soutěže má však cenu astronomických 30 milionů eur. Vedení Dinama a především fanoušci, kteří si Dannyho zamilovali, nechtějí o jeho odchodu ani slyšet. A sám Danny řekl, že má sice nutkání zahrát si za Zenit, ale zůstane věrný Dinamu.

Amkar po vítězných sériích na začátku sezóny a krátce po Euru není v ideální formě. Perm už čtyři kola čeká na vítězství a tři na vstřelenou branku. Na záda Amkaru tak stále intenzivněji dýchají další aspiranti na přední příčky. Navíc do Moskvy přicestuje tým Miodraga Božoviče bez několika opor. Zadáci Dmitrij Belorukov a Miklos Gaál a záložník Vitalij Grišin si tak chtě nechtě musí odpočinout. První kvůli kartám, další dva kvůli zranění.

Oba týmy na sebe narazily ve třetím kole. Utkání na stadionu Zvezda ovládlo Dinamo, které v druhém poločase otočilo nepříznivý vývoj a připsalo si tři body za vítězství 2:1.
Dinamo Moskva - pravděpodobná sestava:
Gabulov - Tanasijevič, Fernandéz, Kolodin, Kowalczyk - K. Kombarov, Chochlov, Semšov, Danny, D. Kombarov - Keržakov.
Amkar Perm - pravděpodobná sestava:
Narubin - Sirakov, Čerenčikov, Popov, Zabrodin - Peev, Drinčič, Dujmovič, Starkov - Sikimič, Kučev.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.35 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Rubin Kazaň - Zenit Petrohrad  (neděle 17:00)
Šlágr 17. kola ruské Premier Ligy se odehraje na Centrálním Stadionu v Kazani. Pokud se chce Rubin Kazaň udržet na čele tabulky, musí bodovat proti Zenitu Petrohrad, který má myšlenky na vedoucí příčce co nevidět být.

Zenit Petrohrad dodnes straší březnové utkání 3. kola. Na Stadionu Petrovskij dlouho držel hubené vedení 1:0, ale v závěrečné patnáctiminutovce Rubin vstal jako bájný Fénix z popela a třemi brankami rozesmutnil domácí publikum. Hrdinou utkání byl jednoznačně Turek Gökdeniz Karadeniz, který dvě branky dal a jednu připravil Sergeji Semakovi.

Právě na tureckého reprezentanta Rubin hodně spoléhá. Zvláště, když kvůli kartám nenastoupí kapitán Sergej Semak. Karadeniz ale není po Euru v optimální formě. Náznak zlepšení přišel v minulém kole. Zásluhou jeho trefy si Rubin odvezl z Vladivostoku utrápený bod za remízu 1:1.

Právě slovo trápení se v souvislosti s Rubinem v posledních týdnech používá nejčastěji. Ambiciózní klub z Kazaně nevyhrál již sedm utkání v řadě. V 16. kole alespoň ukončil třízápasovou sérii bez vstřelené branky. A to klub v létě posílil útočník Roman Adamov, od kterého se góly čekaly. Nejlepší střelec minulého ročníku ruské Premier Ligy se však zatím trápí. A další útočníci taky. Kupříkladu Savo Miloševič na svou první trefu v ruské lize stále čeká.

"Co nás čeká? Zenit – klub, který je stabilní a vyrovnaný na všech postech. Samozřejmě, teď to nemají jednoduché, hrají každé tři, čtyři dny. Ale taková je cena evropského úspěchu. Naši soupeři si nezvolili vůbec jednoduchý kalendář. Budeme dělat vše proto, abychom zvítězili nad držiteli Poháru UEFA," řekl brankář Rubinu Sergej Ryžikov, který svádí boj o post jedničky se zkušeným Kozkem.

Zenit Petrohrad měl konečně více času na odpočinek. Do pohárového utkání proti FC Sibiř Novosibirsk vyběhli vesměs náhradníci. Zenit tak obětoval postup v Kubok Rossiji, sibiřské mužstvo totiž zvítězilo v nudném utkání 1:0. Zenit je momentálně v tabulce sedmý a má jeden zápas k dobru. V minulém kole si poradil s FK Moskva 2:1. O vítězství Petrohradu rozhodl Turek Fatih Tekke. V minulých třech kolech proti moskevským soupeřům Lokomotiv, Dinamo a CSKA Zenit nezvítězil.

V médiích se nejčastěji rozebírá Andrej Aršavin a jeho nekonečná sága v podobě touhy odejít do zahraničí. "Mé přání odejít do zahraničí se nezměnilo, ale v současné době můžu věřit jen v zázraky. Přestože báječně rozumím tomu, že pokud neodejdu teď, zajisté už neodejdu nikdy," prohlásil Aršavin v rozsáhlém rozhovoru pro Sport-Express. Uvidíme, zda hvězda Zenitu do utkání proti Rubinu zasáhne. Po Euru šel totiž ruský Messi s formou hodně dolů, což se přičítá především jeho nejisté budoucnosti. Aršavin navíc podle Radia Sport na protest proti vedení nepřišel na jeden z tréninků.

7. srpna byl fanouškům Zenitu oficiálně představen francouzský zadák Sebastian Puygrenier, který by měl zvýšit konkurenci ve středu obrany petrohradského gigantu, kde to klubu často skřípe. Puygrenier debutoval v již zmiňovaném pohárovém utkání. "Nezapomeňte, že to byl jeho druhý zápas za poslední dva měsíce. Je potřeba, aby dostal čas na přizpůsobení se naší hře a jiným zvykům. Navzdory tomu včera ukázal, že je dobrým hráčem," řekl na jeho adresu trenér Zenitu Dick Advocaat.

Proti Permu Zenit nastoupí bez stále zraněného dua Pogrebňak a Lombaerts. Na olympijských hrách je Kim Don Jin.

Speciální příchuť bude mít utkání pro Argentince Alejandra Domingueze, který právě z Rubinu Kazaň přestoupil do Zenitu Petrohrad. V Kazani si udělal velké jméno a dodnes na něj fanoušci vzpomínají jen v dobrém.

Zápasy Zenitu a Kazaně jsou prototypem útočného fotbalu. V posledních čtyřech utkáních padlo patnáct branek. Památné utkání mezi těmito dvěma kluby se odehrálo v roce 2004 na Stadionu Petrovskij, zápas skončil 4:3. Jednu branku si připsal i český fotbalista Radek Šírl. Souboj lídra a úřadujícího mistra začíná v 17:00 SEČ.
Rubin Kazaň - pravděpodobná sestava:
Ryžikov - Ansaldi, Tomas, Šaronov, Salukvadze - Noboa, Sibaya, Rjazancev, Rebrov - Karadeniz, Miloševič
Zenit Petrohrad - pravděpodobná sestava:
Malafejev - Aňukov, Širokov, Hubočan, Šírl - Zyrjanov, Tymoščuk, Denisov - Aršavin, Dominguez - Tekke
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 2.90 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Spartak Nalčik - Těrek Groznyj  (neděle 18:00)
Souboj Nalčiku s Těrekem zpestří 17. kolo ruské ligy

Spartak prožívá po skvělém začátku ligy menší krizi, Nalčik v ruské lize naplno nebodoval už čtyři zápasy a začal se propadat tabulkou, zatím je na jedenáctém místě. Oproti tomu Těrek hraje pod novým trenérem Vjačeslavem Grozným skvěle, neprohrál již pět zápasů a je se stejným bodovým ziskem jako Nalčik na dvanáctém místě, navíc má zápas k dobru.

Oba týmy hrály v průběhu týdne osmifinále Kubok Rossiji, zatímco Spartak Nalčik prohrál 1:2 s Vitjas, Těrek otočil zápas s Anži, ačkoliv prohrával 0:2, nakonec zvítězil 3:2. Přestože má Nalčik horší formu něž jeho soupeř, trenér Jurij Krasnožan věří ve vítězství svého klubu. "Máme dobrý tým, který může porazit kohokoliv, navíc hráči se můžou dále zlepšovat," prohlásil.

Spartak nastoupí do utkání v plné síly, nechybí mu ani jeden hráč. Těrek je na tom, co se počtu zraněných hráčů týče, také dobře, chybí mu pouze obránce Dolgov. Minulý zápas vyhrál Těrek 2:1, takže Nalčik mu má co vracet. Zápas začne v 18:00 SEČ a řídit ho bude pan Vladimir Petaj.
Spartak Nalčik - pravděpodobná sestava:
Chomič - Kisenkov, Vasin, Amisulašvili, Filatov - Gogua, Geterjev, Kalimullin, Samsonov, Mašukov - Siradze
Těrek Groznyj - pravděpodobná sestava:
Lika - Zabavnik, Romanovič, Džabrajlov, Iliev - Kuzmičev, Petre, Margaritescu, Voronkin - Serdjukov, Pancu
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 6.00 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rubin Kazaň1686220:1230
2.Amkar Perm1684418:1128
3.Dinamo Moskva1684423:1828
4.Spartak Moskva1676328:2327
5.Lokomotiv Moskva1566322:1524
6.Křídla Sovětů Samara1658322:1423
7.Zenit Petrohrad1557324:1622
8.CSKA Moskva1657419:1522
9.Spartak Nalčik1663716:1921
10.Těrek Groznyj1563614:1821
11.Tom Tomsk1654714:2019
12.Saturn Moskevská oblast1645715:1617
13.FK Moskva1637615:1916
14.Luč-Energija Vladivostok1627711:2113
15.FK Chimki1626821:3512
16.Šinnik Jaroslavl1525815:2511

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Koller se poprvé prosadí a samara vyhraje 2:1(Koller,Jarošík) a predskočí Lokomotiv Moskva

Reagovat
smazaný uživatel

Kéž by.

Reagovat
Oxbow

Jo taky bych se tomu nebranil

Reagovat
Kapřík

Doufejme, doufejme .

Reagovat
smazaný uživatel

Gól dali opět jiní.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad Kazaň porazí Zenit, Lokomotiv titul!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak koukej na oboji zapomenout

Reagovat
smazaný uživatel

Proc je na Terek takovy kurz?

Reagovat
smazaný uživatel

To taky naprosto nechapu .... chyba bookmakeru no - kua, tak na to bych hned letel vsadit. Du kouknout jak je na tom fortuna a tipsport.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele