Ruská Premier liga - preview 2. kola

19.03.2011, 08:47, aktualizováno 21.03.2011, 09:14
Previews
Jediným stoprocentním týmem po necelých dvou kolech je Rubin, k němuž se dnes mohou přidat další dva kluby. Před týdnem úspěšný Zenit hraje doma s Anži, složitější situaci bude mít Volga Nižnij Novgorod, která hraje na půdě Spartaku Moskva. Šest bodů po dnešku nemůže mít CSKA Moskva, jeho zápas v Samaře byl odložen...
Zenit Petrohrad - Anži Machačkala  (pondělí 17:30)
V Petrohradu uřadující mistr ruské Premier Ligy přivítá na domácím hřišti nejaktivnějšího účastníka na přestupovém trhu, Anži Machačkala.

Letos se už oba celky setkaly, a to v rámci Ruského poháru. Tehdy dokázal zvítězit Zenit 3:2. Na tento zápas určitě nezapomněli oba hlavní trenéři, Luciano Spalletti a Gadži Gadžijev, kteří měli o přestávce rozepři. Zároveň to byl debut pro hvězdnou posilu Anži Roberta Carlose.

Zenit minulý týden ukončil své putování Evropskou ligou. Petrohrad sice v odvetném utkání dokázal porazit Twente 2:0, ale manko z předešlého zápasu, který skončil 3:0 ve prospěch Nizozemců, smazat nedokázal. Zápas proti Anži s největší pravděpodobnosti vynechá brankářská jednička Vjačeslav Malafejev. V rodině gólmana ruské reprezentace se stala tragická událost, při dopravní nehodě zemřela manželka Vjačeslava Marina.

Anži těsně před střetnutím se Zenitem odehrála přípravný zápas s novorossijským Černomorcem. Oproti zápasu proti Krasodaru trenérský štáb Anži udělal v základní sestavě několik změn. Mezi tři tyče se postavil Makarov, na pozici pravého záložníka Gadžijev a defenzivního záložníka si zahrál Bakajev. V tomto zápase se z penalty prosadil Roberto Carlos.

Obránce ázerbájdžánské reprezentace Mahir Şürükov se svolením vedení Anži opustil tým a nyní se připravuje s Něftči Baku. 20. března odcestuje do Německa, kde se Ázerbájdžán bude připravovat na kvalifikační zápas o mistrovství Evropy proti Belgii. Zároveň však osmadvacetiletý fotbalista zůstává hráčem Anži, i když je velice pravděpodobné, že v létě tým opustí. Minulou sezónu Şürükov odehrál za Machačkalu 20 zápasů. Debut záložníka Anži Boussoufy v ruské nejvyšší soutěží se prozatím odkládá. Podle oficiálního webu se pořád čeká na pracovní povolení.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 5.00 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Spartak Moskva - Volga Nižnij Novgorod  (pondělí 18:30)
Program druhého kola završí zápas čtvrtfinalisty Evropské ligy s nováčkem Premier Ligy.

Posílen úspěchem z evropského kolbiště se Spartak pokusí potěšit domácí publikum i prvním domácím ligovém zápasem sezóny proti debutantovi v ruské nejvyšší soutěži.

Začátek sezóny se Moskvanům moc nevyvedl. Svěřenci Valerije Karpina dostali tvrdou lekci v Rostovu, kde prohráli 0:4. Tím pádem se Spartak ocitl na úplném dně tabulky. Ovšem jasné vítězství nad Ajaxem dalo na první ligové zaváhání zapomenout.

Spartak na rok a půl půjčil záložníka Konstantina Sovětkina Volze Uljanovsk. "Jsem moc rád, že se má budoucnost vyjasnila," řekl Sovětkin. "A jsem rád dvakrát, protože se vracím domů. První nabídka od Volgy přišla ještě na turnaji v prosinci. Tehdy jsem slíbil Sergeji Viktorovičovi Sedyševovi (sportovní ředitel Volgy - pozn. red.), že jestli se mi nepodaří podepsat smlouvu s některým z klubů Premier Ligy či ze druhé ligy, určitě půjdu do Uljanovsku. A tak se i stalo."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.33 - 4.75 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tom Tomsk - Kubaň Krasnodar  (neděle 10:00)
Sibiřský Tomsk přivítá v 2. kole Premier Ligy Kubaň Krasnodar. Oba týmy v úvodním kole na body nedosáhly, Tomsk nestačil na Volgu Nižnij Novgorod, Kubaň zase na Rubin Kazaň.

Tomsk proti debutantovi Premier Ligy Volze inkasoval dvakrát v prvních patnácti minutách a ve zbytku utkání marně hledal klíč k překonání obrany houževnatého protivníka. Noví hráči Sibiřanů Baženov, Kanunnikov, Sabitov a Baženov výkonem nepřesvědčili. Nicméně na domácí půdě je Tomsk mnohem silnější a před zraky svého publika bude mít dvojnásobnou motivaci napravit pošramocenou reputaci.

Jižané také špatně začali sezónu. Svěřenci trenéra Petrescua prohráli s broznovým medailistou minulého ročníku Rubinem Kazaň. Přitom žlutozelení nebyli horším týmem, ba dokonce místy lepším. Ale Rubin ukázal svoji třídu ve druhém poločase, kdy své šance chladnokrevně proměnil, zatímco Kubaň v koncovce selhal.

V týdnu zasáhla Kubaň skandální aféra, která může mít vliv na výkony a především budoucnost krasnodarského klubu. Černohorec Nikola Nikezič obvinil v dopise zaslaném FIFA a UEFA ruský celek, že ho k ukončení smlouvy přinutil výhružkami a násilím. Na nevybíravé jednání Kubani si nedávno stěžoval i Slovinec Sreten Sretenović.
Tom Tomsk - pravděpodobná sestava:
Botviněv - Charitonov, Sosnovskij, Jokič, Gultjajev - Klimov, Sabitov, Tigojev, Kim Nam-Ill, Baženov - Kanunnikov.
Kubaň Krasnodar - pravděpodobná sestava:
Budakov - Kozlov, Armaš, Zelao, Žavnerčik - Varga, Fidler, Kulik, Corajev, Maksimov - Davydov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 2.95 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Amkar Perm - Lokomotiv Moskva  (neděle 12:15)
Lokomotiv v minulém kole porazil v městském derby Dinamo a dobrý výkon z minulého týdne hodlá potvrdit proti outsiderovi nedělního zápasu Amkaru Perm. Červenočerní v prvním kole nestačili na moskevské CSKA, v neděli se ale budou spoléhat na bouřlivé domácí publikum.

Perm odjel minulou neděli z Moskvy s nepořízenou. Na silné CSKA neměl a může vděčit páličům v řadách CSKA, že skóre nebylo vyšší než 2:0. Na domácím stadionu je ale Amkar nepříjemný pro každého soupeře. "Fotbalisté Amkaru jsou spolu dlouho, v kádru je jen několik změn. Jedná se o organizovaný tým, který ví, co je třeba dělat na hřišti. Takže si myslím, že nadcházející zápas bude zajímavý a jeho výsledek si nedovolím tipovat," řekl trenér Lokomotivu Jurij Krasnožan.

Novému kouči Lokomotivu se první kolo vydařilo. V derby proti Dinamu jeho svěřenci vyhráli 3:2 a to ještě v 90. minutě vedli o tři branky. Krasnožan se dočkal chvály od viceprezidenta klubu Alekseje Smertina. "Jurij Krasnožan má hlavní zásluhu na zlepšení organizace hry, odpovědnost hráčů v každé části hřiště je vyšší. Teď každý z nich ví, co má v daném momentu udělat," pochvaloval si.

Na obou stranách jsou absence. Na marodce Permu je záložníka Andrej Topču. Hostům chybí hříšník Tarasov a zraněný Fall.
Amkar Perm - pravděpodobná sestava:
Narubin - Sirakov, Bělorukov, Čerenčikov, Popov - Pejev, Novaković, Kolomejcev, Milić - Volkov, Ristić
Lokomotiv Moskva - pravděpodobná sestava:
Guilherme - Šiškin, Burlak, Ďurica, Janbajev - Ignatěv, Glušakov, Loskov, Torbinskij - Maicon, Syčev.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.80 - 3.00 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Rubin Kazaň - Těrek Groznyj  (neděle 14:30)
Rubin vyšel z těžkého utkání v Krasnodaru vítězně a bylo by překvapením, kdyby body ztratil na domácím stadionu proti Těreku Groznyj. Zvlášť, když se uzdravil Kuzmin a trest vypršel Navasovi. Marodka Kazaně je tak prázdná.

Tento týden klub zorganizoval po třech letech setkání s fanoušky, ale tradičně o svých cílech na sezonu mlčel. Klub z hlavního města Tatarstánu nezveřejnil ani rozpočet pro tuto sezonu s vysvětlením, že si to nepřejí sponzoři.

Pod aurou tajemství je zahalen důvod, proč známí hráči jako Bracamonte, Kobenko nebo Pavlenko v úvodním kole proti Zenitu Petrohrad nenastoupili. V prvním soutěžním utkání pod holandským trenérem Čečenci nestačili na úřadujícího mistra 0:1.

Na závěr je třeba zmínit kuriózní statistiku. Sudí Jurij Baskakov Těreku často přináší štěstí, Rubinu však v žádném případě. Pod tímto sudím Těrek z deseti zápasu vyhrál šest, Rubin hned sedmkrát z třinácti zápasů prohrál a dvakrát doma.
Rubin Kazaň - pravděpodobná sestava:
Ryžikov - Kuzmin, Bocchetti, Navas, Ansaldi - Kasajev, Natcho, Noboa, Rjazancev, Gökdeniz - Ďaďun.
Těrek Groznyj - pravděpodobná sestava:
Hodzjur - Ucijev, Polczak, Omeljančuk, Jatčenko - Georgijev, Essame, Gvazava, Mauricio - Sadajev, Asildarov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.70 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Krasnodar - Spartak Nalčik  (sobota 12:00)
FK Krasnodar si minulý týden remízou v Machačkale odbyl premiéru v ruské Premier Lize. V sobotu ho čeká domácí premiéra. Na stadionu Kubaň hostí Spartak Nalčik.

Oběma týmům vyšlo první kolo. Krasnodar si odvezl bod proti hvězdami nabité Machačkale a Spartak Nalčik gólem v závěru zvítězil nad Křídly Sovětů Samara. "Naše hra byla dobrá a myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě," řekl po utkání kouč Nalčiku Ještrekov, který na lavičce kavkazského celku nahradil trenérskou legendu Jurije Krasnožana.

Hostům v historicky prvním vzájemném střetnutí chybí Filatov s Goličem. Domácí jsou kompletní.
FK Krasnodar - pravděpodobná sestava:
Gorodov - Vranješ, Tubič, Amisulašvili, Andjelković - Tatarčuk, Kulčij, Drinćić, Márcio, Joazinho - Picusceac.
Spartak Nalčik - pravděpodobná sestava:
Fredrikson - Bagajev, Ovsijenko, Džudovič, Jovanović - Leandro, Gridněv, Koncedalov, ZAhirović, Pilipčuk - Milič.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.10 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Dinamo Moskva - FK Rostov  (sobota 14:15)
Dinamo Moskva přivítá FK Rostov. Oba kluby jsou do 2. kola s rozdílným rozpoložením. Bílomodří venku nestačili na městského rivala Lokomotiv, zato Rostov senzačně rozstřílel Spartak Moskva 4:0.

Moskevské derby Dinamo nezvládlo podle představ. Na hřišti Lokomotivu prohrálo 3:2 a to ještě v 90. minutě prohrávalo o tři branky. Laciné chyby dělala obrana bělomodrých, která navíc v onom duelu přišla o Epureaneho. Trenér Božovič tak musí řešit dilema, koho postaví na stopera vedle Fernandeze. V úvahu připadá Granat, možné je i nasazení uzdraveného Kolodina.

Rostov ukázal, že se s ním letos musí počítat v bojích o pohárové příčky. Jižané měli svůj den a rozstříleli Spartak Moskva 4:0. Stínem je zranění Bulhara Jankova, záložník Rostova si poranil kotník a bude svému týmu chybět dva týdny. Dinamu chybí kromě Epureaneho diskvalifikovaný Rumun Ropotan.
Dinamo Moskva - pravděpodobná sestava:
Šunin - Wilkshire, Fernandez, Granat, Lomić - Samedov, Dujmović, Semšov - Smolov - Misimović - Kuranyi.
FK Rostov - pravděpodobná sestava:
Radič - Chaguš, Okoronkwo, Salata, Chochlov - Blatnjak, Gatskan, Rebko, Ivanov, Česnauskis - Adamov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.50 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FK Rostov11004:03
2.Volga Nižnij Novgorod11002:03
 CSKA Moskva11002:03
 Rubin Kazaň11002:03
5.Lokomotiv Moskva11003:23
6.Spartak Nalčik11001:03
 Zenit Petrohrad11001:03
8.Anži Machačkala10100:01
 FK Krasnodar10100:01
10.Dinamo Moskva10012:30
11.Křídla Sovětů Samara10010:10
 Těrek Groznyj10010:10
13.Kubaň Krasnodar10010:20
 Tom Tomsk10010:20
 Amkar Perm10010:20
16.Spartak Moskva10010:40
Zbývající zápasy
21.03. 16:30Křídla Sovětů Samara - CSKA Moskva (zápas odložen)

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

FK Krasnodar - Analčik bude zajimavej zápas

Reagovat
smazaný uživatel

ani ten druhej nemusi byt spatnej

Reagovat
smazaný uživatel

taky pravda..Rostov minule vyprášil spartkovce..ja ten druhej nejak taky vidím na remizku

Reagovat
stas87

krasnidar-nalcik under dinamo-rostov over kevin dneska zaziari

Reagovat
smazaný uživatel

Kevin nezazářil, ale měls pravdu .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
didosh

Tak Těrek má na úvod hodně těšký los,dnes by mohl urvat aspoň bodík.....

Reagovat
smazaný uživatel

to snad nemyslíš vážně...

Reagovat
didosh

ale ano myslím

Reagovat
madridcan

chcel by som sa spytat odbornikov na rusku ligu-Ako to vlastne pri tom novom style ligy bude v Rusku s poharovou Europou?Kto pojde dalsi rok do ligy majstrov a EL?Dakujem vopred za odpoved

Reagovat
Arbiter

Teď je ruská liga de facto o půl roku napřed, takže vítěz čeká na Ligu mistrů půl roku, v příštím ročníku ten půlrok čekat nebude. Takže v příští sezóně do LM naskočí Zenit, CSKA a Rubin a pak to bude vítěz nynějšího ročníku.

Reagovat
smazaný uživatel

a ja jsou udělané vůbec přestávky, aby tato sezóna vlastně trvala skoro rok a půl?

Reagovat
Arbiter

takže jestli jsem to pochopil správně (jsem ospaly a louskám to teď)- je to rozdělené na dvě části, ta první je de facto klasika PL, jak ji známe, odehraje se 30 zápasů (stejný systém jaro-podzim), pak se rozdělí na dvě půlky, skupinu A (1.-8. místo) a B (9.-16. místo) a v rámci skupiny se opět odehrají "minipremierligy". Body z první půlky týmům zůstávají a podle všeho se k nim přičtou body, které tým získal v "miniPL", samozřejmě ale 9. tým z první půlky nemůže být nakonec osmý na konci, ale v rámci skupiny se může 16. dostat na pozici 9., pokud dožene manko z prvního "cyklu". Na konci se prostě seřadí, skupina A 1.-8. a skupina B 9.-16.

Reagovat
Arbiter

30 kol a ne zápasu samozřejmě a ta "miniPL" začne za rok, stihnout se to stihne...

Reagovat
smazaný uživatel

a v té skupině A se bude hrát o mistra a evropské poháry a v tom Béčku o záchranu, chápu to dobře? Jinak díky

Reagovat
mickey mouse

Všechny moje prachy ve fortuně jsem dal dneska na Zenit

Reagovat
smazaný uživatel

hehe, z dřeváka Širokova se stává šokující sniper

Reagovat
stas87

obvykle sa ionova zastavam je to moj oblubenec ale dneska hra hrozne 1 adept na striedanie anzi zlobi smerom dopredu su prekvapive dobry nato ze sa zohravaju ten jucilei ma docela prehlad inak danko krasny trestnak 2:0 uz by malo byt dostatocne vedenie az do konca z anzhi sa mi paci tagirbekov a lachijalov

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele