Ruská Premier Liga - preview 20. kola

11.09.2010, 10:07, aktualizováno 12.09.2010, 08:19
Previews
Nedělní program otevře moskevské derby Lokomotivu s CSKA. Zatímco hosté ještě mohou pomýšlet na titul, domácí se v sezoně trápí. Ještě horší postavení ale má remízový král ze Samary, který přivítá Spartak Nalčik. Machačkala hraje na půdě oslabeného Rostova.
Lokomotiv Moskva - CSKA Moskva  (neděle 13:00)
Derby Lokomotivu s CSKA otevře nedělní souboje v ruské lize. Oba týmy z ruské metropole jsou v odlišném rozpoložení. Zatímco Lokomotiv je v obrovské krizi, CSKA šlape a nevzdává boj o titul.

Lokomotivu tato sezona hrubě nevyšla, a pokud budou Železničáři pokračovat v nastoleném trendu, možná si ještě zahrají o záchranu. Nyní jsou svěřenci trenéra Semina, kterého vedení Loko ve funkci podrželo, na desátém místě.

V létě do týmu nepřišli ani žádné výrazné posily, a tak se nedá letos v Čerkizově očekávat nějaký zvrat událostí. Atmosféra v mužstvu je na bodu mrazu.

Armějci jsou v herní pohodě. V neděli sice budou postrádat útočníka Doumbiu, ale trenér Sluckij má dostatek variant, aby reprezentanta Pobřeží slonoviny nahradil. Na lavičce čekají hráči jako Dzagojev nebo Necid.

Armádní CSKA působí v současnosti jako nezastavitelný válec, s novými posilami se Moskvané dostali na novou úroveň a bylo by velkým překvapením, kdyby z Čerkizova neodjeli s plným bodovým ziskem.
Lokomotiv Moskva - pravděpodobná sestava:
Guilherme - Šiškin, Burlak, Baša, Janbajev - Maicon, Tarasov, Glušakov, Alijev, Gatagov - Syčev.
CSKA Moskva - pravděpodobná sestava:
Akinfejev - A.Berezuckij, V.Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov - Oliseh, Mamajev, Honda, Tošič - Dzagojev, Vágner Love.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.00 - 3.25 - 1.91
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Křídla Sovětů Samara - Spartak Nalčik  (neděle 13:15)
Křídla Sovětů přivítají Spartak Nalčik. Domácí jsou v tabulce předposlední, ale výkonem proti Saturnu před reprezentační pauzou ukázali, že mají na víc. Kavkazskému Spartaku se navíc venku moc nedaří.

Na straně domácích bude chybět diskvalifikovaný Budylin a zraněný Petrovič. Hosté postrádají marody Koncedalova a Filatova.

Křídla uhrály v minulém kole pátou remízu z šesti ligových utkání, když remizovaly 1:1 se Saturnem. Podobně si vedl i Nalčik, ten však měl proti sobě o poznání kvalitnějšího soupeře, doma s Kazaní remizoval rovněž 1:1.

První letošní vzájemné měření sil vyhrál Spartak Nalčik 1:0, branku dal Kisenkov, který už působí v Dinamu Moskva.
Křídla S. - pravděpodobná sestava:
Lobos - Callagov, Djordjevič, Belozerov, Leilton - Samsonov, Kuzněcov, Taranov, Adžindžal, Jakovlev - Savin.
Spartak Nalčik - pravděpodobná sestava:
Fredrikson - Vasjanovič, Vasin, Džudovič, Jovanovič - Leandro, Geterijev, Golič, Siradze, Gogua - Ďaďún.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 3.10 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Dinamo Moskva - Těrek Groznyj  (neděle 15:30)
Dinamo stále myslí na evropské poháry. K tomu, aby se této metě přiblížilo, musí porazit svého konkurenta o Evropu Těrek Groznyj. Moskvané jsou devátí, mužstvo z Grozného sedmé. Očekává se vyrovnaný fotbal.

Těrek nebude pro Dinamo lehkým oříškem. Tým z Grozného je momentálně na vítězné vlně, před reprezentační pauzou vyhrál v Samaře a poté si vyšlápl i na slavný Spartak. To domácí po nepřesvědčivém výkonu nestačili na Tomsk.

Většina hráčů Dinama má navíc za sebou náročný reprezentační program a je docela možné, že se to na jejich nedělním výkonu projeví. V obraně navíc bude Dinamu chybět stabilní článek sestavy, zraněný Leandro Fernandez.
Dinamo Moskva - pravděpodobná sestava:
Gabulov - Wilkshire, Kolodin, Epureanu, Lomič - Samedov, Dujmovič, Chochlov, Semšov, Voronin - Kuranyi.
Těrek Groznyj - pravděpodobná sestava:
Hodzjur - Omeljančuk, Ferreira, Edijev, Jatčenko - Arce, Essame, Mauricio, Lachijalov - Bracamonte, Asildarov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.65 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FK Rostov - Anži Machačkala  (neděle 17:45)
Oslabený a kritizovaný Rostov hostí Anži Machačkalu. Rostovčané mají po hanebném výkonu v Permu co napravovat.

Rostov je podezřelý z toho, že Amkaru Perm utkání prodal. Nasvědčoval tomu i výkon svěřenců trenéra Protasova, ti prakticky za celý zápas neohrozili branku Permu a prohráli 0:1. Atmosféra v týmu tak nemůže být dobrá, svaz aféru vyšetřuje a v médiích je zápas pořád stále velmi probírán.

Domácí mají rovněž početnou marodku. Chybí distancovaný Blatnjak a zranění Amelčenko, Hong Youg - Jo, Ivanov, Valikajev, Jankov, Adamov a Ghionea.

Hosté jsou kompletní, pokud budou v Rostovu bodovat, opět se o něco přiblíží záchraně, kterou si před sezonou předsevzali.
FK Rostov - pravděpodobná sestava:
Radič - Chaguš, Živanovič, Okoronkwo, Andjelkovič - Lebeděnko, Kulčij, Gatcan, Pavlenko, Kalačev - Ahmetovič.
Anži Machačkala - pravděpodobná sestava:
Revišvili - Agalarov, Pekovič, Tagirbekov, Gadžibekov - Šukjurov, Kebe, Bakajev, Žosan - Corajev, Strelkov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.62 - 3.60 - 5.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sibir Novosibirsk - Alanija Vladikavkaz  (sobota 11:00)
Dvacáté kolo ruské Premier Ligy odstartuje zápas mezi novosibirským Sibirem a vladikavkazskou Alanijí.

Sezóna se pomalu, ale jistě blíží ke svému závěru a oba týmy se nachází ve druhé polovině tabulky. Proto lze nejspíš očekávat od obou družstev nekompromisní přístup. A hlavně se to týká domácího týmu, jenž se krčí na úplném chvostu ruské nejvyšší soutěže.

V souvislosti s nedávnými útoky ve Vladikavkazu nastoupí hostující fotbalisté, kteří odletěli do Novosibirsku v pátek ráno, do zápasu s černými páskami na rukou.

"Fotbalový klub Alanija vyjadřuje hlubokou soustrast rodinám a blízkým obětem postižených útoky 9. září na Centrálním tržišti města Vladikavkaz. Truchlíme společně s celým národem. Sdílíme společnou bolest. Zápas v Novosibirsku tým Alanije odehraje se smutečními páskami," stojí na oficiálních webových stránkách klubu.

Co se týče Sibiru, jeho šance na úspěch ve srovnání s posledními zápasy o něco vzrostly. Po uzdravení se do tréninku zapojili tři fotbalisté základní sestavy, obránce Klimavičius, záložník Nagibin a útočník Antipenko. To Alaniji bude chybět Nizamutdinov, menší zranění mají da Costa a Oganjan. Svému klubu nepomůže ani distancovaný Ivanov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.91 - 3.25 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Zenit Petrohrad - Tom Tomsk  (sobota 13:15)
Lídr ruské nejvyšší soutěže, petrohradský Zenit, přivítá na domácí půdě tým ze středu tabulky, Tom Tomsk.

K zápasu bude podle všeho připraven Ivica Križanac. Ten si koncem července přivodil nepříjemné zranění. Ovšem Igor Denisov svým spoluhráčům nebude moct pomoci, pořád ještě má individuální přípravu kvůli problémům s kotníkem. Podle klubových lékařů musí fotbalista po dlouhé herní pauze nabrat fyzickou kondici. Dále pak nepomůže Zenitu Radek Šírl, protože s klubem rozvázal smlouvu.

"Nehrál jsem téměř osm měsíců a chtěl jsem samozřejmě vědět, proč," sdělil devětadvacetiletý Čech na oficiálních stránkách klubu. "Promluvil jsem si o tom s trenéry a došli jsme k závěru, že do hlavní sestavy se probojuji jen stěží. Proto jsem se rozhodl odjet domů. Popravdě řečeno, jsem z toho smutný, že musím opustit Zenit a Petrohrad. Moc smutný!" vysvětlil Širl své důvody pro odchod.

Tomi se také nepodařilo obejít se beze ztrát. V zápase s vedoucím celkem Premier Ligy na trávník nevyběhnou nejlepší střelec týmu Dzjuba, a obránce Jokić.

"Před tímto zápasem nemusím hráče nikterak motivovat, ale chápeme, že Zenit přistoupí k zápasu s námi maximálně zodpovědně. Loni se nám podařilo vzít Zenitu u něj doma všechny body. Letos se nám s nimi podařilo remizovat. Svěřenci pana Spallettiho se budou chtít revanšovat a naším úkolem je sehrát se Zenitem důstojnou partii," okomentoval nadcházející zápas trenér Tomi Valerij Nepomňaščij.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.00 - 12.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Spartak Moskva - FK Saturn  (sobota 15:30)
Moskevský Spartak se doma pokusí napravit prohru z minulého kola ze hřiště Těreku. Mimozemšťani jedou do Moskvy již s připraveným útočníkem Topičem a s posilou z Trnavy, Kamilem Kopúnkem.

Moskevský gólostroj se v minulém kole zadrhl na hřišti nebezpečného Tomsku, kde Spartak prohrál 0:2 a domácí budou určitě chtít na tento zápas co nejdříve zapomenout. V tom by jim měl pomoci hlavně nejlepší střelec ligy Welliton. Ke konci přestupního období ještě Moskvané vystužili svůj problémový post, brankáře. Poté, co odešel již nepotřebný Stipe Pletikosa do Tottenhamu, tak neměli Spartakovci žádného zkušeného gólmana. Vždyť Belenovovi je 23 a Pesjakovovi 21 a nutno dodat, že nějakými oporami týmu nebyli. Proto přišel z Tomsku zkušený Dikan, který by měl chytat již v tomto zápase.

Co se týče Saturnu, tak tam mohou zajásat vícekrát. Jednak minulé kolo neprohráli, remizovali doma se Samarou a druhak se jim vrátil kanonýr Topič, který tuto sezonu neodehrál ještě ani zápas, byl zraněn. Ale tou největší bombou je konečně vystužení defenzivy, která tolikrát selhala. Na post defenzivního záložníka přišel mladý Slovák Kamil Kopůnek. Ten, který složil Italy na MS. Tarchanovova družina se tak zdá být silnější a problémy se záchranou by měly být co nejdřív zažehnány....

Zápas začne v 15:30 CET a řídit ho bude pan Charlamov z Moskvy.
Spartak Moskva - pravděpodobná sestava:
Dikaň - Paršivljuk, Suchý, Pareja, Ivanov - Ibson, Šešukov - Alex ,D.Kombarov, McGeady - Welliton
FK Saturn - pravděpodobná sestava:
Kinský - Parfjonov,Gračjov, Angbwa - Zelao, Němov, Bojarincev, Sapeta-Topič,Kiričenko
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.48 - 4.00 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Rubin Kazaň - Amkar Perm  (sobota 17:45)
Domácí Rubin musí zabrat, aby stáhl bodovou ztrátu na vedoucí Zenit. V cestě mu bude stát nad sestupem potácející se Amkar, který sice v minulém kole zvítězil nad vynikajícím Rostovem, ale na tento zápas vrhají stín podivné sázky...

V minulém kole Perm přivítal Rostov na Donu. Domácí byli v té době nad sestupem, hráli bídně, bodů málo. Naopak Rostov útočí na poháry, přesto bylo přijato mnoho vysokých sázek na vítězství Permu, kurs šel k hranici 1.30, což je vzhledem k okolnostem podivné. Na tento zápas byli tedy vysláni komisaři a Amkar se nakonec radoval z hubeného vítězství 1:0 po gólu Pejeva. Tento bodový příspěvek jistě hráče Permu povzbudil a jelikož hrají de facto v plné síle, tak to nebudou mít hráči Kazaně jednoduché, dá se čekat, že Rachimov naordinuje tuhou obranu...

Rubin v minulém kole zaváhal na horké půdě Nalčiku a odvezl si pouze bod za remízu 1:1. Hlavní vinu na tom nesl jinak vynikající brankář Ryžikov, který se nechal překonat střelou přes půl hřiště. Jinak domácí přivedli italského reprezentačního stopera Salvatore Bochettiho, který by mohl hrát již toto utkání vedle Španěla Navase. Domácí budou jistě hrát na dva útočníky. Po odchodu Bucharova do Zenitu přišel nadějný Medvěděv, který by se měl postavit velde Martinse z Nigérie.

Dá se tedy očekávat více méně fotbal na jednu branku. Domácí nesmí klopýtnout a hosté mohou pouze překvapit. Zápas začne v 17:45 CET a bude ho řídit pan Pettaj z Petrozavdosku.
Rubin Kazaň - pravděpodobná sestava:
Ryžikov - Kuzmin, Navas, Bochetti, Ansaldi- Sibaya, Kasajev, Noboa, Karadeniz - Medveděv, Martins.
Amkar Perm - pravděpodobná sestava:
Usminskyj - Čerenčikov ,Belorukov, Popov, Sirakov - Pejev, Kolomencev, Novakovič, Grišin, Kněževič - Kušev
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.50 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad17134029:743
2.Rubin Kazaň19107221:837
3.CSKA Moskva17113330:1436
4.Spartak Nalčik1996427:2033
5.FK Rostov1992820:2429
6.Těrek Groznyj1976621:1627
7.Spartak Moskva1875627:2426
8.Tom Tomsk1974825:2925
9.Dinamo Moskva1858520:1823
10.Lokomotiv Moskva1965822:2423
11.Anži Machačkala1965818:2123
12.FK Saturn1956813:1821
13.Alanija Vladikavkaz19541017:2719
14.Amkar Perm19531112:2018
15.Křídla Sovětů Samara19271012:2813
16.Sibir Novosibirsk19331324:4012

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
Pipo123

niektoré stávkové nedali do ponuký zápas Sibir Novosibirsk - Alanija Vladikavkaz, že by další problémový match ?

inak dneska som dal asi prví x na ruskú ligu a všetko jednotky

Reagovat
Losinho

Hmm...obrat v 90. minutě

Reagovat
smazaný uživatel

díval se někdo na Alaniji Můžete mi říct, co to sibiřané prováděli v 90. minutě??

Reagovat
smazaný uživatel

as už šli do kabin

Reagovat
kubys

Dneska věřím Samaře, Nalčik nemůže jet do nekonečna a Samaře přeji záchranu, takže dnes za 2,7 kurz jednička.

Jinak Carlos Eduardo za včerejšek Ty peníze se nakonec vyplatí však v LM všichni uvidíte.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele