Ruská Premier Liga - preview 23. kola

26.09.2009, 12:13, aktualizováno 25.09.2009, 12:13
Previews
Kazaň včera překvapivě podlehla Permu, umazat něco z jejího náskoku na čele tak může dnes CSKA, které hraje v Petrohradu. Dinamo přivítá na domácím hřišti Saturn a další souboj moskevským týmů předvedou domácí FK a Chimki...
Rubin Kazaň - Amkar Perm  (pátek 17:00)
Amkar Perm se pod koučem Rachimovem zvedl a teď má spadeno na vedoucí Rubin Kazaň, na jeho hřišti se představí v rámci páteční předehrávky 23. kola ruské ligy.

Rubin Kazaň zatím zápasy na dvou frontách nezvládá, ve středu nestačil v Lize mistrů na Dynamo Kyjev a ve 22. kole musel v Tomsku bránit remízu 0:0. Pořád však má Ruby na čele sedmibodový náskok.

Kormidelník Rašid Rachimov zažil snový vstup na lavičce Permu, kam se vrátil po nepovedeném angažmá v Lokomotivu. Jeho svěřenci vyhráli v lize dvakrát za sebou a derou se ze sestupových vod.
Rubin Kazaň - pravděpodobná sestava:
Ryžikov - Kalešin, Šaronov, Navas, Ansaldi - Semak, Sibaya, Noboa - Gökdeniz, Domínguez - Bucharov.
Amkar Perm - pravděpodobná sestava:
Usminskij - Sirakov, Kalašnikov, Bělorukov, Grišin - Pejev, Drinčič, Novakovič, Jean Carlos - Kušev, Žiljajev
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.27 - 4.55 - 9.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Zenit Petrohrad - CSKA Moskva  (sobota 12:00)
Hlavní utkání 23. kola se bude konat v Petrohradu, kde domácí Zenit přivítá CSKA Moskva. Kouč Zenitu Petrohrad Anatolij Davydov se společně se svými svěřenci pokusí znepříjemnit oslavu padesátých pátých narozenin svého kolegy na lavičce CSKA Juande Ramose.

Oba celky si před sezónou mnuly ruce na titul, ale realita je osm kol před koncem jiná, hlavním cílem pro Zenit i CSKA je v současnosti Liga mistrů. K této metě je zatím blíže armádní mužstvo, které je třetí, domácí jsou pátí, ale pokud dnešní utkání vyhrají, dostanou se v tabulce o bod před hosty.

Do kádru CSKA se vrátil uzdravený Mark González, Chilan podle všeho ale začne na lavičce, protože na levém křídle Armějců se skvěle ukázal mladíček Nika Pilijev. Karetní trest postihl jednoho hráče na obou stranách, Zenit bude postrádat Igora Semšova, CSKA Moskva Pavla Mamajeva. Kvůli zranění je nejistý start klíčového hráče Zenitu Vladimira Bystrova, který po návratu do Petrohradu dal zatím v každém zápase gól.

Souboje Zenitu a CSKA nabízí zpravidla skvělou podívanou, v posledních soubojích je úspěšnější moskevské mužstvo, které minulou sezónu z Petrohradu bralo za výhru 3:1 všechny body a letos na jaře v Lužnikách po sporné penaltě vyhrálo 2:1. Utkání začíná ve 12:00 SEČ a řídit jej bude sudí Stanislav Suchina.
Zenit Petrohrad - pravděpodobná sestava:
Malafejev - Aňukov, Meira, Lombaerts, Kim - Bystrov, Zyrjanov, Denisov, Huszti - Tekke, Kežman.
CSKA Moskva - pravděpodobná sestava:
Akinfejev - Šemberas, V.Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov - Krasič, Rahimič, Aldonin, Pilijev - Dzagojev - Guilherme.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.00 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Dinamo Moskva - FK Saturn  (sobota 14:15)
Dinamo hostí Saturn a pokusí se s podmoskevským týmem vyměnit pozice, na hosty ztrácí tým Andreje Kobeleva jeden bod a z osmého místa už má jen malou naději na evropské poháry příští sezónu, jiskřičku může vykřesat jen sobotní tříbodový zisk.

Bělomodří jsou v hluboké krizi, v evropských pohárech díru do světa neudělali a v domácí soutěži se snaží marně navázat na minulou úspěšnou sezonu. V lize nevyhráli od 16. srpna, naposledy dostali v derby tříbrankový příděl od CSKA Moskva. Trenérovi Dinama Moskva Andreji Kobelevovi budou chybět dvě opory sestavy Gabulov a Kolodin, oba jsou pro zranění mimo hru do konce sezony.

Mimozemšťané, jak se Saturnu přezdívá, jsou naopak ve formě, hosté se rychle vzpamatovali z debaklu v Kazani 1:5, když minulý týden přehráli druhý Spartak Moskva 2:1. Podmoskevští se zatím drží na překvapivém sedmém místě a na evropské poháry mají stále dobrou šanci. V Moskvě jim bude chybět Igonin a Jevsejev.

Stejně jako Dinamo ale potřebuje Saturn bodovat, protože konkurenti o Evropu jsou ve skvělé formě. Honba za třemi body začne pro oba týmy od 14:15 SEČ.
Dinamo Moskva - pravděpodobná sestava:
Šunin - Kowalczyk, Tanasijevič, Fernandez, Granat - K.Kombarov, Chochlov, Wilkshire, Aguiar, D.Kombarov - Keržakov.
FK Saturn - pravděpodobná sestava:
Kinský - Angbwa, Zelao, Halilovič, Nachušev - Ivanov, Němov, Loskov, Kuzmičev, Karjaka - Topič.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.05 - 3.85
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FK Moskva - FK Chimki  (sobota 16:30)
Splnit tříbodovou povinnost musí FK Moskva proti beznadějně posledním Chimkám. Muži kouče Miodraga Božoviče mají skvělou příležitost si zvednout sebevědomí, minulé tři ligové duely totiž nevyhráli a propadli se na šesté místo ruské ligy.

Měšťané ještě během letní přestávky vedli ruskou ligu, ale odchod klíčového útočníka Bracamonteho a zranění několika klíčových hráčů mělo na výsledky skromného moskevského klubu neblahý vliv. Řada klopýtnutí nakonec katapultovala FK Moskva o tři body za pátý Zenit Petrohrad. V dresu domácích nenastoupí zraněné balkánské duo Krunič a Vukič.

Hosté z Chimek už mají pouze teoretické šance na udržení, z posledního místa se dívají na čtrnáctý Kubaň s dvanáctibodovým odstupem. Po další z řady proher, minulý týden proti Nalčiku, se rozhodl dokonce rezignovat trenér Konstantin Sarsanija, na lavičce ho nahradil Igor Čugajnov. Nějaké zlepšení výsledků to ale pravděpodobně nepřinese, protože kde nic není, ani smrt nebere.
FK Moskva - pravděpodobná sestava:
Ževnov - Nababkin, Okoronwko, Epureanu, Grigalava - Samedov, Šešukov, Rebko, Tarasov, Česnauskis - Jakubko.
FK Chimki - pravděpodobná sestava:
Berezovskij - Rotenberg, Ibragimov, Zinovjev, Golovatenco - Semočko, Sansoni, Blatnjak, Romaščenko - Antipenko, Stevens.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 5.35 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Spartak Nalčik - FK Rostov  (neděle 12:00)
Spartak Nalčik hostí FK Rostov a případné vítězství jej může katapultovat na čtrnácté místo o bod za vedoucí Kubaň, který čeká náročný duel proti Křídlům Sovětů Samara.

Oba celky mají před utkáním hodně absencí. Na straně domácích chybí vykartovaný Filatov a zranění Kisenkov s Pilipčukem. Hosté jsou na tom ještě o dost hůř, kvůli kartám stojí Lengyel, Gackan a Pavlenko, marodí Živanovič, Kulčij a Hong Young Jo.
Spartak Nalčik - pravděpodobná sestava:
Radič - Ferreira, Džudovič, Amisulašvili, Jatčenko - Samsonov, Koncedalov, Geterjev, Bikmajev - Asildarov, Kalimullin.
FK Rostov - pravděpodobná sestava:
Gerus - Čerkes, Rožkov, Šerijev, Andželkovič - Petrovič, Kulčij, Osinov, Lebeděnko - Akimov, Salugin.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.72 - 3.35 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Těrek Groznyj - Lokomotiv Moskva  (neděle 14:15)
Potvrdit roli favorita se vydá skvěle hrající Lokomotiv do Grozného, kde se utká s tamějším Těrekem. Zápas bude klíčový pro trenéra Valerije Grozného, jehož by v případě ztráty bodů mohl čekat rychlý vyhazov.

Mecenáši Těreku budou chtít na tuto sezonu, podobně jako všichni hráči i fanoušci, rychle zapomenout. Tato sezona měla být jedna z nejúspěšnějších v klubové historii, čemuž odpovídaly i prostředky uvolněné na přestupy a plat hráčů. Jenže v největší metropoli Čečenska velmi brzy zjistili, že za peníze úspěch koupit nejde. Na kahánku začíná mít i nesympatický trenér, který se dosud těšil velké důvěře. Grozného může těšit aspoň fakt, že marodka je prázdná. Všichni jsou tak zvědaví nejen na výkon na hřišti, ale v případě prohry i na výkon "oblíbeného" řečníka za mikrofonem.

To, že Lokomotiv šlape na plné obrátky a mohutně dotahuje vedoucí týmy, netřeba znovu připomínat. Příznivcům Loko jako by se zdál neuvěřitelný sen, když se probudil dokonce i Syčev. V tomto zápase do svých taktických plánů Jurij Semin nezahrne duo Kanárků, ve složení Charlese a Wágner.
Těrek Groznyj - pravděpodobná sestava:
Dikan - Zabavnik, Omeljančuk, Iliev, Ucijev - Petre, Džabraljov, Margaritescu, Gergiev, Gogua - Lachijalov
Lokomotiv Moskva - pravděpodobná sestava:
Guilherme - Cocis, Asatiani, Rodolfo, Janbajev - Odemwingie, Glušakov, Dujmovič, Torbinskij, Gatagov - Syčev
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.15 - 2.85 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Spartak Moskva - Tom Tomsk  (neděle 16:30)
Spartak Moskva se potřebuje chytnout a zápas proti Tomu Tomsk může být pro moskevské mužstvo tím ideálním pro zvednutí povadlého sebevědomí. Případné vítězství může Spartaku upevnit druhé místo pouhé čtyři body za vedoucí Rubin Kazaň, lídr totiž v páteční předehrávce nečekaně klopýtl s Permem.

Proti Sibiřanům ale bude Spartaku chybět nejlepší střelec ruské ligy Welliton, Brazilec stojí za žluté karty. Pro Spartak těžká rána, právě ze sehranosti dua kanárků Wellitona a Alexe Spartak nejvíce těží. Welliton tak bude zápas s tribuny sledovat spolu se svými dlouhodoběji zraněnými kolegy Pletikosou, Stranzlem, Maidanou, Sajenkem a Ibsonem.

Hosté nastoupí bez Dzjuby, vytáhlý útočník přišel na hostování do Tomsku právě ze Spartaku a v dohodě obou klubů stojí, že ve vzájemném střetnutí nemůže hrát. Mimo hru jsou dále Klimov, Djadjun a Nemeth. Pro Sibiřany bude nedělní zápas velmi důležitý, po předchozích ztrátách se až nebezpečně přibližují sestupovým vodám.
Spartak Moskva - pravděpodobná sestava:
Džanajev - Paršivljuk, Jiránek, Filipenko, Makejev - Bojarincev, Carioca, Kovalčuk, Jakovlev - Alex - Nizamutdinov.
Tom Tomsk - pravděpodobná sestava:
Parejko - Catynsus, D.N.Smirnov, Jokič, Skobljakov - Charitonov, Mičkov, Volkov, Radosavlevič, D.A.Smirnov - Maznov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.30 - 9.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Kubaň Krasnodar - Křídla Sovětů Samara  (neděle 18:45)
Krasnodar je po remíze s Rostovem stále v těsném kontaktu se sestupovými příčkami, čím dál hlasitěji se začíná ozývat volání "postupové-sestupové" tradice. Hráči Křídel mohou být v relativním klidu, pohybují se ve středu tabulky.

Co na tom, že žlutozelení měli povedený vstup do tohoto ročníku, osm kol před koncem jsou na posledním nesestupovém místě s Nalčikem nalepeným na zádech. Za nepovedené výsledky zaplatil trenér Sergej Ovčinnikov, který momentálně trénuje gólmany u konkurence. Zvrátit tak nepříjemnou klubovou "tradici" , se bude pokoušet Pogos Galtsjan. Bohužel mu s tím nepomohou zranění Muresan a Né.

Očekává se, že hosté ze Samary se nebudou chtít zaplést do bojů o záchranu a stále se budou pohybovat v klidném středu tabulky. Dokonce sezony pravděpodobně tým povede Leonid Sluckij, o jehož odchodu se spekulovalo, sám trenér to ale vyvrátil. Hostům bude chybět trio hráčů, ve složení: Kulik, Leilton, Kalačev.
Kubaň Krasnodar - pravděpodobná sestava:
Botviněv - Chaguš, Džinojev, Zasejev, Boaventura - Žavnerčik, Topču, Tlisov, Dramani, Bagangida - Traoré
Křídla S. - pravděpodobná sestava:
Lobos - Šiškin, Belozerov, Jarošík, Budylin - Ignatjev, S.Ivanov, Adžindžal, O. Ivanov - Koller, Savin
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.00 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rubin Kazaň22145347:1447
2.Spartak Moskva22124639:2440
3.CSKA Moskva22123735:2039
4.Lokomotiv Moskva22108429:2038
5.Zenit Petrohrad22107536:2237
6.FK Moskva2297624:1734
7.FK Saturn2295827:3032
8.Dinamo Moskva2294922:2831
9.Křídla Sovětů Samara22841024:2928
10.FK Rostov2269718:2327
11.Těrek Groznyj2276926:3327
12.Tom Tomsk2267918:2725
13.Amkar Perm22661021:3024
14.Kubaň Krasnodar22571018:3422
15.Spartak Nalčik22481020:2420
16.FK Chimki22241616:4510

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (65)

Přidat komentář
stas87

moze mi niekto povedat ako to vyzeralo do 30 minuty?sledujem to cca od 35

Reagovat
smazaný uživatel

CSKA hrálo opatrně, hlavně pečlivě do zadu. První větší šanci měl Bystrov, na druhé straně Guilherme. My hrozíme hlavně z protiútoků, hodně jde vidět Speedy, Alan (zejména okolo 20. minuty, kdy jsme měli celkem dost standartek (ty teď zahrává s Markem))) i Krasič.

Reagovat
stas87

dik ja videl len polosancu tekkeho a sprint krasica inak celkom nuda no ide o hodne snad vyhrame!!!co hovoris na tu 11ku??

Reagovat
smazaný uživatel

Sporná.

Vyhrát musíme my, doufám, že se zvednem a otočíme

Reagovat
smazaný uživatel

Co je spornyho na tom, kdyz obrance strci loket do centrovanyho mice?

Reagovat
smazaný uživatel

Zprvu to vypadalo, že v tom nebyl úmysl...

Reagovat
smazaný uživatel

Hrálo se převážně na polovině CSKA, Zenit měl převahu, blízko gólu byl Tekke, dal tyč. CSKA hrozilo z brejků, kde to bránilo až trestuhodně málo hráčů Zenitu, ale moc se jim to nedařilo dotáhnout, obránci to vždycky nějak uhasili.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak samozřejmě penalta sporná...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem si myslel taky, ale je pravda, že Ignaševič tam udělal pohyb rukou k míčí, takže to Suchina odpískal správně.

Reagovat
smazaný uživatel

V tomhle případě záleželo hodně na něm, mohla se písknout i nemusela

Reagovat
stas87

no nerek bych...pohyb ruky tam bol dala sa piskat a piskla sa...

Reagovat
stas87

no necid to asi nevytrhne

Reagovat
smazaný uživatel

V rozhovoru minulej tejden slibil fanouskum, ze da Zenitu gola... doufam ze da ho*no

Reagovat
smazaný uživatel

A Necidovy velkohuby vyroky jak Zenitu URCITE da gola jsou ty tam

Reagovat
smazaný uživatel

penalta 100%

Reagovat
smazaný uživatel

Zenit hraje výborně, líbí se mi, jak za každou cenu hrají po zemi, podporují útok, je tam hodně pěkných akcí. Opět je to ten jejich typický fotbal, který mi za Advocaata v této sezoně chyběl. CSKA nehraje špatně, hlavně Krasič je hrozně nebezpečný, ale zatím se v útoku tolik neprosazují.

Mateja Kežman!!! Strašně jsem mu to přál.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak mám Kežmana rád, tak si vybral špatnou chvilku.

Jinak Zenit hraje asi jeden z nejlepších poločasů v sezoně (kyž tak mě vyvedťe z omylu)

Reagovat
Shevchenko

Zenit. Snad to vyhraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Bojím se, že jeden gól rozhodne

Reagovat
smazaný uživatel

Po tom co se delo na Rostove na tribunach naprosta parada ...uz se nemuzu dockat az budu zpatky

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně je to bída, jak se fanoušci rozdělili kvůli Bystrova na dvě poloviny.

Reagovat
smazaný uživatel

kuzma nejsou fanousci, to sou "divaci"...

Reagovat
smazaný uživatel

Obávám se, že jak bude Gazprom arena, tak těch diváků tam bude naprostá většina.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

jo a inak ten anglicky nadpis striedania: Tomas Netsyd ma pobavil

Reagovat
smazaný uživatel

Na jakej brak to koukas? ...ja se bavim stejne, kdyz se do cestiny prepisuje ArSHavin a podobne

Reagovat
stas87

no momentalne na bwin njn rusky komentar to nie je ale prekvapivo obstojna kvalita prenosu

Reagovat
smazaný uživatel

JE to něco jiného sledovat Davydova na lavičce Zenitu, je to takový klídný muž. Jaký rozdíl oproti Advocaatovi nebo Petrželovi.

Reagovat
stas87

matejo matejo to je skoda!!

Reagovat
smazaný uživatel

Teď by to chtělo, aby Carvalho ukázal jaký je génius

Reagovat
smazaný uživatel

MILOŠ

Reagovat
stas87

juj to bola sanca...bystrov ako hrac ako clovek

Reagovat
smazaný uživatel

Carvalho nádherný pas, škoda...

Reagovat
stas87

goooooooooollllllllllllllll

Reagovat
stas87

no uz aj stadion skanduje jeho meno...hrac paradny v momentalnej forme asi najlepsi v rpl

Reagovat
smazaný uživatel

Kuzma skandovala jeho jmeno uz davno, to neni zadna novinka.

Reagovat
smazaný uživatel

Kuzma jsou sračky

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Bystrov to trefil parádně

Reagovat
GEGE

Tj teda.

Reagovat
smazaný uživatel

Taková bomba.

Reagovat
smazaný uživatel

Vzal to na sebe a udělal to perfektně

Reagovat
stas87

nj uz som myslel ze to zajebal kym nenahral nabihajucemu spoluhracovi...ale perfektne zakoncenie

Reagovat
smazaný uživatel

V letosni forme je to holt fotbalista vybornej no...

Reagovat
smazaný uživatel

To bezesporu

Reagovat
stas87

dufam ze pomoze porazit repre nemcov

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska si dělal s Berezuckým a spol. co chtěl...Ten gól to už jen korunoval.

Reagovat
stas87

no teraz uz to mozem napisat nasadenie necida do druheho polcasu absolutne neefektivne az na jednu kombinaciu pred vapnom zenitu nic neukazal v zapase proti kvalitnemu superovi nic neukazal tak ako si chce vybojovat miesto v zaklade??inak dneska nastastie nejde hostom zahravanie rohov aj trestnych kopov

Reagovat
smazaný uživatel

Necid se do hry vůbec nedostal. Meira a Lombaerts jsou skvělí, konečně tam už nepobíhají ti Širokovové, Križanačové, Hubočanové a podobně...

Reagovat
smazaný uživatel

Meira s Lombaertsem je nejlepsi stoperska dvojice ligy - hrajou vytecne

Reagovat
smazaný uživatel

Snad už Lombaerts nebude mít smůlu na zranění, ta ho bohužel provází pěkně dlouho...

Reagovat
stas87

no vyzdvihol bych hlavne lombaertse dnes ma naprosto uchvatil aj meira zahral vyborne konence nasadenie bojovnost sklzy...to sa obcas da prehlaidnut nepresna prihravka

Reagovat
smazaný uživatel

Meirovi to trošku kazila, kromě rozehrávky (i ta celkem šla), ta karta za kecy. Jinak hrál taky výborně

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Berezuckij se tam choval jak idiot.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem to nepochopil

Každopádně Vasil, i když to nebylo nic extra, tak v pár momentech hodně překvapil

Reagovat
smazaný uživatel

Ty kecy byly opravneny za to co tam predvadel ten pablb Berezuckij

Reagovat
smazaný uživatel

U Necida se všechno jenom potvrdilo, když si s ním chtěl někdo tuťknout tak mu to dal nepřesně. Proti stoperům se vůbec neprosadil a ani do zakončení se nedostal, míč vůbec nepodržel - prostě...

Reagovat
smazaný uživatel

No, prvnich 10 minut na hristi byl dost videt, kolikrat me dost vystrasil.... pak uz to byla bida no.

Reagovat
smazaný uživatel

Do žádné větší šance se nedostal, v náznacích ho hend zpacifikovali obránci

Reagovat
smazaný uživatel

Vybornej zapas!!!!! ....ОТСОСИТЕ У ЗЕНИТА!! .....priste musory a jedem si pro druhy misto!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Výkon Zenitu skoro bezchybný

Reagovat
stas87

zasluzene vitazstvo zenitu!!na hru sa da pozerat vysledky su...snad to dopadne na to 2 miesto

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidime uvidime...dneska se na to uz jakz takz koukat dalo - jinak v poslednich zapasech nic moc

Reagovat
božský John

U sta tekknařů..vždyť my se zejtra posunem na druhý místo(i kdyby jenom na chvilku)

Reagovat
smazaný uživatel

ale hovno, Kadyrov to zaridi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele