Ruská Premier Liga preview - 3. kolo

28.03.2008, 19:14, aktualizováno 29.03.2008, 20:56
Previews
Nedělní zápasy otevře utkání mezi Amkar Perm a Dinamem Moskva. CSKA přivítá na stadionu Lužniki Saturn. Zenit se pokusí prodloužit neporazitelnost proti ambicióznímu Rubinu Kazań a v posledním nedělním utkání si to proti sobě rozdá Lokomotiv a Samara.
Luč-Energija Vladivostok - Šinnik Jaroslavl  (sobota 10:00)
3. kolo ruské Premier Ligy otevře utkání mezi Luč – Energija Vladivostok a Šinnikem Jaroslavl.

Vladivostok v minulém kole podlehl Rubinu Kazaň 0:1 a po dvou odehraných kolech má na kontě pouhý bod za úvodní remízu s FK Moskva. Chorvatský lodivod Vladivostoku Zoran Vulič se proto se svými svěřenci pokusí tristní bilanci zlepšit proti Šinniku Jaroslavl.

Hostující tým totiž nemá dostatek finančních prostředků a v dalekém Vladivostoku ani nepřespí, což se na výkonu hráčů Šinniku takřka jistě promítne. Koneckonců domácí prostředí je pro Luč – Energiji Vladivostok silnou zbraní, soupeři zde zřídka kdy naplno bodují. Rovněž Šinnik uhrál v dosavadním průběhu Premier Ligy bod za překvapivou remízu na půdě CSKA Moskva, minulé kolo tým trenéra Sergeje Jurana podlehl Lokomotivu.

Kouč Luč – Energija Vladivostok Zoran Vulič nemůže počítat s marodícím duem DA Smirnov a Bazajev. V dresu Šinniku do utkání nezasáhne Burčenko.

Naposledy se proti sobě oba týmy postavily před dvěma lety, v ročníku 2006 vyhrál Vladivostok obě utkání, doma 1:0, venku 3:1. Šinnik se v sobotu pokusí napravit nepříznivou bilanci, ale vzhledem k náročné cestě spojenou s nedostatkem finančních prostředků to moc reálně nevypadá. Utkání začíná v 10:00 CET.
Luč-Energ. - pravděpodobná sestava:
M. Čech - Novkovič, DN Smirnov, Šešukov, Dacosta - Bulyga, Damjanovič, Gvazava, Vujovič, Ševčenko - Tihonoveckij.
Šinnik Jaroslavl - pravděpodobná sestava:
A. Stepanov - Čerkes, Djordjevič, Ricardo da Silva, Basto - Goravski, Laizans, Boškov, D. Kudrjašov, Bojarincev - Lazarov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.10 - 4.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tom Tomsk - FK Moskva  (sobota 12:30)
Tom Tomsk hostí FK Moskva. Hostující tým potřebuje naplno bodovat, vstup do soutěže má totiž hodně nešťastný.

Domácí tým zatím trpí na prachmizernou střeleckou produktivitu, hlavně proto zatím za dvě kola uhrál pouhý bod. Například v minulém kole Tomsk nestačil na Spartak (0:1), ale brankář moskevského týmu Stipe Pletikosa se měl co ohánět, aby uhájil čisté konto. V sobotu se Tom Tomsk pokusí uhrát dobrý výsledek proti dalšímu moskevskému celku, v boji o premiérové tři body ale domácím bude chybět trio marodů Mičkov, Evsikov a Kiselev.

FK Moskva je na tom bodově stejně jako jeho soupeř, tak špatný vstup do soutěže si moskevský celek nepředstavoval. Oleg Blochin má starosti až nad hlavu, jeho tým sžírá početná marodka (Okoronkwo, S. Ivanov, Krunič, Čížek, Adamov) a navíc si před týdnem jeho svěřenci pošramotili sebevědomí, když ve šlágru 2. kola po chabém výkonu nestačili na Zenit. FK Moskva musí zabrat, v Rusku totiž úvodní kola hodně napoví, jak bude sezona úspěšná a pokud vedení klubu myslí na první trojku, nezbývá než předřadit na vyšší rychlostní stupeň.

Vzájemná bilance Tomsku a FK Moskva je celkem vyrovnaná, nicméně minulou sezonu vítězili jen Moskevští. (2:0, 2:1), prodlouží vítěznou šňůru i po tomto zápase? Uvidí se od 12:30 CET. Utkání bude řídit rozhodčí Vladimir Pettaj.
Tom Tomsk - pravděpodobná sestava:
Mandrykin - Katynsus, Bugajev, Vejich, Jokič - Klimov, Ajinjal B., C. Skobljakov, Tarasov, Volkov - Maznov.
FK Moskva - pravděpodobná sestava:
Ževnov - Kuzmin, Yop, Godunok, Stoica - Kalešin, Rebeža, Barrientos, Epureanu, Pjotr Bystrov - Maxi Lopéz.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.75 - 2.90 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FK Chimki - Spartak Moskva  (sobota 14:45)
Zajímavým zápasem bude určitě zápas mezi posledním týmem ruské ligy FK Chimki a Spartakem Moskva.

Chimki se zatím vůbec nedaří. Po porážce na domácím stadioně 0:3 od Amkaru Perm v prvním kole, přišla prohra 0:2 na hřišti Dinama Moskva. Protrhne tedy Chimki tuto smůlu doma proti Spartaku Moskva? Možné to je, vždyť Chimki bylo v minulé sezóně na domácím stadionu jen těžko porazitelné. Přesto by bylo vítězství Chimki určitě překvapením.

To Spartak je na tom jinak. Po remíze se v Petrohradě a domácí výhře 1:0 nad Tomskem okupuje v tabulce 6. místo se čtyřmi body. Spartak má navíc Chimki co vracet. V minulé sezóně prohrál na jeho hřišti 0:3.

Trenér Chimki bude postrádat jediného hráče - Stepanova, zatímco Spartak má na marodce hned tři hráče - Kováče, Kaliničenka a Šiškina. Zápas, který bude pískat rozhodčí Jegorov, začne 29.3. ve 14:45 na stadionu Rodina.
FK Chimki - pravděpodobná sestava:
Berezovskij - Peršin, Radkov, Trivunovič, Mijajlovič - Blatnjak, Eromoigbe, Kneževič, N. Čeh, Pilipčhuk - Bayramov.
Spartak Moskva - pravděpodobná sestava:
Pletikosa - Paršivljuk, Jiránek, Stranzl, Fathi - Bystrov, Mozart, Titov, Maidana - Whelliton, Pavljučenko.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.00 - 3.35 - 1.55
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Těrek Groznyj - Spartak Nalčik  (sobota 17:00)
Těrek Groznyj se pokusí v zápase se Spartakem Nalčik vybojovat své první letošní ligové body.

Těrek čekají tuto sezonu krušné časy, po dvou odehraných kolech neuhrál ani bod a se skóre 1:6 se krčí na předposlední pozici. Nezkušený tým se bude muset spoléhat hlavně na domácí zápasy, kde se bude moct opřít o bouřlivou diváckou kulisu a právě na centrálním stadionu C. Bilimhanova bude v sobotním utkání 3. kola hostit Spartak Nalčik, který je určitě k poražení.

Hosté přijedou bez tria marodů Hutev, Geteriev a Gogoi, zvláště absence třetího jmenovaného je citelná, Gogoi patřil v minulých dvou kolech k nejlepším hráčům Nalčiku. Spartak Nalčik v minulém kole nestačil na Amkar Perm, když po vyrovnané bitvě prohrál 0:1, nenavázal tak na trochu překvapivé vítězství nad Saturnem.

Výkop utkání je naplánován na 17:00 CET, řídit jej bude rozhodčí Juri Baskakov
Těrek Groznyj - pravděpodobná sestava:
Sikač - Džabrailov, Zabavnik, Romanovič, Iliev - Dimovski, Essame, Petrovič, Lahijalov, Kuzmičev - Adiev.
Spartak Nalčik - pravděpodobná sestava:
Chomič - Jatčenko, Džudovič, Amisulašvili, Filatov - Kočubei, Samsonov, Mašukov, Kažarov - Felipe, Bikmajev.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.20 - 3.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Amkar Perm - Dinamo Moskva  (neděle 12:00)
Na stadionu Zvezda v Permu se zítra střetnou Amkar Perm a Dinamo Moskva. Zápas startuje ve 14:00 a bude ho řídit Alexei Kovalev.

Amkar zatím v pohodě proplouvá soutěží. Vyhrál jak v Chimki (3:0), tak v Nalčiku (1:0) a se šesti body vévodí tabulce. Teď na jeho domácí stadion Zvezda přijede Dinamo Moskva, což je o poznání lepší soupeř než Nalčik s Chimki. Trenér Permu bude postrádat jen Volkova.

Ani Dinamo dosud neprohrálo. V prvním kole remizovalo s Tomskem (0:0) a v tom druhém porazilo Chimki (2:0). Zranění jsou Granath a Pimenov.
Amkar Perm - pravděpodobná sestava:
Gabulov - Sirakov, Liverpool, Popov, Cherenčikov - Pejev, Drinčič, Dujmovič, V. Grišin - Žiljajev, Kušev.
Dinamo Moskva - pravděpodobná sestava:
Again - Kowalczyk, Kolodin, Fernandez, Klimavicius - Kombarov, Chochlov, Semšov, Danni, D. Kombarov - Genkov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 2.80 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
CSKA Moskva - Saturn Moskovskaja oblasť  (neděle 14:00)
CSKA hostí na stadionu Lužniki Saturn. Domácí jsou v utkání favority, ale hostující tým neprodá svou kůži lacino.

"V neděli v Lužníkách náš čeká obtížný test," varuje záložník CSKA Rahimič. Saturn se v minulé sezoně umístil na páté příčce a hlavně ve druhé polovině soutěže prokazoval, že má kvalitu bojovat o mistrovský titul v sezoně následující. Svěřence trenéra Gazzajeva proto nečeká nic jednoduchého. V dresu armádního klubu nezasáhne do utkání dlouhodobě zraněný Brazilec Rámon. Na debut v novém dresu čeká talentovaný český fotbalista Luboš Kalouda. Po zranění se vrací Vágner Love, který vynechal minulé kolo kvůli problémům s kotníkem.

Hostující branku bude tradičně hájit Antonín Kinský, nejlepší brankář soutěže v minulém ročníku. "Opakuji, duo Vágner Love – Jo je podle mého mínění nejsilnější ofenzivní zbraní v celé ruské soutěži," vyzdvihuje kvalitu útočníků CSKA český brankář, kterého kopačky těchto dvou Brazilců jistojistě prověří. Nicméně střeleckou formu má také Slovák Martin Jakubko, který se v minulém kole v dresu Saturnu trefil dvakrát. Saturn do utkání vyběhne bez několika marodů, pro zranění bude trenér postrádat Petráše, Shillu, Botvineva a Eremenka.

Jak CSKA, tak i Saturn si v minulém kole připsaly tři body. CSKA si odvezlo tři body za vítězství 2:0 se Samarou, Saturn porazil 3:1 Těrek Groznyj.

Saturn se nemůže pyšnit proti CSKA zrovna příznivou bilancí, v posledních pěti letech totiž moskevské mužstvo neporazil. Naposledy se oba týmy rozešly smírně.

Saturn se pokusí poprat s nepříznivou bilancí v neděli od 14:00 CET.
CSKA Moskva - pravděpodobná sestava:
Akinfejev - V. Berezuckij, Ignaševič, A. Berezuckij - Odia, Šemberas, Dudu, Krasič, Žrkov - Vágner Love, Jo.
Saturn - pravděpodobná sestava:
Kinský - Nemov, Ďurica, Zelao, Nahušev - Al.Ivanov, Igonin, Loskov, Karjaka - Jakubko, Kiričenko.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.60 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Zenit Petrohrad - Rubin Kazaň  (neděle 16:00)
Hodně sledované utkání 3. kola bude nedělní souboj Zenitu Petrohrad s Rubinem Kazaň. Obě mužstva zatím nepoznala hořkost porážky, Rubin navíc neztratil ani bod.

"V Rubinu je hodně dobrých hráčů, mají kvalitní tým," nechal se před utkáním slyšet kouč Dick Advocaat, který také vyzdvihl individuální kvality Savo Miloševiče a Sergeje Semaka. Nicméně Advocaat má na Kazaň příjemné vzpomínky, v minulé sezoně vyšel ze vzájemného duelu vítězně pouze Zenit, po domácí výhře 2:1, nasázel v odvetě Kazani dokonce čtyři branky (4:1). Pohled na marodku už tak příjemný není. Záložníka Zyryanova trápí stehenní sval, který si natáhl v minulém kole proti FK Moskva a kvůli němuž nemohl nastoupit v přípravném mezistátním utkání Rumunsko – Rusko. Přidá se tak k marodům Lombertsovi, Dominguezovi a Kim Dong - Jinovi. V týdnu se potýkali s drobnými zraněními i Pogrebnjak, Tymoščuk a Anjukov, jejich start proti Kazani by ale neměl být ohrožen.

Zenit má po dvou odehraných kolech na kontě čtyři body a dělí se o čtvrtou pozici s Dinamem Moskva, což se dá považovat za výborný vstup do soutěže. Petrohradští totiž narazili na Spartak a FK Moskva – spolufavority soutěže. Hlavně v minulém kole si pořádně zvýšili sebevědomí, když FK Moskva přehráli ve všech směrech a vyhráli 2:0.

Zdá se, že Rubin Kazaň složil pro tuto sezonu tým, který je schopný zamíchat kartami na špičce tabulky, Kazaň nasbírala plný počet bodů a vyhřívá se na druhé příčce Faktem je, že soutěž je teprve na svém počátku a proti Zenitu jsou každopádně svěřenci trenéra Berdijeva outsideři. Na svůj debut v Kazani stále čeká Sergej Rebrov, ukrajinská hvězda má stále problémy s kolenem, citelná bude absence obránce Šaronova, střelce jediné a vítězné branky proti Lokomotivu. Orechov zase stojí za vyloučení proti Vladivostoku.

Argentinský obránce Kazaně Christian Ansaldi se nebál přirovnat styl hry Zenitu k fotbalu ve svém zemi. "Zenit preferuje kombinační fotbal, připomíná mi to hru argentinský mužstev. Je jasné, že nás nečeká nic jednoduchého.". Utkání začíná v 16:00 CET pod taktovkou sudího Igora Zacharova.
Zenit Petrohrad - pravděpodobná sestava:
Malafejev - Anjukov, Hubočan, Križanač, Šírl - Ricksen, Denisov, Širokov - Faizulin, Aršavin - Pogrebnjak.
Rubin Kazaň - pravděpodobná sestava:
Ryžnikov - Ansaldi, Thomas, Salukvadze, Kvirkvelika - Kobenko, Sibayja, Semak, Karadeniz, Rjazancev - Hasan Kabze.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.60 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Lokomotiv Moskva - Krylja Sovetov Samara  (neděle 17:00)
Posledním utkáním 3. kola ruské Premier Ligy je utkání Lokomotiv – Křídla Sovětů Samara. "Křídla" v minulém kole nestačila na CSKA Moskva, a tak si budou chtít zpravit chuť proti dalšímu moskevskému oponentovi.

Lokomotiv v minulém kole porazil Šinnik Jaroslavl 2:1, hvězdou utkání se stal útočník Odemwingie, který vsítil dvě branky. "Lokomotivy" mají na svém kontě tři body, v úvodním kole totiž nestačily na Kazaň. Domácí nemůžou počítat se zraněným Efimovem, který se podrobil operaci a mimo hru bude přibližně čtyři měsíce. Naopak s tréninkem začíná duo Pelizzoli a Asatiani.

Trenér Leonid Sluckij se bude muset obejít bez Alexeje Skvernjuka, záložník Samary si přivodil zranění v dresu Běloruska v přátelském mezistátním utkání proti Turecku a podle lékařských prognóz se na trávnících neobjeví měsíc. Svůj debut v novém týmu vyhlíží Jiří Jarošík, největší hvězda hostujícího celku se zatím na hřišti kvůli zranění neobjevila. "Křídla" mají stejně jako Lokomotiv na kontě tři body, v prvním kole sice porazili Těrek Groznyj na jeho hřišti vysoko 3:0, ale na mnohem silnější CSKA neměli nárok, když prohráli 0:2. Jaký scénář bude mít pro Sluckiho a jeho svěřence utkání na půdě Lokomotivu?

V minulé sezoně byly zápasy těchto dvou týmů festivalem vstřelených branek. V červnu Lokomotiv přestřílel Samaru 5:2, v listopadové odvetě jí podlehl 3:1. Vzala si sebou obě mužstva střelecký pas i v neděli od 17:00 CET?
Lokomotiv Moskva - pravděpodobná sestava:
Levenec - Janbajev, Sennikov, Rodolfo, Spahič - Kocsis, Gurenko, Maminov, Biljaletdinov - Odemvingie, Syčev.
Krylja S. - pravděpodobná sestava:
Lobos - O Soc Bom, But, Belozerov, Budylin - Bober, Taranov, R. Ajinjal, Kalačev, Tichonov - Savin.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.25 - 5.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Amkar Perm22004:06
2.Rubin Kazaň22002:06
3.CSKA Moskva21103:14
4.Zenit Petrohrad21102:04
Dinamo Moskva21102:04
6.Spartak Moskva21101:04
7.Saturn Moskovskaja oblasť21014:33
8.Krylja Sovetov Samara21013:23
9.Spartak Nalčik21012:23
Lokomotiv Moskva21012:23
11.Šinnik Jaroslavl20112:31
12.Luč-Energija Vladivostok20111:21
13.Tom Tomsk20110:11
14.FK Moskva20111:31
15.Těrek Groznyj20021:60
16.FK Chimki20020:50

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jarosik tak se ukaz!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, jsem zvědavý, jestli konečně nastoupí. To samé platí u Kaloudy.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele