Ruská Premier Liga - preview 30. kola

04.11.2011, 18:37, aktualizováno 06.11.2011, 08:37
Previews
Nedělní program odstartuje souboj Nalčiku s Permí. Vedoucí Zenit se poté představí na půdě Kubaně a bude se snažit navýšit náskok před CSKA, na které čeká moskevské derby proti Lokomotivu. V širší špičce tabulky se drží také Kazaň, která bude mít tu čest s Volgou Nižnij Novgorod...
Spartak Nalčik - Amkar Perm  (neděle 11:00)
Nedělní program načne duel mezi Nalčikem a Permem. Dá se očekávat tradiční záchranářská nuda.

Nalčik v minulém kole dostal čtyři góly na půdě CSKA. Nevyhrál tak již 3 zápasy v kuse a nachází se na předposlední příčce tabulky. Horší je již jen tragický Tomsk. Velké problémy mají Spartakovci s útokem, který je neskutečně tragický, ale také s obranou, jež se buď zranila, nebo vykartovala. První případ se týká Džudoviče, který se zranil v souboji s Vagnerem. Vykartoval se pravý bek Aravin. Navíc se vykartoval ještě Fomin.

Permiči jsou na tom o něco málo lépe. Nachází se na pěkné 12. příčce s šestibodovým náskokem právě na patnáctý Nalčik. Amkar v minulém kole po boji prohrál na půdě silné Machačkaly. S tím se dalo počítat. Trenér Božovič se v týdnu nechal slyšet, že je s týmem spokojený, že bojuje do poslední minuty a hráči nevypustí jediný souboj. Bohužel pro černohorského kouče vypustí všechny souboje zraněný špílmachr Pejev a vykartovaní Volkov s Blažičem.

Zápas začne v 11:00 a bude ho řídt pan Meškov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.20 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Kubaň Krasnodar - Zenit Petrohrad  (neděle 13:15)
Kubaň Krasnodar přivítá ve 30. kole ruské Premier Ligy Zenit Petrohrad. Vítězstvím zaručí hostům prvenství v základní části soutěže.

Kubaň je příjemným překvapením letošního ročníku Premier Ligy. Žlutomodří se každým rokem pohybovali na rozhraní první a druhé ligy, letos ale sestavili silné mužstvo, které pod zkušeným trenérem Petrescuem proniklo do skupiny o titul.

"Bude to poslední zápas základní části soutěže, před našimi fanoušky budeme hrát pouze na vítězství," řekl útočník Sergej Davydov.

Zenit vévodí tabulce s dvoubodovým náskokem před CSKA Moskva. Z jižního Ruska plánuje odvést vítězství, jiný výsledek by mohl znamenat odsud Petrohradu z vedoucí pozice. "Očekávám náročné utkání, Kubaň v minulém kole vyhrála krasnodarské derby, je ve formě. Soupeř letos udělal kus práce a pod výborným koučem Petrescuem se zařadil mezi silné ruské týmy," míní hlavní trenér Zenitu Luciano Spalletti.

Italský kouč nezval do Krasnodaru zraněné Dannyho, Criscita, Keržakova a Husztiho. S týmem se naopak připravují opory dublu Baškirov a Čeminava. Domácí Kubaň postrádá pouze diskvalifikovaného zadáka Bugajeva.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.00 - 3.40 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Volga Nižnij Novgorod - Rubin Kazaň  (neděle 15:30)
V problémech se nacházející Volga Nižnij Novgorod hostí ve 30. kole Premier Ligy Rubin Kazaň.

V Novgorodu si určitě oddechli, že základní část Premier Ligy finišuje. Domácí tým zmítají finanční problémy a výsledkové nezdary. "Dokud nezaplatí, co nám dluží, nebudeme trénovat. Výplatu jsme neviděli už pět měsíců a naše situace je hodně komplikovaná," napsal na twitteru někdejší záložník Barcelony Marc Crosas. V tabulce je Volga třetí od konce, z vítězství se naposledy radovala 19. září proti Nalčiku.

Favoritem utkání je tak Rubin Kazaň. Klub z hlavního města Tatarstánu se na závěr sezóny dostal do výsledkové pohody jak na domácí, tak i zahraniční scéně, kde ve čtvrtek porazil anglický Tottenham 1:0. Kazaň je v tabulce momentálně šestá.

Početnější marodku má před utkáním Rubin. Hostujícímu mančaftu chybí diskvalifikovaný Bocchetti a zranění Ďaďun, Kuzmin a Orechov. Domácí Volga nemůže počítat s karetním hříšníkem Arzianim.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.75 - 3.80 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Lokomotiv Moskva - CSKA Moskva  (neděle 17:45)
Letošní základní část Premier Ligy uzavře atraktivní moskevské derby mezi Lokomotivem a CSKA. Oba týmy mají v nohách zápasy evropských pohárů, více času na regeneraci měli Armějci.

"Koně" hráli v úterý na půdě Trabzonsporu remizovali v základní skupině Ligy mistrů 0:0. Lokomotiv měl na programu Evropskou ligu o dva dny později, AEK Atény porazil hladce 3:1. "Po příletu z Řecka jsme měli na regeneraci méně než 48 hodin. V tomto ohledu je na tom CSKA lépe, čas na regeneraci má delší Ale uděláme vše, abychom byli v optimální formě," uvedl hlavní trenér Lokomotivu Couceiro. Vítězství posune Lokomotiv na třetí místo.

CSKA Moskva bojuje o prvenství v základní části, na první Zenit ztrácí dva body. Hostům bude chybět Brazilec Vágner Love, za brutální faul na Džudoviče z Nalčiku si vysloužil třízápasový trest. Akinfejev, Gonzalez, Oliseh, Necid a Honda utkání vynechají kvůli zranění.

Na domácí straně nenastoupí kvůli kartám Obinna. Na marodce jsou Ozdojev, Caicedo, Loskov, Ivanov, Tarasov a Minčenkov.

První letošní vzájemné měření sil skončilo vítězstvím CSKA 3:1. Za vítěze se dvakrát trefil kanonýr Doumbia, jednou Tošič. Za hosty se prosadil Ďurica.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.10 - 3.10 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FK Rostov - Tom Tomsk  (sobota 11:00)
Poslední kolo základní části Premier Ligy svede proti sobě Rostov a Tomsk. Tomiči už musí nutně vyhrát.

Tomiči v minulém kole nevyzráli na třetí Dinamo a i nadále se trápí na posledním místě tabulky. Jejich černá série bez vstřelného gólu trvá již bez dvou minut rovných 1100. Proti Dinamu si klub z Uralu vytvořil hodně šancí, ale tyč Ropotana a přestřelení branky Kannunikova znamenaly další prohru. Aspoň výkon může být signálem pro malé zlepšení. Hráči jsou otrávení, nedávají hře 100%. Klub se topí ve finančnich problémech. Všechno je špatně. Světlým bodem může být kompletní základní sestava. Nikdo z opor by neměl chybět.

Domácí se oklepali po dvou porážkách a remizovali na horké půdě Kazaně. Hra Rostova šla po malé krizi opět nahoru. Desáté místo s pěknou rezervou na předposlední místo zaručující sestup je pěkné v porovnání s jarními výkony. Tým se stabilizoval, přestal hrát zákeřně a přineslo to ovoce. Rostované tak v klidu mohou vstoupit do play out. V tomto zápase jim budou chybět vykartovaní Chaguš s Adamovem, kteří se nechali vykartovat v minulém zápase s Rubinem.

Zápas začne v 11:00 CET a bude ho řídit pan Kajumov z Moskvy.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.80 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Anži Machačkala - Křídla Sovětů Samara  (sobota 13:15)
Anži doma přivítá Křídla Sovětů a může už hrát v klidu. Play off si zajistilo v minulém kole. Samara zase po měsíci vyhrála doma nad Grozným a může být taky klidnější. Můžeme očekávat otevřený zápas.

Oddychnout si mohou v Machačkale. Bohatý klub se zbavil potíží a utnul snahu Krasnodaru o osmé místo. Anži potřebovalo porazit Perm a tké tomu tak bylo. Jistým výkonem si dokráčelo pro tři body. Byla to první výhra od 11.9.! V Machačkale se dá tedy očekávat přes zimu velké posilování a frontální útok na poháry. Médii už prošla zpráva, že útok by mohl pozvednout uvadající Roman Pavljučenko z Tottenhamu, o kterého má dagestánský klub údajně zájem. Nicméně to je hudba zimy, v tomto zápase budou chybět vykartovaní Angbwa (kterého nahradí asi Agalarov) a Boussoufa (kterého nahradí Jucilei, který si trest už odseděl).

V Samaře se také oklepali. Chudý tým se odpoutal od dna tabulky impozantní (na jejich poměry) třízápasovou sérií bez porážky. V minulém kole si Křídla navíc vyšlápla na bohatý Těrek a porazila ho 2:1. Dobrou zpárvou je forma mladíka Jakovleva a dobrá souhra mezi ním a Sergejem Kornilenkem, který posunul útok na jinou úroveň. V bráně navíc výborně chytá Věremko. Navíc vedení týmu může těšit šestibodový náskok na 15. Nalčik. To je příjemný vklad do play out. Hostům se vrací po karetním trestu Nenad Džordževič, pravděodobně nahradí Koncedalova.

Zápas začne v 13:15 CET a bude ho řídit pan Jegorov ze Saransku.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.80 - 6.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Dinamo Moskva - Spartak Moskva  (sobota 15:30)
30. kolo ruské Premier Ligy přinese šlágr v podobě moskevského derby mezi Dinamem a Spartakem. Oba týmy mají první osmičku zaručující jarní boj o mistrovský titul zaručenou, před jarními boji si tak případný vítěz tohoto souboje může alespoň bodově polepšit.

Bělomodří nastoupí bez útočné hvězdy Andreje Voronina, ukrajinský ostrostřelec je na marodce. O toto utkání přijde i obránce Granata kvůli karetnímu trestu. "Dinamo vyhraje i beze mě," řekl sebejistě Voronin.

Trenér Spartaku Moskva Valerij Karpin na jeho prohlášení reagoval stroze. "Co bych měl Voroninovi říct? Nic. Odpovíme mu v sobotu v 15:30," uvedl Karpin.

Pátý Spartak ztrácí na třetí Dinamo dva body. V minulém kole si červenobílí udělali respekt vyprášením městského rivala Lokomotivu 3:0, který má pod portugalským koučem Couceirem báječnou formu. Bělomodří minulý víkend uhráli povinné vítězství na hřišti posledního Tomsku.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 3.25 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Těrek Groznyj - FK Krasnodar  (sobota 15:30)
Ve stínu skandálního incidentu rezervních týmů se proti sobě postaví Těrek Groznyj a FK Krasnodar.

Plno emocí visí ve vzduchu už před samotným zápasem. Může za to duel béček obou celků, který musel být přerušen kvůli rozsáhlé rvačce. Vyloučený Gognijev byl dokonce surově zbit čečenskou policií. Hráč má zlomená žebra a leží v nemocnici. Vedení Těreku ale zbití Gognijeva popírá.

Věřme, že se tyto negativní emoce nepřenesou i do vzájemného souboje A týmů. Neměl by být ani důvod, oba týmy se nedostaly mezi první osmičku a čeká je skupina o udržení, kde rozhodně nejso žhavými adepty na sestup. Především Krasnodar je s nynějšími 38 body prakticky zachráněn.

Domácímu Těreku chybí diskvalifikovaní Asildarov a Mauricio. Na marodce jsou Ucijev, Legear a Kacajev. Krasnodar na zápas nenominoval pouze "hříšníka" Michejeva.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.20 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad29179358:2460
2.CSKA Moskva291610357:2858
3.Dinamo Moskva29166750:2954
4.Lokomotiv Moskva29157748:2952
5.Spartak Moskva29157747:3252
6.Rubin Kazaň291310640:2649
7.Kubaň Krasnodar29146937:2648
8.Anži Machačkala29129835:3145
9.FK Krasnodar291081138:4138
10.FK Rostov29781429:4429
11.Těrek Groznyj29771527:4528
12.Amkar Perm29691419:3727
13.Křídla Sovětů Samara29691420:4027
14.Volga Nižnij Novgorod29741823:4025
15.Spartak Nalčik29491621:3921
16.Tom Tomsk29481718:5620

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Doufám že Anži vyhraje rozdílem třídy, hráče na to má

Reagovat
božský John

Reagovat
smazaný uživatel

hm, kurs 1.50. Nějak moc nadhodnocené, když vemu v potaz, kde se oba týmy nacházejí v tabulce.

Reagovat
kubys

Neexistuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale existuje

Reagovat
kubys

Saláta Rostov nezklamal, v posledním kole základní části redka.

Reagovat
smazaný uživatel

A mezitim Loko v boji o juniorský titul porazil Armějce 3-1

Reagovat
smazaný uživatel

Krasnodar-Zenit, tip EF na "jedničku" a když kouknu na ten kurs...

Reagovat
stas87

no tak danny a kerza su klucovy hraci ceminava a baskirov su obranci tusim obi dvaja,tip odvazny no moj nazor je ze zenit remizuje

Reagovat
smazaný uživatel

ale pořád tam je x hráčů, kteří jsou kvalitativně lepší než hráči Kubáně. Jinak souhlas, ta remíza je taková reálnější

Reagovat
stas87

tak jasne,najma v zalohe,len mi pride ze zenit az prilis spolieha na kerzu ze bude hrat,bucharov ma kvalitu ale obcas mi pride ze si zaloha a bucharov nerozumeju a je to bez systemu smerom dopredu,dannyho zcasti nahradi fajzulin

btw. ionov,kannunikov,cheminava a baskirov,jediny hraci z dublu ktory by sa dostali do acka,ionov je asi out,kannunikov uz dlho nehral a tak ostanu len ty dvaja

Reagovat
smazaný uživatel

je to škoda, že nevyužívají víc hráčů z dublu, kór když jejich juniorka vcelku nedávno vyhrála šampionát juniorských týmů.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten pocet hracu, kterej se dostal do Acka je pomerne dobrej, na to ze se vzdycky zdalo, ze se tam nedostane nikdo. Navic jsou to asi v podstate vsichni co na to kvalitou meli. A Ionov je idiot, ten moh bejt uz nekolik let opora Acka.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele