Ruská Premier Liga - preview 32. kola

26.11.2011, 09:11, aktualizováno 27.11.2011, 09:15
Previews
Zenit Petrohrad bude hájit první pozici proti Lokomotivu Moskva, který atakuje pohárové příčky. O tři body za Zenitem je CSKA Moskva, armádní klub dnes hraje v Machačkale. Ve skupině o záchranu hostí Tomsk Krasnodar, Rostov vyzve Perm.
O titul
Zenit Petrohrad - Lokomotiv Moskva  (neděle 13:30)
Zenit Petrohrad bude hájit vedoucí pozici v přetěžkém domácím utkání proti moskevskému Lokomotivu. Pokud zaváhá, může přijít o průběžné vedení. Lokomotiv je mimojiné jedním z mála týmů, který dokázal letos Petrohrad porazit.

Pouze dvě remízy si připsali svěřenci Luciana Spalettiho z posledních dvou kol, čímž výrazně umožnili druhému CSKA aby se na něj bodově dotáhl. Zenit má k dobru jeden bod a proto nesmí s Lokomotivem zaváhat.

"Je pravda, že Lokomotiv ztratil poslední zápasy, ale pořád je to dobrý tým. Je možné, že je poslední ztráty budou tlačit, aby tentokrát hráli lépe. Jsme schopni vyhrát tento zápas, a jak sem řekl, každý zbývající zápas v této sezoně bude zápasem o titul a o šest bodů," poukazoval na důležitost zápasu Luciano Spalletti. V týdnu nastoupil Zenit k zápase Ligy mistrů proti APOELU Nikósie a vyšel střelecky naprázdno. Znamená to také, že o postup do další fáze si to ruský mistr rozdá s Portem.

Lokomotiv by rád prorazil do pohárové Evropy, jenže ktomu bude potřeba bodovat. Moskvanům se nevyvedli posledni tři kola, kdy tým nezvítězil. Dvakrát prohrál v derby se Spartakem a ve třetím derby s CSKA remizoval před domácími diváky 1:1.

"Nevyhráli jsme tři zápasy v řadě, ale každá série dřív nebo později skončí. Před tím jsme měli pro změnu dlouhou sérii neporazitelnosti. Na Petrovskij můžeme vyhrát, ale musíme pracovat jako tým. Utkání, kdy jsme porazili Zenit 4:2, je už dlouho za námi. Musíme se dívat dopředu, protože to bude jiný Zenit a i my budeme hrát jinak," rozpovídal se obránce Lokomotivu Ján Ďurica. Lokomotiv je společně s Dynamem Moskva jediný tým, který dokázal letos Zenit porazit.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.78 - 3.40 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Anži Machačkala - CSKA Moskva  (neděle 16:30)
Anži Machačkala titul těžko dosáhne, za to však CSKA o něj bojuje jak se dá. Armádní celek ztrácí na vedoucí Zenit pouze jediný bod a v Machačkale tudíž potřebuje zvítězit. Diváci se také možná dočkají nedávné přestřelky mezi oběma týmy, která skončila 5:3 pro CSKA.

Ačkoliv bohatá Anži Machačkala postoupila do bojů o titul z posledního možného místa, dokázala hned v prvním zápase obrat o body favorita největšího, totiž petrohradský Zenit. Ze stadionu Petrovskij si přivezla bezbrankovou remízu 0:0 a za stejný výsledek by byla ráda i domácím zápase proti CSKA, i když je jasné, že v útoku se Samuelem Eto’em chce vstřelit nějakou branku.

Už po minulém kole se mohli fotbalisté CSKA posunout na první místo tabulky, jelikož Zenit své utkání remizoval. Moskevský tým ale šanci promarnil, také plichtil, a na čele tabulky se tím pádem nic nezměnilo. Vše je ale stále otevřené, CSKA teď musí vyhrát na půdě Machačkaly a doufat ve ztrátu Zenitu proti Lokomotivu. Otázkou je, jak se Armádnímu celku povede po nevydařeném kole Ligy mistrů, kdy si prakticky zabouchl dveře do osmifinále. S Lille totiž doma prohrál 0:2 a v posledním zápase skupiny bude muset vyhrát na půdě Interu Milán.

Anží s CSKA spolu odehrály několik zápasu a diváci mají stále v živé paměti poslední přestřelku, která v Machačkale skončila výhrou CSKA 5:3. Pravdou také je, že Anži nedokázala CSKA nikdy porazit, dokonce ani s nim uhrát bod.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.80 - 3.20 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Kubaň Krasnodar - Spartak Moskva  (sobota 14:00)
Kubaň Krasnodar přivítá ve 2. kole nadstavbové části o titul ve formě hrající Spartak Moskva.

Letošní vzájemné zápasy vyšly lépe Kubani, mužstvo z jižního Ruska doma vyhrálo 3:1 a v odvetě remizovalo 1:1. Nicméně před sobotním utkáním budí červenobílí velký respekt, z posledních čtyř utkání vytěžili deset bodů. Naposledy porazili silný Lokomotiv 2:0.

Domácí mužstvo v minulém kole podlehlo Dinamu Moskva 2:1. Proti Spartaku bude postrádat trenér Petrescu pouze zraněného Žavnerčika. Spartak příletí vykartovaných McGeadyho a Suchého, na marodce jsou Kajumov a Rocho.

Zápas začíná v sobotu od 15:00 na stadionu Kubaň. Utkání bude řídit pan Jegorov ze Saransku.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.10 - 3.20 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Rubin Kazaň - Dinamo Moskva  (sobota 15:30)
Překoná v sobotu Dinamo Moskva dlouhodobé prokletí v zápasech proti Rubinu Kazaň? Bělomodří Kazaň naposledy porazili 5. listopadu 2006.

Kazaň má v utkáních proti Dinamu skvělou bilanci, od listopadu 2006 svého soka desetkrát porazila a jen dvakrát utkání skončilo remízou. "V posledních letech je Rubin proti Dinamo nejneoblíbenějším soupeřem, chceme se Kazani pomstít," prohlásil kapitán Dinama Igor Semšov. Ten ale do utkání nezasáhne kvůli karetnímu trestu.

Oba mužstva od sebe dělí šest bodů. Dinamo je na třetím místě, Rubin je šestý. Trenér Berdyjev bude postrádat důležité hráče, kvůli kartám stojí Kasajev a Natcho. Zranění trápí Ďaďuna, Eremenka a Orechova.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.20 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad311711359:2562
2.CSKA Moskva311611459:3159
3.Dinamo Moskva31177753:3158
4.Spartak Moskva31168750:3356
5.Lokomotiv Moskva31158849:3253
6.Rubin Kazaň311410742:2852
7.Kubaň Krasnodar311471039:2949
8.Anži Machačkala311310838:3249
O udržení
Tom Tomsk - FK Krasnodar  (neděle 09:00)
Už od devíti hodin našeho času se odehraje důležitý zápas o záchranu mezi posledním Tomskem a FK Krasnodarem. Hosté se nakonec nevešli do první osmičky, která zaručuje pohárová bití, zápas v Tomsku tak pro ně nebude z existenčního hlediska důležitý, narozdíl od domácího výběru.

Dlouhých devět zápasů nedokázali fotbalisté Tomsku zvítězit a nezadržitelně míří do druhé nejvyšší soutěže. V oněch devíti zápasech nedokázali ani bodovat, přesto však stále existuje šance na záchranu. Patnáctý Nalčík není příliš vzdálen, náskok má jen čtyřbodový, což se dá celkem rychle smazat. Ovšem k tomu je potřeba začít sbírat body a to je největší problém Tomsku.

Krasnodar má mnohem jiné starosti, řekněme že příjemnější. Tým bohůžel nedokázal proklouznout do elitní osmičky a na Machačkalu nakonec ztratil propastný bodový rozdíl. Osudným se staly zejména zápasy s Kubání a Těrekem. První zápas ve skupině o udržení hosté zvládli, na domácímhřišti přestříleli Nalčík 3:2 a také proti Tomsku nic jiného než vítězství nepřipadá v úvahu. Výhodou by mohl být fakt, že Krasnodar nemá vůbec co ztratit.

Hosté tedy budou favoritem,dosvědčuje to nejen postavení v tabulce, ale také vzájemné zápasy. V září například dokázal Krasnodar vyhrát v Tomsku vysoko 4:0.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.33 - 3.50 - 1.78
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FK Rostov - Amkar Perm  (neděle 11:15)
V dobré formě hrající Rostov přivítá Amkar Perm a bude chtít stejně jako v předchozích dvou letošní zápasech zvítězit. Perm je sice třináctý, ale jelikož je namočen v boji o sestup, body by se mu hodily.

Po nadějné remíze v Kazani Rostov zvítězil doma s Tomskem a tím zakončil základní část ruské Premier ligy. Se stejným soupeřem, tedy Tomskem, začal i druhou část sezony a výhrou 3:1 si zajistil druhé místo v "dolní" tabulce. Domácí fotbalisté sice nejsou v přímém sestupovém ohrožení, avšak náskok před třináctou příčkou, která znamená jisté komplikace, je pouze pětibodový. Rostov se tedy musí mít na pozoru a nejlépe domácí zápas s Amkarem zvldánout.

Také Perm začal skupinu o udržení tím nejlepším způsobem, tedy výhrou. Z Nižného Novgorodu si odvezl cenné vítězství 1:2. Jeho situace je narozdíl od Rostova složitější, třinácté místo už znamená sestupovou komplikaci a k většímu klidu by se bod hodil. Na půdě Rostova to ale bude hodně složité, Perm tam totiž nikdy nezvítězil.

Rostov má s Amkarem vyrovnanou bilanci, byť poslední dva zápasy výsledkově ovládl. Velmi důležitou roli hraje vždy domácí prostředí, Parm v Rostově nikdy nevyhrál a koneckonců v obráceném případě je to podobé. Až letos dokázal Rostov na půdě Amkaru vyhrát, stačila k tomu jediná branka Adamova.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.20 - 4.40
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Spartak Nalčik - Těrek Groznyj  (sobota 11:00)
Nalčík s Těrekem načnou poslední letošní kolo. Nalčiku jde o vše.

Spartakovci minulé kolo nezvládli. Prohrávali v Krasnodaru 0:2, ale vytáhli se a skore srovnali, nicméně čtvrt hodiny před koncem dostali gól na 2:3 a nakonec stejným skórem prohráli. I nadále se tak potácí na předposledním místě. Nalčiku bude chybět spousta hráčů, brankář Fredrikson, klíčový útočník Koncedalov, zranění Šerijev s Běrchamovem a vykartovaní Džudovič s Bagajevem.

Těrek v minulém kole doma zklamal a bere jen remízu za bezbrankový výsledek se Samarou. Byl to ošklivý zápas, kde se nic nedělo a Čečenci vůbec nic nepředvedli. Navíc Čerčesova nepotěší ani absence klíčového záložníka Pavlenka. Dále bude chybět zraněný Jiránek a otázkou je, zda bude hrát také Vlasov, který má individuální trénink. Oba týmy jsou tak hodně oslabené o své nejlepší hráče. Nedá se očekávat hezký fotbal.

Zápas začne v 11:00 CET a bude ho řídit pan Karasejev z Moskvy.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.25 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Křídla Sovětů Samara - Volga Nižnij Novgorod  (sobota 13:15)
Své poslední utkání v tomto kalendářním roce odehrají také Samara s Volgou. Oba na tom nejsou nejlépe.

Začněme u Volgy. Ta měla doma porazit Amkar, dokonce brzy vedla, jenže kolem 60. minuty dostala ve dvou minutách dva góly a padla 1:2. Nachází se tak na 13. místě, což značí barážová příčka. Nováček z Nižného Novgorodu bude chtít ještě zamakat a dostat se aspoň před Perm, ať se mu lépe dýchá. Lépe se nedýchá určitě vedení klubu, které v týdnu napočítalo peníze, které musí mít na poplacení všech dluhů. Sečteno podtrženo, čítá to pěkných 250 milionů rublů a nikdo Volze už půjčit nechce....

Samařané uhráli v minulém kole pěknou remízu na hřišti Těreku. Co už tak pěkné nebylo, to byl výkon. Nestál za nic. Křídla se tak i nadále potácejí jednu příčku za Volgou. V týdnu v Samaře proběhla nevídaná věc. Sami hráči vyzvali fanoušky, aby pomohli na stadionu s odklízením sněhu. Utkání se totiž nemuselo vůbec odehrát! Další novinkou bude neprodloužení smlouvy s Nejcem Pečnikem, který moc neoslnil. Oba týmy by měly jinak hrát v optimální sestavě.

Zápas začne v 13:15 CET a bude ho řídit pan Kajumov z Moskvy.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.25 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
9.FK Krasnodar311181241:4541
10.FK Rostov31981434:4635
11.Těrek Groznyj31881529:4532
12.Amkar Perm31791522:4030
13.Volga Nižnij Novgorod31841925:4228
14.Křídla Sovětů Samara316101521:4328
15.Spartak Nalčik31591725:4324
16.Tom Tomsk31481920:6120

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
paver

Kubaň Krasnodar - Spartak Moskva 2

Rubiň Kazaň - Dinamo Moskva 2

Spartak Nalčik - Těrek Groznyj 1

Křídla Sovětů Samara - Volga Novgorod 1

Reagovat
smazaný uživatel

Nalčik by mohli zkusit ten Terek poslat do 2 ligy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele