Ruská Premier Liga - preview 33. kola

02.03.2012, 20:24, aktualizováno 06.03.2012, 09:28
Previews
Úvodní jarní kolo ruské ligy zakončí duel Amkaru Perm s Křídly Sovětů. Oba týmy se zatím nacházejí na třinácté a čtrnácté příčce, které znamenají baráž o udržení, chtějí se proto posunout výš.
O titul
Dinamo Moskva - Anži Machačkala  (pondělí 16:30)
Šlágr pondělí! Dinamo, které má ještě šanci na titul, nebezepečný útok a velké ambice vs. bohaté Anži, které má ještě větší ambice, ale větší ztrátu na poháry. K těm se pokusí Dagestánce dotáhnout zkušený a úspěšný kouč Guus Hiddink. Máme se tedy na co těšit!

Začněme u domácích. Nenápadně, ale stejně obratně se bývalý policejní tým dostal do popředí ruské ligy. Tým Sergeje Silkina předvádí pěkný útočný fotbal. Největší podíl na současném postavení má jistojistě duo záložníků Semšov-Samedov, které dalo dohromady spoustu branek a je velkým nebezpečím pro všechny obrany. Za útočné duo Kurányi-Voronin hovoří góly, první 10, druhý 11. To však vedení nestačilo a přivedlo z Kazaně kapitána Nobou, který by měl vystužit střed zálohy. Na křídlo byl právě z Machačkaly doveden maďarský expres Balász Dzsudzsák. Z odchodů stojí za řeč snad jen Andrej Karjaka, který odešel do Volgy.

Machačkala je hit fotbalového světa. Bohatý tým z Dagestánu nelenil a nakupoval i v zimě. V prvé řadě přišel úspěšný trenér Krasnožan, který byl ještě v zimě odejit a nahrazen světoznámým stratégem Hiddinkem. Ten si v Anglii vyhlédl stopera Sambu, který by měl vytvořit duo s mladým Tagirbekovem. Dále se vrátil z hostování brankář Gabulov. Z odchodů stojí za řeč výše zmíněný Dzsudzsák a útočník Tardelli, který se neprosadil a odešel do Kataru. Anži musí na jaře zabrat, jestli chce do pohárů. Minulý rok byl nemastný neslaný a jen tak tak se Dagestánci vůbec dostali do play off. Hiddink musí hlavně zapracovat na psychice hráčů, kteří nebyli s to porážet slabší celky, které podceňovali.

Zápas začne v 16:30 CET a bude ho řídit pan Kazmenko z Rostova na Donu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.20 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Rubin Kazaň - Spartak Moskva  (pondělí 16:45)
Pondělní program zakončí duel ve skupině o titul. Rubin doma přivítá moskveský Spartak. Oba týmy hrají o Evropskou ligu, půjde tedy o hodně.

Domácí v minulém roce neprožili úplně skvělé časy. Střídali lepší okamžiky s horšími, střídali útočníky, ale žádný se nechytil, útok je tedy největší slabinou Tatarů. Tento problém by měl vyřešit příchod snajpra Romana Adamova z Rostova, který dal v této sezoně už skoro 10 branek. Útočnou fázi by měl ještě posílit Davydov z Krasnodaru, který přišel za 3 miliony eur. Naopak klub po dlouhé době opustil kapitán Noboa, který zamířil na západ do Moskvy. Jak Rubin Ekvádorce nahradí? To je ve hvězdách, uvidíme v tomto zápase.

O spartaku nebylo loni moc slyšet, tým pod vedením bývalého reprezentanta Karpina je takovým moskveským tichošlápkem a tím třetím za CSKA a Dinamem, ale to neznamená, že nekouše. Podzimní trojka Lokomotivu a další výhra 2:0 ukazuje, že Spartak nebude v play off žádným otloukánkem. Moskvané budou pravděpodobně sázet na útočné duo Emenike-Welliton, které po příchodu prvního vypadá hodně silně. V bráně by měl stát Ukrajinec Dikáň, který dodá obraně jistotu. Tu posilnil navrátivší se Kudrjašev. Záloha dostala posilu. Z Evertonu přišel Dinijar Biljaletdinov, ten by měl pomoct především v útočné fázi. Na papíře vypadá Spartak silně. Čeká se mohutný útok na pohárovou Evropu.

Zápas začne v 16:45 CET a bude ho řídit pan Bilkov z Nižného Novgorodu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.20 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
CSKA Moskva - Zenit Petrohrad  (sobota 13:00)
Kdo bude mistrem? CSKA? Zenit? Nebo zezadu zaútočí Dinamo? Tuto otázku si klade celá fotbalová společnost v Rusku. Odpověď by mohl dát duel mezi druhým CSKA a prvním Zenitem. Oba týmy si vedly dobře v Lize mistrů, dá se čekat hezký a napínavý fotbal. Máme se na co těšit.

Začněme u domácích. Ti se probili do vyřazovací části Ligy mistrů, kde "vyfasovali" madridský Real. A nevedli si špatně, doma s ním remizovali 1:1. Proti současnému Bílému baletu se jedná o výborný výsledek. CSKA si v minulém roce vedlo slušně. Celý rok se drželo v popředí a předhánělo se se Zenitem o první příčku. Zatím si lépe vede obhájce titulu z Petrohradu, ale šestibodová ztráta po roce 2011 není moc, navíc, když můžou Sluckého borci tento náskok stáhnout na 3 body již v tomto utkání. Co se týče změn v kádru, tak Armějce po dlouhých letech služby opustil fenomenální Vagner, který zatoužil po domovu a vrátil se za zhruba 10 milionů euro do Brazilie. Jeho by měl nahradit mladý Nigerijec Musa, který by měl zastoupit brazilského střelce. Jedná se o drobného rychlého útočníka, přichází z Venla, odkud přišel třeba i Keisuke Honda. Za zmínku stojí také další holandský nákup, z Alkmaaru přišel švédský středopolař Pontus Wernbloom. Ten zařídil CSKA proti Realu v nastavení bod. Mohlo by se jednat o náhradu právě za Hondu, typologicky mají k sobě tito borci blízko...

Zenit je důstojným obhájcem titulu. Obhajuje jej, seč mu síly stačí, zatím to vychází na první místo. Spalettiho svěřenci též válčí v Lize mistrů, dokonce mají lepší výchozí pozici, než CSKA. Doma porazili silnou Benficu 3:2. Jednalo se opravdu o krásný fotbal. Nicméně všechny výsledky a góly zastínil příchod ztraceného chlapce, Andreje Aršavina z Arsenalu. Ten by měl zastoupit zraněného Dannyho, který si pravděpodobně v této sezoně již nekopne, utrhl si vazy v koleni. Dále za zmínku stojí příchod střelce Kannunikova z hostování v Tomsku, nicméně Maxim bude až 2.-3. volbou za kanonýra Keržakova. Odešli Lumb a Puygrenier, první na hostování, druhý nastálo.

Šlágr kola začne v 13:00 CET a bude ho řídit pan Lajuškin z Moskvy. Máme se na co těšit, tak neváhejte a podívejte se na tento duel, který dost možná rozhodne o titulu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 2.95 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Lokomotiv Moskva - Kubaň Krasnodar  (sobota 15:30)
Sobotní program zakončí duel mezi Lokomotivem a Kubaní. Dá se čekat útočný fotbal se spoustou branek. Domácí chtějí do pohárů a Kubaň má zase Lacinu Traorého, který góly doslova přitahuje. Máme se na co těšit.

Domácí Lokomotiv se probojoval do jarní části Evropské ligy, ale po výhře 2:1 a prohře 1:0 vypadl se španělským Bilbaeem, které bude dost možná favoritem na titul. Hlavní zprávou z tábora Železničářů je však příchod reprezentanta Pavljučenka, který se rozhodl nepokračovat v Tottenhamu a vrátil se domů. Je otázkou, jak Lokomotiv svůj útok poskládá, bude snad hrát na 4-5 útočníků? Na dvě nebo tři místa se tu tísní 5 snajprů - Caicedo, Obinna, Syčov, Maicon a Pavljučenko a to ještě odešel Fall. To je z posil zhruba vše, tým by jinak měl zůstat pohromadě, tak jako na podzim. Odešel akorát obránce Rodolfo, který ale už na podzim hostoval doma v Brazílii. Loko by mělo ustálit výsledky, hraje pěkný fotbal, ale mívá výkyvy. Snad se na vrchol sezony připravilo.

V Kubani si dali přes zimu jediný úkol. Udržet stůj co stůj Traorého. Tento úkol splnili, mohou být spokojeni. Navíc vedení prodalo za 3 miliony euro útočníka Davydova do Kazaně a peníze investovalo do koupě arménského Brazilce střílejícího góly za ukrajinský Metalurh Doněck, Marcose Pizzelliho, to je záruka gólů. Útočná fáze vypadá hodně silně, ale co zbytek týmu ? Ten zůstal de facto stejný, jen do obrany přišel hostovat Fin Rotenberg z Dinama. Kubaň bude sázet na sehranost a na Traorého.

Zápas začne v 15:30 CET a bude ho řídit pan Bezborodov z Petrohradu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.50 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad321811361:2665
2.CSKA Moskva321611560:3359
3.Dinamo Moskva32177853:3358
4.Spartak Moskva32169751:3457
5.Rubin Kazaň321510744:2855
6.Lokomotiv Moskva32158950:3453
7.Anži Machačkala321410840:3352
8.Kubaň Krasnodar321481040:3050
O udržení
Amkar Perm - Křídla Sovětů Samara  (úterý 14:00)
První jarní kolo nejvyšší ruské soutěže zakončí duel dvou týmů, které se potácejí na hraně bytí či nebytí v soutěži. Permiči doma přivítají Křídla Sovětů. Čeká se defensivní fotbal s málo brankami.

Začněme u domácích. Ti byli braní jako jasný sestupující, ale soubor vedený pravým křídlem Pejevem tyto predikce vyvrátil a od začátku sezony se nachází kolem desátého až dvanáctého místa. Tedy momentálně je 13., ale jen kvůli tomu, že Volga o víkendu vyhrála. Hlavním cílem pro Rachimovovy chlapce bude urvat právě 12. příčku, aby se vyhnuli baráži. K tomu by měl dopomoci konečně útočník schopný střílet branky. K tomuto účelu byl z Banské Bystrice zakoupen internacionál Martin Jakubko. Ten by se měl na hrotu pohybovat vedle nejlepšího střelce týmu Burmistrova. Další změny týmu se týkaly brány, odešel hrdina minulé sezony Chomutovskij a na jeho místo přišel Gerus z Brijansku.

Křídla v zimě snad nedělala nic jiného, než prodávala a nakupovala. Celkově odešlo 14 hráčů a 6 jich přišlo. Věnujme se spíše těm, kteří přišli, poněvadž zde máme zajímavá jména. Největší bombou je bezpochyb příchod Alexandra Hleba. Tento běloruský reprezentant, který se od přestupu z Arsenalu do Barcelony hledá, se snad v Rusku najde. V jeho poslední štaci v Německu si moc dobré jméno neudělal. Dále přišli spíše mladí borci. Svažov z Dinama, útočník Tshibamba z Larisy (měl by být oporou útoku, Pečnik odešel a Savin to celé nevytrhne) a obránce Golubev z Togliati. Samara se minulý rok potýkala s finančními problémy, a proto její postavení tabulky bylo tak strašné. Tým se celý rok motal kolem posledního místa, až v posledních kolech se modří vyšvihli na současné 14. místo. Uvidíme, jak se jim bude dařit.

Zápas začne v 14:00 CET a bude ho řídit pan Karasev z Moskvy.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 2.95 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Krasnodar - FK Rostov  (pondělí 15:30)
Pondělní program Premier ligy načne souboj klubů, které si to rozdají o deváté místo. Jak Krasnodar, tak Rostov vůbec nepřemýšlejí o nějakém sestupu, jarní částí ligy chtějí projít jako nůž máslem.

Krasnodar se do ligy dostal jako poslední, když Saturn zkrachoval a moc se od něj nečekalo. Menší krasnodarský tým však všem vytřel zrak a do posledních kol se bil o první osmičku, tam mu to o kousek nevyšlo, ale i tak to je velký úspěch. Tým přes zimu své složení takřka neobměnil, jen odešel obránce Kudrjašev zpátky do Spartaku Moskva. Tým tak bude opět spoléhat na kouzla zahraničního dua Joazinho a Movsisjan, které v minulém roce samo zařídilo dohromady 13 branek.

Rostov zažil hrůzostrašný první půlrok. Tým trhal rekordy v obdržených brankách, obdržených červených kartách a vůbec všem špatném. Navíc Rostované spadli na poslední místo. Ke konci minulého roku se však žlutí sebrali a najeli na vítěznou šňůru, která tým zastavila na pěkném 10. místě. A to jep řesně cíl i pro jaro, zůstat v první desítce. Přes zimu se z Rostova spíše odcházelo. Namátkou: Adamov (Kazaň), Cholchov (Tavrija), Rebko (Tomsk). Naopak z Dinama hostuje zkušený zadák Kolodin.

Zápas začne v 15:30 CET a bude ho řídit pan Meškov z Dmitrova.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.10 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Těrek Groznyj - Tom Tomsk  (sobota 11:00)
Vážení přátelé, po zimní přestávce se opět hlásí nejvyšší ruská soutěž, Premier Lliga. Jarní část načne duel Těreku s Tomskem. Čečenci se chtějí rychle zachránit, kdežto Uralané mají již jen malou šanci na setrvání v lize. Čeká nás zajímavý duel.

Začněme u Tomičů. Ti se v minulém roce moc nepochlapili. Ligu začali sice dobře, ale postupem času forma odcházela, až nakonec žádná nebyla a chudý tým z Uralu málem zbankrotoval. Do celé situace se zapojil dokonce prezident Vladimír Putin a klub dohraje ligu za pomoci dvou firem, Rozněft a Gazpromněft. Ruku v ruce s finančními problémy muselo vedení Tomi řešit hráčské obsazení, podařilo se získat kvalitního středopolaře Rebka, obránce Ivanova, ale největší posilou je hostující mladíček Mahmudov ze Spartaku, ale odešel útočník Kannunikov a brankář Pesjakov (nahrazen Petrem Vaškem), obrovské opory podzimu. Právě Mahmudov by měl Tomiče nasměrovat k záchraně. Za zmínku stojí ještě příchod útočníků Chazova a Portňagina, kteří by měli obstarat góly, které zoufale chybí. Na papíře to vypadá moc dobře.

Těrek vstupoval do této sezony s velkými ambicemi, s trenérem Gullitem a s velkým rozpočtem, ale na rozdíl od kolegů v Dagestánu se mu moc nedařilo. Jako první to odskákal právě Ruud Gullit a Čečenci museli skousnout boj o záchranu. Situace se má tak, že Těrek má náskok jednoho bodu na barážové příčky. V Grozném bylo přes zimu docela ticho po pěšině, tým pouze přivábil polského středopolaře Rybuse a zkušeného ruského záložníka Lebeděnka, ale impotenci v útočné fázi nevyřešil.

Zápas začíná v 11:00 CET a bude ho řídit pan Nikolajev z Moskvy.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.37 - 4.10 - 9.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Volga Nižnij Novgorod - Spartak Nalčik  (sobota 11:00)
Společně se souběžně hraným duelem v Tomsku načnou ligu také v Nižném Novgorodu, domácí Volga přivítá nalčický Spartak, oběma týmům teče do bot, oba musí bodovat stůj co stůj.

Volga vstoupila do své nováčkovské sezony nebojácně a od začátku předváděla sympatický fotbal, ten však přestala v půlce roku produkovat a šlo to s ní z kopce. V současnosti se drží na 14. místě o příčku výše, než její soupeř z Nalčiku. Vedení klubu si přálo tým zkvalitnit na všech postech a proto dale vale Španělu Crosasovi a přivedlo místo něj výborného záložníka Karjaku z Dinama, kde Andrej moc nehrál. Obranu vystuží hsotující Bendz z Krasnodaru a do brány se vrací navrátivší se Kočenkov. Volga se tedy vydala cestou zkušeného jádra a mladého zbytku. Hráči jako Adžindžal nebo Tursunov by měli tým vést k lepším výsledkům než doposud.

V Nalčiku to není o moc lepší než v Nižném Novgorodu. Nicméně nálada je bojovná, trenér Tašujev se v týdnu nechal slyšet, že jeho tým bude bojovat do poslední možné chvíle a nedá svou kůži lacino. Levně ji však dával v minulém roce. Ke hře Nalčiku není moc co říkat, snad jen: hrůza. Totální beznaděj a bezmoc s čímkoli hýbnout dala za výsledek sooučasné patnácté místo v tabulce. Špatnou obranu by měl osvěžit zkušený zadák Chaguš, který by měl brousit zejména pravou lajnu a přihrávat na góly novému útočníkovi Fominovi, který zde hostuje do konce sezony.

Zápas začne v 11:00 CET a bude ho řídit pan Malyj z Volgogradu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 2.90 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
9.FK Krasnodar321191241:4542
10.FK Rostov32991435:4736
11.Těrek Groznyj32881629:4832
12.Amkar Perm327101523:4131
13.Křídla Sovětů Samara327101522:4331
14.Volga Nižnij Novgorod32842025:4328
15.Spartak Nalčik32691728:4327
16.Tom Tomsk32491920:6121

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (41)

Přidat komentář
smazaný uživatel

myslíte si že bude anži v EL?

Reagovat
smazaný uživatel

Tuto sezonu to je tak 50/50, ale spíše ne, příští sezonu určitě, možná i LM

Reagovat
niflheim

Co vůbec ten Dzsudzsák? Sledoval ho někdo?

Reagovat
smazaný uživatel

V Dinamo se zatím nechytil, sedí na lavičce

Reagovat
smazaný uživatel

To je vúl :/ načo sa do toho Ruska vôbec trepal :(

Reagovat
Y.Cabaye
Reagovat
smazaný uživatel

Tomsk nie je na Urale ale na Sibiri :P

Reagovat
fenixLFC

ehm, to nevadi, ze zapas cska-zenit bude pisskat typek z moskvy?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevadi, vetsina kvalitnich ligovejch rozhodci je bohuzel prave z Moskvy a Moskevsky oblasti.

Reagovat
fenixLFC

hm, vlastne ma napadlo, ze z moskvy je viacej klubov, tak ze ci by to nebola skor nevyhoda

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte někdo, zda bude Nova Sport vysílat i na jaře zápasy Ruské ligy? V programu to zatím hledám marně...

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, tak už to dali do programu, dnes ve 13 CSKA - Zenit

Reagovat
božský John

To bude výbornej zápas

Reagovat
stas87

skoda ze neuvidim zenit

1-1,za hostov sava

Reagovat
kubys

Dneska hned taková mrda a já to neuvidím.

Reagovat
smazaný uživatel

kde se dá sledovat?

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutecna demence nechat krejt dva zapasy CSKA - Zenit ve fotbale a hokeji zaroven

Reagovat
smazaný uživatel

sorry, to mel bejt novej prispevek

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutecna demence nechat krejt dva zapasy CSKA - Zenit ve fotbale a hokeji zaroven

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím správně že má CSKA v bráně borce kterému je 16 roků?

Reagovat
smazaný uživatel

Vidis, je to brankar z juniorky.

Reagovat
smazaný uživatel

Už jsem se bál, že ten začátek s ním "zamává", ale nepůsobil špatně, uvidímce co druhý poločas

Reagovat
smazaný uživatel

mi se prvni polocas libil druhy uz sem nestihnul. Mohlo by z neho neco byt nebo je to jen takove nahradni reseni?

Reagovat
stas87

kukam to od 65 minuty,hned potom co zenit dostal gol a pride mi ze zenit ten gol na 3-2 ani dat nechce...zadrbane brejky,nulova bojovnost..

Reagovat
smazaný uživatel

Tagirbekov je mladý? Jako tohle spojení bych bral u hráčů tak do 21 let Anji!

Reagovat
smazaný uživatel

Eťák tyčka

Reagovat
smazaný uživatel

To budu zas golove hody

Reagovat
LAM

Není mi jasná jedna věc furt se jenom mluví jak Anži kupuje hvězdy ale já když se dnes kouknu na sestavu tak opravdová hvězda je tam jenom Eto a Hidding tak teda nevim co je na tom pravdy.Ten tým by potřeboval kvalitnější hráče pokud chce ligový titul a hrát dobře v LM.To znamená že jetě potřebují v létě získat 1velmi kvalitního bránce 2záložník a 1útočníka aby mohly se mohly opravdu vyšvhnout vysoko

Reagovat
smazaný uživatel

Zirkov, Boussoufa nebo Roberto Carlos nic?

Reagovat
LAM

Ani náhodou srovnej to s hráči jak Iniesta,Alves,Ozil atd.. Navíc Zirkov byl dřív obraně není to konstruktivní záloha,Carlos ten už má nejlepší dávno za sebou možná ten Boussoufa ale ten tým potřebuje daleko víc teda aspoň pokud chtějí být tak úspěšní jak tehdá tvrdil právě Carlos.

Reagovat
kubys

Ty vole, kdy dřív byl v obraně ty hlavo? Původem je to křídlo.

Reagovat
kubys

Jako je mi jasné, že narážíš na EURO 2008 a proč ho kupovala Chelsea, ale tahle argumentace je vtipná.

Reagovat
smazaný uživatel

Zirkov byl kridelni zaloznik az pak v repre ho stahli na beka.... A jestli jako "opravdovou hvezdu" beres ty uplne top hrace jako je Iniesta, tak o tom nikdo (nastesti) nemluvi. Ale v tom pripade zapomen i na Etoa jako "opravdovou hvezdu".

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Juciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Reagovat
smazaný uživatel

nejhorší asi Eťák, dneska mu to nešlo. Slušnej Juciel, gol si zasloužil, a Samba v zadu neskutečná skála, Jen tak dál

Reagovat
smazaný uživatel

Jucilei,Boussoufa,Samba --> nejlepší přestupy RPL této sezony

Reagovat
smazaný uživatel

Jucilei,Boussoufa,Samba --> nejlepší přestupy RPL této sezony

Reagovat
smazaný uživatel

Omlouvám se za double post, zlobí mi wifi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Anži námdnes jak si vytřela zrak jinak v článku je chyba né ? Rachimov netrenuje Perm snad né?! ale Božovič

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele