Ruská Premier Liga - preview 4. kola

03.04.2010, 09:13, aktualizováno 04.04.2010, 08:40
Previews
Rubin hraje na půdě Saturnu a může se dotáhnout na desetibodový Nalčik. Tomsk přivítá Spartak, Těrek zase zdecimovanou Samaru. Šlágrem kola bude moskevské derby mezi Lokomotivem a Dinamem...
Tom Tomsk - Spartak Moskva  (neděle 09:30)
Spartak Moskva bude navazovat na cenné vítězství v derby proti Lokomotivu na půdě sibiřského Tomi Tomsk. Červenobílé nečeká žádná procházka růžovým sadem, domácí jsou považováni za černého koně soutěže. Avšak straší je jeden statistický fakt, proti Spartaku z deseti vzájemných zápasů uhráli pouze tři remízy. Naposledy odletěli z Moskvy s výpraskem 0:5.

Sibiřané nedávno ze Spartaku Moskva vzali na hostování spící talent Alexandra Prudnikova. Urostlý útočník ale v neděli stejně jako Ivanov nenastoupí, je to součásti dohody mezi oběma kluby. V sestavě Tomsku nebude chybět běloruský kanonýr Sergej Kornilenko, který hlásí návrat po zranění kolena. Karetní trest vypršel Džiojevovi a Klimovovi. V trestu je pouze Korejec Kim Nam-Ill.

Spartak má v dosavadním průběhu Premier Ligy na kontě o dva body méně, než šestibodový Tomsk, ale v nohách mnohem náročnější los. Stínem vítězství červenobílých v minulém kole nad Lokomotivem je zranění Brazilec Wellitona. Trenér Tomi Valerij Nepomjaščij si ale nemyslí, že bude Spartak oslaben. "Minulý rok v Tomsku Alex s Wellitonem hráli a remizali jsme. V odvetě v Lužnikách Welliton chyběl a prohráli jsme 0:5."

Trenér Tomsku se velkého jména Spartaku nebojí a slibuje od svých svěřenců útočný fotbal. "Remízu bych neodmítl, ale budeme hrát na vítězství," prohlásil Nepomnjaščij.
Tom Tomsk - pravděpodobná sestava:
Parejko - D. Smirnov, Džiojev, Jokić, Skobljakov - Mičkov, S. Kovalčuk - Klimov, K. Kovalčuk, Charitonov - Kornilenko.
Spartak Moskva - pravděpodobná sestava:
Džanajev - Paršivljuk, Jiránek, Suchý, Makejev - Šešukov, Ibson - Baženov, Alex Jakovlev - Ari.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.85 - 3.12 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Těrek Groznyj - Křídla Sovětů Samara  (neděle 12:00)
Dosud neporažený Těrek Groznyj přivítá na stadionu Sultana Bilimchanova Křídla Sovětů Samara. "Krysy" v letošním ročníku ještě neuhrály ani bod.

Čečenci vstoupili do této sezony venkovní výhrou proti v Novosibirsku a následnými remízami s Rostovem a na půdě mistrovské Kazani. Slušný vstup se pokusí Těrek stvrdit se Samarou, proti které je jasným favoritem a do karet mu hraje i žádná vynucená absence v týmu.

Samara je v naprosto odlišné situaci, hosté nezískali ani bod a do Grozného odjíždí v pozici outsidera. Pozitivní zprávou je alespoň povolení přestupů a následné mohutné posílení kádru, který se ale budou muset nějaký čas sehrávat. Potvrdila to domácí porážka 2:3 s Tomskem, kdy už se v sestavě objevilo několik nových tváří. Hosté do Čečenska přicestují bez zraněných Ivanova a Adžindžala, do rezervy byl pak přeřazen kvůli nadváze a neplnění tréninkových povinností legionář Leilton.
Těrek Groznyj - pravděpodobná sestava:
Dikan - Ucijev, Ferreira, Omeljančuk, Jatčenko - Georgjiev, Mauricio, Lachjalov, Kobenko - Bracamonte, Asildarov.
Křídla S. - pravděpodobná sestava:
Cygan - Chozin, Belozerov, Taranov, Budylin - Bober, Callagov, Petrovic, R. Adžindžal - Stavpec, Savin.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.75 - 6.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Saturn - Rubin Kazaň  (neděle 14:30)
Úřadující šampión Rubin přijíždí za Saturnem, který v této sezóně ještě nevyhrál. Na tento souboj by mělo dohlížet okolo tisícovky policistů kvůli hrozbě teroristických útoků. Těsně před zápasem bude hledat čtyřiadvacet psovodů se psy možné výbušniny.

Právě v Ramenskoje získal Rubin svůj první titul v roce 2008, ovšem tentokrát hosté nemohou čekat vřelé přijetí, protože v případě prohry se černomodří můžou ocitnout v sestupovém pásmu. A to zrovna není přesně to, s čím by Andrej Gordějev před zahájením sezóny počítal.

"Lidi máme stejné, atmosféra je stejná," řekl Nachušev na oficiálních stránkách klubu. "Čekáme návrat marodů, kteří nám v naší hře chybí. A špatný start může být něco jako psychický doping. Ano, v neděli hrajeme s šampiónem. Ano, statisticky jsou bitvy s Rubinem na naší půdě těžké. Ale už v minulém kole Těrek ukázal, že se proti Kazani hrát dá."

"Rubin je v této sezóně silný hlavně týmovou hrou. Něco takového, co se dělo loňskou sezónu, kdy Dominguez mohl sám rozhodnout zápas, už nefunguje. Kazanci hrají jinak, v těch zápasech, které jsem měl možnost shlédnout, se vyčleňoval Bucharov," prohlásil kapitán mimozemšťanů Antonín Kinský. "Letos Rubin může opět získat titul, ovšem bude to mít o dost složitější, než to měl loni a předloni. Tuto sezónu jsou konkurenti také dost silní. Ale o tom, že Kazaň bude bojovat o titul, nikdo nepochybuje."

Saturn pro tento zápas bude postrádat zraněné Kovela, Kuzmičeva, Machmudova, Parfenova a Topiče.

Co se týče Rubinu, dobrou zprávou pro fanoušky kazaňského klubu je, že se do sestavy vrací Sergej Semak. Ten, společně s Fatihem Tekkem a Vitalijem Kališinem, začal trénovat s celým týmem. Chybět naopak budou Gekdeniz, Rjazancev, Šaronov, kteří jsou zranění a Sibaya, který je nemocný.
FK Saturn - pravděpodobná sestava:
Kinský - Angbwa, Gračev, Halilovic, Nachušev - Ivanov, Němov, Jevsejev, Karjaka, Bojarincev - Kiričenko.
Rubin Kazaň - pravděpodobná sestava:
Ryžikov - Kalešin, Orechov, César Navas, Ansaldi - Galiulin, Murawski, Noboa, Kasajev - Bucharov, Tekke.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.50 - 3.15 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Lokomotiv Moskva - Dinamo Moskva  (neděle 17:00)
Moskevský souboj dvou kandidátů na medaile je po odložení duelu CSKA s Petrohradem jednoznačným tahákem čtvrtého kola ruské Premier Ligy.

Dinamo má návratem uzdraveného kapitána Denise Kolodina vyprázdněnou marodku. Opora hostí se podle všeho postaví do obrany vedle Epureana. Jen na lavičce bude Fernandez, který v minulém kole proti Zenitu Petrohrad (1:2) nepůsobil dvakrát jistým dojmem. Spolu s návratem defenzivního záložníka Chochlova do sestavy, by to měly být jediné dvě změny oproti předcházejícímu ligovému duelu.

Dinamo má za sebou velmi náročné zápasy proti Spartaku, CSKA a Petrohradu, ze kterých vytěžilo slušné čtyři body.

Se stavem marodky nemohou být spokojeni domácí. Loko bude postrádat Jefimova, Kambolova, Wagnera, Rodolfa a Minčenkova. Další věc, která Železničářům nedělá radost, jsou aktuální výsledky mužstva. V prvních třech kolech svěřenci trenéra Semina uhráli tři body a to díky vítězství nad zdecimovanou Samarou. S konkurenty v boji o medaile Spartakem a Rubinem Lokomotiv prohrál.

"Nebudu lhát, bude to pro mě zvláštní utkání. Zápasy proti Lokomotivu jsou pro mě principiální. Navíc je to derby klubů, které bojují o nejvyšší umístění. Pokud to všechno sečtu, principiální nebude jen pro mě, ale pro všechny účastníky zápasu," řekl záložník Dinama Moskva Alexandr Samedov, který v letech 2005 až 2008 hájil barvy Lokomotivu.
Lokomotiv Moskva - pravděpodobná sestava:
Guilherme - Kuzmin, Asatiani, Baša, Janbajev - Dujmovič, Tarasov - Odemwingie, Alijev, Glušakov - Syčjov.
Dinamo Moskva - pravděpodobná sestava:
Gabulov - K.Kombarov, Fernandez, Kolodin, D.Kombarov - Samedov, Wilkshire, Chochlov, Česnauskis - Voronin, Kokorin.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 2.85 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Amkar Perm - Sibir Novosibirsk  (sobota 10:00)
Právě zápas Amkaru se Sibirem už ve dvanáct hodin moskevského času zahajuje čtvrté kolo ruské nejvyšší soutěže.

Oba dva týmy mají problémy s proměňováním šancí. Skóre Amkaru je 1:1 a Sibiru 1:5. Navíc Novosibirsk v této sezóně nepoznal, jak chutná vítězství. Fandové mohou jen doufat, že uralsko-sibiřský duel nebude nudným zápasem a uvidí víc než jednu vstřelenou branku.

V případě vítězství o více než jeden gól Sibir přeskočí v tabulce Perm. Hostům však bude chybět zraněný kapitán Alexandr Medveděv. Zdravotní prohlídka třiatřicetiletého útočníka objevila poranění stehenního svalu. Medveděv předpokládá, že by měl být fit na čtvrtfinále Ruského poháru proti Luč-Energii.

Trenér Sibiru Igor Kriušenko může pro tento zápas počítat s obráncem Dmitrijem Mološem, který si natrhl oční víčko v duelu proti Nalčiku. Bez debat je i nasazení obránců Denise Buchrjakova a Jegora Filipenka. Buchrjakov se zranil na tréninku před zápasem se Spartakem Nalčik a Filipenko se zranil během zápasu.

Marodka Permu je pořád plná. Topču si po chirurgickém zákroku v Německu nezatrénuje minimálně čtyři týdny. Individuální plán mají Grišin, Usminskij, Sirakov a Kalašnikov. Takže v tomto zápase se Amkar bude muset spoléhat na stejné hráče, kteří hráli i minulé kolo.
Amkar Perm - pravděpodobná sestava:
Narubin - Fedoriv, Bělorukov, Popov, Gaál - Pejev, Novakovič, Dědečko, Sokolov - Volkov, Kušev.
Sibir Novosibirsk - pravděpodobná sestava:
Solosin - Klimavičjus, Filipenko, Vychodil, Mološ - Zinovjev, Šulenin, Makarenko, Čížek - Blizňuk, Degtrajev.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.40 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Anži Machačkala - Alania Vladikavkaz  (sobota 14:15)
Kavkazské derby, kterých mimochodem nebude v letošní sezóně málo, slibuje úchvatnou podívanou.

Anži si nemůže dovolit hrát doma nudný fotbal, což potvrdil i zápas s CSKA, který se odehrál před týdnem. Alania se zase musí revanšovat svým fandům za nudnou remízu s Amkarem. Oba dva týmy se nachází těsně nad sestupovým pásmem, a proto je ztráta bodů pro tyto celky luxus, který si nemohou dovolit.

Machačkalský tým vede de facto Gadži Gadžijev, ovšem oficiálně zůstává Anži bez hlavního trenéra. Gadžijev a jeho zástupce Gusin nestihnou před výkopem podepsat smlouvu, a kvůli tomu nebudou moct zasednout na lavičku týmu. Hráče bude dirigovat Arsen Akajev. Gadžijev tak potřetí za sebou zůstane na tribuně. Tato prekérní situace by se měla dořešit příští týden.

Alania se připravuje k zápasu bez útočníka Sergeje Dadu a obránce Francesca Zuely, kteří mají individuální plán. Chybět bude taktéž Aslan Mašukov, jenž se po operaci ještě nerozloučil s berlemi. Vladikavkazci jsou připravení dopsat rumunského záložníka Floresca na soupisku, jakmile dostanou jeho transfer kartu.
Anži Machačkala - pravděpodobná sestava:
Abajev - Šukjurov, Pekovič, Tagirbekov, Kvirkvelija - Corajev, Bakajev, D.Ivanov, Chodžava, Strelcov - Holenda.
Alania Vladikavkaz - pravděpodobná sestava:
Chomič - Mamah, Gnanou, Ivanov, Da Costa - Stojanov, Kirillov, Čočijev, D.Bazajev, G.Bazajev - Nizamutdinov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.10 - 3.55
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Spartak Nalčik - FK Rostov  (sobota 16:30)
Kavkazský Spartak Nalčik zažívá nejlepší vstup do ruské Premier Ligy ve svojí krátké elitní historii, trenér Jurij Krasnožan ale zůstává zdrženlivý a upozorňuje před silou FK Rostov, s nímž se jeho svěřenci utkají v sobotním utkání čtvrtého kola.

"Nemyslím si, že jsme lídry. Tři kola jsou málo, abychom takhle mohli mluvit. Někdo hrál s debutanty Premier Ligy, někdo zase s kandidáty na medaile," nepodléhá Krasnožan zbytečné euforii. Jeho Nalčik zatím v úvodních třech kolech prověřili pouze nezkušení nováčci.

Ambiciózní Rostov vedený koučem Protasovem bude pro Nalčik první vážnější zkouškou a kormidelník Nalčanů si jeho toho plně vědom. "Rostov má v kádru velký potenciál a může všechny překvapit. V sestavě má všechny posty zdvojené, hrají tam skutečně zářiví hráči."

Rostovčané si zvedli náladu v minulém kole hladkým vítězstvím nad zdecimovaným Saturnem a se čtyřmi body jsou desátí. Otazník visí nad startem útočníka Akimova.

Branku hostů bude hájit bývalý hráč Nalčiku Dejan Radič. "V sobotu nás čeká utkání s týmem jednoho z nejlepších trenérů v Rusku Jurije Krasnožana. Hráči Spartaku spolu hrají velmi dlouho. Obrana je nejlepší řadou jejich týmu, je velmi dobře organizovaná a zřídka chybuje. Nalčik má výborné fotbalisty, bude to těžké, ale pokusíme se odvézt body," řekl srbský brankář.

"V Nalčiku jsem působil tři roky a doufám, že mě fanoušci přijmou dobře. Minulý rok se mi docela dařilo. Opustit skvělý kolektiv pro mě nebylo lehké. Vedení klubu s úsilím drží mužstvo v Premier Lize a já klubu z celého srdce přeju, aby v ní zůstal."
Spartak Nalčik - pravděpodobná sestava:
Fredrikson - Kisenkov, Džudović, Amisulašvili, Filatov - Leandro, Koncedalov, Geterijev, Siradze, Gogua - Djadjun
FK Rostov - pravděpodobná sestava:
Radič - Čerkes, Ghionea, Okoronkwo, Andželkovič - Kalačjov, Kulčij, Gatcan, Pavlenko, Lebeděnko - Adamov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.00 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Spartak Nalčik32104:17
2.Rubin Kazaň32103:07
3.Zenit Petrohrad32104:27
4.CSKA Moskva32103:17
5.Tom Tomsk32015:36
6.Těrek Groznyj31203:15
7.Spartak Moskva31113:34
8.Dinamo Moskva31112:24
9.Amkar Perm31111:14
10.FK Rostov31112:34
11.Lokomotiv Moskva31024:43
12.Alania Vladikavkaz30212:32
 FK Saturn30212:32
14.Anži Machačkala30121:31
15.Sibir Novosibirsk30121:51
16.Křídla Sovětů Samara30032:70
Zbývající zápasy
03.04. 12:00CSKA Moskva - Zenit Petrohrad (zápas odložen)

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Samara by mohla v Groznyj, když bude mít krapet štěstí uhrát bod

Reagovat
smazaný uživatel

Ani náhodou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele