Ruská Premier Liga - preview 4. kola

10.04.2009, 08:04, aktualizováno 12.04.2009, 08:42
Previews
Tahákem nedělního programu a vlastně i celého kola je jednoznačně moskevské derby mezi CSKA a Lokomotivem. O návrat do čela soutěže se pokusí Zenit, který doma přivítá Perm, v souboji zatím špatně hrajících týmů se střetnou Spartak Nalčík a Saturn...
Křídla Sovětů Samara - FK Chimki  (pátek 16:00)
Souboj Davida a Goliáše přinese páteční předehrávka ruské Premier Ligy. Stadion Metallurg bude svědkem utkání mezi domácí Samarou a hostujícími Chimkami. Na tomto stadionu se spolu oba celky utkaly naposledy, samarské mužstvo tehdy hladce zvítězilo 3:0.

O favoritovi tohoto utkání není pochyb, Křídla budou chtít napravit nešťastnou porážku proti Lokomotivu Moskva, zvlášť, když toto utkání podle názoru trenéra Sluckého ovlivnil neodpískanou penaltou na Kollera sudí Vitalij Doroščenko. Celkově však v Samaře musí být s šesti uhranými body spokojeni.

Mírné vrásky na čele přidělalo kormidelníkovi Sluckému poměrně vážné zranění stabilního člena obrany Budylina. Posila ze Spartaku Moskva Roman Šiškin však ve svém premiérovém utkání za Samaru ukázal, že může být dobrou náhradou.

FK Chimki po dvou relativně slušných výkonech proti silným moskevských celkům zklamalo minulý týden proti Rostovu, když na domácím hřišti svěřenci ambiciózního muže Konstantina Sarsaniji prohráli 0:1. Dosud uhrály Chimki pouhý bod a jsou na tom spolu s Nalčikem nejhůře ze všech týmů v soutěži.

Hostům bude chybět záložník Oleg Samsonov, který se pomalu zotavuje z vážného zranění, které si přivodil v zimní přípravě. Po zranění se jim naopak vrací další bývalý hráč Zenitu Petrohrad - Ilja Maximov a fit je i obránce Jovanovič, který si během utkání s Rostovem stěžoval na bolesti zad.
Křídla S. - pravděpodobná sestava:
Lobos - Šiškin, Belozerov, Jarošík, Leilton - Savin, Bober, Adžindžal, Kulik, Kalačev - Koller
FK Chimki - pravděpodobná sestava:
Berezovskij - Strelcov, Rotenberg, Trivunovič, Jovanovič - Nikoforov, Cvetkovič, Budjanskij, Blatnjak - Nizamutdinov, Antipenko.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.42 - 3.60 - 7.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Moskva - Spartak Moskva  (sobota 12:00)
Spartak Moskva se utká s nepopulárním městským rivalem FK Moskva. Proč nepopulárním? Červenobílí s ním v minulé sezoně uhráli pouze bod a celkově ho porážejí jen zřídkakdy. Spartak ale musí hodit statistiky za hlavu, dvě klopýtnutí v úvodních čtyřech kolech si tým s ambicemi na titul nemůže dovolit.

Proti útočně laděnému Spartaku se postaví Božovičův beton. Fotbalisté FK Moskva jsou pod novým trenérem Miodragem Božovičem podle očekávání vzadu pevní, v útoku to ale skřípe, zatím se jim nepodařilo vsítit ani jednu branku a v posledním utkání proti Kazani se navíc za celé utkání dostali do jediné šance. Není se tak čemu divit, že Moskva má na kontě pouhé dva body a dělí se s Amkarem o třinácté místo.

Obranou tvrz domácích se pokusí překonat ofenzivně laděný Spartak, který si na stadion Eduarda Strelcova přiveze i dobrou náladu, která v týmu panuje po vítězství nad Spartakem Nalčik 2:1. Na pozoru budou granátově-červení především před útočníkem Wellitonem, který je v úvodních kolech největší oporou Spartaku Moskva, celkově je však přínos Brazilců pro nejslavnější moskevský klub jednoznačně kladný, vždyť právě trio Welliton, Alex, Carioca v nadsázce prakticky samo zařídilo tři body proti Nalčiku.

Ve Spartaku teď doufají, že stejný přínos budou mít kanárci i proti FK Moskva, další zaváhání týden po dobrém výkonu si hráči Spartaku Moskva nemůžou dovolit. Uvidíme, zda se poučili z předešlých chyb. Pro připomenutí, v úvodním kole červenobílí předvedli sympatický výkon proti favorizovanému Zenitu, hned v kole následujícím je ale sestřelil z oblaků nováček Kubaň Krasnodaru...

Domácím "měšťanům" budou chybět obránce Šešukov a útočník Marenič, fit je naopak Da Costa (vynechal minulé utkání) a Krunič (v týdnu měl zdravotní potíže). Spartak znepokojuje opětovné zranění mladičkého levého beka Makajeva, v základní sestavě by ho měl nahradit Kudrjašov.
FK Moskva - pravděpodobná sestava:
Ževnov - Nababkin, Epureanu, Okoronwko, Da Costa - Samedov, Rebko, Krunič, Česnauskis - Bracamonte, Jakubko.
Spartak Moskva - pravděpodobná sestava:
Pletikosa - Paršivljuk, Jiránek, Fathi, Makajev - Bystrov, Carioca, Ryžkov, Sajenko - Alex - Welliton
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.00 - 3.00 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Těrek Groznyj - Rubin Kazaň  (sobota 12:45)
Jedním z taháků čtvrtého kola ruské ligy je souboj největšího překvapení prvních kol Těreku Groznyj s úřadujícím mistrem Rubinem Kazaň.

Největší senzací úvodních tří kol jsou jednoznačně fotbalisté Těreku Groznyj, spolu se Zenitem uhráli v lize nejvíce bodů - sedm a před čtvrtým kolem se dělili o první místo. Ambiciózní mužstvo z čečenské metropole, které se netají pohárovými ambicemi, minulý týden zdolalo na domácím hřišti silné Dinamo Moskva. Právě horká domácí půdě je největší zbraní Těreku, neúnavní fanoušci ženou svůj tým k heroickým výkonům a v sobotu by měl být stadion zaplněn do posledního místečka.

Do Čečenska totiž přicestuje mistr z Kazaně a očekává se, že tým Kurbana Berdyjeva zvolí defenzivní taktiku, trenér Rubinu totiž ctí pravidlo, že bod z venku je dobrý. Nicméně mistr v minulém kole zaváhal doma proti FK Moskva a třetí klopýtnutí v řadě by již bylo alarmující. Necháme se tady překvapit, s čím vyhlášený taktik přijde.

Opatrný přístup k utkání se koneckonců očekává od obou stran, rozhodnout tak mohou standardní situace. Na straně domácích je výborně kope "bulharský Beckham" Blagoj Georgiev, na straně hostů zase Alejandro Domínguez. Právě navrátivší se Argentinec ze Zenitu Petrohrad byl nejlepším hráčem Kazaně v minulém utkání.
Těrek Groznyj - pravděpodobná sestava:
Dikaň - Zabavnik, Cléber, Illiev, Miščenko - Gvazava, Džabrajlov, Omeljančuk, Georgiev - Pancu, Prudnikov.
Rubin Kazaň - pravděpodobná sestava:
Ryžikov - Kalešin, Navas, Šaronov, Ansaldi - Rjazancev, Sibaya, Semak, Karadeniz - Domínguez, Bucharov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.00 - 2.90 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Dinamo Moskva - FK Rostov  (sobota 15:00)
Dinamo Moskva se pokusí po zaváhání na hřišti Těreku Groznyj opět naladit na vítěznou šňůru proti dosud neporaženému Rostovu.

Největší událost posledních měsíců se v Dinamu neudála na hřišti, ale mimo něj. Banka VTB koupila 74 procent akcií výměnou za dluhy, které u ní moskevský klub měl. "Podpis smlouvy dává hráčům důvěru v budoucnost, má to samozřejmě pozitivní dopad na atmosféru v týmu," prohlásil kapitán Dinama Dmitrij Chochlov. Tato banka zachránila Dinamo v roce 2006 před krachem.

V sobotu to pravděpodobně bude hra kočky s myší. Dinamo bude muset podle všeho hrát proti Rostovu do plných, což mu moc nesvědčí. Hostující trenér Dolmatov si zakládá na pevné obraně a nováček se tak může chlubit pouhou jednou inkasovanou brankou v dosavadním průběhu ruské ligy. Obranu Rostovu naposledy marně dobývaly Chimki v minulém kole, odkud si Rostov přivezl důležité tři body. Otázkou je, jak se hosté vypořádají se ztrátou dvou stabilních členů základní sestavy Gatskana a Petroviče. Fit je naopak gólman Gerus, kterého minulý týden více než obstojně zastoupil Mandrykin.
Dinamo Moskva - pravděpodobná sestava:
Gabulov - Wilkshire, Fernández, Kolodin, Granat - K.Kombarov, Dimidko, Chochlov, D.Kombarov - Kokorin, Keržakov
FK Rostov - pravděpodobná sestava:
Gerus - Čerkes, Živanovič, Rožkov, Andželkovič - Lebeděnko, Kulčij, Hong Yong-Jo, Slivič, Osinov - Achmetovič
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Kubaň Krasnodar - Tom Tomsk  (sobota 17:15)
V sobotním utkání v Krasnodaru se utkají dva kandidáti na sestup, domácí Kubaň vyzve Tom Tomsk. Role favorita je přisuzována domácímu týmu, který zde před několika týdny dokonce zaskočil favorizovaný Spartak Moskva.

Kubaň má zatím na kontě tři body za vítězství proti již zmíněnému Spartaku, venku žlutozelení strádají, v úvodním kole jasně podlehli Rubinu a naposledy nestačili Saturnu. Největší síla svěřenců nezkušeného trenéra Sergeje Ovčinnikova tak bude v domácím prostředí, kde Kubaň energicky podporuje takřka plný stadion.

Zvláštní pozornost bude muset obrana Tomsku věnovat Alanu Kasajevovi, kolem kterého se trhl velký humbuk, mladičký záložník tvoří ve spolupráci s Dramanim a Traorém silné ofenzivní trio, na které nováček spoléhá.

Tomsk v dosavadním průběhu soutěže uhrál rovněž tři body a také proti moskevskému gigantu. Ve druhém kole senzačně zdolal CSKA na jeho hřišti 1:0. Na překvapivé vítězství ale nedokázal navázat proti Zenitu Petrohrad, proti kterému dostal lekci a prohrál rozdílem třídy. Trenér Tomsku Valerij Nepomnjaščij uznal, že Zenit je někde jinde a proto nemůže hráčům nadávat. Proti Krasnodaru má jeho tým nepochybně větší šanci bodovat.

Tomsk do Krasnodaru přicestuje bez mladého útočníka Djadjuna, který si v utkání se Zenitem poranil stehenní sval, to by však neměl být pro hosty větší problém, vzhledem k tomu, že Djadjun zaskakoval za nemocného Gorana Maznova a ten je už fit.
Kubaň Krasnodar - pravděpodobná sestava:
Botviňev - Chaguš, Džinojev, Zasajev, Boaventura - Topči, Keita, Ušenin, Dramani - Kasajev - Traoré
Tom Tomsk - pravděpodobná sestava:
Parejko - Jevsikov, D.N.Smirnov, Jokič, Ivanov - Klimov, Mičkov, Nemeth, Skobljakov, Charitonov - Maznov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 2.70 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CSKA Moskva - Lokomotiv Moskva  (neděle 12:00)
Jednoznačně největším tahákem tohoto kola bude moskevské derby, ve kterém se utká Lokomotiv s CSKA. Ani jednomu týmu příliš nevyšel vstup do sezóny, větším zklamáním posledních týdnů je však jednoznačně CSKA.

Armějci zažívají bezesporu špatný vstup do soutěže - co se týče výsledků, tak i předvedené hry. Svůj podíl viny pak nese i trenér Zico, který zbytečně do sestavy protěžuje Daniela Carvalha, buď na úkor Krasiče nebo Dzagojeva.

Mladý Rus se však nějaké konkurence, alespoň co se týče výkonů, bát od Carvalha nemusí. Ten sice v Poháru UEFA a v prvním kole dal fanouškům "koní" naději, že na hřišti budou vídat Brazilce v bývalé formě. Pak však všechna očekávání vyšuměla, když Zicovo protekční dítě toho v posledních zápasech naběhalo stejně jako gólman Akinfejev.

I on tak má nemalou zásluhu na špatných výsledcích, zklamání je to o větší, že sezona začala dobře. Výborně se aklimatizoval Necid, který by měl proti Lokomotivu nastoupit v základní sestavě. A to kvůli zranění Vágnera Lovea, který bude mimo tři týdny. CSKA, tak dostalo další tvrdou ránu přímo do obličeje.

Tomáš Necid věří, že CSKA se opět vrátí do formy. "V posledních zápasech CSKA nenaplnilo všechna očekávání, ale nepochybuji o tom, že brzy zapomeneme na naše problémy. Jsme rozrušení, že Vágnera potkalo zranění a vynechá několik zápasů. Opravdu cítím zodpovědnost a jsem připraven pomoci svému týmu. Jestli mi trenér věří, nezklamu ho. Vítězná branka proti Rubinu v ruském Superpoháru mi dodala sebedůvěru," řekl Necid, který bude pravděpodobně opět čelit soubojům se slovenským reprezentantem Ďuricou, oba se už potkali před několika v kvalifikačním utkání Česká republika - Slovensko, tehdy byl úspěšnější Slovák.

Slavnějšímu z moskevských klubů budou chybět již zmiňovaní Vágner s Carvalhem a vykartovaný Šemberas. Ten svůj tým oslabil v posledním zápase a způsob jakým to udělal, byl dost kuriózní. Nečekejte žádný ostrý zákrok, Litevec moc mluvil, a tak dostal v rychlém sledu dvě žluté karty.

Problémy s disciplínou naopak nemusí řešit Zicův protějšek na lavičce Lokomotivu Rachimov, ten se navíc může opřít i o zlepšenou formu svých hráčů. Ti dokázali po dvou zbytečných remízách konečně vyhrát, když porazili nebezpečnou Samaru brankou Dujmoviče v závěru utkání.

Naopak, co se v Lokomotivu musí začít řešit, jsou problémy v útoku. Dmitrij Syčev, kdysi obrovský talent ruského fotbalu, má problémy dávat pod Rachimovem do hry vše. Jeho parťáka Odemwingieho zase trápí střelecká forma, ta se jaksi na úvod sezony nedostavila a Nigerijec rozhodně nenaplňuje svá velkohubá prohlášení.

Zachráncem hostů v úvodních kolech, tak musel být mladičký záložník Glušakov. Ten se se svou rolí porval na výbornou a ukazuje, že by mohl být obrovským příslibem do budoucna. Zajímavé tak bude sledovat, jak se nepřesvědčivá obrana CSKA popere s touto hrozbou.

Trenéru Lokomotivu Rachimovovi hraje do karet vedle dobré nálady jeho svěřenců po vítězství nad Samarou také vyprázdněná marodka. Před utkáním se pro deník Sport-Express vyjádřil následovně. "Mnozí lidé tvrdí, že naší první vážnou zkouškou je střetnutí proti CSKA, ale oni řekli tu samou věc už před Samarou. Obecně se to dá říct o téměř každé hře," řekl Rachimov, který podle svých slov hledá psychologa pro své trápící se útočníky.
CSKA Moskva - pravděpodobná sestava:
Akinfejev - Odiah, Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov - Krasič, Mamajev, Rahimič, Žirkov - Dzagojev - Vágner.
Lokomotiv Moskva - pravděpodobná sestava:
Čech - Kuzmin, Ďurica, Rodolfo , Janbajev - Biljaletdinov, Dujmović, Glušakov, Torbinskij - Syčev, Odemwingie.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.15 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Zenit Petrohrad - Amkar Perm  (neděle 14:30)
Stadion Petrovskij bude hostit střet dvou odlišných herních stylů. Útočně laděný Zenit Petrohrad se postaví proti defenzivnímu stylu Amkaru Perm. Role favorita je pochopitelně přisuzována domácímu Zenitu, kterému vyšel vstup do této sezóny.

Zenit v úvodních třech kolech ruské ligy nasbíral sedm bodů a před čtvrtým kolem vévodil prvoligové tabulce. Herní pohodu potvrdil tým z břehu Něvy minulý týden proti Tomsku, když mu na jeho hřišti nasázel tři branky. "Zajímá mě, jak náš tým bude fungovat proti dobře organizovanému Amkaru," řekl trenér Zenitu Dick Advocaat, jehož mužstvo bude muset obranou tvrz Permu dobývat na nekvalitním terénu stadionu Petrovskij, což nahrává do karet outsiderovi.

Permu se pod novým trenérem Dimitrovem nepovedl vstup do nové sezony, dva uhrané body jsou skutečně málo na tým, který minulý rok skončil na šokujícím čtvrtém místě. Největším problémem hostů je koncovka, v této sezoně se ještě neradovali ze vstřelené branky.

Oba týmy hlásí před utkáním ztráty. Domácí trenér Advocaat nemůže počítat s obránci Lombaertsem a Šírlem, hosté budou bez rehabilitujícího zadáka Vitalije Fedorova.
Zenit Petrohrad - pravděpodobná sestava:
Malafejev - Aňukov, Križanac, Meira, Kim - Tymoščuk, Zyrjanov, Denisov - Danny, Fajzulin - Pogrebňak.
Amkar Perm - pravděpodobná sestava:
Narubin - Sirakov, Čerenčikov, Belorukov, Grišin - Pejev, Drinčič, Novakovič, William - Volkov, Kušev.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.45 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Spartak Nalčik - FK Saturn  (neděle 17:00)
Spartak Nalčik přivítá v souboji týmů, které zřejmě budou mít záchranářské problémy, Saturn. Domácí zatím získali pouhý bod a nevstřelili ani branku, právem se tak krčí na předposlední pozici.

Kavkazský Spartak zatím získal pouhý bod, ale herně tolik nestrádá a třeba Rubin Kazaň na své horké půdě přehrál a vyrovnaným soupeřem byl i pro Spartak Moskva v minulém kole. Trenér Nalčiku Jurij Krasnožan proti Saturnu určitě myslí na tříbodový zisk a stejně jako jeho protějšek Röber bude mít k dispozici kompletní kádr. Menší otazník visí nad startem útočníka Nalčiku Kalimullina, který si poranil koleno.

Saturn po dvou těžkých kolech proti CSKA a Zenitu, kde podle předpokladů neuhrál ani bod, zdolal ve třetím kole Kubaň 2:1 zásluhou dvou přesných tref probuzeného střelce Dmitrije Kiričenka. Na kdysi nadějného útočníka bude trenér "mimozemšťanů" Jürgen Röber spoléhat i na hřišti na Nalčiku, kde by měl být Saturn mírným outsiderem.
Spartak Nalčik - pravděpodobná sestava:
Chomič - Jatčenko, Džudović, Amisulašvili, Filatov - Leandro, Mašukov, Geterjev, Dzachmišev - Siradze, Kalimullin
FK Saturn - pravděpodobná sestava:
Kinský - Angbwa, Igonin, Zelao, Nachušev - Kuzmičov, Nemov, Jevsejev, Karjaka - Topič, Kiričenko
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 2.70 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad32106:27
2.Těrek Groznyj32102:07
3.Dinamo Moskva32014:36
4.Křídla Sovětů Samara32013:26
5.Rubin Kazaň31203:05
6.Lokomotiv Moskva31204:35
7.FK Rostov31202:15
8.CSKA Moskva31113:14
9.Spartak Moskva31113:24
10.FK Saturn31023:63
11.Kubaň Krasnodar31022:53
12.Tom Tomsk31021:43
13.Amkar Perm30210:12
FK Moskva30210:12
15.FK Chimki30123:51
16.Spartak Nalčik30120:31

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (32)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dino

Reagovat
smazaný uživatel

jasná jednička..už kvůli tomu jen,že hrajou proti chimkám

Reagovat
smazaný uživatel

dinosaurus dá gol

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

4

Reagovat
smazaný uživatel

fu, dalo mi to zabrat, ale nakonec sem tuhle radu pochopil, so 6

Reagovat
smazaný uživatel

Být tebou, spíše bych tam šoupl "8".

Reagovat
smazaný uživatel

"pochopil"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Samara tento rok doufám LM a jinak i čečenci z Groznyj naplnují ambice predsezonní

Reagovat
božský John

Z Grozného..

Reagovat
smazaný uživatel

Tento rok bude boj o Ligu mistrů neskutečně našlapaný, obávám se, že ne.

Reagovat
Andis

To je Koler ještě v módě jo? To sem fakt netušil

Reagovat
smazaný uživatel

Savin - Koller. Jedna z nejlepších útočných dvojice v ruské lize, teď to opět potvrdili. Já věděl proč tam dávat tuhle fotku.

Goller je pořád famózní.

Reagovat
smazaný uživatel

Savin má navíc než na Samaru

Reagovat
Shevchenko

Koller

Reagovat
Arne

Jeník.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenda už se trefil Letos dá tak 12 gólů.

Reagovat
smazaný uživatel

mám jedničku na dynamo, snad bude...

Reagovat
smazaný uživatel

no nevím Rostovu, spíš bych dal 10 (ta obranná činost Rostovu je skvělá)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jses odvaznej proti Rostovu

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Útočník Zenitu Petrohrad Pavel Pogrebňak nechce opustit město u břehu Něvy, jak dříve informovala anglické média. Ruský reprezentant naopak chce v Petrohrad prodloužit kontrakt.

Tak nevím jestli by pro Zenit nebylo lepší prodat ho, a koupit např. Savina + dalšího útočníka

Reagovat
smazaný uživatel

Savin by byl super

Reagovat
smazaný uživatel

Vrchol příjde až v neděli, i když sobotní duel FK Moskva - Spartak taky není k zahození...

Reagovat
smazaný uživatel

Haha, prijdu domu pustim sop a koukam ze Spartak uz po par minutach dostava 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Spartak na to nemá, sice může hrát vyrovnaně s nejlepšími týmy, ale pad dostane od Kubáně nebo od FK

Podobně je na tom i Lokomotiv a bohužel i my (zejména zásluhou dvou Brazilců), v tuhle chvíli je tak asi Zenit největším favoritem na titul, co se týče kvality kádru a vyrovnanosti výsledků

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť nejsou odehrána ani čtyři kola, strašně daleko.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je samozřejmé, každopádně na startu taky dost záleží viz. minulá sezona

Reagovat
smazaný uživatel

jak je to dneska s utokem CSKA?Dyť Love je zraněný ne?Nebude hrát Necid?Moc rád bych se na ten zápas podíval a celkem dost sem se těšil na Necida.Tak jak to bude?

Reagovat
smazaný uživatel

Necid nejpravdepodobneji nastoupí od začátku

Reagovat
smazaný uživatel

jj dík to sem potřeboval slyšet.

Reagovat
smazaný uživatel

tak už vidím,co je zač ten beton z permu..to je hroznej fotbal..a to hřiště je ještě horší

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele