Ruská Premier Liga - preview 40. kola

21.04.2012, 08:47, aktualizováno 22.04.2012, 09:00
Previews
Vyrovnaný boj o poháry pokračuje v ruské lize i v neděli. Aktuálně třetí Spartak Moskva hostí Machačkalu, která trochu ztrácí, Lokomotiv hraje s šestým Rubinem. Samara se bude snažit proti Rostovu utéct z barážových příček, Těrek hostí Krasnodar.
O titul
Spartak Moskva - Anži Machačkala  (neděle 14:30)
Spartak Moskva přivítá na stadionu Lužniki v rámci 40. kola ruské Premier Ligy Anži Machačkala. Červenobílí se mohou vítězstvím vrátit na druhé místo v tabulce.

"Mým cílem je Liga mistrů. My bojujeme o druhé místo a je v našich silách na této pozici setrvat až do skončení soutěže. Věřím, že uspějeme," míní útočník Spartaku Emmanuel Emenike. Spartak má formu, v posledních dvou utkáních slavil vítězství. 2:0 porazil Kubaň Krasnodar i Rubin Kazaň.

Naopak Anži je na sedmém místě a evropské poháry se ji vzdalují. Mužstvo trenéra Hiddinka tak musí uspět na hřišti Spartaku, aby se vrátilo do hry o pohárovou Evropu. Venku proti Spartaku se ale Anři nedaří, poslední dva vzájemné duely v Lužnikach Dagestánci prohráli 0:3.

Hostům bude chybět tahoun Žirkov, který stojí kvůli kartám. Ze stejného důvodu chybí i Logašov. Marodka Spartaku se nevyprazdňuje, jsou na ni Biljaletdinov, Welliton, Dikan, K.Kombarov a Paršivljuk.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.20 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Lokomotiv Moskva - Rubin Kazaň  (neděle 17:30)
Lokomotiv Moskva přivítá v boji o evropské poháry Rubin Kazaň. Ani jeden z týmům si nemůže dovolit zaváhání.

Lokomotiv začal na jaře dobře, ale v posledních zápasech ztrácí dech a získal ze tří zápasů pouhý bod. "Ale stále máme vše v našich rukách. Máme všechny předpoklady, abychom skončili na druhém místě. Musíme jít krůček po krůčku," burcuje mužstvo brankář Guilherme. Lokomotivu budou v neděli chybět zranění Amelčenko, Tarasov a Tigorev.

Rubin přišel v minulém kole o čtyřzápasovou neporazitelnost, podlehl Spartaku Moskva 0:2. Napravit situaci může proti dalšímu moskevskému celku. "Oba se navzájem dobře známe. Lokomotiv má plno skvělých fotbalistů, ale uděláme vše, abychom v nejbližším utkání vyhráli. Je to pro nás velmi důležitý zápas," prohlásil tahoun Rubin, Izraelec Natcho.

Absence v Kazani jsou mnohem rozsáhlejší. Kvůli kartám stojí Karadeniz, Valdez a Bocchetti. Zranění nepustí do hry Eremenka, Kalešina, Eduarda, Kasajeva a Orechova.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.10 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Dinamo Moskva - CSKA Moskva  (sobota 14:30)
Moskevské derby klepe na dveře. Dinamo přivítá ve 40. kole ruské Premier Ligy CSKA. Oba týmy sousedí s 66 body v tabulce, v sázce je třetí místo. V případě zaváhání druhého Spartaku i stříbrná pozice.

Momentální forma favorizuje bělomodré. Ti postoupili do finále ruského poháru a drží třízápasovou ligovou neporazitelnost. Naopak CSKA na vítězství v ruské lize čeká od 19. března, kdy porazil Spartak. Od té doby Armějci dvakrát prohráli a dvakrát remizovali.

Zatímco Dinamu chybí pouze diskvalifikovaný Samedov, do hry v dresu CSKA nezasáhnou Dzagojev, Ignaševič a Gonzalez.

Z letošních tří vzájemných zápasů skončilo utkání dvakrát remízou a jednou vyhrálo Dinamo Moskva vysoko 4:0.

Utkání Dinamo - CSKA začíná v sobotu od 14:30 v Chimki Aréně. Utkání bude řídit sudí Karasjov z Moskvy.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.90 - 3.20 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Kubaň Krasnodar - Zenit Petrohrad  (sobota 16:45)
Souboj posledního s prvním ukončí sobotní část Premier ligy. Kubaň doma přivítá skoro jistého obhájce titulu z Petrohradu. Ten může za jistých okolností slavit už tento víkend.

Kubani už o nic nejde. Tým, který se loni probojoval do nejvyšší soutěže se i po dobrých výkonech probojoval do mistrovské části, kde sbírá především zkušenosti pro další roky a body přibývají jen poskrovnu. Například ten z minulého kola, kdy Kubaň taktéž doma obrala silný Lokomotiv, když po vyrovnávající brance Pizzelliho dokonce sahala po výhře, ale i výhra je přínosná. Domácí, konkrétně gólman Bělenov se nechal slyšet, že jediným úkolem bude hrát dobrý fotbal, pobavit fanoušky a pokusit se odložit oslavy Zenitu ještě o kolo dále. Sympatické prohlášení.

v Petrohradu se již třesou na další mistrovský titul. aby ne, Zenit v nadstavbové části ještě neprohrál, neklopýtá jako jeho moskevští konkurenti, kteří čim víc se blíží konec ligy, tím více slábnou. Naopak tým trenéra Spalettiho získává větší a větší náskok. V minulém kole to odskákalo druhé CSKA, které bylo smeteno výsledkem 2:0. Zenitu tedy stačí, aby vyhrál nebo remizoval a Spartak ideálně prohrál. Pak se bude v Petrohradě konat velká mistrovská párty. Spaletti asi nasadí od začátku posilu Aršavina, kterého minule šetřil a Andrej rozhodl zápas až po nástupu z lavičky a uvedl se dobrým výkonem a gólem. Otázkou je start Belgičana Lombaertse.

Zápas začne v 16:45 CET a bude jej řídit pan Kazmenko z Rostova.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.00 - 3.30 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad392214375:3280
2.Spartak Moskva391911961:4068
3.CSKA Moskva391715766:4266
4.Dinamo Moskva391991160:4466
5.Lokomotiv Moskva3918101156:3864
6.Rubin Kazaň391614948:3462
7.Anži Machačkala3916121143:3660
8.Kubaň Krasnodar3915111344:3956
O udržení
Těrek Groznyj - FK Krasnodar  (neděle 12:00)
Nedělní program načne duel mezi Těrekem, který potřebuješ ještě pár bodů k zácchraně a Krasnodarem, který je vlastně zachráněný už od začátku.

Domácí formou zrovna neoplývají. V minulém kole doslova odchodili duel v tomsku a dostali tam "trojku". Kouč Čerčesov musel zuřit. Jeho tým nemá zdaleka nic jistého, má 4 body náskok na barážovou Samaru a venkovní duely vypouští. to by se týmu mohlo vymstít. Proti Krasnodaru je zapotřebí zabrat. Hráči se nechali slyšet, že potřebují pomoci také od fanoušků, kteří by je měli přijít podpořit v hojném počtu do krásné Achmat arény. Dobrou zprávou je uzdravení Olega Vlasova, který v týdnu trénoval s týmem.

Krasnodar může být úplně v klidu. Tým od samotného počátku vede osmičlennou skupinu v boji o udržení a v podstatě nebyl nikdy ohrožen sestupem. Zelenočerní v minulém kole v závěru přišli o tři body na hřišti Rostova, který vyrovnal v poslední minutě. Ale to svěřence kouče Muslina nemusí trápit. Má ten tým vůbec nějakou motivaci? Ale ano, nad Těrekem ve své nováčkovské sezoně ještě nevyhrál. Pokaždé odešel poražen.

Zápas začne v pravé poledne našeho času a bude jej řídit pan Jegorov ze Saransku.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.20 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Křídla Sovětů Samara - FK Rostov  (neděle 15:15)
Důležitý duel v boji o setrvání v lize nabídne nedělní program Premier ligy. Křídla přivítají Rostov. Dvanáctý se třináctým. Tři body mezi nimi. Baráž v sázce.

Křídla Sovětů hrají v poslední době moc dobře. V minulém kole dobrou formu Samařanů odnesl Perm, který tak přišel o svou neporazitelnost. Křídla po dobrém výkonu otočila skóre a vyhrála 2:1. Svěřenci trenéra Kobeleva neprohráli již 5 zápasů v řadě. Je to hlavní díky výborným výkonům v obraně v čele se spolehlivým brankářem Věremkem a také díky zlepšené formě Sergeje Kornilenka, hlavní útočné hvězdy týmu. A vida, že to jde i bez Hleba, který se v týdnu zranil a jeho start je otázkou. Běloruský reprezentant upadl na tréninku a poranil si ruku. Lékaři ještě neví, jestli bude schopen nastoupit.

Rostovu to v poslední době moc nejde. Tým od řeky Donu však v minulém kole ukázal srdce a dokázal vyválčit bod nad Krasnodarem, když žlutí vyrovnali v poslední minutě utkání nak onečných 1:1. hlavní zprávou z rostovského tábora je však výměna treenéra. Na trenérskou sesli se dostal Anatolij Bajdačnoj, v ruských luzích a hájích známý záchrnářský specialista, který několika týmům pomohl k záchraně již v 90. letech. Uvidíme, jestli to bude něco platné. Rostov již 4 zápasy v řadě nedokázal zvítězit....

Zápas začne v 15:15 CET a bude jej řídit pan Lajuškin z Moskvy. Bude to utkání o 6 bodů !
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.10 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Amkar Perm - Spartak Nalčik  (sobota 10:00)
Čtyřicáté kolo Premier ligy načne duel mezi téměř zachráněným Amkarem a téměř sestupivším Nalčikem. Favorit je jasný.

Domácí v minulém kole doma padli na půdě křídel Sovětů, ačkoli se dostali do vedení, ale nápor Samary nakonec slavil úspěch. Pro svěřence Božoviče to však moc neřeší. Pět kol do konce mají luxusní sedmibodový náskok na barážové příčky, jejich hra je také na poměry fáze o udržení skvělá, nemusejí se ničeho bát. Jedinou vadou na kráse jsou vyautovaní Volkov s Novakovičem, kteří budou stát pro červenou kartu z minulého utkání. Jinak z tábora Permjaků jsou slyšet jen samé spokojené reakce, tým šlape, jak dobře namazaný stroj.

Spartak je opakem Permu. Na barážové příčky to má osm bodů, ale ztrátu, nikoli náskok. Spartakovci v minulém kole zabrali a doma smetli Volgu po povedeném výkonu 3:0. Nahrával jim k tomu i špatný terén a výměna trenéra, poslední výstřel vedení Nalčiku. Dobré zprávy pokračují, z tábora jihoruského celku přišly zajímavé novinky. V minulém kole zranění Golič, Jovanovič a Fredrikson odcestovali s týmem na Ural a jsou připraveni ke hře. Naopak Zachirovič se v předminulém kole zranil na hřišti Těreku a stále je mimo hru.

Zápas začne v 10:00 CET a bdue jej řídit pan Jegorov z Nižného Novgorodu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 3.60 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Volga Nižnij Novgorod - Tom Tomsk  (sobota 12:15)
Další bitvou 40. kola nejvyšší ruské soutěže bude duel mezi Volgou a Tomí. V případě výhry domácích jsou skoro zachráněni, v případě prohry se Tomsk nebezpečně přiblíží. Zápas jara!

Volga po prohraném duelu v semifinále poháru zaváhala na hřišti posledního Nalčiku a odvezla si výprask 3:0. nováček ligy si tak nebezpečně zahrává. V jednu chvíli se zdálo, že si modrobílí zahrají o přímou účast v příští sezoně, teď je z toho souboj o bytí či nebytí s Tomskem, který chytil druhý dech. Výkon v Nalčiku byl hrozný, ale dobrou zprávou je přesun na hlavní nižněnovgorodský stadion lokomotiv, kde se hráči konečně budou cítit jako doma, neboť trávník je již připraven ke hře. Domácí také vyzývají své fanoušky, aby je šli podpořit v jejich úsilí. Určitě budou zapotřebí. Špatnou zprávou pro Volžany je ztráta Alexandra Šulenina, který má disciplinární trest.

Tom válí. Z posledních šesti duelů prohrála pouze jednou a vyšvihla se před Nalčik na 15. místo tabulky a na barážové příčky pět kol do konce ztrácí pouze 6 bodů. V sázce jich je 15, ale doslova za sto bodů bude případná výhra na hřišti Nižného Novgorodu, neboť by se Tomiči přiblížili už jen na tři body, což je jen maličko. Ve formě hrající celek v minulém kole smetl Těrek Groznyj 3:0 po výborném výkonu hlavně v druhé půli.

Utkání začne v 12:15 CET a bude jej řídit pan Lapočkin z Petrohradu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.30 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
9.FK Krasnodar3914111450:5353
10.Amkar Perm3912111632:4547
11.Těrek Groznyj391281937:5744
12.FK Rostov3911101839:5443
13.Křídla Sovětů Samara399131727:4840
14.Volga Nižnij Novgorod391152332:5038
15.Tom Tomsk397112127:6532
16.Spartak Nalčik39792333:5330

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele