Ruská Premier Liga - preview 5. kola

10.04.2010, 08:55, aktualizováno 12.04.2010, 14:34
Previews
Jedním zápasem se dohrává páté kolo ruské Premier Ligy a jedná se o velmi atraktivní duel. Nalčik zatím vede tabulku a nyní cestuje do Kazaně, která ho v případě výhry vystřídá na prvním místě...
Rubin Kazaň - Spartak Nalčik  (pondělí 16:30)
Senzační lídr Premier Ligy Spartak Nalčik bude bojovat o zachování prvního místa v pondělní dohrávce proti dvojnásobnému mistrovi Rubinu Kazaň.

Oba týmy v dosavadním průběhu ještě neprohrály, Spartak Nalčik je nejlépe střílejícím mužstvem, zatímco Rubin Kazaň nejlépe bránícím. V duelu Nalčiku s Rubinem většinou vyhrávají domácí mužstva, výjimkou jsou sezóny 2006 a 2009.

Rubin má v nohách velmi náročný program, únavu Berdyjevova týmu ještě umocňuje řada absencí. V tomto ohledu může být mistr spokojen. Na marodce už jsou pouze Rjazancev a Gökdeniz Karadeniz. Do tréninkového procesu se vrací po vážném zranění kolena obránce Roman Šaronov, ale jeho start proti Nalčiku je vyloučen.

Hosté nemohou spoléhat na svého nejlepšího střelce Djadjuna, mladý útočník je kmenovým hráčem Rubinu Kazaň a po dohodě obou celků se na hřišti neobjeví. Zraněný je záložník Kazbek Geterijev.

"Největší hrozbou je Bucharov, proti němu je to vždy složité. Přes svoji výšku je velmi rychlý, pokud mu dáte prostor, máte problém. Hra Bucharova se mi líbí, bránit ho je zkouška. Navíc se v Kazani objevil i Tekke, když je Turek ve formě, brání se těžko. Má velmi dobrou techniku," řekl zkušený kapitán Spartaku Nalčik Miodrag Džudovič před duelem s Kazaní.

Stínem očekávaného duelu pátého kola je stav hrací plochy na stadionu Centralnyj v Kazani. Terén je hrbolatý a trávníku je na něm poskromnu. Utkání začíná dnes od 16:30 SEČ pod taktovkou sudího Karasjova.
Rubin Kazaň - pravděpodobná sestava:
Ryžikov - Baljajkin, Navas, Orechov, Ansaldi - Galiulin, Noboa, Semak, Murawski, Kasajev - Bucharov.
Spartak Nalčik - pravděpodobná sestava:
Fredrikson - Kisenkov, Džudovič, Amisulašvili, Filatov - Leandro, Maljarov, Koncedalov, Geterijev, Gogua - Siradze.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 3.95 - 7.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sibir Novosibirsk - Anži Machačkala  (neděle 09:30)
V souboji letošních nováčků Sibir Novosibirsk hostí Anži Machačakalu. Domácí věří, že čekání na první vítězství ukončí v nedělním souboji. Proti dagestánskému celku mají velmi příznivou bilanci, na svém stadionu s Anži ještě neztratili ani bod.

Sibir těší i návrat ostříleného Medvěděva, opora Orlů vynechala kvůli zranění předchozí duel s Permem. Vyloučen je start záložníka Tomáše Čížka a otazník visí nad startem Zinovjeva. "Nemyslím si, že by nás výsledky prvních kol nějak udeřily, jsme v Premier Lize nováčky. Pochopitelně nemáme s první ligou zkušenosti, ale jsem spokojen, že nás v úvodních kolech nikdo nepřehrál. Možná proti Saturnu druhý poločas jsme se příliš zatáhli, ale to bylo o psychice, protože jsme vedli 1:0," nepodléhá panice trenér Sibire Igor Kriušenko i přesto, že má jeho mužstvo po čtyřech kolech na kontě pouhý bod.

Hosté můžou být se vstupem spokojenější, uhráli už čtyři body, v minulém kole zvítězili v souboji nováčku nad Alanijí Vladikavkaz 2:0. Dágestánci se na Sibir připravují pod vedením dočasného kouče Akajeva, jeho místo v nejbližších dnes oficiálně převezme zkušený lodivod Gadži Gadžijev. V Machačkale zůstal jen Žosan, který se zotavuje po natržení bederního svalu. Hosté letí na Sibir v neděli ráno a připojí se k nim i 25 věrných fanoušků.
Sibir Novosibirsk - pravděpodobná sestava:
Kowalewski - Klimavičjus, Filipenko, Vychodil, Mološ - Astafjev, Šulenin, Makarenko, Vasiljev - Blizňuk, Medvěděv.
Anži Machačkala - pravděpodobná sestava:
Abajev - Agalarov, Lekovič, Tagirbekov, Kvirkvelija - Corajev, Ivanov, Bakajev, Chodžava, Strelcov - Holenda.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.93 - 3.00 - 4.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Zenit Petrohrad - Lokomotiv Moskva  (neděle 12:00)
Největší pozornost pátého kola Premier Ligy na sebe poutá duel gigantů Zenitu Petrohrad a Lokomotivu Moskva. Zvlášť po legionářském incidentu z minulé sezóny bude mít zápas pořádný náboj.

V prvním vzájemném měření sil v Moskvě poslal tehdejší trenér Petrohradu Dick Advocaat v závěru na hřiště sedmého legionáře, což pravidla nepovolují. Přestože Lokomotiv požadoval kontumaci, ruský fotbalový svaz sáhl k nevoli Železničářů pouze k mastné pokutě pro tým Gazpromu.

Zenit měl minulý týden volno, jeho utkání proti CSKA se z bezpečnostních důvodů po atentátu v moskevském metru odložilo. I tak Petrohrad odstartoval výborně, svěřenci kouče Spallettiho uhráli sedm bodů. Lokomotiv o bod méně, navíc má zápas k dobru.

Záložník Zenitu Huszti věří ve vítězství. "Bezpochyby je Zenit než Lokomotiv! Ale musíme to ukázat v neděli na trávníku. Soupeř má dobré fotbalisty. Dva poslední duely skončily remízou, teď musíme vyhrát."

Lokomotiv se bude na stadionu Petrovskij spoléhat na skvělou formu tvůrce hry Alijeva, zvlášť po nepřesvědčivých výkonech ostatních útočných es. Zimní posila z Kyjeva dala ve čtyřech zápasech pět branek a je nejlepším střelcem Premier Ligy. V dresu domácích zatím ční nade všemi duo Lazovič a Danny, jejich spolupráce přináší Petrohradu ovoce. Druhý jmenovaný Portugalec byl navíc deníkem Sport-Express vyhlášen nejlepším hráčem měsíce března.

Zenit Petrohrad nehlásí žádnou ztrátu, hostům už déle chybí zranění Wagner, Rodolfo a Jefimov.

Souboj ruských obrů nabízí každým rokem atraktivní podívanou a nikterak by tomu nemělo být ani v neděli. Výkop utkání je naplánován na 12:00 SEČ.
Zenit Petrohrad - pravděpodobná sestava:
Malafejev - Aňukov, Lombaerts, Meira, Hubočan - Bystrov, Zyrjanov, Denisov, Lazovič - Danny - Keržakov.
Lokomotiv Moskva - pravděpodobná sestava:
Guilherme - Kuzmin, Baša, Asatiani, Janbajev - Tarasov, Dujmovič - Odemwingie, Alijev, Syčjov - Traore.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.00 - 4.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Alanija Vladikavkaz - CSKA Moskva  (neděle 14:15)
Jízda CSKA Moskva Ligou mistrů skončila ve čtvrtfinále a nyní se mohou Armějci soustředit pouze na Premier Ligu. V pátém kole se představí na horké půdě nováčka Alanije Vladikavkaz.

Pro CSKA je Alanija oblíbeným soupeřem, z deseti utkání ve Vladikavkazu armádní mužstvo osmkrát vyhrálo a dvakrát remizovalo. Mezi lety 2001 až 2004 navíc Leopardi nedali CSKA v sedmi zápasech v řadě ani branku.

"První oficiální letošní vítězství a postup do semifinále ruského poháru nám dodalo sebedůvěru, která asi některým hráčům chyběla. Je to cítit i na tréninku. I dříve jsme hráli obstojně, ale neuhráli jsme body. Pro nás jsou všechny duely v Premier Ligy velmi důležité a na takový tým jako CSKA nikoho motivovat není třeba," prohlásil kapitán Vladikavkazu Džambulad Bazajev.

Přestože CSKA uhrál v lize sedm bodů a navíc má odložený zápas s Petrohradem, po herní stránce má trenér Sluckij co vylepšovat. Ve všech duelech se CSKA na body velmi natrápilo a především ofenzíva dělá Armějcům velké starosti. V obraně bude chybět hostům stabilní člen sestavy Vasilij Berezuckij, který se zranil před odvetou čtvrtfinále Ligy mistrů s Interem Milán.

Alanija má absence rozsáhlejší. Diskvalifikován je Kaita, na marodce jsou Mašukov, Dadu, Čočijev a Zuela. Se sebezapřením bude hrát útočník Nizamutdinov. "Proti CSKA jsem ochoten nastoupit i přes bolest, které mě sužuje," řekla zimní akvizice z Chimek.
Alanija Vladikavkaz - pravděpodobná sestava:
Chomič - Mamah, Gnanou, Ivanov, da Costa - Florescu, Kirillov, Stojanov, D.Bazajev, G.Bazajev - Nizamutdinov.
CSKA Moskva - pravděpodobná sestava:
Akinfejev - Nababkin, Ignaševič, A.Berezuckij, Ščennikov - Krasič, Honda, Šemberas, Gonzalez - Dzagojev - Necid.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.50 - 3.55 - 1.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FK Rostov - Amkar Perm  (neděle 16:30)
Neděli v Premier Lize uzavře souboj FK Rostov s Amkarem Perm. V Rostovu nepanuje spokojenost se vstupem do sezóny a po vysoké prohře 2:5 v Nalčiku se začíná mluvit o odvolání trenéra Olega Protasova, přitom Ukrajinec začal na lavičce Jižanů teprve v zimě. Protasova tak alespoň může těšit prázdná marodka v mužstvu.

Perm nemá k odvolání trenéra Rachimova důvod, uralský klub má před pátým kolem na kontě solidních sedm bodů a pohybuje se v horní polovině tabulky. Krátce před koncem přestupního okna Amkar přivedl zajímavou posilou, z druholigové italské Frosinone přišel mladý Brazilec Vito.

Amkaru se postupně vrací do do tréninkového procesu zranění. Poločas za dubl odehrál Kalašnikov a s tréninkem začali Grišin se Sirakovem. Na marodce zůstává Usminskij, Čerenčikov, Topču a Burmistrov.

Perm v Rostovu nevyhrává a platí to i naopak. Z pěti venkovních duelů na jihu Ruska uhrál Perm tři remízy a dvakrát vyšel naprázdnou. Oba poslední vzájemné duely minulý rok skončily smírně.
FK Rostov - pravděpodobná sestava:
Radič - Čerkeš, Ghionea, Okoronkwo, Andželkovič - Kalačjov, Kulčij, Gackan, Pavlenko, Lebeděnko - Adamov.
Amkar Perm - pravděpodobná sestava:
Narubin - Fedoriv, Popov, Bělorukov, Gaál - Pejev, Novakovič, Dědečko, Sokolov - Volkov, Kušev.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.28 - 2.75 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Křídla Sovětů Samara - FK Saturn  (sobota 12:00)
Nesehraný, horkou jehlou šitý tým Křídel Sovětů v honbě za letošními prvními body hostí FK Saturn. Speciální utkání to bude hned pro několik hráčů hostí, na stadionu Metallurg totiž v minulosti několik sezón působili.

Ten nejzkušenější z nich, záložník Andrej Karjaka, předpovídá náročný zápas. "Čeká nás samozřejmě těžký duel. Křídlům se nepovedl start a před svými fanoušky se budou chtít rehabilitovat. Ale také my máme co odčiňovat, nezačali jsme o moc lépe. Body potřebují oba, souboj to bude velmi zajímavý."

Statistiky nejsou příliš nakloněny Křídlům. Saturn v Samaře vyhrál dva z posledních třech zápasů, minulý rok navíc ze vzájemných zápasů vytěžil šest bodů s kladným skóre 5:1. Krysy z posledních osmi ligových zápasů vyhrály pouze jednou.

Samara před uzávěrkou přestupního okna získala zvučnou posilou, obranu vyztuží zkušený obránce a bývalý srbský reprezentant Nenad Djordjevič z Partizanu. Do kádru se vrací i 35letý kapitán Ruslan Adžindžal, který byl trenérem Gazzajevem na čas přeřazen do dublu. Jediným marodem domácích je Oleg Ivanov.

Hosté mají o poznání rozsáhlejší marodku, kouče mimozemšťanů Gordějeva tak alespoň může těšit její pomalé vyprazdňování, na sobotu jsou připraveni uzdravení Zelao a Machmudov. Otazník visí nad startem Nachuševa.
Křídla S. - pravděpodobná sestava:
Cygan - Drmič, Taranov, Belozerjov, Budylin - Samsonov, Bober, Petrovič, Stavpec - Savin, Strelkov.
FK Saturn - pravděpodobná sestava:
Kinský - Angbwa, Gračev, Igonin, Němov - A.Ivanov, Jevsejev, Sapeta, Karjaka, Bojarincev - Jakubko.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.00 - 2.95 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Spartak Moskva - Těrek Groznyj  (sobota 14:15)
Spartak Moskva bude plnit úlohu favorita proti Těreku Groznyj. Červenobílí mají s Čečenci velmi příznivou domácí bilanci, vstup do nového ročníku se jim však, na rozdíl od hostů, příliš nepovedl.

Spartak má na kontě pouhých pět bodů a krčí se v druhé polovině tabulky. Nutno dodat, že se svěřenci trenéra Valerije Karpina utkali s třemi aspiranti na titul a silným Tomskem na jeho hřišti. Ani Těrek v nadcházejícím kole nebude pro loňského vicemistra procházkou růžovým sadem, tým trenéra Anatolije Bajdačného výborně brání, uhrál bod s mistrovskou Kazaní a zaslouženě okupuje průběžnou druhou pozici Premier Ligy.

Zatímco Těrek přiletí do Moskvy kompletní, Spartak zranění stále sužují, mimo hru jsou Drinčič, Baženov, Pletikosa a Kirejev.

Velkou výzvou pro české obránce ve službách Spartaku Jiránka a Suchého bude urostlý útočník Héctor Bracamonte, který červenobílým pravidelně střílel góly ještě v dresu FK Moskva. "Když hrál Bracamonte v Moskvě, dělal nám velké problémy. Musíte ho mít pořád na očích a nedat mu ani centimetr prostoru," řekl kapitán Spartaku Martin Jiránek.
Spartak Moskva - pravděpodobná sestava:
Džanajev - Paršivljuk, Jiránek, Suchý, Makejev - Sabitov, Šešukov, Ibson, Alex - Ari, Welliton.
Těrek Groznyj - pravděpodobná sestava:
Dikan - Ucijev, Ferreira, Omeljančuk, Jatčenko - Arce, Georgijev, Lachijalov, Kobenko - Bracamonte, Asildarov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 3.85 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Dinamo Moskva - Tom Tomsk  (sobota 16:30)
Dinamo Moskva se v duelu proti Tomu Tomsk pokusí revanšovat svým fanouškům za poslední dvě ligové prohry.

"Ve čtyřech odehraných kolech jsme uhráli samozřejmě nevalné výsledky. Dobrým výsledkem by bylo sedm bodů, nicméně tři body jsme ztratili především kvůli vlastním nevynuceným chybám," řekl trenér Dinama Andrej Kobelev. Jeho svěřenci během vražedného losu nestačili na Zenit Petrohrad a Lokomotiv Moskva, remizovali s CSKA a vyhráli nad Spartakem.

"Je třeba se klidně připravovat na následující kolo, tým věří vlastním silám a chce zvítězit. Jsem přesvědčen, že u nás bude vše v pořádku. Problémy jsou, ale jsme schopni je vyřešit," dodal Kobelev. Bělomodrým chybí kvůli svalovým problémům Epureanu.

Útok Tomsku posílil na poslední chvíli útočník Spartaku Moskva Artjom Dzjuba, který už na Sibiři působil minulý půlrok. Do Tomsku přichází na půlroční hostování. Kormidelník ambiciózního klubu naopak bude postrádat základní kámen defenzívy Smirnova. Tomsk se na půdě Dinama bude opírat o povedený vstup do soutěže, hosté uhráli sedm bodů a jsou čtvrtí.
Dinamo Moskva - pravděpodobná sestava:
Gabulov - K.Kombarov, Fernandez, Kolodin, D.Kombarov - Samedov, Wilkshire, Semšov, Česnauskis - Voronin, Kokorin.
Tom Tomsk - pravděpodobná sestava:
Parejko - Gultjajev, Džiojev, Jokič, Ivanov - Klimov, Mičkov, Nam-Il Kim, Charitonov - Dzjuba, Kornilenko.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.50 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Spartak Nalčik43109:310
2.Těrek Groznyj42205:18
3.Rubin Kazaň42203:08
4.Tom Tomsk42117:57
5.Amkar Perm42114:27
 Zenit Petrohrad32104:27
7.CSKA Moskva32103:17
8.Lokomotiv Moskva42027:66
9.Spartak Moskva41215:55
10.Anži Machačkala41123:34
11.Dinamo Moskva41124:54
12.FK Rostov41124:84
13.FK Saturn40312:33
14.Alanija Vladikavkaz40222:52
15.Sibir Novosibirsk40132:81
16.Křídla Sovětů Samara40042:90

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

pěkný foto, i když to je kotel Spartakovců

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, moc hezky se tu ten obrazek vyjima ....ale Spartak - Těrek podle me bude i peknej fotbal. Kdyz stihnu tak se kouknu.

Reagovat
Kepy_FCB

Kerzak0v: Mohl bys prosím sem dát link na nějaké ruské ultra forum ať tě každej týden neotravuju s odkazy na chorea? Dík

Reagovat
smazaný uživatel

treba: http://russian-ultras.com/ ....ale myslim ze pro zobrazeni vseho ve foru je treba registrace, nejaky odkazy sem tam hazim i na hooligans.cz do sekce Rusko

Reagovat
smazaný uživatel

chuligáne!

Reagovat
smazaný uživatel

Welliton! Snad to Spartak urve.

Reagovat
cubinho

Gólenda má formu

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda zničeného terénu v Kazani, tohle dost sráží velký potenciál dnešního zápasu.

Vyhraje Kazaň, Nalčik je bez svého střelce Djadjuna a u Tatarů až na jednu výjimku vždycky prohrál. A liga zase bude mít tradičního lídra.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele