Ruská Premier Liga - preview 5. kola

16.04.2011, 08:39, aktualizováno 18.04.2011, 08:46
Previews
Páté kolo ruské ligy uzavře utkání mezi Nalčikem a Tomskem. Domácí se mohou v případě výhry posunout do horní poloviny tabulky, hosté na takové umístění pomýšlet nemohou. Tomsk dosud získal jediný bod a je poslední.
Spartak Nalčik - Tom Tomsk  (pondělí 15:00)
V pondělní dohrávce 5. kola Premier Ligy hostí Spartak Nalčik Tom Tomsk. Hostům se vůbec nepovedl vstup do nové sezony a s jedním bodem uzavírají tabulku.

Spartak Nalčik v minulých dvou kolech obral o body favority. Nejpve doma remizoval se Zenitem Petrohrad 2:2 a následně uhrál bezbrankovou remízu na hřišti Kazaně. Celkově mají Spartakovci na kontě čtyři body. Na marodce je pouze Golič.

Mnohem horší vstup si připsal sibiřský Tomsk. Tomiči uhráli první bod až teprve v minulém kole díky remíze s Machačkalou a uzavírají tabulku. Marodka je navíc u hostů poměrně rozsáhlá, jsou na ní Baženov, Kanunnikov, Klimov a Smirnov.
Spartak Nalčik - pravděpodobná sestava:
Fredrikson - Lebeděv, Ovsijenko, Džudovič, Jovanovič - Leandro, Koncedalov, Zahirović, Berchamov, Pylypčuk - Portnjagin.
Tom Tomsk - pravděpodobná sestava:
Pesjakov - Gultjajev, Sosnovskij, Jokić, Skobljakov - Baljajkin, Sabitov, Tigorev, Kim Nam-Ill, Charitonov - Golyšev.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.57 - 3.60 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Amkar Perm - Zenit Petrohrad  (neděle 10:15)
Zenit si jede napravit chuť do Permu, kterému se zatím kromě zápasu s Lokomotivem moc nedaří. Hosté jsou jasným favoritem zápasu.

Začněme u hostů. Ti v minulém kole sice vybojovali remízu v zápase s moskevským CSKA, jenže díky hlouposti realizačního týmu o bod přišli. A co víc, CSKA vyhrálo kontumačně 3:0. Trenér Luciano Spalletti totiž k zápasu nenominoval jediného odchovance klubu mladšího jednadvaceti let. K tomu všemu musí Zenit zaplatit pokutu 200 tisíc rublů. To k dobré náladě v klubu asi moc nepomůže. Jinak utkání přineslo Spallettimu jeden poznatek. V základu musí hrát Danko Lazovič. V utkání s CSKA přišel na hřiště až v průběhu zápasu místo nevýrazného Ionova a hra Zenitu se hned zlepšila, zejména jeho pasy jsou vynikající, takže se čeká, že Srb bude hrát již od začátku. Dobrou zprávou je návrat slovenského zadáka Hubočana, který by měl stejně jako Lazovič hrát v základní jedenáctce. Mimo hru jsou Bystrov se Semakem, citelnou ztrátou však bude zranění Širokova.

Co se týče Amkaru, tak ten se pohybuje v místech, kde ho čeká každý, tedy u dna. V kole minulém prohrál tým z Uralu na hřišti nováčka z Kransodaru, konkrétně u FK. Zápas skončil výsledkem 1:0 a Amkar se nepředvedl v nejlepším světle. Po celý zápas byl pod tlakem Krasnodarských a nedokázal se dostat do kloudné šance. Jediné, co mohlo kouče Rachimova potěšit, byl výkon náhradního brankáře Chomutovského, který kromě jedné situace odchytal jistě celý zápas. Od tohoto zápasu se očekává, že Chomutovskij bude zase chytat a Amkar bude hrát hodně zezadu. Útočná síla Zenitu je velká. Ale kdo ví, třeba Amkar překvapí podobně, jako proti Lokomotivu, který Perm porazil. To je zatím jediná výhra Uralanů v této sezoně. Rachimovovi budou chybět zranění Merzič s Topčuem.

Zápas začne již ráno v 10:15 CET a bude ho řídit pan Nikolajev z Moskvy.
Amkar Perm - pravděpodobná sestava:
Chomutovskij - Sirakov, Popov, Belorukov, Čerenčikov - Pejev, Novakovič, Kolomějcev, Mijič - Džalovič, Ristič
Zenit Petrohrad - pravděpodobná sestava:
Malafejev - Anjukov, Bruno Alves, Lombaerts, Hubočan - Ionov, Děnisov, Zyrijanov, Danny, Lazovič - Keržakov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.00 - 3.70 - 1.55
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Lokomotiv Moskva - Volga Nižnij Novgorod  (neděle 12:30)
Nedělní program nabídne i zajímavé střetnutí mezi tradičním zklamáním z Moskvy, tedy Lokomotivem a překvapivým lídrem tabulky, Volgou Nižnyj Novgorod.

Kdo by to byl řekl, že po čtyřech kolech Premier ligy bude lídrem tabulky její nováček. Ale je tomu tak, nižněnovgorodská Volga udivuje ruskou fotbalovou veřejnost svou aktivní a útočnou hrou, kterou prozatím předvádí. V minulém kole to odnesl Rostov, který doma padl 1:3, když gól dal až za rozhodnutého stavu 0:3.

Čím je tento stav způsoben? Jak je možné, že Volga vede ligu? Je to způsobeno aktivní hrou zálohy, kterou vedou Crosas a Tursunov i rychlým přechodem do útoku. Dalším střípkem do mozaiky jsou výkony obrany a takřka bezchybného brakáře Abajeva. Plusem pro trenéra hostí je i návrat Zjuzina do základní sestavy. Volga nastoupí takřka v plné síle, chybět jí bude jen vykartovaný Chodžava.

Lokomotvi bude hrát poprvé doma. Ne, že by se Krasnožanovi svěřenci neustále trmáceli po venkovních zápasech, ale poprvé v této sezoně nastoupí v Čerkyzovském parku, kde na tamním stadionu byl položen nový trávník. To je prozatím jeden z mála plusů současné sezony. Lokomotiv nastoupil do nového ročníku plný ambic a tužeb po pohárech, ale realita je bohužel jiná. Tým plný mladíků se zatím ve vyrovnané tabulce potácí v druhé polovině. Na vině je jistě i porážka z minulého kola, když Lokomotiv obdržel pár minut před koncem branku v Samaře a prohrál tam 1:0.

Problémem Moskvanů je především koncovka. Po slibném startu zabředli Torbinskyj se Syčovem do své staré "dobré" bídy. Zálohu tak táhnou nezkušení mladíci Ignatěv s Glušakovem, kteří na všechno nestačí. Vše došlo tak daleko, že Syčov pravděpodobně nenastoupí v základní sestavě, neboť je totálně z formy. Nahradit by ho měl Fall. Očekává se, že Krasnožan bude hrát na dva útočníky - Falla s Maiconem. Dále mu pak budou chybět zranění Tarasov, Baša a Ivanov.

Zápas začne v 12:30 CET a bude ho řídit pan Lapočkin z Petrohradu.
Lokomotiv Moskva - pravděpodobná sestava:
Guilherme - Šiškin, Burlak, Ďurica, Janabajev - Ignatěv, Glušakov, Loskov, Torbinskij - Maicon, Fall
Volga N.N. - pravděpodobná sestava:
Abajev - Salukvadze, Bendz, Grigalava, Getigežev - Zjuzin, Plesan, Crosas, Tursunov, Marcvaladze - Chazov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.30 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
CSKA Moskva - Rubin Kazaň  (neděle 14:45)
CSKA Moskva hostí ve šlágru 5. kola Premier Ligy Rubin Kazaň. Proti sobě se postaví druhý a třetí tým loňského ročníku soutěže. Letos oba týmy uhrály svorně sedm bodů, CSKA má však zápas k dobru.

Tři ze sedmi letošních bodů spadly CSKA přímo do klína v minulém kole. Utkání proti Zenitu sice skončilo remízou 1:1, ale petrohradský klub porušil pravidla, když nenominoval na utkání hráče mladšího 21let a utkání tak bylo kontumováno ve prospěch Armějců.

Do utkání proti Zenitu nenastoupila největší hvězda CSKA Vágner Love. Brazilec řešil osobní problémy, navíc se jednalo o jeho přestupu do Flamenga. Bezvýsledně. Kanonýr CSKA zůstává v týmu a je možné, že do nedělního duelu zasáhne. "Určitě existuje šance, že Vágner proti Rubinu nastoupí. Nyní trénuje normálně s celým týmem," prohlásil trenér CSKA Moskva Leonid Sluckij. Určitě ale do utkání nezasáhnou zranění Aldonin, Vasin a Mamajev.

Hostující Rubin bude v Moskvě bojovat o body bez kapitána a klíčového hráče Christiana Noboy. Ekvádorec se nechal v minulém kole proti Nalčiku (0:0) vyloučit a přijde tak o důležitý souboj. Na marodce jsou Eduardo, Kasajev a Orechov.

Arena Chimki by mohla být svědkem útočného zápasu, což v minulosti nebývalo zvykem. Rubin si zakládal na defenzivním pojetí hry, ale letos se snaží útočit a v lecčems připomíná Barcelonu. "Kopírovat styl Barcy ale nechceme. Jdeme si svoji vlastní cestou," namítá kouč Kazaně Berdyjev.
CSKA Moskva - pravděpodobná sestava:
Akinfejev - Nababkin, Ignaševič, V.Berezuckij, Ščennikov - Tošič, Honda, Šemberas, González - Doumbia, Necid.
Rubin Kazaň - pravděpodobná sestava:
Ryžikov - Kalešin, Navas, Bocchetti, Ansaldi - Lebeděnko, Natcho, Němov, Rjazancev, Gökdeniz - Ďaďun
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.10 - 4.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Anži Machačkala - Spartak Moskva  (neděle 17:30)
Bez formy hrající Spartak Moskva musí konečně zabrat, po pěti odehraných kolech ruské ligy se potácí na sestupových vodách. V utkání na hřišti Machačkaly ale nečeká moskevské procházka růžovým sadem. Nepřátelské prostředí v Machačkale a nově utvořený silný tým Anži jsou největší překážkou pro červenobílé v cestě za bodovým ziskem.

Anži s bilancí 1-2-1 patří jedenáctá pozice. Miliardář Kerimov, vlastník Machačkaly, má sice úplně jiné cíle, ale je třeba vzít v úvahu, že přes zimu přišlo do Machačkaly plno hráčů a bude trvat, než si tým sedne. Předpoklady pro zlepšení dagestánský klub bezesporu má. Proti Spartaku bude trenéru Gadžijevovi chybět zraněné trio Joao Carlos, Kebe a Kucharčuk.

Spartak Moskva nevkročil zrovna šťastnou nohou do nového ročníku Premier Ligy. Spartakovci mají na kontě čtyři body a krčí se na sestupovém patnáctém místě. Ne nedarmo se začíná spekulovat o konci trenéra Karpina. "Zatím jsem nového trenéra nezačal hledat. Klíčové slovo je ale zatím," řekl Karpin, který ve Spartaku zastává i funkci ředitele.

Správně nepracuje především obrana červenobílých. Velkou ztrátou je očividně zranění zkušeného stopera Pareji, který dodával mladým zadákům zkušenosti a klid. Argentinec nenastoupí ani k nedělnímu utkání na hřišti Machačkaly.
Anži Machačkala - pravděpodobná sestava:
Revišvili - Angbwa, Gadžibekov, Tagirbekov, Agalarov - Jucilei, Ahmedov, R.Carlos - Bussufa, Holenda, Lachijalov.
Spartak Moskva - pravděpodobná sestava:
Dikan - K.Kombarov, Suchý, Rojo, Makejev - McGeady, Šešukov, Machmudov, Alex, Jakovlev - Dzjuba.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.75 - 2.95 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Křídla Sovětů Samara - FK Krasnodar  (sobota 12:00)
Páté kolo ruské nejvyšší soutěže odstartuje v Samaře, kde Křídla Sovětů přivítají na stadiónu Metallurg nováčka z Krasnodaru.

Pracovníci na stadiónu se úporně snaží o to, aby připravili trávník na sobotní zápas. Po souboji s Lokomotivem se nejprve upravovala poničená místa hrací plochy a pak začala celková úprava hřiště. Během noci pak trávník zahalila ochranná plenta, která se každé ráno stahovala, aby na hřiště dopadaly přímé sluneční paprsky. Funkční systém vytápění pak udržuje konstantní teplotu na 18°C.

Křídla Sovětů by měla mít trénink na Metallurgu v první polovině dne, Krasnodar pak kvůli pozdnímu příletu do Samary předzápasový trénink v plánu nemá.

Ve středu krasnodarští fotbalisté navštívili Centrum přípravy rezervy klubu, kde se připravují hráči narození v roce 1997. Se začínajícími fotbalisty přišel promluvit brankář Jevgenij Gorodov, útočník Igor Picusceac a záložníci Marcio s Joãozinhem. Neformální schůzka proběhla u svátečního stolu. Během jídla pak profesionální fotbalisté předali svým mladým nástupcům pár rad a odpovídali jím na jejich dotazy.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.00 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Kubaň Krasnodar - FK Rostov  (sobota 14:15)
V pátem kole ruské Premier Ligy krasnodarská Kubaň přivítá na svém hřišti fotbalisty z Rostova.

Kubaň odstartoval sezónu velice dobře. Hráči dokázali ze čtyř zápasů s těžkými soupeři vybojovat 6 bodů, které jim v tuto chvíli zajišťují páté místo. Teď krasnodarským fotbalistům stojí v cestě Rostované.

Souboje Krasnodarců s Rostovany jsou vždy vyhrocenější, protože se jedná o jižní derby. Už v úterý na tréninku, který proběhl v intenzivním herním režimu, společně s ostatními trénovali obránce Roman Bugajev a útočník Traoré.

Začátek této sezóny právě Bugajev vynechal kvůli zranění, které si přivodil ještě v předsezónní přípravě. Nyní obránce trénuje bez jakýchkoliv omezení. Stejně tak trénuje i Traoré, kterému to povolili lékaři a pustili jej z marodky.

Lépe na tom je i záložník Krasnodarců Marko Né. Ovšem v jeho případě doktoři doporučili po vynucené pauze zvyšovat tréninkové dávky postupně.

Ve středu začali trénovat i hráči Rostova. Do přípravy na zápas se připojili i uzdravující se záložníci Edgaras Česnauskis a Čavdar Jankov. Podle oficiálního webu rostovského klubu se spoluhráči trénoval i Dmitrij Kiričenko, který minulý zápas vynechal kvůli zvýšené teplotě.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.10 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Těrek Groznyj - Dinamo Moskva  (sobota 16:30)
V posledním sobotním zápase přivítá zatím nevýrazný Těrek další tým, který zůstává za očekáváním. Moskevské Dinamo. Je se na co těšit.

Začněme u hostů. Ti v minulém kole před zraky vlastních fanoušků udolali Kubáň, když až v závěru utkání skóroval Semšov, jinak bývalý policejní tým pronásledoval stejný problém, jako v zápasech minulých a tím je souhra. Hra Dinama působí jakoby bezradně, bez myšlenky. Tento dlouhodobý nešvar Moskvanů měl vyléčit bosenský zázrak Misimovič, ale ani jemu se zatím moc nedaří. Navíc ani v koncovce to není ono, proto je možné, že trenér Božovič upustí od oblíbené hry na jednoho útočníka a Voronina pošle na hřiště již od začátku. Božovič v tomto střetnutí bude také postrádat zraněnou dvojku Gabulova a nejistý je také start obránce Epureana, který se sice zapojil již do tréninku, ale jeho zdravotní stav asi nebude stoprocentní, proto se očekává, že ho v základu zastoupí Granat. Dalším absentérem bude pravděpodobně Kolodin, ze stejných důvodů jako Epureanu, ve středu zálohy by měl hrát Ropotan.

V Grozném se čeká od tamních fotbalistů hodně. Hráči z čečenské metropole by měli hrát minimálně v lepší půlce tabulky a ideálně by se mělo bojovat o poháry. K tomuto účelu byl přiveden Ruud Gullit. Pod jeho vedením dosáhl Těrek zatím na pouhé 4 body, když ve 3. kole doma porazil slabý Tomsk a minule remizoval na hřišti trápícího se Spartaku. To není moc dobrá vizitka a 13. místo v (pravda vyrovnané) tabulce není zrovna žádný šlágr. Dalším problémem může být post jedničky, zatím mají Džanajev s Godzurem odchytáno po dvou zápasech a zdá se, že ruský mladík Džanajev se své šance chopil a v obou předcházejících zápasech nepustil ani branku. Gullit může také již počítat s navrátilcem Kobenkem. Tento ruský záložník se v týdnu vrátil do plného tréninku a podle zpráv ruských médií by měl nastoupit. Holandský trenér nikoho jinak nepostrádá.

Kdo se probudí ze zimního spánku a nebere směr pohárová Evropa? Těrek? Nebo Dinamo? Odpověď bude známa kolem půl sedmé, neboť zápas začíná v 16:30 CET a bude ho řídit pan Popov z Jekatěrinburgu.
Těrek Groznyj - pravděpodobná sestava:
Džanajev - Jatčenko, Ferreira, Omeljančuk, Zenghe - Kobenko, Essame, Kacajev, Mauricio - Tiuí, Mguni
Dinamo Moskva - pravděpodobná sestava:
Šunin - Wilkshire, Fernandez, Granat, Lomič - Samedov, Ropotan, Semšov, Misimovič, Karjaka - Kurányi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 3.00 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Volga Nižnij Novgorod43018:29
2.FK Krasnodar42204:18
3.CSKA Moskva32106:17
4.Rubin Kazaň42114:17
5.Zenit Petrohrad42115:57
6.Kubaň Krasnodar42024:46
7.Dinamo Moskva42026:76
8.Spartak Nalčik41213:45
9.Anži Machačkala41211:25
10.FK Rostov41127:74
11.Křídla Sovětů Samara31112:24
12.Lokomotiv Moskva41124:54
13.Těrek Groznyj41122:34
14.Amkar Perm41122:44
15.Spartak Moskva41122:74
16.Tom Tomsk40130:51

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele