Ruská Premier Liga - preview 5. kola

18.04.2009, 08:40, aktualizováno 19.04.2009, 08:38
Previews
V neděli se v Rusku odehrají další čtyři zápasy nejvyšší soutěže. Lokomotiv Moskva se střetne s Petrohradem, v souboji ze spodních pater tabulky zajíždí Krasnodar na půdu Permu, Kazaň přivítá Dynamo Moskva a do Chimki přijede Necidovo CSKA.
Tom Tomsk - Spartak Nalčik  (sobota 10:30)
Páté kolo ruské Premier Ligy otevře souboj dvou pravděpodobných aspirantů na záchanářské boje - Tomu Tomsk a Spartaku Nalčik.

Sibiřané po překvapivé výhře nad CSKA nedokázali zopakovat předvedený výkon a z posledních dvou zápasů získali jenom jeden bod za remízu s Krasnodarem, po lepším výsledku navíc sahal nováček soutěže. Trenér Tomičů Valerij Nepomnjaščij bude muset oželet absenci hned několika fotbalistů, jmenovitě Strojeva, Filipenka, Jevsikova, Djadjuna a Kovalčuka.

Podobně jsou na tom i hosté z Nalčiku, kteří však mají ještě o dva body méně. Na marodce pak mají jen dva hráče, Jurij Krasnožan nemůže počítat s Kalimullinem a Parodim. Především absence prvního jmenovaného znepokojuje trenéra Nalčiku, už tak neproduktivní útok přišel o svého nejlepšího střelce v minulé sezóně.

Utkání začne v 10:30 SEČ a řídit jej bude pan Bezborodov z Petrohradu.
Tom Tomsk - pravděpodobná sestava:
Parejko - Jevsikov(?), D.N. Smirnov, Jokič. A.Ivanov - Klimov, Mičkov, Radosavlevič, Nemeth, Charitonov - Maznov.
Spartak Nalčik - pravděpodobná sestava:
Chomič - Jatčenko, Džudovič, Amisulašvili, Filatov - Leandro, Mašukov, Geterjev, Koncedalov, Gogua - Koncevoj.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.00 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Saturn - FK Moskva  (sobota 13:00)
Saturn přivítá na svém stadionu FK Moskva, jehož fotbalisté dokázali v minulém kole udolat Spartak Moskva. Naopak Saturn stále tápe, když musel zachraňovat alespoň remízu v zápase s kavkazským Nalčikem.

Domácí i v této sezoně střídají lepší výkony s horšími, alespoň co se týče herního projevu. Zatímco v prvním, i přes prohru 0:3 a třetím kole předvedli slušný výkon. V druhém a zejména v posledním kole se ze strany svěřenců Jürgena Röbera jednalo spíše o parodii na fotbal, proti Zenitu se to ale dalo omluvit nevalnou kvalitou trávníků na stadionu Petrovskym.

"Mimozemšťanům" nebude chybět ani jeden hráč a německý kouč tak má k dispozici kompletní kádr. S týmem už naplno trénuje i hvězda černomodrých Dmitrij Loskov.

Naopak "měšťané" zažívají po mizerném vstupu do soutěže výrazný vzestup. Nemalou zásluhu na tom má i Alexandru Epureanu, který se stal hrdinou moskevského FK při zápase se Spartakem. Svěřenci Miodraga Božoviče dokázali vstřelit dokonce tři branky a vyřešili tak problémy s ofenzívou, která granátově-červené svazovala nejvíce.

Hostům také nebude chybět ani jeden důležitý hráč, naopak ještě posílí. Z marodky se totiž vrací Šešukov a Krunič, pouze individuálně trénuje mladík Alexandr Marenič.

Utkání začne v 13:00 SEČ a řídit jej bude pan Baskakov z Moskvy. Fanoušci dobrého fotbalu budou věřit, že sobotní utkání neskončí jako poslední tři vzájemné souboje těchto celků, tedy bezbrankovou remízou.
FK Saturn - pravděpodobná sestava:
Kinský - Angbwa, Igonin, Zelao, Nachušev - Kuzmičev, Eremenko, Jevsejev, Karjaka - Topič, Kiričenko.
FK Moskva - pravděpodobná sestava:
Ževnov - Nababkin, Okoronkwo, Epureanu, Šešukov - Samedov, Rebko, Tarasov, Vukič, Česnauskis - Bracamonte.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.80 - 2.60 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Spartak Moskva - Těrek Groznyj  (sobota 15:30)
Spartak Moskva po nepřesvědčivém vstupu do nového ročníku ruské ligy sáhl k překvapivému kroku a po blamáži s Dinamem Moskva ve čtvrtfinále domácího poháru vyhodil trenéra Michaela Laudrupa. Vyléčí tento krok churavý Spartak? O lecčems napoví páté kolo, ve kterém devítinásobný mistr hostí Těrek Groznyj.

Odvolání dánského kormidelníka kdekoho překvapilo, byť Spartak výsledkově tápal a ve středu se ve čtvrtfinále ruského poháru proti Dinamu připravil o poslední možnost, jak se dostat do evropských pohárů. Několik hodin po utkání mu jeho konec v Rusku oznámil generální ředitel Valerij Karpin. "Podle mého názoru nelze hodnotit práci trenéra po čtyřech nebo pěti zápasech. Vedení Spartaku mě tímto krokem zaskočilo," řekl Laudrup.

Právě Karpin, který Laudrupa do Spartaku Moskva v září loňského roku přivedl, nyní červenobílé povede. Uvidí se podle výsledků v následujících týdnech, jestli je Karpin jen dočasnou volbou. V médiích se už žhavě spekuluje o novém trenérovi, který neúspěšnější ruský klub v létě převezme, největším favoritem je údajně Valerij Gazzajev proslavivší se v týmu úhlavního rivala CSKA Moskva.

Na trávník desátého týmu probíhajícího ročníku ruské Premier Ligy vyběhne šestý Těrek Groznyj. Domácí by měli těžit z faktu, že klub z čečenské metropole venku spíše paběrkuje, nicméně ambiciózní Těrek vyloženým outsiderem nebude a z krize favorita by mohl těžit.

Těrek vedený Vjačeslavem Grozným, který Spartak Moskva z dřívějšího působení dobře zná, přicestuje s kompletním kádrem s výjimkou stále zraněného brankáře Liky, toho však v brance dobře zastupuje Andrij Dikan.
Spartak Moskva - pravděpodobná sestava:
Pletikosa - Makajev, Jiránek, Fathi, Rodriguez - Bystrov, Sabitov, Kovalčuk, Baženov - Alex - Welliton.
Těrek Groznyj - pravděpodobná sestava:
Dikan - Zabavnik, Illiev, Bendz, Omeljančuk - Gvazava, Džachmišev, Cléber, Georgijev - Pancu, Prudnikov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.50 - 6.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Rostov - Křídla Sovětů Samara  (sobota 18:00)
V obraně výborně organizovaný nováček FK Rostov přivítá aktuálně vedoucí tým ruské Premier Ligy Křídla Sovětů Samara v čele se svým nejlepším střelcem Janem Kollerem.

Nejsilnějším článkem FK Rostov je jednoznačně defenzivní práce celého mužstva, proti svěřencům Olega Dolmatova se ofenzivní esa soupeřů prosazují opravdu těžko. Jednou z opor obrany Rostova je urostlý český zadák Roman Lengyel, toho v sobotu čekají tvrdé souboje s ještě urostlejším krajanem Janem Kollerem. Pro Rostov bude důležité, aby uhlídal obra ze Smetanovy Lhoty, z jeho nedocenitelné práce totiž těží celá ofenzíva Samary.

"Rostov je velmi dobře organizovaný tým, který měl na začátku sezony těžký los: ze čtyř zápasů hráli pouze jednou doma. Bude to velmi těžké utkání," prohlásil trenér vedoucí Samary Leonid Sluckij na adresu aktuálně osmého týmu ruské nejvyšší soutěže.

Sluckému bude chybět jen obránce Budylin, to jeho protějšek Dolmatov má nepříjemné starosti se složením sestavy, nejistý je start útočníka Hong Yong-Jo a záložníka Alexandra Gatskana, alespoň částečně mu spravilo náladu dilema na brankářském postu, kde se mu uzdravila jednička Gerus, kterého v posledních dvou zápasech velmi dobře zastoupil Venjamin Mandrykin.
FK Rostov - pravděpodobná sestava:
Mandrykin - Čerkes, Živanovič, Lengyel, Andželkovič - Lebeděnko, Kulčij, Osinov, Petrovič, Hong Young Jo - Ahmetovič.
Křídla S. - pravděpodobná sestava:
Lobos - Šiškin, Belozerov, Jarošík, Leilton - Bober, Kulik, Adžindžal, Kalačev - Savin, Koller.
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Amkar Perm - Kubaň Krasnodar  (neděle 10:00)
Z loňského Amkaru Perm, který dosáhl na senzační čtvrté místo, se pomalu stává kuriozita ruské ligy. Klub z Uralu ve čtyřech odehraných kolech nezatížil konta soupeřů ani jednou brankou, alarmující fakt se pokusí mužstvo vedení Bulharem Dimitarem Dimitrovem vylepšit proti Kubani Krasnodar.

Dobře brání, ale špatně útočí, takhle by se v krátkosti dala charakterizovat hra Amkaru Perm. Navíc ve čtvrtém kole na hřišti Zenitu Petrohrad se hráči Permu o útočení víceméně nesnažili a pro klub charakteristickým betonem vybojovali remízu 0:0, už potřetí v této sezoně. "Potřebujeme vítězství," je si dobře vědom trenér červenočerných Dimitrov. Jeho celek tento rok ještě neokusil, jak chutná vítězství a krčí se ve spodních patrech tabulky.

Domácí navíc nemůžou počítat s maďarským obráncem Gaálem, který si obnovil dřívější zranění. Stále jenom individuálně trénuje Fedoriv.

Trenér Krasnodaru Sergej Ovčinnikov má taktéž na marodce dvě jména - Skvěrňuka a Marca Né. Jeho mužstvo je na tom, co se týče uhraných bodů o trochu lépe než Perm. Hosté se na rozdíl od Permu v této sezoně radovali z vítězství, když ve druhém kole porazili Spartak Moskva 2:1.
Amkar Perm - pravděpodobná sestava:
Narubin - Sirakov, Čerenčikov, Belorukov, Kalašnikov- Pejev, Novakovič, Drinčič, William, Grišin - Kušev.
Kubaň Krasnodar - pravděpodobná sestava:
Botviňev - Chaguš, Zasajev, Džinojev, Boaventura - Topči, Keita, Ušenin, Dramani - Kasajev - Traoré
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.00 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Lokomotiv Moskva - Zenit Petrohrad  (neděle 12:00)
Největším tahákem pátého kola ruské Premier Ligy je jednoznačně další z řady ostře sledovaných soubojů mezi Moskvou a Zenitem Petrohrad. Tentokrát ruská metropole vyšle do boje Lokomotiv, který si bude chtít vyléčit šrámy z neúspěšného moskevského derby proti CSKA.

Lokomotiv minulý víkend v derby proti CSKA prohrál vysoko 1:4 a pomalu se tak začíná kymácet trenérská židle pod Rašidem Rachimovem, který po minulé neúspěšné sezoně dostal druhou šanci. Druhé klopýtnutí v řadě s potenciálním konkurentem v boji o titul si železničáři nemůžou dovolit.

Rozjetý Zenit Petrohrad ale v dosavadním průběhu ruské ligy ještě neprohrál a s osmi body po čtyřech odehraných kolech se usídlil na předních příčkách tabulky. V minulém kole sice Zenit doma jen remizoval 0:0 s Amkarem Perm, nutno však podotknout, že svěřenci Dicka Advocaata hráli na nefotbalovém terénu stadionu Petrovskij, trávník v Moskvě by jejich rychlému a kombinačnímu fotbalu měl vyhovovat mnohem víc.

Trenér Zenitu Dick Advocaat je s hrou svého týmu nadmíru spokojen, stínem jsou pro něj neproměněné šance, kvůli kterým Zenit přišel o dva body proti Permu.

Zatímco kouč Lokomotivu Rašid Rachimov má k dispozici kompletní kádr, jeho protějšek Advocaat kromě dlouhodobě zraněného Lombaertse stále postrádá Radka Šírla, který si poranil koleno v reprezentačním utkání Slovinsko - Česká republika.
Lokomotiv Moskva - pravděpodobná sestava:
Čech - Janbajev, Baša, Rodolfo, Kuzmin - Glušakov, Dujmovič, Torbinskij, Biljaletdinov - Odemwingie, Syčev.
Zenit Petrohrad - pravděpodobná sestava:
Malafejev - Aňukov, Meira, Križanac, Kim - Tymoščuk, Denisov, Zyrjanov - Danny, Fajzulin - Pogrebňak.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.45 - 2.90 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FK Chimki - CSKA Moskva  (neděle 14:30)
Poslední Chimki doma čeká nelehký úkol, tím bude obrat o body moskevského giganta CSKA Moskva. Armějci včele s Alanem Dzagojevem se vezou na vlně euforie poté, co v minulém kole rozstříleli v moskevském derby Lokomotiv.

Chimki v této sezoně výrazně doplácejí na odchod řady klíčových hráčů a zejména na ztrátu veterána Titova, týmu tak nechybí jen tvůrce hry, ale i velká osobnost. To se znatelně projevilo na výsledcích, hráči nedokázali bodovat už tři zápasy za sebou. Trenéra Sarsaniju pak musí trápit také slabá defenzíva, domácí nedokázali udržet zatím ani jedno čisté konto a minulý týden si hráči Samary museli připadat jako na dni dvěří otevřených a konečný výsledek 0:3 byl pro Chimki ještě milosrdný. Teď navíc defenzívu podmoskevského klubu prověří CSKA Moskva s nejlepší ofenzívou v soutěži.

V neděli s kompletním kádrem nemůže počítat trenér Zico, tomu budou chybět hned tři hráči. Carvalho s Ramonem měli během týdne individuální přípravu, ještě týden by pak měl chybět další Brazilec Vágner Love. Prvně jmenovaného výborně zastoupil v minulém zápase Dzagojev, který svůj tým nastartoval k výhře nádhernou brankou a očekává se, že by měl nastoupit od první minuty i v tomto zápase.
FK Chimki - pravděpodobná sestava:
Berezovskij - Golovatenco, Maximov, Trivunovič, Kirakosjan - Nikiforov, Cvetkovič, Budjanskij, Blatnjak, Pilipčuk - Nizamutdinov
CSKA Moskva - pravděpodobná sestava:
Akinfejev - Odiah, V. Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov - Krasič, Aldonin, Mamajev, Žirkov - Dzagojev - Maazou
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 8.00 - 3.70 - 1.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Rubin Kazaň - Dinamo Moskva  (neděle 17:00)
Velká pozornost bude směřována na utkání Rubin Kazaň - Dinamo Moskva. Oběma týmům vyšel vstup do soutěže. Zatímco hosté uhráli spolu se Samarou nejvíce bodů, domácí Kazaň v lize ještě neprohrála.

Jak Dinamo, tak Rubin Kazaň se radovali v týdnu z postupu do semifinále ruského poháru. Dinamo zostudilo Spartak vítězstvím rozdílem třídy 3:0, Rubin udolal Sibiř 2:0. Trenér Kazaně Berdyjev ve 40. minutě stáhl ze hřiště Jevgenije Kalešina, nakonec se ukázalo, že obránce úřadujícího mistra chytaly jen křeče a o víkendu bude připraven nastoupit. Na seznamu zraněných v domácím celku tak zůstávají dvě jména - gólman Sergej Kozko a útočník Sergej Rebrov.

Dinamo, které se před pátým kolem s devíti uhranými body na kontě dělilo se Samarou o první příčku, nastoupí bez zraněného rumunského záložníka Adriana Ropotana a obránce Leandra Fernandeze, který v minulém kole proti FK Rostov (1:0) uviděl červenou kartu, očekává se, že ho na postu středního obránce nahradí Jovan Tanasijevič.

Modrobílí mají Kazani co vracet, v posledních čtyřech vzájemných zápasech neuhráli proti klubu z hlavního města Tatarstánu ani bod.
Rubin Kazaň - pravděpodobná sestava:
Ryžikov - Kalešin, Šaronov, Navas, Ansaldi - Noboa, Sibaya, Semak, Karadeniz - Domínguez, Bucharov.
Dinamo Moskva - pravděpodobná sestava:
Gabulov - K.Kombarov, Kolodin, Tanasijevič, Granat - Kokorin, Wilkshire, Chochlov, Dimidko. D.Kombarov - Keržakov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 2.90 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Křídla Sovětů Samara43016:29
2.Dinamo Moskva43015:39
3.Zenit Petrohrad42206:28
4.Rubin Kazaň42205:18
5.CSKA Moskva42117:27
6.Těrek Groznyj42113:27
7.FK Moskva41213:25
8.FK Rostov41212:25
9.Lokomotiv Moskva41215:75
10.Spartak Moskva41124:54
11.FK Saturn41124:74
12.Kubaň Krasnodar41122:54
13.Tom Tomsk41121:44
14.Amkar Perm40310:13
15.Spartak Nalčik40221:42
16.FK Chimki40133:81

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tomsk výrazně aktivní chtělo by to golik

Reagovat
smazaný uživatel

joooo tomsk goooooooooooooooooolllllllllllllllll

Reagovat
smazaný uživatel

Co ti je sympatického na Tomsku?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tesil sem se na Rostov-Samara, to bude hrozne zajimavej zapas... bohuzel live dneska nestihnu

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý? Podle mě zas tak moc ne, zápasy, ve kterém hrají betonáři z Rostovu dobrý fotbal snad ani přinést nemůže.

Reagovat
smazaný uživatel

No, tak to tak nakonec dopadlo .... ale stejne na to asi jeste nekdy kouknu

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik dal uz Koller golu ? 3 ?

Reagovat
smazaný uživatel

Mas tu tabulku strelcu, staci se podivat .... 2

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu jak na Krasnodar může být tak velký kurz

Reagovat
smazaný uživatel

Amkar dal konecne svuj prvni gol letos

Reagovat
smazaný uživatel

noo šak to je parááda penízky doma

Reagovat
smazaný uživatel

Si vsadil ze Amkar vstreli gol nebo co? Ze se radujes kdyz jeste zapas ani neskoncil

Reagovat
smazaný uživatel

nn 1 , tušil sem vysledek 1:0 a včera my vydělali hodně penez i Tomsk, jako nic my není sYmpatického na Tomsku, jen sem na ně vsadil

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam ze Kazan vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hraje od zacatku necid?

Reagovat
smazaný uživatel

hraje..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele