Ruská Premier Liga - souhrn 11. kola

29.05.2009, 16:56, aktualizováno 30.05.2009, 16:26
Komentáře a souhrny
Samara doma remizovala s FK Moskva 1:1, když se o vyrovnání postaral Jan Koller. Lokomotiv zvládl derby se Spartakem a vyhál 2:1 jak na branky, tak i na červené karty. Tři body mají i Dinamo a Zanit, který doma přehrál Kubaň. Rostov si rozdělil body s Těrekem, již v pátek Amkar prohloubil krizi porážkou se Saturnem...

Amkar Perm - FK Saturn 0:2

29.05.2009 15:00

Góly: 31. Vladimir Kuzmičov, 61. Dmitrij Kiričenko

Situace v Amkaru Perm začíná být kritická. Svěřenci vyhazovem ohroženého trenéra Dimitara Dimitrova prohráli na domácím stadionu Zvezda s předposledním Saturnem 0:2.

Smolné utkání pro Perm to bylo od prvních minut, ve dvacáté minutě si utrhl sval záložník Novakovič a musel ze hřiště. A zlé zprávy pro uralský klub pokračovaly, o deset minut později Starkov neuhlídal Kuzmičeva a ten se po centru Karjaky nemýlil. Zdvojnásobit vedení mohl Kiričenko a později také střelec první branky Kuzmičev.

Do kolen poslal Amkar v průběhu druhého poločasu vlastní obránce Čerenčikov, z jehož fatální hrubky těžil Kiričenko, útočník Saturnu si zpracoval míč na hruď a překonal gólmana Narubina. Perm doma prohrál 0:2 a dny trenér Dimitar Dimitrov jen stěží bude pokračovat na lavičce účastníka Evropské ligy i po letní pauze...

Více informací k zápasu

Tom Tomsk - Dinamo Moskva 2:3

30.05.2009 09:30

Góly: 63. Sjarhej Karnilenka, 74. Sjarhej Karnilenka (pen.) - 9. Aleksandr Keržakov, 12. Dmitrij Kombarov, 42. Aleksandr Keržakov

Fotbalisté Dinama Moskva zahráli svému trenérovi Andreji Kobelevovi pořádně na nervy. Hosté na hřišti sibiřského Tomsku vedli po prvním poločase 3:0, ale přesto se museli do poslední minuty strachovat o vítězství.

Dinamo začalo výborně. Jestli se mladému Svěžovovi nepodařilo hned v úvodu po chybě Parejka rozvlnit síť, jeho útočný parťák Alexandr Keržakov měl mušku o poznání přesnější. Hvězdný kanonýr potvrdil, že do reprezentace Ruska se nevrátil náhodou a za pomocí teče Janotovského otevřel skóre. Své vedení Dinamo navýšilo o několik chvil později. Bratři Kirill a Dmitrij Kombarovovi se nadechli k akci, na jejímž konci byla trefa letos lépe hrajícího Dmitrije.

Domácí byli neškodní a do konce poločasu mohli ze sítě lovit několik míčů, Keržakov například nastřelil břevno. Nakonec však i oni zahrozili, Nemeth mířil těsně vedle a střela Charitonova se otřela o břevno. Poslední slovo v prvním dějství ale mělo Dinamo, po přihrávce Dmitrije Kombarova vstřelil svoji druhou branku v utkání Alexandr Keržakov.

Nespokojený trenér Valerij Nepomnjaščij sáhl během poločasové přestávky ke dvěma změnám, dolů šli Janotovskij a Klimov za Skobljakova a Djadjuna. Sibiřané i díky nim po změně stran vstali z mrtvých. Úřadoval především nejlepší střelec tomičů Kornilenko.

V 64. minutě byl gólmana Dinama na jeho hlavičku krátký. Kontaktní gól domácí vyhecoval ještě k většímu úsilí, za což byli odměněni snížením stavu na 2:3. Obránce Fernandez se dopustil penaltového zákroku a exekutor Kornilenko chladnokrevně rozvlnil síť. Kdekdo si hned vzpomněl na památné utkání v roce 2005, kdy Tomsk prohrával 0:2, ale nakonec zápas obrátil ve svůj prospěch. Závěrečný tlak Tomsku však Dinamo ustálo a veze si vydřené tři body.

Více informací k zápasu

Lokomotiv Moskva - Spartak Moskva 2:1

30.05.2009 12:00

Góly: 23. Rodolfo, 37. Aleksandr Minčenkov - 44. Alex Meschini

Domácí Lokomotiv porazil v moskevském derby Spartak 2:1. Většinu část druhého dějství hráli červenobílí v početní převaze, ani to jim však k bodovému zisku nepomohlo.

Ve šlágru jedenáctého kola se utkaly kluby, které na přelomu dvacátého stolení dominovaly v Rusku, současnost už tak blyštivá není. Každopádně dnes měly oba celky možnost posunout se tabulkou výš, před utkáním byl v lepší výchozí pozici pátý Spartak.

Nehledě na problémy se složením sestavy vstoupil Lokomotiv do utkání aktivně. První vážnější možnost si však vytvořil Spartak. Welliton patičkou vysunul Vladimira Bystrova, ale ostřílený záložník v nájezdu na Marka Čecha minul. O pět minut později mohl zavěsit Welliton, ale na centr Alexe nedosáhl.

Ve 23. minutě rozjásal stadion Lokomotivu obránce Rodolfo, tomu palebnou pozici připravil Charles a železničáři šli do vedení. Lokomotiv se jednobrankovým vedením neuspokojil a za čtrnáct minut se mladý Minčenkov uvolnil přes Jiránka a překonal gólmana Džanajeva.

Závěr prvního poločasu patřil Spartaku. Nejprve nebyl Dzjubovi uznán gól pro údajný faul a poté už se hráči červenobílých radovali. Brazilský mág Spartaku Alex mířil zblízka přesně k tyči a snížil na 1:2 z pohledu hostí.

První minuty druhého poločasu začaly pro Lokomotiv nešťastně, Syčev upadnul po souboji s Makajevem a dostal žlutou kartu za simulování, protože to pro něj byla druhá, šel pod sprchy. Spartak v početní převaze vyvinul tlak, ale šanci si dlouho nemohl vytvořit. Na druhé straně navíc hrozili domácí hráči protiútoky, které zaváněly pojišťující brankou.

V 80. minutě to bylo na červené karty 1:1. Carioca po nevybíravém faulu Glušakova nezvládl situaci a dostal druhou žlutou. Nehledě nato Spartak útočil dál, vyrovnat mohl Makajev, ale gólman Čech proti němu vytáhl zázračný zákrok. V 90. minutě se nechal vyloučit i domácí obránce Fifinho a Lokomotiv musel hrát, stejně jako před týdnem s Kazaní, o devíti. Svěřenci trenéra Maminova to ale příliš mrzet nemuselo, těsné vedení si pohlídali.

Více informací k zápasu

FK Rostov - Těrek Groznyj 1:1

30.05.2009 12:00

Góly: 53. Maxim Astafjev - 26. Šamil Lachijalov

Těrek Groznyj si odváží cenný bod ze stadionu Olimp. Čečenci se dostali do vedení po chybě Lengyele, za Rostov vyrovnal hlavou Astafjev.

Utkání mělo velmi čilý úvod. O chlup aktivnější byli domácí, kteří se dokonce dostali do vedení, Igor Lebeděnko však stál v ofsajdovém postavení. Úvodní branku tak dali hosté. Opora domácí obrany Lengyel se nechal lehce obehrát Lachijalovem, který svou akci korunoval gólovou tečkou.

Hostující fanoušci si mohli znovu zajásat o pár chvilek později, Georgijev ale střílel ze špatného úhlu a Geruse nepřekvapil. Ve zbytku poločasu se nic zajímavého nestalo.

Střelec první branky Těreku Šamil Lachijalov mohl vedení hostů dokonce zdvojnásobit, ale střílel těsně vedle. A tak udeřila druhá strana barikády, Hong Yong-Jo potáhl balón a vyslal přetažený centr, na něho si vyskočil Maxim Astfajev a rozjásal opětovně výborné fanoušky na stadionu Olimp. Scénář následujích minut vyzněl lépe pro domácí, ale kýžené vítězné branky se před utkáním favorizovaný Rostov nedočkal.

Více informací k zápasu

Zenit Petrohrad - Kubaň Krasnodar 2:0

30.05.2009 12:00

Góly: 38. Igor Semšov, 45. Konstantin Zyrjanov

Zenit Petrohrad díky brankám Igora Semšova a Konstantina Zyrjanova vyhrál 2:0 nad Kubaněm Krasnodar. Svěřenci Dicka Advocaata, kteří hráli bez šesti důležitých hráčů, tak získali cenné tři body a posunuli se v tabulce před Spartak.

Zenit vládl nad míčem, ale chyběla mu v ofenzívě žalostně myšlenka. Žlutozelení si samozřejmě všimli, že domácí favorit není v optimálním rozpoložení, a začali hrozit, vážnější příležitost si ale nevytvořili, zadáci Petrohradu jejich snahu utnuli vždy v klíčovém okamžiku. Zenit si postupem času přeci jen několik příležitostí vypracoval. Po chybě Chaguše střílel kanonýr Pogrebňak do Džinojeva, po přihrávce Šírla minul Fajzulin. Obranná hráz Kubaně byla prolomena v 38. minutě, Ionov vysunul Semšova a ten se štěstím překonal brankáře Botviněva. Do konce poločasu mohli skórovat ještě Pogrebňak a Meira.

Nakonec se to povedlo Zyrjanovovi. Zkušený záložník za pomocí teče Džinojeva rozradostnil stadion Petrovskij. Po druhém inkasovaném gólu Kubaň rezignoval na jakoukoliv snahu nepříznivý vývoj zvrátit. Hostující klub zahrozil jen po dalekonosné střele Alana Kasajeva do břevna. Zenit také snahou směrem dopředu nehýřil a kontroval vývoj utkání. Nudný druhý poločas tak alespoň oživil střídající Huszti, ale k další brance do sítě Kubaně jeho snaha nevedla.

Více informací k zápasu

Křídla Sovětů Samara - FK Moskva 1:1

30.05.2009 14:30

Góly: 17. Jan Koller - 11. Aleksandr Samedov

V utkání Křídla Sovětů Samara - FK Moskva padly obě branky v první dvacetiminutovce. Na úvodní gól hostujícího tahouna Alexandra Samedova odpověděl český útočník Jan Koller. V dalších minutách už oba celky působily bez myšlenky.

V utkání o první místo (první Rubin a druhé CSKA hrají v neděli finále ruského poháru) začali aktivnější domácí, záhy je však zchladil gól záložníka FK Moskva Alexandra Samedova. Samara odpověděla téměř okamžitě, ve své první šanci tahoun Samary Koller neuspěl, ale poté využil chyby Epureaneho a překonal kapitána měšťanů Ževnova. Pro Kollera to byla čtvrtá branka v této sezoně, zajímavostí je, že ani jednu z nich ještě nedal hlavou.

Ve 37. minutě mohl Koller dostat Samaru do vedení, ale nadýchaný centr Kulika nezužitkoval podle svých představ, branku FK Moskva minul. Křídla Sovětů měly jasnou převahu, nedokázali ji však proměnit v další branku.

Ve druhém poločase se hra uklidnila a Samara už směrem dopředu tolik nehrozila. Ba co víc, fotbalisté FK Moskva málem šli do vedení, střídajícího Kruniče vychytal chilský gólman Eduardo Lobos. Oba týmy až moc často hledaly dlouhými nákopy své vytáhlé útočníky, což úroveň utkání sráželo.

V poslední dvacetiminutovce do děje utkání výrazně zasáhl sudí Biglov. Argentinci Bracamontemu neuznal gól za údajný faul na Jarošík a na druhé straně neodpískal penaltu za evidentní stažení Kollera v pokutovém území.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rubin Kazaň1063121:521
2.FK Moskva1155111:520
3.Křídla Sovětů Samara1162311:820
4.CSKA Moskva1061318:819
5.Dinamo Moskva1161412:1119
6.Zenit Petrohrad1153317:1018
7.Spartak Moskva1152419:1117
8.Lokomotiv Moskva1144313:1216
9.FK Rostov113628:815
10.Těrek Groznyj1134410:1413
11.Kubaň Krasnodar113356:1112
12.Tom Tomsk113358:1512
13.FK Saturn112457:1810
14.Amkar Perm111557:178
15.Spartak Nalčik101456:97
16.FK Chimki100468:204
Zbývající zápasy
30.05. 00:00FK Chimki - Rubin Kazaň
30.05. 00:00CSKA Moskva - Spartak Nalčik

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (45)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

amkar jede

Reagovat
smazaný uživatel

uz jenom ten transparent, ten asi nebude z letosni sezony co?

Reagovat
smazaný uživatel

To určitě ne. Ale jako ironie dobré...

Reagovat
smazaný uživatel

spasiba

Reagovat
smazaný uživatel

Perm... Obrana, která je minulou sezona zdobila, byla dnes neskutečně trapná. Dimitrov nemá šanci pokračovat v Amkaru po letní přestávce, snad to tam Rachimov trochu smontuje a v létě něco kvalitnějšího nakoupí. Hraje se přece o ruský klubový koeficient a s takovou by měli problémy i s těmi největšími trpaslíky (které kvůli nulového koeficientu stejně nedostanou)...

Reagovat
smazaný uživatel

Amkar bude v Evrope neskutecna ostuda

Reagovat
smazaný uživatel

jn, skoda, ze se tam nakonec nedostala ta samara, ty jsem to hrozne moc pral

Reagovat
smazaný uživatel

Samara se do Evropsky ligy nakonec taky probojovala...

Reagovat
smazaný uživatel

Samara se tam nakonec dostala, protože ve finále ruského poháru hrajou celky, které mají evropské poháry zajištěné (Rubin a CSKA)

Reagovat
smazaný uživatel

aha, tak to jsem vubec nevedel, dalsi skvela zprava dneska, diky

Reagovat
smazaný uživatel

Argentinská kolonie v FK Moskva se nám rozpadá... Hostování Barrientose se změnilo přestup, Maxi Lopez a Moralez se určitě nevrátí. Zbyl jen srdcař Bracamonte...A to si kvůli Argentinců udělali na oficiálních stránkách argentinskou verzi. Bohužel není už tolik peněz a ani ve hře defenzivního stratéga Božoviče by se s výjimkou Lopeze, asi neuplatnili...

Ale RPL tehdy pěkně ozdobili, za trenéra Sluckého byla radost se na ně dívat a dlouho bojovali o titul...

Reagovat
smazaný uživatel

bracamonteho mam hrozne rad

Reagovat
smazaný uživatel

Luis Aguiar do Dinama Moskva. Mohla by to být super náhrada za Dannyho, je to ofenzivní záložník Bragy, jeden ze strůjců úspěšného tažení Bragy Pohárem UEFA. 23let, Uruguay, 2.5 milionů eur.

http://www.youtube.com/watch?v=afi9hAJgpwA

Reagovat
smazaný uživatel

Ta cena je úžasná...

Reagovat
honziss

Paráda, dneska červená Sychev, nenechal se zahanbit svým kolegou Peterem, který ji dostal v minulém kole. Loko letos fakt hraje na červené karty a ne na body, snad to aspoň udrží.

Reagovat
honziss

A Fininhovi taky byli líto že ještě nemá červenou, jaj. Aspoň díky za tu výhru.

Reagovat
smazaný uživatel

Sedm červených kart za jedenáct kol, alespoň v něčem je Lokomotiv nejlepší. Ale gratulace k vítězství nad Spartakem, s novým trenérem Sjominem už to navíc bude jenom lepší, nepochybuju o tom. To naopak Spartak je venku celkem bídný...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
honziss

Na Semina už se těším. Podle mě je to výborné řešení, on jako hlavní a Mamimov asistent. Vláďa se zatím zaučí a potom, až Semin skončí, to po něm vezme. Semin ten klub zná a má obrovské zkušenosti a ví přesně co má dělat. Takže vzhůru za světlejšími zítřky Lokomotivu.

Reagovat
smazaný uživatel

JJ Maminov by mohl následovat kroky Kobeleva, který začínal podobně a teď patří k nejrespektovanějším ruským trenérům.

Reagovat
Slejdy

Koller

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Koller byl dnes u všeho zajímavého, co si Samara vypracovala. Jo jo, v Samaře si to vysloveně užívá...

Reagovat
smazaný uživatel

to jsem moc rad, to mu hrozne preju, jeste, ze se nevratil k nam do cech

Reagovat
smazaný uživatel

Kerzakov paradne ...cekame te zpatky v Zenitu...

Reagovat
smazaný uživatel

samochvála smrdí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zítra jsem ohromně zvědavý na finále ruského poháru. Bude to úplně jiný zápas než v březnovém superpoháru. Já dokonce spíše favorizuju Kazaň...

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak Ionov je zatim fantastickej, treba casem nahradi Arsavina. Zatim vykonama v Zenitu prekonava i milionovyho musora Dannyho

Reagovat
smazaný uživatel

jak hral fajzulin?

Reagovat
smazaný uživatel

Nejak vyrazne sem si nevsimnul, ale nehral spatne.

Reagovat
smazaný uživatel

ale ionov jej tedy zatim vysoce prevysuje?

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz srovnam letosni vykony Dannyho a letosni (zatim tri) zapasy Ionova, tak jednoznacne prevysuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

"milonovýho musora Dannyho"

Reagovat
smazaný uživatel

A Timoščuk se dneska loučil s fanoušky Zenitu. Tuto sezonu už to nebylo ono, trochu byl myšlenkama v Mnichově, i když makal pořád. Ale celkově se jeho působení v Petrohradu dá označit za fantastické, hodně štěstí ve vysněném klubu...

Reagovat
smazaný uživatel

timo

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda, ze to nemohlo bejt na hristi. Kapitan bude strasne chybet, uz ted je to legenda - uzasnej hrac i clovek. A jako jeden z mala po kazdym zapase dojde k nam ke kotli podekovat za podporu, tak ma vypadat pristup k fanouskum

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

A snad Advocaata dnes přesvědčil Kasajev, že má nato hrát v Zenitu. Žádný Quaresma. Trojúhelník Ionov, Kasajev a Keržakov na hrotu by se mi líbil.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo

Reagovat
smazaný uživatel

Jendo vrat se

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele