Ruská Premier Liga - souhrn 12. kola

13.06.2009, 15:00, aktualizováno 14.06.2009, 18:56
Komentáře a souhrny
Moskevské FK si v městském derby poradilo s CSKA a vyhouplo se na první příčku tabulky, kterou po porážce od Rostova opustil Rubin. Na Kazaň se mohl bodově dotáhnout Zenit, ale jen remizoval v Nalčiku. Těrek otočil skóre zápasu se Samarou ve svůj prospěch a Saturn přehrál Lokomotiv.

Rubin Kazaň - FK Rostov 0:2

13.06.2009 13:00

Góly: 32. Dmitrij Akimov, 55. Dmitrij Akimov

FK Rostov vyloupil hlavní město Tatarstánu a ukázal, že na nejlepším týmy v Rusku to umí. V sobotním utkání dvanáctého kola porazil aktuálního lídra a úřadujícího vítěze ruské ligy Rubin Kazaň 2:0, o obě branky se postaral Akimov.

Utkání se hrálo před 35 stupňovým vedrem, oba kluby proto nechtěly přepálit úvod a zápas neměl moc velké tempo. Aktivnější byla Kazaň, ale pevná obrana Rostovu v čele s nejlepším hráčem nováčka v měsíci květnu Lengyelem favoritovi nedovolila vytvořit si vážnější příležitost.

Počínaje 30. minutou začal Rostov vystrkovat růžky, Petkovič se sice nechal dohnat obráncem Ansaldim, když běžel sám na brankáře, ale další šanci už fotbalisté Rostovu proměnili ve vedoucí branku. Akimov po krajní přihrávce Čerkese vnikl do pokutového území a Ryžikov neměl nárok.

Rubin Kazaň dnes nesehrál své nejlepší utkání, úřadující mistr ztrácel hodně míčů v koncovce a vůbec se nedokázal prosadit před brankou Rostovu. Ke konci prvního poločasu už to vypadalo s Rubinem kriticky. Obránce Baljajkin šel za faul ve vlastním pokutovém území po druhé žluté kartě ze hřiště, ale penaltu kopl Akimov špatně a nechal tak gólmana Ryžikova vyniknout.

Trenér Kazaně Kurban Berdyjev poslal po změně stran do hry Sergeje Rebrov, ale ani ukrajinský veterán nedokázal oživit chatrnou hru domácích. V 55. minutě zasadil další ránu domácím opět Akimov, zkušený útočník obdržel krásnou přihrávku od jednoho ze svých spoluhráčů a Ryžikov neměl nárok.

Rubin se především prostřednictvím aktivního Domíngueze s utkáním něco udělat, ale Rostov si dvoubrankové vedení v klidu pohlídal a mohl přidat další, Akimovovi se ale nepodařil zkompletovat hattrick a neuspěl ani Lebeděnko. Svěřenci Olega Dolmatova po výhře 2:0 v Kazani už obrali o body tři giganty, vedle Rubinu také CSKA a Zenit Petrohrad.

Více informací k zápasu

Spartak Moskva - FK Chimki 1:0

13.06.2009 14:30

Góly: 29. Malik Fathi

Gól obránce Malika Fathiho rozhodl o těsném vítězství Spartaku Moskva proti největším outsiderovi soutěže FK Chimki.

Spartak, kterému v dnešním utkání chyběli opory Bystrov, Welliton a Carioca, přišel po čtvrthodině hry i o nejproduktivnějšího hráče ruské ligy Alexe. Brazilec si totiž přivodil zranění a musel v sedmnácté minutě ze hřiště. Utkání mělo překvapivě dlouho vyrovnaný průběh a do třicáté minuty svítil v Lužnikách stav 0:0.

Pak ale přišel vhozený aut Bojarinceva, který zakončil Fathi gólem, a Spartak se dostal do vedení. Domácím narostla křídla a dominovali. Smolařem v prvním dějství byl jednoznačně mladičky útočník Artem Dzjuba, který spálil tři gólové šance.

V druhém dějství se obraz hry nezměnil, Spartak byl mnohem aktivnější, ale své úsilí nedokázal vyjádřit druhým uklidňujícím gólem. A když červenobílí Berezovského překonali, nebyla jim z různých důvodů branka uznána. Přitom v jednom případě byla střela Bojarinceva prokazatelně za brankovou čárou. Spartak to dnes nemuselo mrzet, slabé Chimki kladly minimální odpor.

Svěřenci trenéra Karpina tak odchází na letní dovolenou s dobrou náladou, bude zajímavé sledovat, v jakém stavu se nejúspěšnější ruské mužstvo vrátí po pauze.

Více informací k zápasu

Dinamo Moskva - Kubaň Krasnodar 1:1

13.06.2009 15:30

Góly: 34. Aleksandr Keržakov (pen.) - 3. Haminu Dramani

Kubaň Krasnodar si odváží cenný bod z podmoskevských Chimek, kde hraje svá domácí klání Dinamo Moskva. Hosty zachraňoval hrdina utkání Botviněv, který se blýskl několika důležitými zákroky.

Šok pro Dinamo nastal už ve třetí minutě. Gabulov vyrazil střílenou přihrávku jen před Haminu Dramaniho a ten neměl problém dostat hosty do vedení. A aby toho nebylo málo, žlutozelení se mohli dostat do dvoubrankového vedení. Jednou však Dinamo zachránil gólman Gabulov a podruhé za něj zaskočila tyč.

Ve 33. minutě Dinamo vyrovnalo. Tlisov fauloval v pokutovém území Dmitrije Kombarova a nařízenou penaltu proměnil nejlepší střelec klubu Alexandr Keržakov. Ruský kanonýr má báječnou střeleckou formu, trefil se dvakrát v minulém kole proti Tomsku, stejný kousek zopakoval v týdnu na poli reprezentačním ve Finsku a teď přidal další branku a s pěti brankami okupuje přední příčky tabulky střelců.

V přestávce trenér Andrej Kobelev zesílil ofenzívu mladým Kokorinem, bylo jasné, že Dinamu bod proti venku nejhoršímu týmu soutěže je hodně málo. Dinamo zavřelo Kubaň před své pokutové území a gól visel ve vzduchu. Proti byl však gólman Kubaně Botviněv, který skvěle vyrazil gólovou hlavičku Kokorina a skvěle si vedl i proti nebezpečné střele Australana Wilkshiera. Nebylo pochyb o tom, že dnes byl bývalý gólman Saturnu hvězdou utkání. I díky němu opouštěli fanoušci Dinama stadion Arena Chimki evidentně rozčarovaní.

Více informací k zápasu

Těrek Groznyj - Křídla Sovětů Samara 3:2

13.06.2009 18:00

Góly: 8. Daniel Pancu, 39. Daniel Pancu, 84. Sergej Bendz - 47. Jevgenij Savin, 51. Jevgenij Savin

Samara prohrála na horké půdě v Čečensku 3:2 a po zaváhání vedoucího Rubinu tak odmítla vyhoupnout se na čelo ligové tabulky.

Utkání v hlavním městě Čečenska předcházely spekulace kolem kurzů, které vypisovaly sázkové kanceláře na výsledek utkání. Ty proti třetí Samaře neobvykle vysoce favorizovali domáci Těrek a některé sázkové kanceláře kvůli neobvykle vysokému počtu sázek dokonce stáhly zápas ze své nabídky. Možný důvod kurzových spekulací pak odhalily sestavy hostující Samary, ve které se nečekaně kvůli nemoci neobjevil Jan Koller.

Trenér Samary Leonid Sluckij odmítá kritiky, že hra Křídel Sovětů závisí právě na Kollerovi, jenže dnešní zápas v plné nahotě odhalil pravý opak. Hráči Samary působili bezradně a těžko hledali způsob jak si před brankou soupeře vytvořit brankovou příležitost. Situaci Samaře ještě více zkomplikoval rychlý gól Daniela Pancu, který už po osmi minutách hry poslal domácí do vedení. Před koncem první půle přidal Pancu i druhý gól a hráči Těreku šli do šaten s pohodlným dvougólovým vedením.

To však vzalo rychle za své, když během úvodních šesti minut druhé půle srovnal stav dvěma góly Jevgenij Savin. V dramatickém závěru utkání měl však poslední slovo domácí Těrek. Po rohovém kopu v pokutovém území Samary nejvýše vyskočil obránce Bendz a hlavou vystřelil vítězný gól Těreku.

Více informací k zápasu

Tom Tomsk - Amkar Perm 1:2

14.06.2009 09:30

Góly: 20. Sjarhej Karnilenka - 56. Mitar Novaković, 67. Predrag Sikimić

Amkar Perm otočil nepříznivý vývoj a nečekaně zvítězil v Tomsku nad místním Tomem. Na úvodní branku Kornilenka odpověděli Pejevem a Sikimičem.

Tomsk začal aktivně a hrozil ze standardních situací. Perm měl štěstí po hlavičce Jokiče, která jen těsně minula prostor mezi třemi tyčemi a po uplynutí několika minut Charitonov přímou střelou prověřil pozornost gólmana Amkaru. Skvělou příležitost pak v patnácté minutě promarnil zkušený záložník Tomsku Radosavlevič. Přestože nápor domácích s přibývajícími minutami klesl, svou chybou jim daroval gól hostující brankář Narubin, když lehkou střelu vyrazil jen před sebe. První dorážku Jokiče sice vyrazil, ale další z kopačky nejlepšího střelce Tomsku Kornilenka byl už krátký.

O čtyři minuty mohl Narubin lovit podruhé, ale zaskočil za něj duchapřítomný Grišin. Perm v prvním poločase tahal za kratší konec, brankář Tomsku Parejko se ve svoji svatyni vyloženě nudil a vše nasvědčovalo tomu, že Amkar si připíše další klopýtnutí.

Po změně stran byl Perm jako vyměněný. Ve 48. minutě měl Parejko co dělat aby vytáhl hlavičku Jeana Carlose po centru Žiljajeva. O sedm minut později už svítil na světelné tabuli stav 1:1, na bombu Pejeva Parejko nedosáhl.

Tomsk rázem ožil, hráči si byli vědomi toho, že proti Permu by neměli doma ztratit byť jen bod. Charitonov prověřil konstrukci branky Permu, nastřelil tyč. Ale pro domácí publikum a hráče přišla další rána. Jean Carlos vysunul za obranu Žiljajeva, ten nebyl lakomý a předložil míč do prázdné branky Sikimičovi a bylo to rázem 2:1 pro Perm. Těsné vedení ubránil Perm do závěrečného hvizdu...

Více informací k zápasu

FK Moskva - CSKA Moskva 2:0

14.06.2009 12:00

Góly: 3. Aleksandr Samedov, 49. Branislav Krunić

Minimálně do konce letní přestávky bude FK Moskva lídrem ruské Premier Ligy. O posunu do čela rozhodlo vítězství nad CSKA Moskva 2:0. Armádní klub prohrál druhé utkání v řadě a po dalším z nepřesvědčivých výkonů klesl na nepohárové pozice.

Na koně poslal FK Moskva rychlý úvodní gól, už ve třetí minutě se závaru v pokutovém území CSKA dostal k míči z druhé vlny naběhnuvší Samedov a propálil Akinfejeva. Další minuty prvního poločasu byly ve znamení marného dobývání skvělé defenzivy měšťanů slavnějším armádním klubem. Hosté hrozili z křídel, kde byl hlavně na pravé straně aktivní Maazou, ale klíčové souboje prohrávali. Jednou nebezpečně centroval i Luboš Kalouda, který se poprvé objevil v základní sestavě CSKA, ale pro míč si v pohodě došel Ževnov. Český záložník měl v 35. minutě největší šanci nepřesvědčivých armějců, ale v dobré pozici minul branku FK Moskva.

Obraz hry se nezměnil ani v druhém dějství. Čtyři minuty po poločasovém hvizdu dokonce FK Moskva přidalo druhou branku, po obrovské chybě Šemberase v rozehrávce skóroval Krunič. O pár minut později se dostal na hřiště další český fotbalista Tomáš Necid. Se svým krajanem Kaloudou si však zahrál jen pár minut, protože bývalou hvězdu Brna nahradil Turek Erkin.

Domácí FK Moskva takticky vyzrálým a bojovným výkonem přivádělo hráče CSKA Moskva k zoufalství. Svěřenci trenéra Božoviče také hrozili z brejkových situací, po jedné z nich vyrazil Akinfejev střelu Česnauskise mířící pod břevno. V 72. minutě mohl Tomáš Necid vrátit CSKA do utkání, po centru Ščennikova v největší šanci CSKA hlavou minul. Nebezpečně pálil i Vágner Love, ale jen do boční sítě.

Vítězstvím 2:0 se posunulo FK Moskva do čela tabulky, kde bude minimálně měsíc, protože ruská liga teď má letní přestávku. Armádní klub má přes léto o čem přemýšlet, v jedenácti odehraných ligových zápasech už čtyřikrát prohrál...

Více informací k zápasu

FK Saturn - Lokomotiv Moskva 2:0

14.06.2009 14:30

Góly: 20. Zelăo, 54. Dmitrij Loskov

Lokomotiv v prvním zápase po návratu Jurije Sjomina na trenérský post prohrál v Ramenskom se Saturnem. Hrdinou zápasu se stál pětatřicetiletý Dmitrij Loskov, tvůrce mnoha úspěchů železničářů za vlády Sjomina na začátku tisíciletí.

Veterán vytvořil gólovou šancí pro Zelaa a sám pak vstřelil úžasný gól z dálky. Po druhém vítězství v řadě pod taktovkou Andreje Gordějeva se Saturn posunul na dvanácté místo, když přeskočil Tom a dohnal Kubaň.

Neuplynuly ani čtyři roky, kdy Sjomin opouštěl Lokomotiv, aby mohl trénovat ruský národní tým, se kterým neprohrál ani jeden zápas. Přesto však na mistrovství světa v Německu nepostoupil.

Namísto distancované Syčeva se v útoku objevil Odemwingi, který si odpykal diskvalifikaci v zápase se Spartakem. Lokomotivu chyběli i další potrestání hráči, Fininho a Glušakov. Do sestavy se naopak vrátil Kočiš, Gatagov se přemístil na levé křídlo. Dujmovič se opět postavil na své obvyklé místo do středu pole, v obraně se zase objevil tři zápasy chybějící Baša. Prakticky jedinou personální novinkou se stál příchod sedmnáctiletého forvarda Dmitrije Poloza. Tento zápas byl jeho první v této sezóně.

S Gordějevem na lavičce Saturn nepustil ani jeden gól. Tentokrát se však mladý trenér musel obejít bez dvou krajních obránců. Leonid Kovel odjel s národním týmem Běloruska na Mistrovství Evropy do 21 let. Na jeho místo se postavil Angbwa, který Saturnu chyběl skoro dva měsíce. Na levou stranu se namísto Nachuševa postavil univerzál Petr Němov.

Kromě toho, Romana Vorobjeva v centru pole vyměnil Loskov, který vynechal zápas na umělé trávě v Permu. Do branky se vrátil Antonín Kinský.

"Mimozemšťané" si už na svého nového trenéra zvykli a vytvořili si vítězného ducha, hráči Lokomotivu si však na nového kouče musí zvyknout. Proto také podmoskevští fotbalisté začali zápas jak se sluší a patří na domácí tým a ne jako outsideři. Už v osmé minutě po centru Angbwy střílel hlavou Kiriličenko, bohužel pro něj šla střela těsně nad branku. Sedm minut nato centroval zprava Ivanov a Kuzmičev zkoušel hlavičkovat, ani tentokrát ale gól nepadl.

A přece jen domácí otevřeli skóre. Loskov, jako by si zavzpomínal na svá nejlepší léta, ze standardní situace nakopl balon přesně na místo, kam nestíhal doběhnout Marek Čech. Byl tam ovšem Zelao a v klidu zakončil.

Ke konci poločasu se Lokomotivu zranil Dujmovič, jeho místo zaujal Stanislav Ivanov Ve středu hřiště působila hra Jevsejeva s Loskovem mnohem zajímavěji než Charlese s Ivanovem. Vepředu si Odemwingi hrál svou vlastní hru a ani se neohlížel na spoluhráče. Na druhou stranu vytvořil tu nejnebezpečnější šanci prvního poločasu, kdy Nigerijec střílel hlavou ze sedmi metrů, jenže přímo do náruče připraveného gólmana.

Po přestávce Sjomin poslal do hry na pomoc Odemwingiemu Falla, který nahradil Gatagova. Zanedlouho však začal kulhat Rodolfo a Lokomotiv musel provést druhé nucené střídání. Kapitánskou pásku převzal Odemwingie a u postraní čáry čekal na vystřídání Ďurica. Lokomotiv hrál chvíli v deseti a domácím se podařilo vstřelit druhý gól. Loskovovi se podařila dalekonosná střela. Tento gól byl symbolický, protože pětatřicetiletý hráč nevstřelil branku skoro rok, v loňské sezoně se trefil pouze proti Chimkám.

Až po 60. minutě dostali hosté míč pořádně na kopačky a mohli hrát na polovině soupeře. Janbajev střelou z dálky protáhl Kinského a Odemwingie promáchl. Gordějev se rozhodl zahustit střed pole a na hříště pustil Romana Vorobjeva.

V 73. minutě střílel Fall z pěti metrů vysoko. V následujícím protiúderu nastřelil Kiričenko tyč, když pálil z ostrého úhlu. Hned na to nejlepší střelec Saturnu byl vystřídán nejlepším střelcem loňské sezóny, Markem Topičem. Po svém příchodu Bosňan začal útok a po nahrávce Loskova střílel Angbwa vedle.

Následně Gordějev vystřídal Loskova, kterého vyprovázely ovace, a na hříště vyběhl mladý Zapeta. Poslední minuty hosté zkoušeli překonat Kinského z dálky, ani jedna střela českého brankaře ovšem nepřekonala.

Více informací k zápasu

Spartak Nalčik - Zenit Petrohrad 2:2

14.06.2009 17:00

Góly: 44. Kazbek Geterijev, 49. Kazbek Geterijev - 32. Igor Semšov, 63. Alexandr Aňukov

V posledním zápase 12. kola ruské ligy opět nedokázal zvítězit favorit. Spartak Nalčik doma vybojoval zaslouženou remízu proti Zenitu Petrohrad a získal tak další důležitý bod v boji o záchranu. Zenit se po zaváhání favoritů mohl vyšvihnout až na druhé místo ligové tabulky a do Nalčiku ho přijela podpořit opět velká skupina fanoušků. Ty kvůli bezpečnosti na Kavkaze dopravily na stadion speciální autobusy vypravené z Pjatigorsku.

V lazurových dresech hrající hosté měli od začátku zápasu míč častěji na svých kopačkách, ale gólové příležitosti si vypracovat nedokázali. Z protiútoků měl ale více příležitostí ke skórování soupeř. Přesto však první gól padl za záda brankáře Nalčiku. Fernando Meira vysunul Semšova, a ten si chladnokrevně poradil s obráncem i se zakončením. Gólu se do poločasu dostali ale i nebezpečnější domácí. Geterievův přímý kop ze 30 metrů prolétl změtí hráčů v pokutovém území a netečovaný skončil za zády překvapeného Malafejeva.

Podruhé se domácí radovali hned po návratu ze šaten. Ve 49. minutě si vzal míč opět Kazbek Geteriev a samostatnou akci zakončil nádhernou střelou do šibenice Malafejevovy branky. V těchto chvílích byli domácí lepším týmem na hřišti a se Zenitem to vypadalo bledě. Jiskru naděje vykřesal v 62. minutě Alexander Aňukov, když povedenou střelou srovnal stav zápasu na 2:2.

V závěru utkání se ani jedno z mužstev nechtělo spokojit s remízou a útoky se střídaly na obou stranách. Žádný z nich však už gólově neskončil a zápas tak skončil zřejmě spravedlivou remízou 2:2.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FK Moskva1265113:523
2.Rubin Kazaň1163221:721
3.Spartak Moskva1262420:1120
4.Křídla Sovětů Samara1262413:1120
5.Dinamo Moskva1262413:1220
6.CSKA Moskva1161418:1019
7.Zenit Petrohrad1254319:1219
8.FK Rostov1246210:818
9.Lokomotiv Moskva1244413:1416
10.Těrek Groznyj1244413:1616
11.Kubaň Krasnodar123457:1213
12.FK Saturn123459:1813
13.Tom Tomsk123369:1712
14.Amkar Perm122559:1811
15.Spartak Nalčik111558:118
16.FK Chimki110478:214

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (70)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vyborne Rostov ....i za tu trapnou navstevu si to Rubin zaslouzil. To, ze mistr ligy je z mesta, kde fotbal nikoho nezajima je tragedie

Ale hraci Rubinu zaslouzej teda respekt, za to ze i v tom umornym vedru makali az do devadestaty minuty, Petra Bystrova ke konci zapasu museli krisit na hristi...

Reagovat
smazaný uživatel

co se stalo?dehydratace?

Reagovat
smazaný uživatel

Nejspis neco takovyho... v Kazani je asi 35 stupnu a podle statistik mel Bystrov nabehano asi 12,5 kilometru (nejvic ze vsech hracu na hristi), takze se neni co divit...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem nevěděl,že v Tatarstánu je také vedro

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mozkova mrtvice.... uz je v nemocnici.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mrtvice se nakonec po vysetrenich nepotvrdila... po prevezeni do nemocnice byl v komatu a behem noci se probral. Ted uz pry uz zacina v pohode komunikovat s okolim a reagovat na podnety. Z vysetreni se potvrdil tezkej upal a nejaky mozkovy koma.

http://www.youtube.com/watch?v=1xqJHefTvxs

0:25 - pad Bystrova na hriste

1:15 - kriseni a odvadeni Bystrova do kabin

Reagovat
smazaný uživatel

Artur Malojan. Prý podal dnes proti Chimkám velmi dobrý výkon, v mládežnické lize patří už nějakou dobu k nejlepším...Uvidíme, co ukáže dál...

Reagovat
smazaný uživatel

Botviněv je tuto sezonu vynikající.

Reagovat
smazaný uživatel

A malem chytil dalsi penaltu do serie... Kerzakov mel dost stesti pri tom promeneni.

Reagovat
smazaný uživatel

JJ dotkl se.

Reagovat
smazaný uživatel

Bojarincevův aut...

Reagovat
smazaný uživatel

jo, charošaja russkaja liga... to je něco na urovni Anglije... všechny tady jsou z toho out

Reagovat
smazaný uživatel

Já osobně jsem raději out z Ruského Standardu...

Reagovat
smazaný uživatel

chlastaj raděj Nemirov

Reagovat
smazaný uživatel

Nemiroff... taky dobrá, no, ale ukrajinská.

R. standard je ale řekl bych ještě lepší. Pšeničnaja taky není špatná.

Reagovat
smazaný uživatel

a co Chortycja-Platinum ??? ... ta vyhrala letos v Lonyně soutěž na nejlepši vodku v Europě

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, nepil jsem

Jakpakto, že se tak vyznáš?

Reagovat
smazaný uživatel

prostě se vyznam...

ta vodka se v čechach ne prodava...

ale až uvidiš na flaše napsano - Хортиця Платінум ... BER A NE ROZMYŠLEJ

Reagovat
smazaný uživatel

azbuku ještš zvládám.

Spíš mi poraď, kde u nás koupit gruzínskej koňak za míň, než 2000 za půllitr tbilisi.

Reagovat
smazaný uživatel

to nevim...

ale muzu ti poradit kde koupit moldavskej

Reagovat
smazaný uživatel

Poraď

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Faza si tady něco léčí...

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně maskalь Kerzak0v

Reagovat
smazaný uživatel

Nechapu co tady predvadis

Reagovat
Shevchenko

Ten kurz jsem taky nechápal, nakonec jsem se ale neodvážil.

Reagovat
smazaný uživatel

na avtobus. zastavce metro Želivskeho... když přijiždi avtobus z Moldavska... u řidiče mužeš koupit

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt? Vím o autobusu, co jezdí na Florenc. Možná to stojí za zeptání. ď.

Reagovat
božský John

Nejlepší vodka je Nižněnovgorodskaja a Arbatskaja

Reagovat
smazaný uživatel

A nejhorsi pivo je petrohradsky Vasileostrovskoje

Reagovat
božský John

Tak s tim jsem tu zkušenost neměl

Reagovat
smazaný uživatel

Nemusis litovat

Reagovat
božský John

Který ruský pivo Ti chutná? Mně všecko připadá jak limonáda...jediná Baltika za něco stála..

Reagovat
smazaný uživatel

Krome Vasileostrovskyho, jsem zkousel jeste jedno a dal uz sem radsi nepokracoval (Baltika to nebyla, tu sem nemel) .... mne teda spis prijde spis jako kysela voda. Piju radsi cesky piva, nebo Guiness ci Stellu.... asi tak jako vetsina ostatnich tam - hlavne cernej Kozel je tam hodne oblibenej

Reagovat
božský John

Jo,ten je na každym billboardu a v Ramstoru maj snad všechny český piva..Budvar,Stará promiň,Kozel,Krušovice...ale nemaj Svijany,,

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt? ... v Petrohradu je akorat Kozel a Krusovice, ale zato docela je sezenes ve vetsine hospod.

Reagovat
božský John

Jj..v Moskvě normal v Ramstorech, Perekrostok(nebo jak se to jmenuje) to maj všude

Reagovat
smazaný uživatel

svijany jsou number one!! vřele doporučuju, ted na nich v poslední době ulítávám

Reagovat
smazaný uživatel

Nejhorší pivo je Berlin Kindel, dal jsem si minilok a musel jsem to zapít půlkou Pilsnera, abych se vzpamatoval.

Reagovat
herbage

24° Primátor

Reagovat
Lorcan

to chutná jak pivo s kořalkou

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ten Berlín Kindel chutná jak kombinace piva a krabicovýho vína, takže asi tak.

Reagovat
fantomas

A Kozel jak pivo s colou, to si člověk nevybere.

Reagovat
smazaný uživatel

Pivo, který bylo doplněný kolou, jsem měl v Německu taky a to se ještě jakž takž dalo. Nicméně taky žádná sláva a lepší použít spíš jako granát než pít.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to všechno Božovičova práce. Jaký rozdíl proti minulé sezoně pod Blochinem, kdy mi přišlo, že hráči neví, co mají hrát. Tuto sezonu jsou měšťané výborní - v defenzívě skvěle organizovaní, fyzicky silní, kombinačně vyspělí (hlavně ten přechod do útoku ), ve standadkách hrozně nebezpeční a týmoví (pomáhají si na hřišti, nevodí zbytečně míč, nechrtí se v koncovce) a to je hodně důležité.

Bracamonte snad odvádí na hrotu ještě více práce než Koller. Toho mám z FK Moskva nejradši.

CSKA bylo hrozně špatné. Ten Žirkov chybí ještě více než jsem si myslel. A uznávám, že Dzagojev taky a měl by hrát místo Carvalha. Carvalho svého krajana na hrotu moc nedoplňuje spíše hraje z hloubi pole, což Lovemu vůbec nesedí. Spolupráce s Dzagojevem mu minulou sezonu hodně pomohla stát se nejlepším střelcem RPL, není náhoda, že začal střílet až s jeho "objevením".

K Čechům - Kalouda hrál dnes levého záložníka, ale spíš se stahoval do středu, po křídle spíše útočil obránce Ščennikov. Dneska nešel moc vidět, je jedním z viníků inkasovaného gólu, na druhou stranu byl snad u toho mála nebezpečného, co si CSKA vypracovalo. Dal tam jeden nebezpečný centr a spálil gólovku. Necid hrál taky průměrně, měl největší šanci celého zápasu, kdy hlavou mířil těsně vedle...Ale měl to těžké, urostlí obránci FK Moskva mu toho v soubojích moc nedovolili....

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, co dela Bozovic s prumernejma muzstvama, to je fakt neuveritelny

Reagovat
smazaný uživatel

jak hral kalouda?

Reagovat
smazaný uživatel

Nic moc nepredved... Zirkova v zakladu rozhodne neohrozi

Reagovat
smazaný uživatel

Žirkov je nejlepší hráč CSKA, toho by neohrozil ani kdyby byl dnes nejlepší na hřišti.

Reagovat
smazaný uživatel

To tam máš napsané.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, sorry, ja to nejak blbe cetl, myslel jsem, ze to je komentar ke scennikovovi

Reagovat
smazaný uživatel

Zico se zbláznil. On nedal Dzagojeva ani na lavičku a odůvodnil to tím, že je to jeho rozhodnutí, že podle něj není v optimální kondici.

Reagovat
smazaný uživatel

prosazuje si krajana carvalha

Reagovat
smazaný uživatel

Naprostý kokot, hlavně, že Carvalho byl v kondici, když dostával přednost...

Reagovat
smazaný uživatel

+ mě taky sere nasazování Maazoua místo Krasiče...

Reagovat
smazaný uživatel

Krasič hrál od 40. minuty a nic nevymyslel.

Reagovat
smazaný uživatel

Centristi dostali, co zaslouží - přes hubu

Reagovat
smazaný uživatel

Miloš potřebuje cítit důvěru trenéra, je tím známý. Takhle Zico zbytečně zabíjí jeho talent...

Reagovat
smazaný uživatel

No, tak tohle kolo dokonale ukazalo jak je liga vyrovnana...

Reagovat
smazaný uživatel

ano pane...liga je vyrovnaně SLABA

Reagovat
smazaný uživatel

ze te furt bavi, ve vsech diskusich jenom prudit

Reagovat
smazaný uživatel

to ne mužu vyjadrit svuj nazor ??? nebo nekdy je psano že ta liga je silna ???

Reagovat
smazaný uživatel

Kazdymu kdo si procte tvoje prispevky je jasny, ze chces akorat prudit blbejma recma... a sam to vis..

Reagovat
smazaný uživatel

no to nevim... mně prostě russkaja liga ne sedi

Reagovat
smazaný uživatel

blijes a navazis se do vseho co ti NE sedi?

Reagovat
smazaný uživatel

to NE pane... ale někdy se NEudržim

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele