Ruská Premier liga - souhrn 15. kola

22.06.2011, 17:45, aktualizováno 22.06.2011, 20:59
Komentáře a souhrny
CSKA si poradilo s Lokomotivem a pojistilo si první místo. Dinamo v moskevském derby porazilo Spartak a dotahuje se na čelo. Tři body mají i Zenit, Anži i Rubin. Nalčik prohrál na půdě Permu a zůstává na posledním místě tabulky. Lépe si venku vedl Rostov, který veze bod z Tomsku...

FK Krasnodar - Těrek Groznyj 0:2

22.06.2011 19:00

Góly: 18. Sjarhej Ameljančuk, 80. Šamil Asildarov

Těrek vybojoval druhou výhru v řadě, když venku porazil Krasnodar. Tím zároveň přetrhl třízápasovou vítěznou šňůru domácích. Vítězný gól z 35. metrů vstřelil Omeljančuk.

Hned ze začátku zápasu mohli domácí otevřít skóre, jenže po pasu Joasinha perfektně stojící Movsisjan vyslal slabou střelu. Vzápětí armenský útočník málem utekl sám na brankáře, pas se k němu však nakonec nedostal.

Domácí se nebáli útočit, chyběl jim však důraz. V druhé desetiminutovce se hra přesunula do středu hřiště. A právě během takové hry se hostům podařilo skórovat. Stalo se to v 18. minutě díky Sergeji Omeljančukovi, jehož dalekonosná střela z pětatřiceti metrů donutila kapitulovat Jevgenije Gorodova.

Inkasovaný gól srazil sebevědomí domácích. Nic se nedařilo ani Joasinhovi, ani Movsisjanovi. Ovšem jen těžko může jeden aktivní fotbalista něco udělat. Domácím se na závěr poločasu podařilo zavřít soupeře na jeho polovině, nepomohlo to.

Po přestávce mohli mít fanoušci pocit, že to není Krasnodar, kdo musí vyrovnat, ale jeho soupeři. Každopádně hosté od prvních minut druhé půle šli dopředu. První útok domácí provedli až v 50. minutě. Až v půlce druhého poločasu se svěřencům Muslina začalo něco dařit.

Největší možností, jak domácí mohli vyrovnat, byl rozehraný roh. V pokutovém území Těreku se vytvořil chaos, avšak o nějaké velké šanci na vyrovnání se moc mluvit nedá. Protiútoky grozenského týmu byly mnohem nebezpečnější. V jednom takovém se Kacajev dostal k bráně soupeře a vybojoval roh. Po jeho rozehrávce Šamiľ Asildarov nedal Gorodovovi šanci.

Ke konci zápasu mohli Krasnodarci aspoň snížit. To by však Jerochin musel trefit bránu. Chybělo mu několik centimetrů. Nakonec Krasnodar prohrál. Těrek tak přetrhl třízápasovou vítěznou šňůru domácích.

Více informací k zápasu

Zenit Petrohrad - Kubaň Krasnodar 1:0

22.06.2011 19:00

Góly: 35. Aleksandr Budakov (vl.)

Domácí zápas Zenitu proti Kubani se stal stým zápasem ruské nejvyšší soutěže, ve kterém dokázal Malafejev udržet čisté konto. Po incidentu v Nižním Novgorodu předvedli petrohradští fanoušci, jak se má slušně fandit. A díky kurióznímu gólu po střele Konstantina Zyrjanova zvítězil Zenit.

Začátek zápasu byl velice živým, hosté se kupodivu snažili vyrovnat tempu, které nasadil Zenit. Snažili se navíc odpovídat svými útoky. Aktivní byl Maximov, který se pohyboval na, pro něj nezvyklé, pravé straně. Snažil se i Davydov. Ovšem Zenit přece jen hrál nebezpečněji. Nejaktivnějšími byli Danny s Lazovićem. Portugalec se snažil zakončovat, Srb zase povětšinou asistoval. Dva jeho centry na Lombaertse byly velice nebezpečnými, avšak Kubaň hrála dostatečně bezpečně v obraně.

V osmadvacáté minutě po centru Keržakova hlavou bil Danny, hosty zachránila branková konstrukce. V 35. minutě přišel gól. Z dvaadvaceti metrů střílel Zyrjanov, míč se odrazil od branky do hlavy Budakova a nakonec skončil v bráně.

Kubaň přes všechnu snahu měla doteď jednu pološanci, kdy z dálky vyzkoušel pohotovost Malafejeva Davydov. Po inkasovaném góle Petrescu vystřídal a do hry poslal Bugajeva.

V druhé půli Kubaň přitlačila. Neočekávaně nepřesným bylo pravé křídlo obrany Zenitu. Petrescu pustil na hřiště Traorého namísto Davydova, Spalletti odpověděl střídáním Ionova za Lazoviće, který sice odehrál dobrou první půli, ve druhé se však ztratil.

A právě Ionov málem vstřelil gól po prvním dotyku, pak asistoval Zyrjanovu, který se snažil překonat Budakova. Gólman se ovšem blýskl zákrokem a podržel svůj tým. Nakonec se Kubani nepodařilo vyrovnat a zápas skončil 1:0.

Více informací k zápasu

CSKA Moskva - Lokomotiv Moskva 3:1

22.06.2011 18:00

Góly: 13. Seydou Doumbia, 36. Zoran Tošić, 58. Seydou Doumbia - 30. Ján Ďurica

Druhé moskevské derby ovládlo očekávaně CSKA. Sluckého družina nadále drtí celou ligu. Tentokrát řádil Seydou Doumbia, který vsítil dvě branky ze tří.

Domácí byli od začátku lepší a obranu Lokomotivu zlobili hlavně Doumbia s Lovem. A ve dvanácté minutě jejich souhra přinesla ovoce. Love dovezl balon až do pokutového území a přihrávkou pod sebe našel právě representanta Pobřeží slonoviny, ten jen doklepl balon do brány. CSKA se tak ujalo vedení.

Poté se hra Lokomotivu zlepšila. Železničáře pozvedl hlavně veterán Loskov, který vymýšlel spoustu akcí a byl aktivní při rozích. Armějci hrozili hlavně z brejků, při jednom Nababkin našel Lova, který přihrával na Tošiče, ten však cíl nenašel. Lokomotiv se však v 30. minutě dočkal vyrovnání. Po závaru před bránou se dostal k balonu Slovák Ďurica a střelou k tyči nedal Akinfejevovi šanci - 1:1.

Hosté se z vyrovnaného stavu radovali pouze pár minut. Po hlavičce Ignaševiče Gomelko balon pouze vyrazil a k míči se důrazem dostal Tošiče, který pohotově pálil. A propálil vše. Do šaten se po této brance šlo za stavu 2:1.

Druhou půli načali lépe hosté. Krátce po začátku to zkoušel hlavou Ďurica, ale Akinfejev byl tentokrát na místě. Dá se říci, že Loko hrálo a CSKA střílelo branky. Potvrdilo se to v 58. minutě, kdy si Tošič udělal dobrý den z Iliče a z Šiškina, které v pohodě obehrál, poté přihrál na volného Doumbiu, který neměl problém - 3:1.

Poté se hra poněkud uklidnila, až ke konci pálil Ibričič, ale Akinfejev ho vychytal, ani dorážka Ignatěva cíl nenašla. Zápas tak skončil výhrou domácího CSKA v poměru tři ku jedné.

Více informací k zápasu

Křídla Sovětů Samara - Anži Machačkala 0:3

22.06.2011 17:30

Góly: 7. Kamil Agalarov, 18. Machač Gadžijev, 64. Benoît Angbwa

Anži se dokázalo po dvou zápasech probrat a jednoznačně vyhrálo v Samaře. O utkání rozhodli Dagestánci již v prvních dvaceti minutách, kdy dali dva góly.

Hosté se s ničím nepárali a hned v sedmé minutě se dostali do vedení. Agalarov se také s nikým nepáral a krásnou ranou z třiceti metrů nedal M'Bolhimu v brance Samary šanci. O deset minut později přihrál Achmedov Gadžijevovi a ten s M'Bolhim neměl problém, střelou k tyči zvýšil.

První půli zcela ovládli hosté. Do konce poločasu ještě pálili Roberto Carlos s Achmedovem. Hlavně záloha Machačkaly byla na úplně jiné úrovni než domácí. Proto byla Křídla ráda, že sudí s ničím neotálel a poločas ukončil hned po 45. minutě, do kabin se tak šlo za stavu 0:2.

Domácí se k první střele dostali hned po začátku druhé půle. Novickij pálil zpoza vápna, ale Revišvili byl na místě. V 64. minutě bylo opět u hostů veselo. Po rohovém kopu Gadžijeva se k hlavičce dostal Angbwa, jeho hlavička letěla na tyč, ale ke štěstí obránce Anži se odrazila do brány - 0:3.

Na konci utkání ještě Samara tlačila, ale nic z tlaku nevytěžila. Za zmínku stojí nedůstojné chování fanoušků Samary, kteří po Carlosovi házeli banány. Zápas skončil zaslouženou výhrou Anži.

Více informací k zápasu

Spartak Moskva - Dinamo Moskva 0:2

22.06.2011 16:45

Góly: 34. Igor Semšov, 65. Andrij Voronin

V moskevském derby trošku překvapivě uspělo Dinamo. Tým kouče Silkina se tak dál veze na vítězné vlně. Dnes vyhrál 2:0.

Utkání začali lépe "hosté". Kurányi v páté minutě přihrával ve vápně Semšovovi, který pálil těsně vedle. I nadále bylo lepší Dinamo. Silkinovi hoši jasně přehrávali zálohu Spartakovců a hlavně Semšov s Kokorinem zaměstnávali obranu domácích. Ve 22. bylo před Dikanem ještě větší horko. Po pasu se dostal k balonu Kurányi a šel na něj sám. Dikan jej vychytal, ale míč se odrazil pouze k Voroninovi, který měl před sebou prázdnou bránu. Bohužel jí netrefil. O deset minut později se Dinamovci už dostali do vedení. Po závaru se dostal k balonu Samedov a z velkého úhlu nacentroval před bránu, u míče se zjevil Semšov a hlavou jej dopravil pod břevno. Dinamo se tak dostalo do zaslouženého vedení. Do šaten se šlo taky za stavu 0:1. Nutno dodat, že hosté si vedení zasloužili.

I ve druhé půli byli Dinamovci daleko lepší, zlobil hlavně Voronin, který v 58. minutě pálil vedle. O pár minut později pálil ten samý hráč z dvaceti metrů, trefil pouze obránce, ale míč se k němu vrátil a tentokrát se Ukrajinec již nemýlil - 0:2.

Spartak poprvé pořádně zahrozil v 77. minutě, kdy pálil Dmitrij Kombarov, ale Šunin ránu kryl. O pár minut později našel Mahmudov volného Ariho, ale Šunin byl na místě. Do konce utkání se toho již více nepřihodilo, Dinamo tak zaslouženě ubránilo výhru.

Více informací k zápasu

Rubin Kazaň - Volga Nižnij Novgorod 2:0

22.06.2011 16:45

Góly: 50. Salvatore Bocchetti, 83. Alan Kasajev

Rubin Kazaň se vrací do formy z mistrovských sezón. Svěřenci trenéra Berdyjeva se vrátili ke starému stylu, z minima vytěžili maximum a Volgu porazili 2:0.

První poločas příliš fotbalové krásy nenabídl. Hráči na obou stranách si nedokázali vytvořit vážnější příležitost a hrozili prakticky jen ze standardních situací, nejblíže gólu byla Volga, tečovaná standardní situace Leiltona skončila na tyči. Aktérům zápasu nehrál do karet ani mohutný liják, a tak nezáživná pětačtyřicetiminutovka tak skončila bez branek 0:0.

Krátce po změně stran se Rubin dostal do vedení. Karadenizův přetažený centr pohodlně usměrnil za záda gólmana Keržakova italský zadák Bocchetti - 1:0. Volga mohla vyrovnat, ale Vacadze v jasné gólové příležitosti mířil vedle vzdálenější tyče.

O osudu utkání rozhodl v 83. minutě Kasajev. Záložník Kazaně zužitkoval perfektní přihrávku Lebeděnka a se štěstím dopravil míč do sítě - 2:0. Rubin zvítězil svými starými zbraněmi - téměř stoprocentní produktivitou a dal vzpomenout na mistrovské sezóny 2009 a 2010.

Více informací k zápasu

Amkar Perm - Spartak Nalčik 1:0

22.06.2011 15:45

Góly: 58. Vitalij Grišin

V duelu trpaslíků přehrál lepší Perm letos zatím tragický Nalčik tradičně, 1:0. Jedinou branku utkání vstíil Vitalij Grišin.

Zápas to byl podle očekávání nepohledný. Domácí se sice snažili o cosi jako fotbal, ale moc jim to nešlo. Nalčiku se do ničeho nechtělo a s bodem byl asi spokojen. K první střele se dostali paradoxně hosté. V 22. minutě pálil aktivní Leandro nad. Po pár minutách pálil Portnjagin, ale výborný Chomutovskij jej vychytal. Zhruba od třicáté minuty převzali iniciativu hosté, ale aktivní Portnjagin nic nevymslel a všechny vysoké balony pochytal domácí brankář. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu. Očekávaně 0:0.

Druhá půle byla taky nudná, až v 58. minutě pálil z hranice vápna Kolomějcev a Grišin dorážel na brankové čáře - 1:0 pro Amkar. Poté se přestalo hrát a začalo střídat a faulovat. Hra se úplně vytratila a bohužel tomu bylo až do konce utkání. Až ke konci pálil na druhé straně Koncedalov, ale Grišin tentokráte z brakové čáry vykopával. Tento příšerný zápas tak skončil 1:0 pro domácí. Amkar se tak nadále vzdaluje sestupovým starostem. Nalčik jich má stále víc a víc.

Více informací k zápasu

Tom Tomsk - FK Rostov 1:1

22.06.2011 13:30

Góly: 66. Maksim Kanunnikov (pen.) - 83. Roman Adamov (pen.)

Rostov nezklamal a v dnešním zápase si připsal moře žlutých karet, mimo tose i červenilo. I tak tým z jižního Ruska překvapivě bodoval v Tomsku. Zápas skončil po dvou penaltách 1:1.

První půle toho moc nepřinesla.V deváté minutě pálil nepřesně Bajlajkin. Poté na druhé straně ještě aktivní Gackan, ale Pesjakov jeho ránu kryl. Oba týmy se spíše soustředili na defensivu a nechtěly inkasovat. Proto se také odcházelo do kabin za nerozhodného stavu. Na tabuli svítily dvě velké nuly.

Druhá půle byla v podobném duchu, až v 66. minutě probudil diváky centr Baženova přímo před bránu na volného Kannunikova, kterého ale zezadu sundal k zemi Okoronkwo a po zásluze byl vyloučen. Sám faulovaný se také postavil k exekuci. Střílel doprava ze svého pohledu, kdežto golman Kočenkov skákal na druhou stranu. Tomiči se tedy dostali do vedení. Na druhé straně se probrali i hosté a v zápětí pálil Gackan z dálky k tyči, Pesjakov na místě. Po následujícím rohu opět pálil Gackan, v krkolomné posici nedokázal dotlačit míč z dvou metrů do branky, za Pesjakova na čáře zakročil Jokič. Ke konci zápasu se již zdálo, že tom své vítězství uhájí, ale opak byl pravdou. V 83. minutě se do vápna probíjel Česnauskis, ale jeho snažení utnul podkopnutím znovu srbský zadák Jokič. Byla nařízena pochopitelně penalta. Tu proměnil Adamov, i když si Pesjakov na míč sáhl. Hosté tak vyrovnali. Na konci zápasu ještě nebezpečně pálil Sabitov a nebezpečně dorážel Kannunikov, ale Kočenkov balony pochytal. Zápas tedy skončil smírem, 1:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.CSKA Moskva1494129:1031
2.Zenit Petrohrad1585226:1229
3.Rubin Kazaň1576223:1127
4.Dinamo Moskva1575321:1726
5.Anži Machačkala1575315:1126
6.Lokomotiv Moskva1564523:1822
7.Kubaň Krasnodar1563615:1421
8.Spartak Moskva1563614:1721
9.FK Krasnodar1555516:1920
10.Amkar Perm1554612:1719
11.Těrek Groznyj1553713:1718
12.Tom Tomsk1537515:2316
13.Volga Nižnij Novgorod1441914:1713
14.FK Rostov1534817:2513
15.Křídla Sovětů Samara152588:2211
16.Spartak Nalčik1516811:229

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (49)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Strašně moc bych přál sestup Nalčiku a Machačkale (to je nereálné, takže Permu)

Reagovat
Filipow

Proč by byl sestup Machačkaly nereálný? Vždyť ještě mohou být 9.

Reagovat
smazaný uživatel

to by bylo smutné,snad to tak nedopadne

Reagovat
smazaný uživatel

Gól Tošiče - to je perla, gól kola minimálně, lol

Spartak

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a jinak kdo neví - v katastrofě TU-134 dne 20 června v Karelii tragicky zahynul rozhodčí RFPL Vladimir Pettaj Věčnaja pamjať

Reagovat
kubys

R.I.P. už jsem o tom taky četl.

Reagovat
kubys

Doufám, že už Bocchetti nechce odejít.

Reagovat
niflheim

Může mi někdo vysvětlit, jak teď funguje ta liga?

Reagovat
kubys

Ne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

dlouho to tu nebylo, že?

Reagovat
aurelio

8 tímov ide rovno do Ligy Majstrov, v každej skupine bude jeden. No a tých zvyšných 8 vypadáva a nahradia ich nové tímy od Kaukazu, z Dagestanu a Tatarstanu

Reagovat
smazaný uživatel

a kdy to bude? po 30 odehranejch zápasech normálně? a kde vzali 8 míst do ligy mistru rusové?

Reagovat
Shevchenko

Koupili si to, v dnešní době se dá všechno koupit.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

AMKAR PERM jen tak dal

Reagovat
Kepy_FCB

Policajt krotil hráča paralyzérom!

Ruský futbal čelí veľkému škandálu. Jeden z policajtov, ktorí po sobotňajšom zápase 14. kola Premier ligy 18.6.2011 Volga Nižnij Novgorod - Zenit Petrohrad (0:2) zasahovali proti hosťujúcim fanúšikom, použil elektrický paralyzér proti útočníkovi Zenitu Dankovi Lazovičovi.

Stalo sa tak vo chvíli, keď sa srbský hráč zdravil s priaznivcami svojho klubu a chcel im hodiť svoj dres. "Neviem, prečo to urobil, možno si myslel, že som fanúšik. V Rusku je však možné všetko," vyhlásil Lazovič. Petrohradský klub už podal sťažnosť na Ruský futbalový zväz aj ministerstvo vnútra.

http://media.denniksport.sk/media/2011/06/19/oRW360zKK.jpg

Reagovat
smazaný uživatel

to bylo v minulym kole, plus už o tom tady článek byl

Reagovat
kubys

Reagovat
smazaný uživatel

spíš je aktuálnější, že v tomdle kole v Samaře někdo hodil po Robertu Carlosovi banánem

Reagovat
Filipow

Aspoň se najedl. V dnešní době je takovej banán dost drahej.

Reagovat
smazaný uživatel

spíš je aktuálnější, že v tomdle kole v Samaře někdo hodil po Robertu Carlosovi banánem

Reagovat
kubys

Po Robertu Carlosovi hodil v ruské lize fanoušek banán

Slavný Brazilec Roberto Carlos se stal podruhé během svého působení v ruské lize terčem počínání fanoušků s rasistickým podtextem. V závěru dnešního utkání 15. kola, ve kterém jeho Machačkala i s Janem Holendou v sestavě zvítězila 3:0 na hřišti Samary, hodil neznámý fanoušek po hvězdném obránci z tribuny banán. Carlose se incident dotkl natolik, že na protest opustil hřiště. Hosté tak odehráli poslední minuty v deseti hráčích, protože už nemohli střídat, Carlos strávil zbytek zápasu na lavičce přikrytý ručníkem.

Už zas?

Reagovat
vodka

jako zase nechápu, co ho na tom tak uráží, spíš bych se nasral a snědl ho před něma... na druhou stranu, od daného fanouška je to ubohost...

Reagovat
kubys

No, minule řekl, že mu banán nevadí.

Reagovat
smazaný uživatel

někdo v komentech na championat napsal, co by se stalo, kdyby na zápas BATE vzal brambory, na zápas Šachťoru salo a na zápas s Dynamo Boršč a všecko hodil směr hráči - tak jesli by šel za to sedět

Někdo jinej, že by banány měli prodávat jen na licenci, jak střelný zbraně, aby zmizel rasismus

Reagovat
smazaný uživatel

ale je pravda, že Roberta je líto, hodně ho to rozladilo/rozčílilo

Reagovat
smazaný uživatel

primadonka

http://www.youtube.com/watch?v=Mf97RaLBE5k po takovém uvítání by už asi fotbal nikdy hrát nešel

(jestli se nepletu, tak Bayern ten zápas vyhrál 1:2)

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak. Od fanouška je to blbost, ale jeho reakce nebyla o moc lepší

Reagovat
smazaný uživatel

taky nechápu,proč ho taková maličkost,tak strašně rozčílila

Reagovat
smazaný uživatel

no vidíš,oproti tomuto to nic nebylo a stejně,kdyby na to ten Roberto Carlos neupozornil,tou svou přemrštěnou reakcí,tak by si toho ani nikdo nevšiml,že tam někdo hodil banán na hřiště

Reagovat
kubys

Proč reporty Rubinu trvají vždycky tak dlouho, když ty zápasy nevidím?

Reagovat
božský John

Protože je nepíšu já, ale línej spanhel s línym Alexem

Navíc včera vůbec nefachal championat. ru, kde je dobrej onaljn a videa, všechny zápasy komentovali ideálně do 40. minuty a videa vůbec...

Reagovat
smazaný uživatel

je sice dost brzo..ale už s to pomalu začíná lámat tychg prvních 5 týmů..

Reagovat
božský John

Já bych neřekpl 5, poněvadž Lokomotiv bude ještě kousat a Anži se takhle neudrží. Nicméně za zmínku stojí dělová střela CSKA, který má de facto 5 bodů náskok. V poslední době se mi pod Silkinem hodně líbí Dinamo, tam je hrozně vidět, když hrajou bez Kevina a s nim ...doufám,že se zlepší Loko ...

Reagovat
smazaný uživatel

co ty víš, třeba Anži vydrží

Reagovat
smazaný uživatel

jj Dinamo se mě dost líbí! Ale myslím si, že Mačkala se udrží navrchu....

Reagovat
smazaný uživatel

Kdy jim vlastně začne letní přestávka?

Reagovat
smazaný uživatel

ted by mělo být poslední kolo...a pak až za měsíc začnou hrát..nějak 25-26.7

Reagovat
smazaný uživatel

díky.

Reagovat
smazaný uživatel

není zač

Reagovat
kubys

Podle rozpisu by měli hrát ještě v neděli a přestávka skončí 21.7. dohrávkou CSKA s Volgou.

Reagovat
smazaný uživatel

no šak píšu toi navrchu

Reagovat
kubys

Aha, já přečetl, že teď se mělo hrát poslední kolo.

Reagovat
smazaný uživatel

no jako před přestávkoou

Reagovat
nani92
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele