Ruská Premier Liga - souhrn 22. kola

18.09.2009, 19:04, aktualizováno 20.09.2009, 16:11
Komentáře a souhrny
Mistrovské sny Spartaku Moskva utrpěly ránu na půdě Saturnu, který vyhrál 2:1. Vedoucí Kazaň jenom remizovala v Tomsku. Lokomotiv zvládl moskevské derby s FK, CSKA si zase poradilo s Dinamem. Amkar porazil Těrek a vylepšil své vyhlídky v záchranářských bojích.

FK Chimki - Spartak Nalčik 0:2

18.09.2009 17:00

Góly: 68. Leandro, 86. Leandro

FK Chimki jsou téměř jistými sestupujícími z ruské ligy, v dnešní předehrávce doma podlehli předposlednímu Spartaku Nalčik 0:2. Hrdinou utkání se stal žolík Leandro da Silva, který dal obě branky hostů.

Oba celky ve svoji stávající situaci nemohli brát ani bod a proto se diváci na stadionu Arena Chimki rozhodně nenudili, viděli otevřený fotbal. Rozjásat mohl domácí publikum Kirillov, ale gólovou střelu mu zázrakem zneškodnil Radič. Utkání bylo bohaté na šance a přispěly tomu i chyby obran obou celků, v odpovědi už viděl míč v síti záložník hostů Ricardo Baiano, obehrál dva hráče Chimek, pak i obránce, ale míč směřující do sítě vykopl dobíhající Ibragimov.

Ve dvacáté minutě kopal Nalčik penaltu po faulu Kirillova, ale útočník kavkazského celku Šamil Asildarov nepotvrdil střeleckou fazónu z minulých kol a Berezovskij jí bez námahy zneškodnil. Potrestat mohl hosty Semočko, ale parádní střela se zastavila na tyči. Bláznivé utkání přerušil až poločasový hvizd, překvapivě za stavu 0:0.

Po změně stran musel sáhnout trenér Nalčiku Jurij Krasnožan ke střídání, vážné zranění si přivodil Oleg Samsonov. Místo něj vyšel na hřiště Brazilec Leandro a jak se později ukázalo, byl to mistrovský tah. Za chvíli brazilský záložník otevřel skóre. Rázem Chimki daly vše do útočení, ale když se ani další vyložená příležitost Kirillova neujala, když ji opět lapil fantastický Radič.

Definitivně byly Chimki poslány do kolen čtyři minuty před koncem utkání. Leandro zakončil přečíslení Nalčiku svým druhým gólem v utkání a pojistil vedení hostů na 2:0. Po utkání se kouč Chimek Konstantin Sarsanija přišel omluvit fanouškům, ale ti ho ze hřiště vyprovodili sprostými urážkami.

Více informací k zápasu

FK Saturn - Spartak Moskva 2:1

19.09.2009 12:00

Góly: 30. Dmitrij Loskov, 53. Marko Topić - 52. Alex Meschini (pen.)

Více než šest roků už Spartak Moskva nevyhrál Ramenskoje proti domácímu Saturn. Červenobílým se to nepovedlo ani v sobotním utkání 22. kola, které prohráli 1:2 a titul se pro ně začíná stávat utopií. Novým úkolem pro svěřence trenéra Karpina bude uhájit příčku zajišťující základní skupinu Ligy mistrů.

Na hřiště hráči Spartaku vyšli v tričkách s portrétem gólmana Dinama Gabulova s přáním brzkého uzdravení. Další velkou události byl start Dmitrije Loskova, který dnes hrál čtyřsté utkání v ruské lize.

Spartak začal aktivně a brankář Saturnu Antonín Kinský měl hodně práce, Mimozemšťanům navíc mu nehrálo do karet ani zranění kapitán Igonina uprostřed poločasu, na hřiště šel Vorobjov. Největší událostí prvního poločasu se však zrodila z kopaček Saturnu, na skvěle zahraný přímý kop Loskova byl Džanajev krátký.

Pár minut po změně stran svítil na tabuli stav 1:1. Welliton byl faulován v pokutovém území domácích a penaltu proměnil jeho krajan Alex Raphael Meschini. Ještě před ním jí za něj proměnil fanoušek Spartaku, který spolu se svými kumpány vnikl na hřiště, pochopitelně však neplatila.

Spartak se ani nestačil zaradovat z vyrovnání a po velké chybě Filipenka dostal domácí do opětovného vedení Marko Topič. Trenér Spartaku Karpin reagoval nasazením mladíčka Žana Ananidzeho a debutanta Nizamutdinova, ale oživení to nepřineslo. Saturn mohl dokonce ještě přidat pojišťující branku, ale Kuzmičev z dobré pozice pálil vedle. Na poslední minut naskočil do hry i obránce Parfenov, který nejlepší léta strávil právě ve Spartaku Moskva. I on přispěl k udržení těsného vedení.

Více informací k zápasu

FK Rostov - Kubaň Krasnodar 3:3

19.09.2009 14:15

Góly: 15. Aleksandr Pavlenko, 44. Alexandru Gaţcan, 73. Mersudin Ahmetović - 10. Artur Tlisov, 31. Artur Tlisov, 57. Haruna Babangida

Derby o jižní Rusko mezi FK Rostov a Kubaněm Krasnodar skončilo brankovou přestřelkou 3:3, v utkání vynikaly chyby brankářů a obránců, k vidění také byli krásné kombinace. Hosté třikrát vedli, ale Rostov vždy vyrovnal a to dokonce v početním oslabení.

Bylo znát, že Kubaň potřebuje vítězství víc než Rostov a taky tak k utkání přistoupil. V desáté minutě překonal chybujícího Geruse záložník hostů Tlisov a otevřel gólový účet zápasu. Brzký gól rozpoutal ofenzivní fotbal z obou stran a o pět minut později bylo vyrovnáno. Pavlenko po zpětné přihrávce Akimova obehrál Boaventuru a míč vypálil přesně pod břevno. O dvě minuty později mohli domácí zvýšit, ale Osinov těsně přestřelil.

Gólman Roman Gerus byl velkou slabinou rostovského celku a po jeho další obrovské hrubce mohl zelenožluté poslat do vedení Žavnerčik, ale minul. V té době měl Kubaň opět iniciativu, která vyvrcholila gólem na 2:1 ve 31. minutě, střelcem byl opět Tlisov. Do konce poločasu ale vedení Kubani nevydrželo, protože po rohu vyrovnal Gackan.

Kouč Rostovu Oleg Dolmatov byl s výkonem brankáře Geruse tak nespokojen, že ve druhém poločase už na hřiště vyběhl Chotějev. Ten v 57. minutě inkasoval z penalty, kterou proměnil Babangida. Penaltovým hříšníkem byl český obránce Roman Lengyel.

O několik minut později už šel Lengyel pod sprchy, smolař zápasu nesmyslně fauloval pronikajícího Traoreho a po druhé žluté kartě pro něj utkání skončilo. I v početní nevýhodě dokázal Rostov do třetice vyrovnat, ofsajdové pasti unikl Ahmetovič a Botviněv lovil míč ze sítě.

Více informací k zápasu

Lokomotiv Moskva - FK Moskva 1:0

19.09.2009 16:30

Góly: 45. Dmitrij Syčev (pen.)

Lokomotiv navázal na skvělou formu z předchozích týdnů a v derby porazil FK Moskva 1:0. Gól dal z penalty Syčev, kterému se konečně střelecky daří, byla to jeho pátá branka v posledních šesti zápasech.

Utkání bylo ve znamení boje o každý metr, spousty tvrdých zákroků i několika pohledných fotbalových momentů. V prvním dějství diváci viděli vyrovnanou partii, jejíž nejdůležitějším momentem byla proměněná penalta Dmitrije Syčev krátce po odchodu do kabin. Penaltový zákrok udělal Šešukov na Torbinského, jednoho z nejaktivnějších mužů zápasu.

Po změně stran přidal Lokomotiv na aktivitě, i když měl v zádech brankové vedení. Z několika nebezpečných momentů ale nevytěžil nic. Hosté byli druhý poločas pasivní a prakticky se před brankou domácích neprosazovali. A tak skončilo utkání těsným vítězstvím Železničářů 1:0, klub z Čerkizova neprohrál už desáté ligové utkání v řadě.

Více informací k zápasu

Tom Tomsk - Rubin Kazaň 0:0

20.09.2009 09:45

Góly: -

Rubin Kazaň ubránil bezbrankovou remízu na hřišti Tomu Tomsk a odtrhl se druhému Spartaku Moskva na rozdíl sedmi bodů.

Na Kazani se očividně neblaze podepsalo středeční klopýtnutí v Lize mistrů proti Dynamu Kyjev, Sibiřani totiž byli jasně lepším týmem a Sergej Ryžikov musel být každým okamžikem ve střehu. Lídr ruské ligy hrozil jen ze standardních situací, po jedné Semak našel hlavu Bucharova, který minul. Aby toho nebylo málo, krátce před koncem poločasu musel ze hry zraněný Bucharov, toho nahradil v útoku Alan Kasajev.

Po změně stran vládl utkání opět Tomsk, své akce tahal především přes urostlého útočníka Artem Dzjubu. Mladý útočník šel v 65. minutě překvapivě dolů, trenér Nepomnjaščij místo něj poslal Makedonce Gorana Maznova. Žolík Tomsku o chvíli později málem otevřel skóre, ale na poslední chvíli mu míč sebral hostující zadák. Také Berdyjev střídal, místo Gökdenize se dostal na hřiště Hasan Kabze. Turecký veterán propásl vůbec největší šanci utkání, když nevyzrál v nájezdu na Poljakova.

Patnáct minut do finálového hvizdu Maznov z přímého kopu jen těsně minul branku Kazaně. Minutu před koncem málem Rubin strhl vítězství na svou stranu, po centru Semaka málem skóroval Navas. Utkání skončilo nerozhodně 0:0 a Rubin tak zvýšil svůj náskok na čele na sedm bodů.

Více informací k zápasu

CSKA Moskva - Dinamo Moskva 3:0

20.09.2009 12:00

Góly: 55. Pavel Mamajev, 84. Miloš Krasić, 87. Guilherme

CSKA v derby a šlágru 22. kola porazilo Dinamo vysoko 3:0. U všech gólů domácích asistoval mladý supertalent Alan Dzagojev. Armějci se přiblížili vedoucímu Spartaku Moskva na jediný bod.

Na levé straně zálohy CSKA se objevil Nika Pilijev, který v úterý z pozice střídajícího hráče zápas proti Wolfsburgu (1:3) hodně oživil. Překvapivě nenastoupil na hrotu domácích Guilherme, příležitost dostal Tomáš Necid. Do středu zálohy se místo Rahimiče vrátil Mamajev. Hosté přijeli bez dvou klíčových hráčů, do konce sezony jsou kvůli zranění mimo hru obránce Denis Kolodin a brankář Vladimir Gabulov.

Úroveň derby nebyla v prvním poločase nikterak valná, celky brzdily nepřesnosti. Nejaktivnějším mužem hostů byl kapitán Chochlov, který se dvakrát ocitl v dobré šanci, ale v prvním případě jej předstihl brankář Akinfejev a ve druhém jeho dělovka netrefila branku. Domácí CSKA si dvakrát vylámalo zuby na mladém gólmanovi Šuninovi, nejprve dvojka Dinama vyrazila gólovku Dzagojeva na roh a podobně zlikvidovala i pokus Krasiče.

V další příležitosti CSKA Moskva už Šunina zachránila tyč po střele aktivního Pilijeva. V prvním poločase diváci gól neviděli, a proto došlo ke změnám. Na straně Koňů nastoupil Ščennikov, bělomodří posílili ofenzívu o Aguiara a Kokorina. Uruguayec Aguiar na začátku druhého poločasu málem otevřel skóre, poprvé v utkání musel hostitele zachraňovat Akinfejev.

V 55. minutě Armějci rozradostnili poloprázdné Lužniki. Alan Dzagojev geniálně našel Mamajeva a rtuťovitý záložník se odvděčil trenéru Juande Ramosovi za důvěru. Hned vzápětí málem zvýšil Dzagojev, ale nebylo mu přáno. V 74. minutě Dinamo propáslo obrovskou příležitost, hlavičku Kokorina reflexivně vytěsnil Akinfejev.

Závěr zápasu patřil CSKA, které si dvěma slepenými góly v rozmezí 84. až 84. minutě pojistilo vedení. Režisér hry CSKA Dzagojev centrem našel hlavu Guilhermeho, Brazilec střílel do tyče a z dorážky uklidnil míč do sítě Krasič. Dzagojev měl podíl také na třetím gólu, po jeho přihrávce Guilherme zvýšil na 3:0, tříbrankové vedení CSKA vydrželo do konce utkání.

Více informací k zápasu

Amkar Perm - Těrek Groznyj 1:0

20.09.2009 14:15

Góly: 44. Martin Kušev

Amkar Perm podruhé v řadě pod novým koučem Rašidem Rachimovem v lize zvítězil a odpoutal se sestupovým pozicím na rozdíl čtyř bodů. Hubené vítězství 1:0 zařídil uralskému celku útočník Martin Kušev.

Utkání předcházela minuta ticha za zesnulého tiskového mluvčího Permu Ruslana Mullagalijeva, který před několika dny zemřel krátce před svými třicátými třetími narozeninami. Samotného utkání příliš pohledný fotbal nepřineslo, míč se pohyboval především ve středu hřiště, kde o něj oba celky bojovaly za pomocí ostrých zákroků. Domácí ke konci poločasu zvýšili aktivitu, nejaktivnějším hráčem byl kapitán Permu Martin Kušev. Bulhar nejprve nastřelil tyč a dvě minuty před koncem poločasu po přihrávce Novakoviče z deseti metrů rozvlnil síť za gólmanem Těreku Groznyj Dikanem.

Po změně stran jen zázrakem nevyrovnal záložník hostů Florentin Petre, skvělý zákrok proti němu předvedl gólman Igor Usminskij. Hosté byli druhý poločas mnohem aktivnější než v předchozí pětačtyřicetiminutovce. Jen zázrakem neskončila tutovka Džabrajlova v brance domácích. Těrek svíral Perm ve zbytku zápasu v kleštích, ale kýžené branky se i přes několik dalších šancí nedočkal.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rubin Kazaň22145347:1447
2.Spartak Moskva22124639:2440
3.CSKA Moskva22123735:2039
4.Lokomotiv Moskva22108429:2038
5.Zenit Petrohrad2197535:2234
6.FK Moskva2297624:1734
7.FK Saturn2295827:3032
8.Dinamo Moskva2294922:2831
9.Křídla Sovětů Samara2184924:2828
10.FK Rostov2269718:2327
11.Těrek Groznyj2276926:3327
12.Tom Tomsk2267918:2725
13.Amkar Perm22661021:3024
14.Kubaň Krasnodar22571018:3422
15.Spartak Nalčik22481020:2420
16.FK Chimki22241616:4510
Zbývající zápasy
20.09. 16:30Křídla Sovětů Samara - Zenit Petrohrad

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (37)

Přidat komentář
stas87

dufam ze rpl opusti bud nalcik alebo amkar...v rostove zapas o 6 bodov verim hostom

Reagovat
smazaný uživatel

Já předpokládám, že spadne Kubaň. Nalčiku i Permu teď s Rachimovem věřím víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Krasnodar se tomu nevyhne

Reagovat
Shevchenko

Tak Lokomotiv Moskva - FK Moskva snad 1. Potom ještě CSKA Moskva - Dinamo Moskva 02 a Křídla Sovětů Samara - Zenit Petrohrad 2 a budu spokojenej.

Reagovat
smazaný uživatel

Musoři dostanou na prdel...

Reagovat
božský John

Jak to vypadá s absencema? Myslim tim v zápase CSKA: Dinamo..

Reagovat
smazaný uživatel

Speedy/ Svěžov, dokonce sezony potom: Kolodin, Gabulov

Reagovat
smazaný uživatel

19.09. 14:15 FK Rostov - Kubaň Krasnodar "under"

19.09. 16:30 Lokomotiv Moskva - FK Moskva 0

20.09. 09:45 Tom Tomsk - Rubin Kazaň "over"

20.09. 12:00 CSKA Moskva - Dinamo Moskva 1

20.09. 14:15 Amkar Perm - Těrek Groznyj "under"

20.09. 16:30 Křídla Sovětů Samara - Zenit Petrohrad 0

Reagovat
smazaný uživatel

No, tak hned prvni tip ti koukam poradne nevysel

Reagovat
smazaný uživatel

Chimki o par bodu malem mohly letos bojovat o antirekord v poctu ziskanejch bodu... bylo jasny uz pred sezonou, ze druha liga je nemine

...a Saturn se Spartakem dneska zase nezklamal na tribunach, aspon to konecne letos na stadionu v Ramonskoje zilo a fanousek co nabeh na hriste kopnout penaltu za Alexe ji trefil paradne

Reagovat
smazaný uživatel

Koukam, ze uz je bleskove i video na jůtůb

http://www.youtube.com/watch?v=muVsPLGaqwo

Reagovat
Radin

:-D kde jsou pořadatelé? xD

Reagovat
smazaný uživatel

Ty pacifikovali jeste dalsi, ono tech fanousku nabehlo na hriste vic

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A i Tonda to bral s úsměvem

Reagovat
fantomas

A dal ji pak?

Reagovat
smazaný uživatel

Si přečti článek.

Reagovat
smazaný uživatel

Spartak je na tom zle nedobře, velká marodka, odchod klíčového Bystrova, aby ještě nešli za Loko, Zenit a CSKA, je to hodně reálné.

Momentálně to vidím takhle: 1. Rubin, 2. Lokomotiv, 3. Zenit, 4. Spartak, 5. CSKA.

Reagovat
Shevchenko

To by byla nádhera.

Reagovat
honziss

Kurec ten Semin dělá divy, až takový vzestup jsem nečekal. No, jen tak dál.

Reagovat
smazaný uživatel

Dzagojev u všech tří gólů CSKA, je to génius. Ale na zakončení by měl více zapracovat, minulou sezónu byl rozhodně efektivnější v koncovce.

Reagovat
smazaný uživatel

Moskevské derby a jen 12 tisíc diváků ???koukám,že Lužniki jsou pro Moskvany populární asi jako pro nás Strahov-a i na ten chodilo na derby mnohem víc lidí.Místní rusofilové,povězte k tomu něco...

Reagovat
smazaný uživatel

Já se těm fanouškům nedivím, že nechodí na stadion, který má klub v pronájmu a ještě je hnusný. Až dostaví nové stadiony, bude to něco jiného.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdy bude cska stavět stadion ??

Reagovat
Heretic

už staví, dokončen by měl byt myslim koncem roku 2010

Reagovat
smazaný uživatel

Ten stadion je opravdu desnej. Pokud neprijde aspon 40-50 tisic, tak ten stadion na pohled zeje prazdnotou a atmosfera je tam spatna. Navic CSKA tam je ve vyhnanstvi jako Slavie na tom Strahove. Az dostavi CSKA stadion, tech divaku bude rozhodne vic.

A s derby Sparta - Slavie to rozhodne nesrovnavej, tohle derby nema nejak zvlastni prestiz. Kdyz hraje Spartak a CSKA tak tech 60 000 prijde.

Reagovat
smazaný uživatel

Petrohradský srdcař $Vláďa Bystrov$ ještě Zenitu vystříli předkolo LM.Byla by sranda kdyby to bylo místo jeho neoblíbeného Spartaku

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Uz to tu davno je

Reagovat
smazaný uživatel

Tatari po tom vyprasku v LM najednou prestali hrat i v lize... tak tragicky jako s Tomskem sem je dlouho nevidel

Reagovat
smazaný uživatel

Berdyjev říkal, že konečně zjístil jaké je to hrát na dvou frontách.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak v Samare tragedie... vykon hroznej, pesi fotbal a jeste gol opet Bystrov Potesilo aspon vitezstvi a paradni ohne na sektore

Reagovat
smazaný uživatel

*na sektore Samary

Reagovat
smazaný uživatel

dost zajimavy članek... jen v ruštině " Do Ukrajiny nam už, jak do Italie..."

http://www.sovsport.ru/gazeta/article-item/347784

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele